5 λόγοι για τους οποίους θα ήμουν ενθουσιασμένος για την επιστροφή του Happy Ever After

ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ! Το επόμενο έτος, ο δημοφιλής ύμνος «Happily Ever After» θα ξαναπαιχτεί όταν ένα ενημερωμένο νυχτερινό θεαματικό επιστρέφει για να φωτίσει τους ουρανούς πάνω από το Κάστρο της Σταχτοπούτας στο @WaltDisneyWorld Θέρετρο το 2023. #D23Expo

— Disney Parks (@DisneyParks) 11 Σεπτεμβρίου 2022

Ο κύριος D’Amaro δεν είπε πότε το 2023, αλλά υπάρχουν δύο κορυφαίοι υποψήφιοι – είτε τον Μάρτιο, όταν ολοκληρώνεται επίσημα ο εορτασμός της 50ης επετείου του Disney World, είτε τον Οκτώβριο, που είναι η 100η επέτειος της Walt Disney Company. Για να είμαστε δίκαιοι, δεν είπε επίσης αν το Happily Ever After θα επιστρέψει στο σύνολό του ή αν θα ενημερώσει το Enchantment προσθέτοντας κάποιες λειτουργίες και το θεματικό τραγούδι από το Happily Ever After… αλλά ξέρω τι ελπίζω !

Γιατί είμαι τόσο ενθουσιασμένος που ακούω αυτά τα νέα; Διαβάστε παρακάτω και μάθετε.

Απλά μια σημείωση πριν ξεκινήσουμε: στις 22 Αυγούστου 2022, το Enchantment ενημερώθηκε για να συμπεριλάβει μια επιπλέον ενότητα στην αρχή με μια ακολουθία που υπογραμμίζει την ιστορία του πάρκου. Δεν υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος για το Διαδίκτυο (ή τους ερωτηθέντες στο TouringPlans) να καταλήξουν σε συναίνεση σχετικά με αυτό, επομένως αυτό το άρθρο βασίζεται στην αρχική έκδοση που έκανε το ντεμπούτο του το 2021.

Κάποιος με τον οποίο συνεργάζομαι εξέφρασε κάποτε ενόχληση που θα έπρεπε να εισάγει δεδομένα με το χέρι σε μια νέα εφαρμογή λογισμικού που χρησιμοποιούσαμε. Όταν ρώτησα τι έκαναν μέχρι τώρα, μου είπαν: «Πληκτρολογώντας το στο Microsoft Excel».

Η αλλαγή είναι δύσκολη, ειδικά όταν απομακρύνεσαι από κάτι που αγαπάς. Είχαμε 14 χρόνια Ευχές, και υπήρχε πολύς γκρίνια και γκρίνια όταν αντικαταστάθηκε. Αλλά το Happily Ever After ήταν ένα υπέροχο σόου, και έγινε γρήγορα αγαπητό… μέχρι που πληροφορηθήκαμε τον πρόωρο χαμό του μόλις τέσσερα χρόνια μετά το ντεμπούτο του. Για όσους από εμάς επισκέπτονται τον κόσμο μόνο κάθε λίγα χρόνια, ένιωσα σαν να μόλις έφτασε εδώ και μετά είχε φύγει.

Την πρώτη φορά που είδα το Enchantment, είπα “Ουάου, τι συμβαίνει με όλες τις δευτερεύουσες βασικές ρυθμίσεις;” Είναι μύθος ότι η λυπητερή μουσική είναι πάντα σε ένα δευτερεύον κλειδί και η χαρούμενη μουσική είναι πάντα σε ένα μείζον. Αλλά είναι αλήθεια ότι ο συναισθηματικός τόνος ενός μουσικού κομματιού τείνει να γίνεται αντιληπτός με τον ίδιο τρόπο από μια ομάδα ανθρώπων.

