8 καταστροφικά λάθη ταξιδιού και πώς να τα λύσετε

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών, που σημαίνει ότι όταν κάνετε κλικ στους συνδέσμους και κάνετε μια αγορά, λαμβάνουμε προμήθεια.


Φανταστείτε αυτό — έχετε περάσει μήνες σχεδιάζοντας τις τέλειες διακοπές και επιτέλους ήρθε η ώρα να φύγετε!

Διεθνές Αεροδρόμιο Ορλάντο

Φτάνεις στο αεροδρόμιο, είσαι ενθουσιασμένος και… συνειδητοποιείς ότι η τσάντα σου υπερβαίνει κατά πολύ το όριο βάρους της αεροπορικής σου εταιρείας. Αφού χρεωθείτε 100 $ επιπλέον για τον έλεγχο μιας βαριάς τσάντας, πηγαίνετε στην γραμμή ασφαλείας όταν μάθετε ότι χάσατε την ταυτότητά σας! Τώρα, λαμβάνετε μια ειδοποίηση ότι η πτήση σας έχει καθυστέρηση 3 ωρών και πρόκειται να χάσετε την πτήση ανταπόκρισης. Τι κάνεις τώρα?

Εντάξει, ακόμα κι αν έχετε κακή τύχη, είναι πολύ απίθανο να σας συμβούν όλα αυτά σε μια μέρα, αλλά αυτά είναι μερικά από τα καταστροφικά γεγονότα που μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν τις διακοπές σας. Ετσι, ας ρίξουμε μια ματιά στα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ταξιδιωτικά λάθη που μπορείτε να κάνετε και τι να κάνετε αν σας συμβούν!

1. Ξεχάστε την ταυτότητα πριν από την πτήση σας

Μερικές φορές χάνονται πράγματα όταν ταξιδεύετε και δυστυχώς αυτό περιλαμβάνει την ταυτότητά σας. Για να περάσετε από την ασφάλεια στο αεροδρόμιο, πρέπει να έχετε ένα έγκυρο έντυπο ταυτότητας (δείτε μια πλήρη λίστα εδώ) ώστε οι πράκτορες της TSA να μπορούν να επαληθεύσουν ποιος είστε. Έτσι, το να ξεχάσετε ή να χάσετε την ταυτότητά σας την ημέρα που προσπαθείτε να πετάξετε μπορεί να φαίνεται καταστροφικό για τα σχέδιά σας, αλλά δεν χρειάζεται να είναι.

Διεθνές Αεροδρόμιο Ορλάντο

Τώρα, όμως, αυτή δεν είναι η πιο εύκολη διαδικασία είναι πιθανό ότι θα εξακολουθείτε να μπορείτε να πετάξετε χωρίς την ταυτότητά σας υπό αυτές τις συνθήκες. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της TSA, «ο αξιωματικός της TSA μπορεί να σας ζητήσει να ολοκληρώσετε μια διαδικασία επαλήθευσης ταυτότητας που περιλαμβάνει τη συλλογή πληροφοριών όπως το όνομά σας, η τρέχουσα διεύθυνσή σας και άλλες προσωπικές πληροφορίες για την επιβεβαίωση της ταυτότητάς σας». Μετά από αυτή τη διαδικασία, Εάν επιβεβαιωθεί η ταυτότητά σας, μπορείτε να εισαγάγετε ένα σημείο ελέγχου ελέγχου, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει πρόσθετα βήματα, όπως απόθεση ή εις βάθος έλεγχο των χειραποσκευών.

Γραμμή TSA του αεροδρομίου Ορλάντο

Εάν η ταυτότητά σας επαληθευτεί μέσω αυτής της διαδικασίας, δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά την πτήση σας. Εάν γνωρίζετε ήδη ότι χάσατε την ταυτότητά σας πριν φτάσετε στο αεροδρόμιο, φροντίστε να φτάσετε εκεί πολύ νωρίς, ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για την TSA να επαληθεύσει την ταυτότητά σας. Η TSA συνιστά συγκεκριμένα να φτάσετε τουλάχιστον 2 ώρες πριν από την πτήση σας.

Χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί τους τελευταίους μήνες

Δεν θα σας επιτραπεί να προχωρήσετε στο σημείο ελέγχου ελέγχου εάν η TSA δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την ταυτότητά σας, δεν παρέχετε τις κατάλληλες πληροφορίες ή δεν θέλετε να συμμετάσχετε στη διαδικασία επαλήθευσης ταυτότητας.

Η νέα πρωτοβουλία TSA PreCheck θα μπορούσε να σας βοηθήσει να παραλείψετε μεγάλες ουρές στο αεροδρόμιο του Ορλάντο

2. Ξεχάστε το διαβατήριό σας πριν από μια κρουαζιέρα

Οι πιθανότητες είναι ότι αν πρόκειται να κάνετε κρουαζιέρα, ξέρετε ότι χρειάζεστε διαβατήριο για να επιβιβαστείτε στο πλοίο. Ωστόσο, τα πράγματα συμβαίνουν και τα πράγματα ξεχνιούνται, αλλά υπάρχει λύση για να μπω σε κρουαζιερόπλοιο χωρίς διαβατήριο;

Το κρουαζιερόπλοιο της Disney Wish

Αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα ταξιδιωτικά λάθη που πρέπει να λυθούν, αλλά είναι εφικτό. Εάν ταξιδεύετε στον προορισμό που αναχωρεί η κρουαζιέρα από λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η κρουαζιέρα, ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι ζητήστε από ένα μέλος της οικογένειας ή έναν φίλο στο σπίτι να σας στείλει το διαβατήριό σας μια νύχτα. Σίγουρα, θα κοστίσει ένα αξιοπρεπές χρηματικό ποσό, αλλά τουλάχιστον θα έχετε το διαβατήριό σας.

Κρουαζιερόπλοιο Disney Wish

Εκτός από αυτό, δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να ελέγξετε σε αυτήν την κατάσταση. Μπορείτε να συνεργαστείτε με τη γραμμή κρουαζιέρας σας για να εξηγήσετε την κατάσταση και να δείτε αν μπορούν να κάνουν κάτι για εσάς.

Κρατήστε μια φωτογραφία του διαβατηρίου και του πιστοποιητικού γέννησής σας στο τηλέφωνό σας και η γραμμή κρουαζιέρας σας μπορεί να σας μεταφέρει στο πλοίο, αλλά και πάλι, αυτό εξαρτάται από τη διακριτική ευχέρεια του αντιπροσώπου κρουαζιέρας με τον οποίο συνεργάζεστε. Εκτός από τη λήψη φωτογραφιών, είναι καλή ιδέα να δημιουργήστε έγχρωμα αντίγραφα της φωτογραφικής σελίδας του διαβατηρίου σας και του πιστοποιητικού γέννησής σας μόνο για να έχουμε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Περπατήσαμε στο Disney Wish. Εδώ είναι 6 πράγματα που σίγουρα ετοιμάζουμε την επόμενη φορά.

3. Δεν ελέγχετε το πρόγραμμα του κινητού σας τηλεφώνου

Εάν πρόκειται να κάνετε κρουαζιέρα ή άλλο διεθνές ταξίδι, αυτό το επόμενο λάθος μπορεί να σας επηρεάσει. Πριν φύγεις, αφιερώστε λίγο χρόνο, ελέγξτε το σχέδιο του κινητού σας τηλεφώνου! Για όσους από εμάς θέλουν να παραμείνουν συνδεδεμένοι με το σπίτι ή τον κόσμο ενώ βρίσκεστε σε διακοπές, αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χρεωθείτε πολλά επιπλέον χρήματα — οι διακοπές είναι ήδη αρκετά ακριβές!

Ελέγξτε το πρόγραμμα του τηλεφώνου σας

Όταν δεν περιλαμβάνονται ήδη σε ένα πρόγραμμα, το κόστος για την περιαγωγή και τις διεθνείς κλήσεις ποικίλλει ανάλογα με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας, αλλά τείνουν να είναι πολύ ακριβό. Ελέγξτε ποιο πρόγραμμα έχετε με τον πάροχο σας και διερευνήστε τυχόν πρόσθετα έξοδα που ενδέχεται να επιβαρυνθείτε στο ταξίδι σας. Ανάλογα με το πόσο θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις δυνατότητες, ίσως θέλετε να αλλάξετε προσωρινά το σχέδιό σας.

