The BA.5 COVID-19 Variant και Disney World: What You Need To Know

Για να διασφαλίσουμε ότι εξοπλίζουμε τους αναγνώστες μας με όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται, θα συνεχίσουμε να αναφέρουμε όλες τις ειδήσεις που σχετίζονται με τα ταξίδια, την ασφάλεια και τον COVID που θα μπορούσαν να επηρεάσουν μια επίσκεψη στο Disney Parks.

Πολλοί περιορισμοί λόγω της πανδημίας COVID-19 έχουν χαλαρώσει, τόσο στον κόσμο όσο και συγκεκριμένα στα πάρκα της Disney. Οι απαιτήσεις για μάσκα, η φυσική απόσταση και άλλα μέτρα φαίνεται να ανήκουν στο παρελθόν. Αλλά η κατάσταση με τις παραλλαγές του COVID-19 συνεχίζει να αλλάζει.

Πινακίδα υγείας και ασφάλειας COVID-19

Πρόσφατα αναφέραμε την παραλλαγή BA.2 COVID-19, η οποία είναι υποσύνολο της παραλλαγής Omicron. Τώρα, οι ειδικοί έχουν προχωρήσει στο να επικεντρωθούν στις παραλλαγές BA.4 και BA.5, οι οποίες έχουν γίνει πιο εμφανείς στην Αμερική πρόσφατα. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για τις παραλλαγές και πώς θα μπορούσαν να επηρεάσουν το επερχόμενο ταξίδι σας στο Disney World.

Τι είναι η παραλλαγή BA.5 COVID-19;

Η παραλλαγή BA.5 COVID-19 είναι μια άλλη υποπαραλλαγή του Omicron. Σύμφωνα με τους New York Times, οι ειδικοί το έχουν διαπιστώσει είναι πλέον το κυρίαρχο στέλεχος του κορωνοϊού στον κόσμο. Μαζί με την υποπαραλλαγή BA.4, «τροφοδοτούν ένα ξέσπασμα κρουσμάτων και νοσηλειών».

Μάσκα προσώπου

Τόσο το BA.5 όσο και το BA.4 έγιναν εξέχοντα τον χειμώνα του 2021 και του 2022.

Σε τι διαφέρει από τις προηγούμενες παραλλαγές;

Αν και το CDC έχει δηλώσει ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία ένδειξη ότι αυτές οι υπομεταβλητές είναι «εγγενώς πιο σοβαρές από άλλες υποπαραλλαγές της Omicron», μπορεί να είναι πιο μεταδοτικά από τα προηγούμενα στελέχη.

COVID-19 Sign in Magic Kingdom

Οι Times ανέφεραν ότι και οι δύο παραλλαγές έχουν «μεταλλάξεις στις πρωτεΐνες αιχμής τους», οι οποίες μπορεί να τους επιτρέψουν να αποφύγουν την ανοσία και να μολύνουν άτομα που έχουν αντισώματα από προηγούμενες παραλλαγές.

Στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες υποπτεύονται ότι το BA.5 θα είναι η πιο μεταδοτική παραλλαγή που έχει γίνει μέχρι σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τι συμβαίνει στις ΗΠΑ και στον κόσμο;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες — οι οποίες έχουν χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού από πολλές άλλες χώρες — είναι επί του παρόντος ένα κύμα των παραλλαγών BA.5 και BA.4. Τα θετικά τεστ για τον COVID-19 αυξάνονται και το ποσοστό μόλυνσης θα μπορούσε να αυξηθεί σε υψηλότερο επίπεδο από ό,τι στα περισσότερα άλλα κύματα παραλλαγών του COVID-19, σύμφωνα με το CDC.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος μόλυνσης από αυτές τις παραλλαγές αυξάνεται. Ένας καθηγητής που έχει σπουδάσει BA.5 είπε, «Νομίζω ότι υπάρχει μια υποεκτίμηση του τι πρόκειται να κάνει στη χώρα, και ήδη ασκεί την επίδρασή του» (New York Times). Το CDC εκτιμά ότι το BA.5 αποτελεί σήμερα περίπου το 54% των περιπτώσεων COVID-19 στις ΗΠΑ.