Στην πραγματικότητα δεν ξέρω αν το Enchantment έχει περισσότερες δευτερεύουσες βασικές ρυθμίσεις από το Happily Ever After. (Έχει τουλάχιστον ένα: Το Night on Bald Mountain είναι σε ρε ελάσσονα.) Αλλά δεν είμαι μόνος. Σε πολλές συζητήσεις φόρουμ και κριτικές ιστολογίων βρήκα απόψεις παρόμοιες με τις δικές μου: ότι η μουσική είναι πιο ζοφερή ή δραματική και λιγότερο αισιόδοξη.

Μπορείτε να ισχυριστείτε ότι ο τόνος τίθεται στην αρχή της παράστασης. Και οι δύο εκπομπές ανοίγουν με τραγούδια που στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό σε θέματα πίστης στη μαγεία, ανοίγματος στη φαντασία και στη φαντασία κ.λπ. Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά, οι πρώτες λέξεις που ειπώθηκαν στο HEA είναι «…και όλοι έζησαν ευτυχισμένοι για πάντα». Είναι σαν να διαβάζεις πρώτα το τέλος του βιβλίου, οποιαδήποτε ένταση που μπορεί να συναντήσεις δεν μπορεί ποτέ να σε αφήσει πραγματικά φοβισμένους γιατί ξέρεις ότι όλα θα πάνε καλά.

Αντίθετα, εδώ είναι οι στίχοι έναρξης για το Enchantment, οι οποίοι είναι οι πρώτες λέξεις που ακούμε:

Κάντε μια ευχή σε ένα αστέρι
Κλείσε τα μάτια και απλά πίστεψε
Έχετε ταξιδέψει από τόσο μακριά
Τώρα είσαι αρκετά κοντά για να το νιώσεις

Στέκομαι στα πόδια μου στο τέλος μιας μέρας όπου ξύπνησα για να πέσει το σκοινί και περπάτησα χιλιόμετρα στο πάρκο, και μου λες ότι είμαι μόνο κοντά αλλά δεν είμαι εκεί Ακόμη? πρέπει να κάνω περισσότερο?

Μην με παρεξηγείτε, Είσαι η Μαγεία είναι ένα υπέροχο τραγούδι και το απολαμβάνω πολύ. Αλλά ως εναρκτήριο σάλβο, προσφέρει αβεβαιότητα και η αρχή του Happily Ever After όχι. Οι πρώτες εντυπώσεις μετράνε.

Ένα άλλο κοινό θέμα στα σχόλια των θεατών είναι ότι το Happily Ever After έχει μια ιστορία και το Enchantment είναι απλώς ένα τυχαίο mixmosh. Ας προσπαθήσουμε να το αναλύσουμε αυτό.

Happy Ever After’s Story

Το Happily Ever After έχει έξι ξεχωριστές ενότητες που οδηγούν στον τελικό.

