Genie+ Απλή (αλλά αποτελεσματική) στρατηγική – Ιστολόγιο TouringPlans.com

Η Απλή Στρατηγική

Όταν κάνετε κράτηση σε Lightning Lane, δεν μπορείτε να κάνετε άλλη μέχρι να την εξαργυρώσετε ή μέχρι να περάσουν 120 λεπτά από την κράτηση. (Τα LL που έχουν γίνει κράτηση πριν από το άνοιγμα του πάρκου συμπεριφέρονται σαν να είχαν κλείσει τη στιγμή που άνοιξε το πάρκο). Εδώ είναι ο κανόνας:

Μην κάνετε κράτηση σε Lightning Lane, εκτός εάν εξοικονομείτε τουλάχιστον 10 λεπτά χρόνου αναμονής ανά ώρα συσκότισης.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κανένα LL που να πληροί αυτόν τον κανόνα, κάντε κράτηση ό,τι θέλετε ατιμώρητα. Είσαι ούτως ή άλλως στα χαμένα και αυτό που θέλεις να οδηγήσεις θα κάνει πιθανώς μεγαλύτερη διαφορά στη συνολική εξοικονόμησή σου από ό,τι σε ποια LL θα κλείσεις.


Η εκτίμηση του χρόνου αναμονής που θα εξοικονομήσετε χωρίς ένα φύλλο εξαπάτησης αποδεικνύεται ότι είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που χρειάζονται πολλά λόγια για να περιγραφούν, αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολο. Εάν έχετε περάσει λίγο χρόνο στα πάρκα στο παρελθόν, πιθανότατα έχετε ήδη μια αίσθηση για αυτό. Αν όχι —και πάλι αυτό το ποικιλόμορφο κοινό— διαβάστε.

Εάν είστε το άτομο που θέλει να μάθει γιατί λειτουργεί ο κανόνας, αυτό καλύπτεται σε ξεχωριστό άρθρο που θα κυκλοφορήσει αργότερα σήμερα. Αλλά η γρήγορη εξήγηση “δεν το καλύπτει πραγματικά” είναι ότι σας εμποδίζει να διαλέξετε πράγματα από όπου πραγματικά το LL σας δικαστικά έξοδα χρόνο αντί να τον εξοικονομήσετε.

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά δεν μπορείτε να εξοικονομήσετε 10 λεπτά με ένα Lightning Lane εάν η γραμμή αναμονής διαρκεί μόνο 8 λεπτά. Αυτό που μπορεί να μην είναι τόσο προφανές είναι ότι συχνά δεν μπορείτε να εξοικονομήσετε 10 λεπτά με τη λωρίδα Lightning, ακόμα κι αν η γραμμή αναμονής διαρκεί 15 λεπτά.

  1. Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι στο Lightning Lane μπροστά σας.
  2. Ακόμα κι αν κανείς δεν είναι μπροστά σας, τα περισσότερα Lightning Lanes ενώνονται με την κανονική γραμμή πολύ κοντά στο μπροστινό μέρος στο «σημείο συγχώνευσης». Θα πρέπει ακόμα να κάνετε την τελευταία μικρή αναμονή μετά το σημείο συγχώνευσης.
  3. Αν είναι παράσταση, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να τελειώσει η προηγούμενη παράσταση, ό,τι κι αν γίνει.

Κατά γενικό κανόνα, μπορείτε να υπολογίσετε αφαιρώντας 10 λεπτά από την αναμονή σε κατάσταση αναμονής τη στιγμή που σκοπεύετε να οδηγήσετε. Αυτό δεν λειτουργεί για παραστάσεις, αλλά θα πρέπει να υποθέσετε ότι οι εκπομπές δεν είναι σχεδόν ποτέ μια καλή επιλογή. Το επόμενο ερώτημα, φυσικά, είναι πώς να κοιτάξουμε στο μέλλον και να δούμε ποια θα είναι αυτή η αναμονή. Υπάρχουν μερικοί τρόποι.

