Όταν ο κόσμος της Disney καταρρέει, γιατί δεν διορθώνεται;

Η Walt Disney Company θεωρείται συχνά ως ο φάρος του τι σημαίνει να είσαι επιτυχημένη επιχείρηση.

Άγαλμα συνεργατών στο μαγικό βασίλειο

Αλλά, για μια εταιρεία που υπερηφανεύεται ότι είναι μια από τις καλύτερες – γιατί φαίνεται ότι τόσα πολλά μέρη των πάρκων έχουν ερειπωθεί; Η Disney φαίνεται να επενδύει πολλά χρήματα σε νέες εμπειρίες, αξιοθέατα και ξενοδοχεία για τους επισκέπτες, ενώ αποτυγχάνει να συμβαδίσει με κάποιες φαινομενικά βασικές επισκευές. Έτσι, όταν η Disney World καταρρέει, γιατί δεν διορθώνεται;

Συντήρηση

Προτού μπούμε στο νιφάδες, ας μιλήσουμε για τη συντήρηση των αξιοθέατων. Η Disney World γιορτάζει αυτή τη στιγμή την 50η επέτειό της και αυτό σημαίνει ότι μερικές από αυτές τις βόλτες δεν είναι τα ανοιξιάτικα κοτόπουλα που ήταν παλιά. Προκειμένου να διατηρηθούν τα αξιοθέατα λειτουργικά (και ασφαλή!), τα μέλη του Cast εκτελούν τακτικές εργασίες συντήρησης και επιθεωρήσεων.

μαγικό βασίλειο

Αλλά μερικές φορές, όταν μια διαδρομή χρειάζεται συντήρηση, δεν είναι μια εύκολη λύση – και η Disney θα προτιμούσε να ενημερώσει ή να αλλάξει ένα μέρος της διαδρομής για κάποιο χρονικό διάστημα για να συνεχίσει να λειτουργεί για τους επισκέπτες είτε προσωρινά είτε μόνιμα. Το έχουμε δει να συμβαίνει με μερικά διαφορετικά αξιοθέατα στην πρόσφατη ιστορία, αλλά θα το δούμε αργότερα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η Disney μπορεί να πάρει την απόφαση να καταργήσει εντελώς μια προβληματική διαδρομή – ειδικά εάν οι κατάλληλες επισκευές αξιοθέατων θα είναι υπερβολικά δαπανηρές.

RIP Primeval Whirl

Τελικά, όμως, όταν βλέπουμε μια σπασμένη πινακίδα εδώ και εκεί ή μέρος μιας διαδρομής να τροποποιείται, αυτό μειώνει τη συνολική εμπειρία του επισκέπτη. Και σύμφωνα με την Disney, όλα έχουν σκοπό να κάνουν μαγικά για τους επισκέπτες. Αποδεικνύεται ότι η Disney εργάζεται για να διορθώσει τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα, απλά πρέπει να είναι εξαιρετικά στρατηγικά για αυτό.

Ανακαινίσεις

Τα αξιοθέατα είναι κλειστά για τακτική συντήρηση όλη την ώρα, αλλά μεγαλύτερες και πιο περίπλοκες επισκευές απαιτούν συχνά πολύ, πολύ μεγαλύτερη ανακαίνιση. Πολλοί θαυμαστές πίστευαν ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα έβλεπαν το Yeti να διορθώνεται όταν το Expedition Everest έκλεισε για μια ανακαίνιση που διήρκησε πάνω από τρεις μήνες στις αρχές του 2022 — αλλά δεν ήμασταν τόσο τυχεροί.

Αποστολή Έβερεστ

Λίγο μετά το άνοιγμα το 2006, το Yeti (το μεγαλύτερο audio-animatronic που κατασκευάστηκε ποτέ από την Disney Imagineers) παρουσίασε μια καταστροφική δυσλειτουργία, προκαλώντας τη διάσπαση του πλαισίου της φιγούρας. Η Disney έχει κάνει πολλές προσπάθειες να διορθώσει το Yeti, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για μια κατασκευή ύψους 25 ποδιών μέσα σε ένα κτίριο — δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Από τότε, το Yeti λειτουργεί σε εφεδρική λειτουργία ή “B-mode”. Αν έχετε ακούσει ποτέ για το “Disco Yeti” — σε αυτό αναφέρεται!

Ντίσκο Yeti!