 1. Λαχτάρα και όνειρα, αγκυροβολημένο από την Tiana, την Ariel, τον Remy και τον Quasimodo στα σημεία που τους συναντήσαμε για πρώτη φορά. Η Άριελ λαχταρά να είναι Μέρος του κόσμου σου. Ο Κουασιμόντο μας λέει πόσα ονειρεύεται να περάσει έστω και μια μέρα Εκεί έξω.
 2. Ενδυνάμωση και αλλαγή ανοίγει με τη Μέριντα να μας λέει ότι πρέπει απλώς να είμαστε αρκετά γενναίοι για να αρπάξουμε το πεπρωμένο που βρίσκεται μέσα μας, ακολουθούμενο από στίχους για το πώς είναι, προσωπικά, που θα κυνηγήσει τους ανέμους και θα αγγίξει τον ουρανό. Καθώς τραγουδάει, το σπίτι του Carl από το Up σηκώνεται από το κάστρο, στηριζόμενο από ένα zillion μπαλόνια. Κάπου πάμε!
 3. Εξερεύνηση και φιλία ξεκινά από τον Αλαντίν: «Πιστέψτε με, το να έχετε έναν καλύτερο φίλο δίπλα σας ανοίγει έναν εντελώς νέο κόσμο πιθανοτήτων».
 4. Μέτωπα Όλαφ την ενότητα Loooove με το «Μερικοί άνθρωποι αξίζουν να λιώσουν», που οδηγεί σε Η αγάπη είναι μια ανοιχτή πόρτα. Ο Flynn Rider και η Rapunzel το κλείνουν τραγουδώντας για τη στιγμή που «.. όλα είναι διαφορετικά τώρα που σε βλέπω».
 5. «Το λουλούδι που ανθίζει στις αντιξοότητες είναι το πιο σπάνιο και όμορφο από όλα». Καμία ιστορία της Disney δεν θα ήταν πλήρης χωρίς έναν κακό, και το Αντιξοότητα τμήμα αποτίει φόρο τιμής στον αγώνα. Ο αργαλειός Ursula, ο Simba & ο Scar τσακώνονται και το Maleficent κακαρίσματα στο βάθος. Παρόλο που είμαστε (και πάλι) διαβεβαιωμένοι στην αρχή ότι όλα θα πάνε καλά, αυτές οι κορυφαίες εντάσεις παίζουν ενάντια σε συγκλονιστική μουσική από τους Πειρατές της Καραϊβικής, με τόνους και τόνους pyro που αφήνουν το κάστρο να καταστρέφεται και να καίγεται.
 6. Αλλά ξέρουμε πώς αποδεικνύεται αυτό, σωστά; Το κάστρο ξαναχτίζεται, καλύτερα από ποτέ, και πάνω του προβάλλονται οι ήρωές μας στις στιγμές τους Θρίαμβος.

Enchantment’s Story

Το Enchantment έχει επίσης έξι διακριτές ενότητες μετά το εισαγωγικό τραγούδι και πριν το φινάλε.

 1. Ξεκινάμε με μια αφήγηση από την Angela Bassett για ακολουθώντας τα όνειρά μαςκαθώς μας λέει ότι όσοι το κάνουν θα βρουν αυτό που ψάχνουν – ή ακόμα περισσότερο.
 2. Στη συνέχεια μπαίνουμε κατευθείαν στο Ταξίδι με την Τιάνα να τραγουδάει ότι είμαστε Σχεδόν έτοιμο και η Ποκαχόντας κοιτάζει μπροστά σε αυτό που υπάρχει Ακριβώς γύρω από το Riverbend. Το ρεφρέν από το Moana μας το διαβεβαιώνει Γνωρίζουμε τον Δρόμο.
 3. Στην επόμενη ενότητα, φαίνεται αρχικά να είναι περίπου Αφιξηκαθώς ξεκινούν το soundtrack και οι προβολές Γίνετε ο Καλεσμένος μας. Τι υπέροχο καλωσόρισμα… εκτός από το ότι παρασύρεται Κατω απο την θαλασσα, ακολουθούμενη από Εχετε Ένας φίλος μέσα μου, Το ανόητο τραγούδι, και Ενα ολόκληρο νέο κόσμο. Είναι δύσκολο για μένα να βρω κάτι που να τα συνδέει. Ίσως υπάρχει ένα επιχείρημα ότι πρόκειται για συντροφικότητα, αλλά αυτό φαίνεται λίγο αναγκασμένο.
 4. Προχωράμε σε ένα ολόκληρο τμήμα που έχει οριστεί Στο Άγνωστο, με σκηνές χαμένων και μοναχικών χαρακτήρων. Η Μέριντα αναζητά τη μητέρα της. Η Αλίκη πέφτει στην τρύπα του κουνελιού. Υπάρχει σίγουρα ένα συνεκτικό θέμα εδώ.
 5. Τι βρίσκουμε στο άγνωστο; Οπως φαίνεται … κακοί. Αυτό το αντίστοιχο της ενότητας Adversity του Happily Ever After υποστηρίζεται από το υπέροχο Νύχτα στο Φαλακρό Βουνό από το Fantasia.
 6. Τέλος, έχουμε Θρίαμβοςμε ένα πολύ σύντομο μοντάζ νικηφόρων στιγμών που προβάλλονται στο κάστρο, συνοδευόμενο από την αυτοπεποίθηση από Είμαι η Μοάνα.