Τι να κάνετε όταν το τηλέφωνό σας πεθάνει στο Disney World

4. Μη συσκευάζετε τα απαραίτητα σε χειραποσκευή

Σε περίπτωση που δεν το έχετε προσέξει, το πέταγμα είναι μια ταλαιπωρία τον τελευταίο καιρό. Εκτός από χιλιάδες ακυρώσεις σε όλη τη χώρα, Ο χειρισμός των αποσκευών γίνεται περισσότερο από ποτέ στις αεροπορικές εταιρείες αυτή τη στιγμή. Αυτό σημαίνει περισσότερες χαμένες ή κατεστραμμένες αποσκευές που πρέπει να αντιμετωπίσετε — γεγονός που κάνει το πού πακετάρετε ορισμένα πράγματα ακόμα πιο σημαντικό.

Νέο σύστημα αποσκευών έρχεται στο Terminal C ©Κάντε κλικ στο Orlando 6

Εάν χαθούν οι παραδοτέες αποσκευές σας, δεν θέλετε να μείνετε κολλημένοι χωρίς τα απαραίτητα. Κατά τη συσκευασία βεβαιωθείτε ότι τα πράγματα χωρίς τα οποία δεν μπορείτε να ζήσετε, τα μετατρέπουν σε χειραποσκευή. Αυτό είναι ιδιαίτερα ζωτικής σημασίας για άτομα που πρέπει να παίρνουν φάρμακα σε μια συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα, ωστόσο εδώ είναι μερικά άλλα πράγματα που συνιστούμε να πακετάρετε σε μια χειραποσκευή σε περίπτωση που λείπουν αποσκευές:

 • Απαραίτητα φάρμακα/συνταγές
 • Αλλαγή ρούχων
 • Φορτιστής τηλεφώνου
 • Αριθμός διαβατηρίου
 • Χρήματα σε κάποια μορφή (μετρητά, πιστωτική κάρτα κ.λπ.)

©ismagilov—Getty Images/iStockphoto

Το να έχετε αυτά τα πράγματα μαζί σας ανά πάσα στιγμή θα μειώσει λίγο το άγχος όταν πρόκειται να αντιμετωπίσετε χαμένες ή κατεστραμμένες αποσκευές.

Αν ψάχνετε για μια υπέροχη χειραποσκευή για χρήση, ρίξτε μια ματιά Σακίδιο ταξιδιού Asenlin στο Amazon. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θήκες στην τσάντα και άφθονο αποθηκευτικό χώρο για να συσκευάσετε τα πάντα για ένα γρήγορο ταξίδι.

©Amazon

Αυτή τη στιγμή είναι σε προσφορά, επίσης! Θα σου κοστίσει 49,48 $ αντί για 79,99 $.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το Asenlin Travel Backpack στο Amazon

5. Δεν υπάρχει αρκετός χρόνος κράτησης μεταξύ πτήσεων

Όπως αναφέραμε παραπάνω, έχουν σημειωθεί αμέτρητες ακυρώσεις πτήσεων πρόσφατα σε όλο τον κόσμο. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων των ελλείψεων πιλότων και του περιορισμένου εναέριου χώρου οπότε είναι κάτι που θα θέλετε να έχετε κατά νου όταν κάνετε κράτηση πτήσεων. Με όλες τις ακυρώσεις και καθυστερήσεις, είναι πιθανό να χάσετε την πτήση ανταπόκρισηςαλλά δεν χρειάζεται να το κάνετε εάν προετοιμαστείτε για επιτυχία.

©Bill Montgomery/Houston Chronicle | Λήφθηκε μέσω SFGATE

Μερικές φορές τα πράγματα είναι 100% εκτός ελέγχου σας, αλλά δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον χρόνο παραμονής σας κατά την κράτηση πτήσεων. Εάν δώσετε στον εαυτό σας ένα σύντομο παράθυρο αναμονής, είναι πιο πιθανό να χάσετε την πτήση ανταπόκρισης.