Αν το πάρκο είναι ανοιχτό

Εάν είναι ήδη στη μέση της ημέρας, τότε ο τρέχων χρόνος αναμονής είναι συχνά μια αρκετά αξιοπρεπής προσέγγιση. Μπορείτε να το ελέγξετε από τον πίνακα συμβουλών στην εφαρμογή My Disney Experience πατώντας στη διαδρομή και προβάλλοντας την πρόβλεψη για την ημέρα. Αυτό το γραφικό με κάνει να ανατριχιάζω γιατί δεν υπάρχει μια σταθερή κλίμακα, αλλά θα σας δώσει μια πρόχειρη ιδέα και αυτή η πρόχειρη ιδέα θα είναι αρκετά καλή. Εάν είστε συνδρομητής του TouringPlans, η λίστα αξιοθέατων σε γραμμές σάς επιτρέπει να δείτε την πρόβλεψη και υποδείξεις για το αν οι γραμμές θα είναι σταθερές. Οι εικόνες στην παρακάτω gallery δείχνουν πώς μοιάζουν.

Εάν είναι η αρχή της ημέρας και οι γραμμές συνεχίζονται, τότε αυτές οι μέθοδοι εξακολουθούν να λειτουργούν. Απλώς θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί όσον αφορά την εξέταση των προβλέψεων, επειδή η τρέχουσα αναμονή είναι λιγότερο πιθανό να είναι καλός δείκτης.

Πριν ανοίξει το πάρκο

Εάν είστε πρόθυμοι να περιμένετε δύο ώρες μετά το άνοιγμα του πάρκου πριν κάνετε κράτηση για το επόμενο LL σας, θα πρέπει απλώς να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συμβουλευτείτε ένα φύλλο απάτης. Με μια μικρή έρευνα, δεν είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε ποια LL είναι τα πιο καυτά εισιτήρια. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τον πίνακα συμβουλών στο MDE. Αν το ανοίξετε για μερικά πρωινά πριν από τις διακοπές σας, θα έχετε γρήγορα μια αίσθηση του τι είναι ζεστό και τι όχι.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της Απλής Στρατηγικής είναι ότι είναι φιλικό στο να κάνετε την πρώτη σας επιλογή πολύ πιο κοντά στο άνοιγμα του πάρκου και προσφέρει επιτυχία ακόμα κι αν δεν ξεκινήσετε με ένα cheat sheet. Αυτό μπορεί να έχει ιδιαίτερη σημασία για εσάς τώρα που δεν μπορείτε πλέον να βλέπετε τις ώρες επιστροφής στον πίνακα συμβουλών μεταξύ 7 π.μ. και 7:30 π.μ. Αλλά αυτό μπορεί να κάνει την πρώτη σας επιλογή λίγο πιο δύσκολη.

Για όσους το έχουν επισκεφτεί στο παρελθόν, ίσως μπορείτε να βασιστείτε σε προηγούμενη εμπειρία. Εάν είστε συνδρομητής του TouringPlans, μπορείτε να δείτε τη σελίδα προβλεπόμενων χρόνων αναμονής όπως αυτή που εμφανίζεται παρακάτω για μια γρήγορη επισκόπηση. Ή πάλι, πριν από την επίσκεψή σας, μπορείτε να ελέγξετε τους χρόνους πρωινής αναμονής στο MDE για μερικές ημέρες για να κατανοήσετε πώς εξελίσσονται τα πράγματα.

Όλα τα άλλα αποτύχουν (ή αν δεν θέλετε να κοιτάξετε τίποτα εκ των προτέρων), πάρτε το σύνθημά σας από όλους τους άλλους. Εάν είναι μισή ώρα πριν από το άνοιγμα του πάρκου και μπορείτε να έχετε χρόνο επιστροφής λιγότερο από μία ώρα μακριά, πιθανότατα δεν είναι καλή επιλογή εκτός εάν είναι μια μέρα με πολύ χαμηλό κόσμο. Ακυρώστε την κράτησή σας και δοκιμάστε ξανά.

Εντάξει, δεν είναι. Αλλά είναι κυρίως όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για να εκτελέσετε τη βασική στρατηγική. Το πιο δύσκολο πράγμα για το Genie+ είναι ότι οι κανόνες συσκότισης ακούγονται τόσο περίπλοκοι στην εξήγηση, και χρειάζεται λίγος χρόνος για να το καταλάβουμε. Αλλά αποδεικνύεται ότι ακόμη και χωρίς να κολλάτε το πρόσωπό σας στο τηλέφωνο όλο το πρωί, είναι πολύ εύκολο να δείτε τι πιστεύουν όλοι οι άλλοι ότι είναι δημοφιλές.

