Early vs. Late – Ιστολόγιο TouringPlans.com

Αρνίσια παϊδάκια στο Disney Dream.

Κάθε ιστιοπλοΐα προσφέρει αντιπρογραμματισμό που αντιστοιχεί στις ώρες του δείπνου – παραστάσεις στο θέατρο που ταιριάζουν με τις ώρες του δείπνου. Έτσι, εάν έχετε το δείπνο νωρίς στις 5:45, θα μπορείτε να παρακολουθήσετε τη σκηνή στις 8:00 και το αντίστροφο.

Όταν κάνετε κράτηση για την κρουαζιέρα σας, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε την προτίμησή σας για νωρίτερα ή μεταγενέστερα καθίσματα για δείπνο. Πολλοί νέοι άνθρωποι στην κρουαζιέρα τρομάζουν από αυτή την επιλογή. Ποιό είναι καλύτερο? Πώς θα επηρεάσει το υπόλοιπο της κρουαζιέρας; Πώς αποφασίζεις;

Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να σκεφτείτε καθώς παίρνετε την απόφασή σας. Ορισμένα από τα πλεονεκτήματα για έναν επισκέπτη μπορεί να είναι ισχυρά μειονεκτήματα για έναν άλλο επισκέπτη. Αντί λοιπόν να παρουσιάσω μια καθαρή λίστα υπέρ/κατά, παραθέτω πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε – και μπορείτε να αποφασίσετε αν αυτά τα στοιχεία φαίνονται υπέρ ή κατά για εσάς.