©Getty Images

Μια άλλη επιλογή είναι να κάνετε κράτηση απευθείας πτήσης. Μερικές φορές η λήψη πτήσεων ανταπόκρισης μπορεί να είναι πολύ φθηνότερη, αλλά αν ψάχνετε για κάποιες προσφορές πτήσεων (οι οποίες τείνουν να εμφανίζονται συνεχώς), πιθανότατα θα βρείτε μια οικονομική επιλογή απευθείας πτήσης ανάλογα με τον προορισμό.

Οι καλύτερες συμβουλές μας για πτήση μέσω του διεθνούς αεροδρομίου του Ορλάντο

6. Μη Έλεγχος Απαιτήσεων Βίζας/Απαιτήσεων COVID-19 όταν ταξιδεύετε διεθνώς

Εάν φεύγετε από τη χώρα, να θυμάστε ότι κάθε χώρα έχει τις δικές της συγκεκριμένες απαιτήσεις για βίζα και εμβολιασμό κατά του COVID-19 για ξένους επισκέπτες. Η πανδημία COVID-19 εξακολουθεί να επηρεάζει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο — έχουμε εντοπίσει πολλούς ταξιδιωτικούς προορισμούς στην κατηγορία υψηλού κινδύνου CDC. Αρκετοί προορισμοί απαιτούν να έχετε εμβολιαστεί κατά του COVID-19 ή απαιτούν απόδειξη αρνητικού τεστ COVID-19. Για μια πλήρη λίστα των ταξιδιωτικών απαιτήσεων COVID-19 σε όλο τον κόσμο, Κάντε κλικ ΕΔΩ.

COVID-19 Είσοδος στο Disney World

Ορισμένες χώρες δεν απαιτούν κάποιου είδους βίζα για τουρίστες που κάνουν διακοπές, ενώ άλλες απαιτούν κάποιου είδους βίζα. Μπορείτε να δείτε μια πλήρη λίστα με τις απαιτήσεις βίζας ανά χώρα εδώ.

©Norse Atlantic Airways

Κάντε αυτό ένα σημαντικό μέρος του προγραμματισμού του ταξιδιού σας, διαφορετικά κινδυνεύετε να μην σας επιτραπεί στη χώρα στην οποία προσπαθείτε να ταξιδέψετε.

Ενημερώθηκε: Τρέχουσες ειδήσεις και πληροφορίες σχετικά με τα ταξίδια στο Disney World και τη Disneyland το 2022

7. Ξεχνάτε να ειδοποιήσετε την Τράπεζα για τα ταξιδιωτικά σας σχέδια

Δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα χειρότερο από όταν περπατάτε για να πληρώσετε για ένα σνακ ή ένα αναμνηστικό στις διακοπές σας και η κάρτα σας απορριφθεί. Σε αντίθεση με ορισμένα από τα άλλα λάθη αυτής της λίστας, Αυτή είναι μια εύκολη λύση που μπορείτε να φροντίσετε πριν το ταξίδι σας!

©Chase

Αν και μπορεί να μην αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χρήση της χρεωστικής ή πιστωτικής σας κάρτας όταν ταξιδεύετε, δεν μπορεί να σας βλάψει καλέστε την τράπεζά σας και ενημερώστε τους ότι θα ταξιδέψετε εκτός πόλης. Με αυτόν τον τρόπο, όταν εμφανίζεται μια χρέωση από όλη τη χώρα, η τράπεζα δεν θα την αμφισβητήσει καν – θα πρέπει να έχετε ομαλή πλεύση αγοράζοντας όλα τα διασκεδαστικά πράγματα στις διακοπές σας.

Απαντάμε σε ΟΛΕΣ τις ερωτήσεις σας για την πιστωτική κάρτα Disney

8. Υπερσυσκευασία

Εντάξει, εντάξει, αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια ταξιδιωτική συμβουλή που ακούτε συνέχεια, αλλά Η υπερσυσκευασία μπορεί να σας κοστίσει ΣΟΒΑΡΑ μετρητά. Ενώ υπάρχουν μερικές αεροπορικές εταιρείες με δωρεάν παραδοτέες αποσκευές όπως η Southwest Airlines, σχεδόν Κάθε μεγάλη αεροπορική εταιρεία έχει χρεώσεις για αποσκευές πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο βάρους.

