Drones, τεχνητή νοημοσύνη και άλλα μυστηριώδη πράγματα που έρχονται στα πάρκα της Disney

Η Walt Disney Company δεν φοβάται να κοιτάξει μπροστά, και αυτό αντανακλάται σε πολλές από τις τεχνολογικές της εξελίξεις, τόσο τις τρέχουσες όσο και τις μελλοντικές.

MagicBand+ με ένα χρυσό άγαλμα χαρακτήρα

Το 2022 ήταν μια μεγάλη χρονιά για καινοτομία για τα Disney Parks, από τα εγκαίνια του ξενοδοχείου Star Wars μέχρι την επερχόμενη κυκλοφορία του MagicBand+ μέχρι το Hey Disney! Συσκευές Alexa έρχονται στα ξενοδοχεία της Disney. Τι άλλο όμως μπορούμε να περιμένουμε από το μέλλον;

Drones

Σε περίπτωση που δεν το ξέρατε, ένα drone είναι βασικά ένα αεροσκάφος που δεν χρειάζεται πιλότο. Μπορούν να διαφέρουν σε ικανότητες και μέγεθος, με μερικά να μπορούν να πετάξουν εντυπωσιακές αποστάσεις και ακόμη και να παραδώσουν πακέτα! Η Disney έχει χρησιμοποιήσει drones για μερικές εμπειρίες, όπως στο Λος Άντζελες για την Εθνική Ημέρα Ροής, όταν ο ουρανός φωτίστηκε με χαρακτήρες και λογότυπα της Disney.

©ABC7

Για την 30ή επέτειο της Disneyland του Παρισιού, μια νέα νυχτερινή παράσταση έκανε το ντεμπούτο της μπροστά από το Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης. Αυτή η εκπομπή περιλαμβάνει εφέ όπως προβολές βίντεο, πίδακες νερού, φωτισμό και άλλα — και drones! Κατά τη διάρκεια της παράστασης, τελείωσε 150 συγχρονισμένα drones ενωθούν για να σχηματίσουν τον αριθμό 30 πάνω από το Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης.

30η επέτειος της Disneyland του Παρισιού

Δεν έχουμε δει drones σε άλλες εκπομπές του Disney Parks ακόμα, αλλά είναι πιθανώς ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα μπορούσαμε να τα δούμε ενσωματωμένα σε μελλοντικές εκπομπές. Καθώς η τεχνολογία των drone προχωρά, ποιος ξέρει τι θα μπορούσε να κάνει η Disney με αυτά; Θα μπορούσατε να απεικονίσετε drones στην Main Street των ΗΠΑ ή πάνω από την World Showcase Lagoon στο EPCOT;

Δείτε την Disney να χρησιμοποιεί drones στο Λος Άντζελες για την Εθνική Ημέρα Ροής!

Τεχνητή νοημοσύνη

Οι ψηφιακοί βοηθοί φωνής όπως η Alexa της Amazon θεωρούνται μια μορφή τεχνητής νοημοσύνης και η Disney φέρνει αυτήν την τεχνολογία απευθείας στους επισκέπτες που διαμένουν σε ξενοδοχεία της Disney. Γεια σου Disney! είναι μια δωρεάν λειτουργία φωνητικού βοηθού για το Amazon Alexa και θα είναι διαθέσιμη στους επισκέπτες του ξενοδοχείου Disney αργότερα φέτος.

Γεια σου Disney!

Με το Hey Disney!, οι επισκέπτες θα μπορούν να ακούν αστεία που λένε οι χαρακτήρες της Disney, να μιλήσουν με τις υπηρεσίες επισκεπτών, να παραγγείλουν ανέσεις δωματίου, να προγραμματίσουν τη μέρα τους και πολλά άλλα. Ωστόσο, είναι ένα προαιρετικό και δωρεάν προνόμιο, επομένως δεν χρειάζεται να το επιλέξετε αν δεν το θέλετε.

©Disney

Τζίνι της Ντίσνεϋ θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί μια μορφή τεχνητής νοημοσύνης ως βοηθός ψηφιακού σχεδιασμού που βοηθά στη δημιουργία του τέλειου δρομολογίου για τους επισκέπτες, βασισμένο αποκλειστικά στα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητές τους. Το Disney Genie είναι δωρεάν και, όπως το Hey Disney!, έχει να κάνει με τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας των επισκεπτών.