 • Προέρχεστε από μια κουλτούρα όπου το φαγητό νωρίς ή αργά είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εσάς; Αξίζει να σημειωθεί ότι στις κρουαζιέρες στις ΗΠΑ, οι θέσεις νωρίς τείνουν να «ξεπουληθούν» πιο γρήγορα και στις ευρωπαϊκές κρουαζιέρες, οι καθυστερημένες θέσεις γεμίζουν πιο γρήγορα. Πολλοί Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι ακόμη και οι 8:30 είναι πολύ νωρίς και θεωρούν ότι οι 6:00 είναι ουσιαστικά αργά το μεσημεριανό γεύμα.
 • Προέρχεστε από μια ζώνη ώρας όπου θα είναι λίγο πολύ δύσκολο να έχετε μια συγκεκριμένη ώρα για φαγητό; Οι επισκέπτες που ζουν στη δυτική ακτή των ΗΠΑ και πλέουν από το Πορτ Κανάβεραλ ή το Μαϊάμι μπορεί επίσης να διαπιστώσουν ότι τα πρώτα καθίσματα είναι σαν μεσημεριανό και όχι σαν δείπνο. Οι επισκέπτες της ανατολικής ακτής που ταξιδεύουν από το Σαν Ντιέγκο ή το Βανκούβερ μπορεί να θεωρήσουν ότι το καθιστικό αργά είναι δύσκολο.
 • Έχετε ιατρικά προβλήματα που θα επηρεάσουν την ώρα που τρώτε; Για παράδειγμα: Έχετε παλινδρόμηση οξέος ή άλλα προβλήματα που σημαίνει ότι πρέπει να φάτε το τελευταίο σας γεύμα της ημέρας αρκετές ώρες πριν τον ύπνο; Καταναλώνετε ένα φάρμακο που πρέπει να λαμβάνεται με γεμάτο ή άδειο στομάχι σε μια συγκεκριμένη ώρα;
 • Έχετε ένα παιδί που θα κοιμάται κατά τη διάρκεια του επόμενου δείπνου; Πολλά μικρά παιδιά απλά δεν μπορούν να μείνουν ξύπνια μετά τις 7:30 ή τις 8:00 μ.μ. Εάν θέλετε να φάνε δείπνο μαζί σας στις κύριες τραπεζαρίες, τότε το να καθίσουν αργά μπορεί να είναι αβάσιμο. Από την άλλη πλευρά, εάν θέλετε πραγματικά να δουν τις θεατρικές παραστάσεις, τότε έχετε την επιλογή να ταΐσετε την υπηρεσία δωματίου των παιδιών ή το κατάστρωμα πισίνας γρήγορη εξυπηρέτηση αντί για ένα πλήρες γεύμα καθιστικού.
 • Είστε επιλεκτικοί για το πού κάθεστε στο κεντρικό θέατρο; Όσοι νωρίς θα δειπνήσουν θα μπορούν να δουν τη δεύτερη παράσταση της κύριας σκηνής, αλλά μπορεί να μην φτάσουν εκεί αρκετά γρήγορα για να πιάσουν ένα συγκεκριμένο χώρο καθιστικού. Εάν ενδιαφέρεστε ιδιαίτερα για την τοποθεσία σας, επιλέξτε το δείπνο αργά, ώστε να είστε οι πρώτοι που θα παραμείνουν στη σειρά για το πρώιμο σόου.
 • Είστε εντάξει με τα μέλη της οικογένειάς σας να καταναλώνουν ένα σημαντικό σνακ αργά το απόγευμα; Οι άνθρωποι που έχουν συνηθίσει να τρώνε νωρίς στο σπίτι μπορεί να προσαρμόζονται καλά στο αργά το κάθισμα, εάν έχουν ένα σημαντικό σνακ αργά το απόγευμα για να αποτρέψουν την αγανάκτηση. (Γεια σας πιάτο τυριού υπηρεσίας δωματίου.) Αλλά αν έχετε κανόνες σχετικά με την κατανάλωση μεταξύ των γευμάτων ή προσπαθείτε να περιορίσετε τις συνολικές θερμίδες, αυτό μπορεί να είναι λιγότερο επιλογή για εσάς.
 • Έχετε προγραμματίσει μακροχρόνιες περιπέτειες στο λιμάνι (εξορμήσεις στην ξηρά) που θα σας φέρουν πίσω στο πλοίο κοντά ή μετά την ώρα του δείπνου; Εάν έχετε σχέδια για την ξηρά που θα σας φέρουν πίσω στο πλοίο αργά, μπορεί να θέλετε να επιλέξετε το επόμενο δείπνο.
 • Θέλετε να κάνετε ντους/αλλάξτε πριν το δείπνο; Εάν μένετε στο πλοίο, ίσως θέλετε να μπορείτε να περάσετε κάθε δυνατή στιγμή στην πισίνα. Αν θέλετε να το κάνετε αυτό, να κάνετε ντους και να αλλάξετε πριν το δείπνο, το μεταγενέστερο κάθισμα μπορεί να σας ταιριάζει καλύτερα. Ακόμα κι αν σας αρέσει να ντύνεστε για δείπνο γενικά, θέλετε περισσότερο χρόνο για να το κάνετε αυτό.
 • Θέλετε μια ελαφρώς πιο ήσυχη ατμόσφαιρα δείπνου; Ενώ υπάρχουν μικρά παιδιά και στις δύο θέσεις, είναι πιθανό να υπάρχουν περισσότερα παιδιά στα προηγούμενα καθίσματα, με αποτέλεσμα να καθίσουν μέχρι αργά λίγο πιο ήσυχα.
 • Θα απολαύσετε brunch Palo, Remy ή Enchante; Το brunch σε αυτούς τους χώρους περιλαμβάνει σημαντικά γεύματα πολλαπλών πιάτων. Εάν τρώτε αργά μεσημεριανά γεύματα για ενήλικες, μπορεί να θέλετε περισσότερο χρόνο για να αφομοιώσετε από ό,τι θα επέτρεπε το νωρίς κάθισμα.
 • Πόσο διαρκεί η ιστιοπλοΐα σας; Μπορεί να είστε σε θέση να αντεπεξέλθετε εύκολα σε έναν ελαφρώς υποβέλτιστο χρόνο φαγητού, εάν κάνετε ένα γρήγορο ταξίδι 3 διανυκτερεύσεων. Ή, εάν βρίσκεστε σε ένα ταξίδι 12 νυχτών, μπορεί να αισθάνεστε ότι έχετε αρκετό χρόνο για να προσαρμοστείτε σε οποιαδήποτε από τις δύο επιλογές,
 • Θα γευματίσετε πραγματικά στα εκ περιτροπής εστιατόρια; Μερικοί επισκέπτες σε ιστιοπλοΐα 3 διανυκτερεύσεων μπορεί να μπορούν να κάνουν κράτηση για δείπνο τόσο στο Palo όσο και στο Remy ή στο Enchante και θα επιλέξουν υπηρεσία δωματίου ή δείπνο δίπλα στην πισίνα την τρίτη νύχτα επί του σκάφους, δημιουργώντας αμφισβήτηση για το ποια θέση στην κύρια τραπεζαρία να επιλέξουν.
 • Σας ενδιαφέρει όταν τρώτε πρωινό την ημέρα της αποβίβασης; Η ώρα του τελευταίου πρωινού σας σχετίζεται με την ανάθεση του καθίσματος για το δείπνο σας. Νωρίς το δείπνο τρώει πρωινό νωρίς και το βραδινό αργά τρώει πρωινό αργότερα. Εάν θέλετε να κοιμηθείτε λίγο περισσότερο την τελευταία σας μέρα και δεν θα τρέχετε για να προλάβετε ένα αεροπλάνο, τότε η επιλογή του δείπνου αργά μπορεί να βοηθήσει την κατάστασή σας.
 • Τρως αργά; Μερικοί επισκέπτες διαπιστώνουν ότι είναι λιγότερο βιαστικοί κατά το δεύτερο κάθισμα, επειδή οι διακομιστές δεν χρειάζεται να αναποδογυρίσουν αμέσως το τραπέζι τους.