Μόλις αφιερώσετε μερικές ώρες χρησιμοποιώντας το, θα είναι προφανές ποιοι χρόνοι επιστροφής LL αυξάνονται γρήγορα και ποιοι απλώς συμβαδίζουν. Δεν είναι η ώρα για ζιγκ όταν όλοι οι άλλοι κάνουν ζακ. Αν φαίνεται ότι ο Πύργος του Τρόμου θα ξεπουληθεί και οτιδήποτε άλλο φαίνεται να έχει άφθονη διαθεσιμότητα, τότε νομίζω ότι θα καταλάβετε τι να κάνετε. Υπάρχει μια πιο προηγμένη έκδοση του κανόνα:

Κλείστε το Lightning Lane που εξοικονομεί τον περισσότερο χρόνο ανά λεπτό συσκότισης, έχοντας υπόψη άλλους παράγοντες όπως πόσο αργά θέλετε να είστε στο πάρκο, LL που μπορεί να εξαντληθούν κ.λπ.

Αυτό ακούγεται εξαιρετικά περίπλοκο, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι που ακολουθούν τον απλό κανόνα θα τον επεκτείνουν φυσικά στον κανόνα για προχωρημένους όλα μόνα τους καθώς αισθάνονται άνετα με τη χρήση του Genie+. Και δεν θα βγάζουν αριθμομηχανή για να το κάνουν. τις περισσότερες φορές η καλύτερη επιλογή (αν υπάρχει) θα είναι αρκετά προφανής.

(Σημείωση για σπασίκλες: Ένας λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι τείνουν να παρασύρονται φυσικά στον προχωρημένο κανόνα είναι ότι είναι ένας τύπος άπληστος αλγόριθμος, και οι άνθρωποι είναι συχνά εξαιρετικοί στη χρήση και τη βελτίωση αυτών των τύπων ροών εργασίας. Είμαστε τόσο καλοί που το κάνουμε ακόμα κι όταν δεν αποδεικνύεται κερδοφόρα ιδέα. Το “Penny wise and pound foolish” περιγράφει έναν άπληστο αλγόριθμο που δεν λειτουργεί — και όλοι γνωρίζουμε πόσο συνηθισμένο είναι.)

Τι προσθέτει ο κανόνας για προχωρημένους

Ένα πράγμα που προσθέτει ο προηγμένος κανόνας είναι ότι μπορεί να «συγκρίνει» LL με σύντομους και μεγάλους χρόνους επιστροφής. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί:

  • Χρησιμοποιείται για μια υβριδική στρατηγική που δεν εστιάζει αποκλειστικά στη στοίβαξη ή τις γρήγορες επιστροφές. θα σας πει αν το ένα ή το άλλο είναι σαφώς καλύτερο.
  • Χρησιμοποιείται εάν σκοπεύετε να πηδήξετε. θα σας πει πότε μπορεί να είναι καλή ιδέα να πάρετε ένα LL για το πάρκο στο οποίο βρίσκεστε αντί για αυτό στο οποίο πηγαίνετε.

Αυτός ο απλός κανόνας έχει ως επί το πλείστον σκοπό να σας εμποδίσει να επιλέξετε Lightning Lanes που είναι μεγάλα λάθη. Δεν στοχεύει στην αναζήτηση των μεγάλων νικητών. Λειτουργεί λοιπόν;

Έκανα το ίδιο είδος εικονικής διαδρομής που έκανε η Becky με μια στρατηγική που βασίζεται σε μια σταθερή πρώτη επιλογή και σε επόμενες επιλογές, κυρίως χρησιμοποιώντας τον απλό κανόνα. Η ομάδα της “Χρησιμοποιήστε το ή χάσετε” συμπεριφέρθηκε με τρόπο που θα μπορούσε να είναι ρεαλιστικός για έναν αρχάριο Genie+ που δεν είχε διαβάσει σχετικά με το πώς να το χρησιμοποιήσει. Έκαναν όμως πολλές κακές επιλογές εστιάζοντας μόνο σε σύντομους χρόνους επιστροφής.