Τζίνι της Ντίσνεϋ

Καθώς οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζουν να προοδεύουν, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς η Disney θα μπορούσε να τις χρησιμοποιήσει προς όφελός της. Είναι πιθανό το Disney Genie να γίνει «πιο έξυπνο», οπότε η εμπειρία του επισκέπτη θα μπορούσε να βελτιωθεί περαιτέρω. Θέλετε μια υπηρεσία να κάνει αυτόματα κράτηση των κρατήσεων για φαγητό με βάση τη διαθεσιμότητα; Ή, αν αγοράσετε Genie+, κλείστε το Lightning Lanes σας;

Τζίνι

Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε αν υπάρχουν άλλοι τρόποι με τους οποίους η Disney θα μπορούσε να εφαρμόσει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, αλλά δεν θα μας πείραζε ένα έξυπνο Τζίνι που θα μπορούσε πραγματικά να σχεδιάσει μια διαδρομή για εμάς!

Ο οδηγός μας για την πιο συγκεχυμένη τεχνολογία της Disney World!

Ρομπότ

Το 2021, μάθαμε για το animatronic project Baby Groot που ονομάζεται Project Kiwi, και ναι — είναι ένα ρομπότ Baby Groot σε φυσικό μέγεθος που μπορεί να περπατήσει και να αλληλεπιδράσει με τους επισκέπτες! Οι φανταστικοί έχουν πει ότι υπάρχει ακόμη περισσότερη δουλειά που πρέπει να γίνει πριν ο Groot είναι έτοιμος για τα πάρκα, αλλά η δημιουργία του πρώτου «μικρής κλίμακας, ελεύθερης περιαγωγής ρομποτικού ηθοποιού» είναι ένα μεγάλο επίτευγμα.

©Disney

Και σε άλλες απίστευτες εξελίξεις ρομπότ, η Disney παρουσίασε επίσης το Stuntronic του Spider-Man στην Πανεπιστημιούπολη Avengers στο Disney California Adventure. Η νέα τεχνολογία animatronic επιτρέπει σε αυτό το stuntronic του Spider-Man να «πετάει» στον ουρανό και να εκτελεί ακροβατικά, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πτήσης. Είναι πραγματικά κάτι να δεις.

Αυτό το πράγμα είναι πραγματικά εκπληκτικό

Το μέλλον της animatronics και της ψυχαγωγίας στο Disney World θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερα διαδραστικά ρομπότ και πιο εντυπωσιακά animatronics — ποιος ξέρει! Θα θέλαμε πολύ να δούμε το BB-8 ή το Rocket Raccoon να περιφέρονται.

Διαδραστικά αξεσουάρ

ο MagicBand+ θα εισαγάγει μια ολοκαίνουργια μορφή διαδραστικής τεχνολογίας στο Disney World, με χαρακτηριστικά που θα επιτρέψουν στους επισκέπτες να εμβαθύνουν στην εμπειρία του Disney Parks. Τα φώτα, τα απτικά και η αναγνώριση χειρονομιών θα αλληλεπιδράσουν με διαφορετικές περιοχές, αντικείμενα ή παραστάσεις στα πάρκα, δίνοντας στους επισκέπτες ένα εντελώς νέο είδος εξατομικευμένης περιπέτειας.

MagicBand+ με φώτα

Το MagicBand+ θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή αυτό το καλοκαίρι, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε διαδραστικά αξεσουάρ διαθέσιμα στα Disney Parks. Στο Disney California Adventure, οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν ένα WEB Power Band για 34,99 $ για να βελτιώσουν την εμπειρία τους στα WEB Slingers. Μπορείτε ακόμη να κάνετε αναβάθμιση για να χρησιμοποιήσετε τις ικανότητες άλλων χαρακτήρων της Marvel με πρόσθετα για 29,99 $.

Δείτε πώς μοιάζουν αυτά τα Web Tech Power Bands!

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα WEB Power Band ή ένα MagicBand+ για να επισκεφθείτε ένα Disney Park, αλλά προσφέρουν μια μοναδική και διαδραστική επιλογή που βασίζεται στην τεχνολογία για να βελτιώσει την εμπειρία του επισκέπτη.