Νοτιοδυτικό αεροπλάνο Disney

Παρακάτω είναι μια λίστα με 7 μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και τις χρεώσεις τους για τις υπέρβαρες αποσκευές:

 • Southwest Airlines — 75 $ ανά τσάντα βάρους 50-100 κιλών
 • American Airlines — 100 $ ανά τσάντα βάρους 51-70 λιβρών, 200 $ ανά τσάντα βάρους 71-100 λιβρών
 • JetBlue Airlines — 150 $ ανά τσάντα βάρους 51-100 κιλών
 • Delta Airlines — 100 $ ανά αποσκευή βάρους 51-70 λιβρών, 200 $ ανά αποσκευή βάρους 71-100 λιβρών
 • United Airlines — 200 $ ανά τσάντα βάρους έως 70 λίβρες, 400 $ ανά τσάντα βάρους 71-100 λιβρών
 • Spirit Airlines — 59 $ ανά αποσκευή βάρους 41-50 λιβρών, 99 $ ανά τσάντα βάρους 51-100 λιβρών
 • Frontier Airlines — 50 $ ανά αποσκευή βάρους 41-50 λιβρών, 100 $ ανά αποσκευή βάρους 51-100 λιβρών

Ετοιμαστείτε για τις επόμενες διακοπές σας

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χρεωθείτε υπέρβαρες αποσκευές στο αεροδρόμιο; Συνιστούμε να το χρησιμοποιήσετε Φορητή ζυγαριά αποσκευών από το Amazon για να ζυγίσετε τις αποσκευές σας πριν φτάσετε στο αεροδρόμιο. Είναι ένας φθηνός και εύκολος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον για να ελέγξετε τις αποσκευές σας.

©Amazon

Αυτή η ζυγαριά αποσκευών είναι ακριβώς 11,98 $. Απλώς γαντζώνετε μια λαβή από την τσάντα σας στη ζυγαριά και σηκώνετε για να δείτε το βάρος της τσάντας.

Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσετε την Κλίμακα Αποσκευών στο Amazon

Είναι πολύ σπάνιο να πάνε τέλεια προγραμματισμένες διακοπές…καλά, τέλεια! Αλλά ελπίζουμε ότι αυτές οι συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τις γροθιές. Θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για τις πιο πρόσφατες ταξιδιωτικές ενημερώσεις και νέα, οπότε μείνετε συντονισμένοι στο DFB για περισσότερα!

Τι να κάνετε εάν η πτήση σας προς την Disney World ακυρωθεί


Μην το χάσετε Οποιος Διασκέδαση της Disney!

Παραγγείλετε το αντίγραφό σας του 2022 DFB Guide to Walt Disney World Dining σήμερα!

Με περισσότερα από 750 σελίδες, ο Οδηγός DFB 2022 για το Walt Disney World Dining είναι γεμάτος συμβουλές και εργαλεία προγραμματισμού που αναπτύχθηκαν από ειδικούς της Disney World για 30+ χρόνια επισκέψεων. Κάναμε την έρευνα για εσάς, ώστε να ξέρετε ποια σημεία θα ταιριάζουν μοναδικά στις ανάγκες της οικογένειάς σας!

Με μίνι κριτικές του κάθε εστιατόριο, μπαρ, σαλόνι, περίπτερο και πολλά άλλα; ένα ολόκληρο κεφάλαιο για τα καλύτερα σνακ στο Disney World; γεμάτος Ανάλυση σχεδίου τραπεζαρίας Disney (και πώς να αποκτήσετε ΔΩΡΕΑΝ φαγητό); και ένα πλήρες κεφάλαιο για τις εκπτώσεις και τις προσφορές; θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να προγραμματίσετε τις καλύτερες διακοπές σας ακόμα.

Κάντε κλικ εδώ για να παραγγείλετε το αντίγραφο του 2022 DFB Guide to Walt Disney World Dining e-book με κωδικό WDW2022 για εξοικονόμηση 25% στην τιμή κάλυψης σήμερα!

κουμπί έτοιμο προς αγορά
Οι οδηγοί μας υποστηρίζονται από 100% εγγύηση επιστροφής χρημάτων, οπότε δεν έχετε τίποτα να χάσετε. 🙂

Ποιο είναι το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό λάθος που έχετε κάνει πρόσφατα; Ενημερώστε μας στα σχόλια!

Leave a Comment