Ο καλύτερος τρόπος για να δείξω πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι η απομάκρυνση των κακών επιλογών ήταν να επιμείνω σε μια παρόμοια στρατηγική αποφεύγοντας αυτές οι κακές επιλογές, έτσι είχα την τάση να επικεντρώνομαι σε σύντομους χρόνους επιστροφής επίσης την ημέρα του παραδείγματός μου. Αλλά η ομάδα μου αφέθηκε να παρατηρήσει ότι οι LL κινδύνευαν να ξεπουληθούν και να κάνουν κράτηση ανάλογα. Και τους επετράπη να χρησιμοποιήσουν τον προηγμένο κανόνα εάν επιλέγουν μεταξύ αξιοθέατων με χρόνο επιστροφής άνω των 2 ωρών.

Η εικονική μου ομάδα εξοικονόμησε 265 λεπτά στο Magic Kingdom, 119 λεπτά στο EPCOT, 205 λεπτά στο Hollywood Studios και 151 λεπτά στο Animal Kingdom. Αυτοί οι αριθμοί είναι σύμφωνοι με τους αναμενόμενους μέσους όρους και είναι πολύ παρόμοιοι με αυτό που πέτυχε η ομάδα “Stacking” του Becky. Φυσικά, εξακολουθεί να είναι ένα μόνο παράδειγμα — αλλά αν δεν μπορούσα να παράγω ούτε ένα, αυτό θα ήταν πρόβλημα. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα, για μένα, είναι ότι σε κάθε πάρκο πήραν αυτά τα αποτελέσματα με ένα LL που είχε κλείσει αργότερα από τις 7 το πρωί. στις περισσότερες περιπτώσεις πολύ κοντά στο άνοιγμα του πάρκου. Τουλάχιστον σε μέρες με μεσαίο πλήθος, εσείς όχι Χρειάζεστε ένα φαγούρα στο δάχτυλο της σκανδάλης για να έχετε επιτυχία με το Genie+.

Η βασική ένταση της στρατηγικής Genie+ προέρχεται από το ότι δεν μπορείτε να κάνετε κράτηση για ένα νέο μέχρι να χρησιμοποιήσετε αυτό που έχετε. (Ή μέχρι να περάσουν 120 λεπτά). Είναι καλύτερο να εξοικονομήσετε λιγότερο χρόνο και να κλείσετε ένα νέο νωρίτερα; Ή να περιμένετε δύο ώρες για μια μεγάλη ανταμοιβή; Οποιοσδήποτε μπορεί να είναι η σωστή απάντηση, αλλά να κάνετε μια κράτηση που δεν σώζει όποιος ο χρόνος πραγματικά πονάει. Εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και δεν παίρνεις τίποτα σε αντάλλαγμα. Το να μείνετε μακριά από κακές επιλογές μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό στο να πλησιάσετε τη μέση αποταμίευση.

Η εξέταση του χρόνου που εξοικονομείτε σε σύγκριση με τον χρόνο που θα χρειαστεί μέχρι να μπορέσετε να κάνετε μια νέα κράτηση είναι μια βασική μέτρηση. Η εξοικονόμηση τουλάχιστον 10 λεπτών για κάθε ώρα “μπλακάουτ” με τις πρώτες επιλογές σας θα σας κρατήσει μακριά από κακές επιλογές και θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Genie+.

Έχετε χρησιμοποιήσει το Genie+; Ποια είναι η αγαπημένη σας στρατηγική; Ενημερώστε μας στα σχόλια!

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

  • Την περασμένη εβδομάδα, είχαμε προβλέψεις για το πώς θα χειριζόταν η διαχείριση της ουράς στο μέλλον στο Walt Disney World. Σήμερα, έχουμε…

  • Από τότε που ανακοινώθηκε επίσημα ότι θα κυκλοφορήσει, οι ερωτήσεις έρχονται γρήγορα και εξαγριωμένες…

  • Εάν δεν έχετε ακούσει τα νέα, τέσσερα αξιοθέατα που συνήθως είναι κατάλληλα μόνο για αγορές μεμονωμένων Lightning Lane μετατρέπονται…

  • Οι καταπληκτικοί άνθρωποι πίσω από τον λογαριασμό μας στο TouringPlans στο Instagram δημοσίευσαν μια δημοσκόπηση το Σαββατοκύριακο που ζήτησε από τους ακόλουθους να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους…

Leave a Comment