Σημάδια COVID-19

Συγκεκριμένα στη Φλόριντα, ο Orlando Sentinel ανέφερε ότι η παραλλαγή BA.5 «αντιπροσωπεύει πλέον την πλειοψηφία των περιπτώσεων COVID-19 στην πολιτεία». Αυτή η αλλαγή συνέβη γρήγορα, καθώς το Helix (το οποίο είναι ένα πρόγραμμα που καθορίζει τον επιπολασμό των παραλλαγών του COVID-19) ανέφερε ότι η παραλλαγή BA.5 «αντιπροσώπευε το 12% των δειγμάτων που συλλέχθηκαν από μολυσμένους κατοίκους της Φλόριντα στις 5 Ιουνίου, αλλά μόνο τρεις εβδομάδες αργότερα, τον Ιούνιο 26 αντιπροσώπευε το 51%».

Σε άλλα μέρη του κόσμου, το BA.5 συνεχίζει να γίνεται πιο σημαντικό. Στην Πορτογαλία, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί απότομα από τον Μάιο, ενώ αυξάνονται και οι νοσηλείες. Τα ποσοστά μόλυνσης και νοσηλείας αυξάνονται επίσης στη Νότια Αφρική. Και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναφέρει αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 παρά τα ανοιξιάτικα κύματα προηγούμενων υποπαραλλαγών.

©CDC μέσω των New York Times

Επί του παρόντος, οι ειδικοί δεν γνωρίζουν πώς αυτές οι υπομεταβλητές θα επηρεάσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες χτυπήθηκαν πρόσφατα με την υπομεταβλητή BA.2 τον Μάιο και τον Ιούνιο. Οι Times ανέφεραν ότι «υψηλά ποσοστά πρόσφατων μολύνσεων από το BA.2.12.1 όπως αυτό στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ασυνήθιστο μεταξύ των χωρών που αντιμετωπίζουν τώρα κύματα λοιμώξεων από BA.4 και BA.5.» Επομένως, είναι πιθανό οι ΗΠΑ να μην πληγούν τόσο σκληρά από την παραλλαγή BA.5 όπως βιώνουν τώρα άλλες χώρες.

COVID-19 και Disney World

Κατευθυνθείτε σύντομα στο Disney World και αναρωτιέστε τι συμβαίνει εκεί και πώς η δευτερεύουσα παραλλαγή θα μπορούσε να επηρεάσει τα πράγματα; Οι κανόνες για τη μάσκα έχουν αλλάξει φέτος, επομένως θα θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι ενημερωμένες απαιτήσεις.

Μηχάνημα αυτόματης πώλησης μάσκας

Τώρα αμέσως, Οι μάσκες προσώπου είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ για επισκέπτες σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, καθώς και για τις μεταφορές της Disney. Η μόνη εξαίρεση είναι οι σταθμοί Πρώτων Βοηθειών, οι οποίοι ενδέχεται να απαιτούν μάσκες προσώπου μέσα. Ωστόσο, η Disney συνεχίζει να συνιστά στους επισκέπτες που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι να φορούν μάσκες σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Μάσκα προσώπου

Η Disney World δεν έχει ανακοινώσει αλλαγές στις τρέχουσες πολιτικές υγείας και ασφάλειας.

Η Disney συνεχίζει να ανοίγει ξανά αξιοθέατα, εστιατόρια και εκδηλώσεις στα πάρκα της. Πρόσφατα μάθαμε για την επιστροφή των χαρακτήρων για φαγητό σε ορισμένα εστιατόρια και η δημοφιλής επιθεώρηση Hoop-Dee-Doo Musical Revue άνοιξε ξανά πριν από μερικές εβδομάδες. Περισσότερες συναντήσεις και χαιρετίσματα χαρακτήρων επιστρέφουν σύντομα στα πάρκα.

Το Hoop-Dee-Doo Musical Revue άνοιξε ξανά

Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε αυτήν την ανάρτηση καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για την πιο πρόσφατη υποπαραλλαγή του COVID-19, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι με το DFB.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς ο COVID-19 επηρεάζει τα πάρκα της Disney και τα ταξίδια γενικότερα.


Leave a Comment