Ένα άλλο αξιοθέατο που έχει δει το μερίδιο της αναταραχής είναι το Rock ‘n’ Roller Coaster με πρωταγωνιστή τον Aerosmith στα Hollywood Studios. Αυτή η κουνιστή βόλτα αντιμετώπισε τακτικές στάσεις και δυσλειτουργίες, με αποτέλεσμα η Disney να τη διακόψει για μέρη —ή όλη— της ημέρας. Κάποια στιγμή, το Rock ‘n’ Roller Coaster έκλεισε για μεγαλύτερη ανακαίνιση, ώστε τα μέλη του Cast να προσπαθήσουν να επιλύσουν τις στροφές, αλλά δεν λειτούργησε πολύ καλά, καθώς η διαδρομή εξακολουθεί να παρουσιάζει τακτικές βλάβες.

Ένα μέλος του Cast επιβεβαίωσε ότι αυτό το αξιοθέατο δεν έχει ανακαινιστεί πλήρως από τότε που άνοιξε το 1999 — πριν από περισσότερα από 20 χρόνια. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν προγραμματισμένες ανακαινίσεις για το Rock ‘n’ Roller Coaster.

Rock ‘n’ Roller Coaster

Και μετά, υπάρχει ο Plant Donald. Ναι, Plant Donald. Στο Mexico Pavilion του EPCOT, θα βρείτε την Gran Fiesta Tour με πρωταγωνιστές τους Three Caballeros. Αυτή η χαλαρωτική βόλτα με σκάφος κορυφώνεται με μια γιορτή με τους Three Caballeros, συμπεριλαμβανομένου του Donald Duck. Αλλά μια μέρα, αντί να δουν τον Ντόναλντ, τους καλεσμένους υποδέχτηκε… ένα φυτό.

Νόμιζαν ότι δεν θα το προσέξαμε!

Η Disney επέλεξε να διατηρήσει τη διαδρομή ανοιχτή και να ανταλλάξει τον Ντόναλντ όπως δεν θα το προσέξαμε, αλλά όταν έρθει η ώρα – το έκαναν για να κρατήσουν τη διαδρομή ανοιχτή για τους επισκέπτες. Όσο περισσότερες βόλτες σε λειτουργία, τόσο πιο απλοί είναι οι επισκέπτες σε όλο το πάρκο. Όχι μόνο αυτό, αλλά η διατήρηση της διαδρομής ανοιχτή ακόμα κι αν δεν τρέχει στο 100% μπορεί να είναι ευεργετική για να παρκάρετε τους επισκέπτες.

Μπορείς ειλικρινά να πεις τη διαφορά;

Οι οικογένειες κάνουν συχνά ταξίδια στο Disney World που κάνουν μια φορά στη ζωή τους και μπορεί να είναι τόσο απογοητευτικό να βλέπεις ένα αξιοθέατο που περίμενες να οδηγήσεις να είναι κλειστό. Σε πολλές περιπτώσεις, η Disney επιλέγει την εμπειρία του επισκέπτη από το κλείσιμο των δρομολογίων.

Αυτό συνέβη με τον Πύργο του Τρόμου στα στούντιο του Χόλιγουντ — το αξιοθέατο έχει δύο διαφορετικά φρεάτια ανελκυστήρα που μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα. Ωστόσο, ένα από αυτά δεν λειτουργούσε σωστά. Η Disney επέλεξε να διατηρήσει τη διαδρομή ανοιχτή, και παρόλο που δημιούργησε πολύ, πολύ μεγαλύτερους χρόνους αναμονής, οι επισκέπτες εξακολουθούσαν να μπορούν να πέφτουν στο έδαφος αν το ήθελαν.

Πύργος του Τρόμου

Αλλά, τι συμβαίνει όταν το πιο δημοφιλές αξιοθέατο του Disney World είναι επίσης αυτό που τείνει να καταρρέει αρκετά συχνά; Το Rise of the Resistance in Galaxy’s Edge είναι γνωστό ότι είναι μια απίστευτα καθηλωτική εμπειρία, αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι η τεχνολογία πίσω από τη διαδρομή μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκη. Οι επισκέπτες συχνά προγραμματίζουν ολόκληρο το ταξίδι τους γύρω από το Rise, οπότε φανταστείτε πόσο απογοητευτικό θα ήταν να διαλυθεί κατά την επίσκεψή σας.