MagicBand+ με ένα χρυσό άγαλμα χαρακτήρα

Είναι πιθανό και πιθανό ότι η Disney θα μπορούσε να αναπτύξει περισσότερη τεχνολογία στο μέλλον για να είναι ακόμα πιο διαδραστική στα πάρκα, είτε πρόκειται για τη δημιουργία πιο καθηλωτικών δραστηριοτήτων για τους επισκέπτες είτε για πρόσθετους τρόπους για να επηρεάσουν και να εξατομικεύσουν τις εμπειρίες τους. Θα αγοράζατε αναμνηστικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αλληλεπιδράσουν με την αγαπημένη σας διαδρομή;

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το MagicBand+.

Project EXO

Project EXO θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν οι επισκέπτες με τους χαρακτήρες και επίσης να επιτρέψει την εισαγωγή χαρακτήρων που διαφορετικά δεν θα λειτουργούσαν στα Πάρκα της Disney. Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, αλλά θα περιλαμβάνει ρομποτικούς εξωσκελετούς που μπορούν να φορέσουν οι κουκλοπαίκτες, που θα τους επέτρεπε να αναλάβουν μεγαλύτερους χαρακτήρες (όπως ο Hulk??).

Project EXO

Αυτή η τεχνολογία θα αποτρέψει επίσης τους κουκλοπαίκτες από το κακό όταν φορούν βαριά ή μεγάλα κομμάτια, επομένως θα μπορούσε να είναι κερδοφόρο για τα μέλη του Cast ΚΑΙ τους καλεσμένους και οι χαρακτήρες που διαφορετικά θα ήταν αδύνατο να εισαχθούν στα Πάρκα της Disney θα μπορούσαν τελικά να αλληλεπιδράσουν με τους επισκέπτες.

Εδώ είναι τι γνωρίζουμε για το Project EXO μέχρι στιγμής!

Το Metaverse

Το Metaverse είναι το μακροπρόθεσμο σχέδιο της Disney για διαδραστική και καθηλωτική αφήγηση μέσω μιας σειράς τεχνολογικών μέσων, μερικά από τα οποία περιλαμβάνουν μορφές τεχνολογίας που έχουμε ήδη αναφέρει. Ο στόχος για αυτές τις εμπειρίες μετασύνδεσης είναι να είναι αξιοθέατα και όχι απλά ενδιαφέροντα προνόμια.

©Disney

Οι αρχές του Metaverse της Disney είναι η διαδραστική και καθηλωτική αφήγηση, καθώς και η εξατομικευμένη και κοινωνική αφήγηση. Έχουμε ήδη δει το Interactive Storytelling μέσω βόλτων όπως το Toy Story Mania και το WEB Slingers, και οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν έναν συνδυασμό Διαδραστικής και Καθηλωτικής Αφήγησης μέσα από το ξενοδοχείο Star Wars (το οποίο θα δούμε περισσότερα παρακάτω).

Μπορείτε πραγματικά να αλληλεπιδράσετε με χαρακτήρες στο ξενοδοχείο Star Wars!

Και με την Εξατομικευμένη και την Κοινωνική Αφήγηση Ιστοριών, έχει να κάνει με τις διαδραστικές συσκευές που επιτρέπουν στους επισκέπτες να αλληλεπιδρούν με αξιοθέατα, με αντικείμενα όπως το μελλοντικό MagicBand+. Στο Star Wars: Galaxy’s Edge στα Hollywood Studios της Disney, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να αλληλεπιδράσουν με κωδικούς QR για να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον σε ορισμένες περιοχές!

Κλουβί Edge του Galaxy για σάρωση

Με την άφιξη του MagicBand+, είμαστε περίεργοι να δούμε με πόσους τρόπους θα μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε σε όλα τα πάρκα.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε στο Star Wars: Galaxy’s Edge!

Ξενοδοχείο Star Wars

Το πολυαναμενόμενο ξενοδοχείο Star Wars (επίσημα γνωστό ως Star Wars: Galactic Starcruiser) άνοιξε τον Μάρτιο του 2022 και αλλάζει το μέλλον του Disney World. Αυτό το ξενοδοχείο είναι ΠΟΛΥ περισσότερα από ένα απλό κατάλυμα – βυθίζει πλήρως τους επισκέπτες στον κόσμο του Πόλεμος των άστρων.