Δίπλα δίπλα

Δεν είμαι σίγουρος ότι αγόρασα το επιχείρημα ότι το Enchantment δεν έχει ιστορία. Αν και η έννοια του τμήματος Άφιξη (ή ίσως συντροφικότητα) είναι λίγο θολή, οι υπόλοιπες ενότητες έχουν μια σαφώς καθορισμένη εστίαση. Αλλά σίγουρα μπορώ να υπογράψω την ιδέα ότι η εξέλιξη στο Enchantment είναι πιο λασπώδης. Και έχοντας δύο ενότητες του Enchantment που αντιπροσωπεύουν τις δύσκολες στιγμές και τις αντιξοότητες σημαίνει ότι ξοδεύει περισσότερο χρόνο σε πιο σκοτεινές στιγμές που δεν έχουν καλή αίσθηση, κάτι που επιστρέφει σε αυτό το κομμάτι της διάθεσης.

Το Enchantment περιλαμβάνει προβολές σε όλη την κεντρική οδό, και όχι μόνο τις εστιασμένες προβολές στο κάστρο. Αυτό μπορεί να σας κάνει να πιστεύετε ότι είναι ένα τεχνικό βήμα προς τα εμπρός, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές επικρίσεις σχετικά με το ότι είναι ένα τεχνικό βήμα προς τα πίσω. Το πιο συχνό παράπονο είναι ότι το Happily Ever After χρησιμοποιεί τη δομή του κάστρου ως μέρος της τέχνης, ενώ το Enchantment το χρησιμοποιεί απλώς ως φόντο. Ρίξτε μια ματιά δίπλα-δίπλα δύο πλάνων από το Enchantment παρακάτω.

Σύγκριση δίπλα-δίπλα μιας εικόνας που πλαισιώνει τη Μέριδα μέσα στην αρχιτεκτονική του κάστρου έναντι της προβολής της Μοάνα απευθείας πάνω της.
Στα αριστερά, η Μέριδα πλαισιώνεται στη δομή του κάστρου. Στα δεξιά, η Moana απλά προβάλλεται πάνω στο κάστρο.

Στο αριστερό πάνελ, τα υπάρχοντα σχήματα του κάστρου χρησιμοποιούνται για να πλαισιώσουν τη πόζα της Merida. Στα δεξιά, η Moana προβάλλεται πάνω στο κάστρο και μπορούμε ακόμα να δούμε τη δομή του κάστρου μέσα από την εικόνα. Πολύ λίγες από τις προβολές στο Enchantment έμοιαζαν με της Merida. πολύ περισσότεροι έμοιαζαν με τη Μοάνα.

Αντίθετα, το Happily Ever After μας δείχνει τι είναι τεχνικά δυνατό χρησιμοποιώντας τους ίδιους χώρους στο κάστρο. Μαγεία είναι η μεταγενέστερη παράσταση, και θα μπορούσε έχουν εκτελέσει την όμορφη προβολή από κάτω που αντισταθμίζει τα τρισδιάστατα χαρακτηριστικά του κάστρου για να κάνει την επιφάνεια να φαίνεται επίπεδη. Απλώς… όχι.

Χαρτογραφημένη προβολή του Moana που αντισταθμίζει την τρισδιάστατη επιφάνεια του κάστρου για να γίνει "εξαφανίζομαι" και φαίνεται να είναι επίπεδο

Αν αυτό δεν σας έπεισε, ρίξτε μια ματιά στο πώς χρησιμοποιούνται οι πυργίσκοι του κάστρου κατά τη διάρκεια ενός τμήματος Aladdin από το Happily Ever After παρακάτω. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα σαν αυτό στο Enchantment.