Άνοδος της Αντίστασης

Εδώ έρχεται η ιδιοφυΐα του Disney Imagineering. Θυμάστε ότι το “B-mode” που αναφέραμε προηγουμένως με το Yeti; Το Rise of the Resistance μπορεί επίσης να λειτουργήσει σε διαφορετικό τρόπο λειτουργίας που έχει προγραμματιστεί από την Imagineers σε περίπτωση που το “A-mode” της διαδρομής δεν λειτουργεί. Η πιο αξιοσημείωτη λειτουργία B σε αυτό το αξιοθέατο ξεκινά στο τέλος της διαδρομής, εάν το Kylo Ren animatronic δεν λειτουργεί — Οι Imagineers βρήκαν μια εναλλακτική ιστορία που θα κρατούσε ακόμα την αφήγηση και θα ταίριαζε στην ιστορία.

Άνοδος της Αντίστασης

Μια άλλη λειτουργία B που μπορείτε να δείτε στο Na’vi River Journey στο Animal Kingdom. Το μεγάλο animatronic Na’vi στο τέλος της διαδρομής μπορεί να δυσλειτουργήσει εάν είχε μια δύσκολη μέρα (ειλικρινά, το ίδιο), οπότε η Disney εγκατέστησε μια οθόνη που κατεβαίνει μπροστά από τη φιγούρα και ουσιαστικά παίζει την ίδια σκηνή.

Ταξίδι στον ποταμό Na’vi

Όμως, πόσο από αυτή τη λήψη αποφάσεων αφορά πραγματικά την εμπειρία των επισκεπτών και πόσο από αυτήν βασίζεται καθαρά στα οικονομικά;

Η Disney προσπαθεί να συνεχίσει τις βόλτες να λειτουργούν για τους επισκέπτες.

Αν και δεν έχουμε συγκεκριμένους αριθμούς για το Disney World, γνωρίζουμε ότι η συντήρηση των αξιοθέατων είναι το νούμερο 3 κόστος για καθημερινές λειτουργίες στη Disneyland με εκτιμώμενο 11.520 $ την ημέρα που του διατίθεται. Γνωρίζουμε επίσης, βάσει των κλήσεων κερδών της Walt Disney Company, ότι τα έσοδα από το πάρκο αυξήθηκαν κατά 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, οπότε ελπίζουμε ότι η Disney χρησιμοποιεί μερικά από αυτά τα χρήματα για να κάνει τις απαραίτητες επισκευές.

Τρέχουσες ανακαινίσεις

Υπάρχουν αρκετές ανακαινίσεις που πραγματοποιούνται αυτήν τη στιγμή στον κόσμο της Disney, αλλά μόνο μερικές σχετίζονται με αξιοθέατα. Το Walt Disney World Railroad ανακαινίζεται (αν και αυτό ήταν ως επί το πλείστον αποτέλεσμα της κατασκευής του TRON) και πραγματοποιούνται ανακαινίσεις σε πολλά ξενοδοχεία του Disney Resort, συμπεριλαμβανομένου του BoardWalk και του Polynesian.

Επισκευές σιδηροδρόμων

Επιπλέον, είδαμε πρόσφατα το Contemporary, το Grand Floridian και το Pop Century να ανανεώνονται επίσης.

Δείτε όλα τα τρέχοντα κλεισίματα και ανακαινίσεις του Disney World ΕΔΩ

Αν και δεν μπορείτε πάντα να προετοιμαστείτε για τεχνικές δυσκολίες ή δυνητικά δυσλειτουργικά αξιοθέατα στο Disney World, ίσως έχετε μια καλύτερη ιδέα για το τι συνίσταται στη διατήρηση των βόλτων και τι ακριβώς συνεπάγεται η διατήρηση τους να τρέχουν για τους επισκέπτες. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στα πάρκα, δείτε εάν μπορείτε να εντοπίσετε τυχόν «λειτουργίες Β» ή άλλες ενδιαφέρουσες πτυχές οδήγησης που δεν έχετε ξαναδεί — μπορεί απλώς να είναι ο τρόπος της Disney να κρατά τη διαδρομή τρέχουσα για τους επισκέπτες.

Για τα τελευταία νέα της Disney και πολλά άλλα, φροντίστε να μείνετε συντονισμένοι στο AllEars!

7 συγκλονιστικές δυσλειτουργίες του Disney World Ride

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να λάβετε τη δωρεάν λίστα της κατάταξής μας για τις βόλτες με το Magic Kingdom! Κάντε κλικ εδώ για να ξεκινήσετε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Έχετε πάει σε μια βόλτα με την Disney World που χάλασε; Ενημερώστε μας στα σχόλια!

Leave a Comment