Star Wars: Galactic Starcruiser

Το ξενοδοχείο Star Wars είναι μια (ακριβή) διαμονή 2 διανυκτερεύσεων με την ευκαιρία για αλληλεπιδράσεις χαρακτήρων και αποστολές, και μοιάζει περισσότερο με κρουαζιέρα παρά με ξενοδοχείο. Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικές «αποστολές» που μπορούν να τους προσφέρουν αλληλεπιδράσεις μοναδικές για την αποστολή και τα επιτεύγματά τους.

Δωμάτιο Galactic Starcruiser

Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν πόσο θέλουν να αλληλεπιδράσουν με χαρακτήρες και η διαμονή στο ξενοδοχείο Star Wars περιλαμβάνει επίσης μια εκδρομή στο Star Wars: Galaxy’s Edge στα Hollywood Studios. Ουσιαστικά, μπορείτε να κάνετε τη διαμονή 2 διανυκτερεύσεών σας σε ό,τι θέλετε! Αλλά έχει υψηλό τίμημα.

Star Wars Galactic Starcruiser είσοδος

Φυσικά, τώρα είμαστε περίεργοι για το τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό το είδος εμπειρίας ξενοδοχείου για το μέλλον! Θα θέλατε να βυθιστείτε στον κόσμο της Marvel, ή ακόμα και σε μια χώρα όπως η Fantasyland; Και ξέρουμε ότι δεν είναι η Disney, αλλά αφιερώστε ένα δευτερόλεπτο για να φανταστείτε ένα ξενοδοχείο Χάρι Πότερ. 👀

Πώς το ξενοδοχείο Star Wars καθορίζει το μέλλον του Disney World.

ΠΑΙΖΩ! Περίπτερο

Και το επερχόμενο PLAY! Το Pavilion in EPCOT υποτίθεται ότι είναι ένα περίπτερο γεμάτο εικονικά παιχνίδια και εμπειρίες, αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη πώς ακριβώς θα μοιάζει. Το περίπτερο είναι ακόμα υπό κατασκευή, χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί ακόμη από την Disney το χρονοδιάγραμμα έναρξης ή περαιτέρω λεπτομέρειες.

ΠΑΙΖΩ! Περίπτερο

Γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι η Disney έχει καταθέσει πατέντες για πράγματα όπως δάπεδα και στερεοφωνικές οθόνες σε συνδυασμό με συστήματα AR και VR, μαζί με ένα ρομπότ που θα συγχρονιζόταν επίσης με ένα από αυτά τα συστήματα και θα μπορούσε να περιλαμβάνει ακόμη και μια εμπειρία αφής! Με άλλα λόγια, η Disney έχει βρει κάποια συναρπαστική τεχνολογία, αν και δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι πώς θα εξελιχθεί.

Παίξτε Pavilion Concept Art ©Disney

Αυτό το περίπτερο θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει συναντήσεις και χαιρετισμούς χαρακτήρων και πολλές πρακτικές δραστηριότητες με αυτή τη νέα τεχνολογία, επομένως θα σας κρατάμε ενήμερους μόλις η Disney ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες ή ένα χρονοδιάγραμμα έναρξης!

5 μεγάλα έργα του Disney World για τα οποία η Disney σταμάτησε να μιλάει.

Υπάρχουν πολλά να είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον του Disney World! Ανυπομονούμε να δούμε τι άλλο θα βρει το Imagineers, οπότε μείνετε συντονισμένοι στο AllEars για περισσότερα νέα και ενημερώσεις της Disney!

Το ενοχλητικό τεχνολογικό πρόβλημα που δεν έχετε σκεφτεί ποτέ στο Disney World.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να λάβετε τη δωρεάν λίστα με 20 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το Galactic Starcruiser της Disney! Κάντε κλικ εδώ για να ξεκινήσετε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Ποιες τεχνολογικές εξελίξεις θα θέλατε να δείτε από την Disney World; Πείτε μας στα σχόλια!

Leave a Comment