Έχει σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι είναι περίπου 3-4 λεπτά μικρότερο, το Enchantment έχει περισσότερα πυροτεχνήματα από το Happily Ever After. Ίσως οφείλεται στο ότι οι καλύτερες προβολές του HEA του επέτρεψαν να χρησιμοποιεί λιγότερο, ενώ συναρπάζει το κοινό.

Τα περισσότερα από τα παραπάνω επιχειρήματα έχουν συγκρίνει τις δύο εκπομπές. Η πραγματικότητα είναι ότι πολλοί άνθρωποι θα δουν μόνο ένα. Ο κόσμος της Disney είναι ακριβός και πολλές οικογένειες κάνουν ένα ταξίδι μόνο και μόνο όταν τα παιδιά τους είναι στην κατάλληλη ηλικία. Είναι δύσκολο να κάνετε λάθος με τα πυροτεχνήματα στον ουρανό και τις όμορφες προβαλλόμενες εκπομπές φωτός σε ένα κάστρο, και οι δύο εκπομπές βαθμολογούνται με 4+ στην έρευνά μας. Αλλά αυτά τα δεδομένα της έρευνας δείχνουν σημαντικές διαφορές στη βαθμολογία κοινού. Τα παρακάτω γραφήματα χωρίζονται ανά ηλικία και δείχνουν το ποσοστό κάθε ομάδας που έδωσε συγκεκριμένη βαθμολογία σε καθεμία από τις δύο εκπομπές.

Αποκρίσεις ικανοποίησης ανά ηλικιακή ομάδα για το τελευταίο έτος του Happily Ever After και του Enchantment από το ντεμπούτο του έως τα μέσα Αυγούστου 2022.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε τι είναι αυτά τα γραφήματα όχι show – δεν δείχνουν ότι, ας πούμε, το 10% των ανθρώπων που έδωσαν 5 στο Happy Ever After έδωσαν μόνο 4 στο Enchantment. Όχι μόνο δεν μπορούσαν να το δείξουν αυτό επειδή δεν είναι η ίδια ομάδα ανθρώπων που δίνουν βαθμολογίες σε κάθε γράφημα, αλλά σε κάποιους αρέσει περισσότερο το Enchantment. Έχω εμπειρικές αποδείξεις γι’ αυτό, γιατί μερικά από αυτά ανήκουν στη δική μου οικογένεια.

Αυτό που δείχνουν είναι ότι στις περισσότερες ηλικιακές ομάδες, το 80% των θεατών έδωσε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία στο Happy Ever After, αλλά μόνο το 60% περίπου των θεατών έδωσαν αυτό το σημάδι στο Enchantment. Μπορούμε να συζητάμε υποκειμενικές πτυχές όπως ο μουσικός τόνος, η ιστορία και ο τεχνικός παράγοντας wow όλη την ημέρα, αλλά αυτό το γράφημα είναι ψυχρό, σκληρά δεδομένα και είναι δύσκολο να το διαφωνήσεις.

Έχετε δει το Happily Ever After ή το Disney Enchantment; Τι σκέφτηκες? Πιστεύετε ότι το βασικό υλικό του «ενημερωμένου νυχτερινού θεαματικού» θα είναι από το Happily Ever After, ή το Enchantment; Ενημερώστε μας στα σχόλια!

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

 • Οι λάτρεις της λίγης επιπλέον μαγείας της Disney θα ενθουσιαστούν όταν ακούσουν ότι επιλεγμένες περιοδείες στα παρασκήνια του Walt Disney World θα είναι…

 • Park Hopping

  Αυτά είναι νέα που είναι απίστευτα συναρπαστικά! Η επιλογή Park Hopping επιστρέφει για το Walt Disney World Resort που ξεκινά στις…

 • Συνήθως γίνεται πολλή συζήτηση για το αν πρέπει ή όχι να πάρετε το παιδί σας στο Walt Disney World όταν…

 • Στο πρόσφατο ταξίδι μου στο Walt Disney World, είδα την εκπομπή Beacons of Light στο Διαστημόπλοιο Γη. Κάπως…

Leave a Comment