Ανάλογα με το πόσο μακριά κάνετε κράτηση, ο ένας ή ο άλλος χρόνος θέσεων ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμος. Εάν η προτίμησή σας για θέσεις δεν είναι ανοιχτή, μπορείτε να ζητήσετε εναλλακτικό χρόνο θέσεων μπαίνοντας στη λίστα αναμονής στην ενότητα Οι κρατήσεις μου στον ιστότοπο της DCL. Έχω βγει από τη λίστα αναμονής για τη θέση που προτιμούσα μερικές φορές.

Εάν δεν βγείτε από τη λίστα αναμονής προτού αποπλεύσετε, σταματήστε από τις υπηρεσίες επισκεπτών όταν βρίσκεστε στο πλοίο και μπορεί να είναι σε θέση να σας βοηθήσουν. Μπορεί να υπάρχει άλλο μέρος που θέλει την αντίθετη ανάθεση και οι Υπηρεσίες επισκεπτών μπορεί να σας ανταλλάξουν.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

 • Στο πλαίσιο της πρωινής γιορτινής εκπομπής της, η Disney παρείχε ένα μικρό teaser για το αίθριο του Disney Wish. Σε κάθε…

 • Το TouringPlans καλωσορίζει με χαρά τους καλεσμένους συγγραφείς Brian και Samantha, The DCLDuo. Thomas Mazloum, Πρόεδρος της Disney Signature Experiences, που επιβλέπει…

 • Ένα μικρό κομμάτι των ειδήσεων της DCL κυκλοφόρησε σήμερα με ημερομηνίες για τα δρομολόγια στα τέλη Απριλίου και Μαΐου 2022 για την Disney…

 • Ω, τι χαρούμενη αχτίδα ήλιου νιώθω σαν να περίμενα μήνες! Σήμερα η Disney Cruise Line κυκλοφόρησε…

Έριν Φόστερ

Η Erin Foster είναι ένα αρχικό μέλος του Walt Disney World Moms Panel (τώρα PlanDisney), τακτική συνεργάτης του TouringPlans.com και συν-συγγραφέας του The Unofficial Guide to Disney Cruise Line. Έχει πάει στα WDW, DL, DL Paris, Hong Kong Disneyland, Aulani, DVC Vero Beach και DVC Hilton Head. Είναι καταδρομικό Platinum DCL και βετεράνος των 10 ταξιδιών της Disney Adventures. Η Erin ζει κοντά στην πόλη της Νέας Υόρκης, όπου μπορεί συχνά να τη βρει κανείς να επιδίδεται στην άλλη εμμονή της – το θέατρο Broadway.

Leave a Comment