Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρωτόκολλο δοκιμών και επιβίβασης COVID-19 στο κρουαζιερόπλοιο Disney Wish

Σας μεταφέρουμε κάθε είδους ενημερώσεις για το νεότερο κρουαζιερόπλοιο της Disney, την ευχή της Disney!

Η ευχή της Disney

Πρόσφατα είδαμε όλες τις νέες δραστηριότητες, συναντήσεις και χαιρετισμούς χαρακτήρων και – το πιο σημαντικό – όλα τα νέα FOOD επί του σκάφους. Αλλά πριν αποπλεύσουμε, χρειάστηκε να δουλέψουμε με μερικά υλικοτεχνικά μέτρα. Θα χρειαστεί να κάνετε το ίδιο εάν πρόκειται να πάτε σε μια κρουαζιέρα της Disney σύντομα. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρωτόκολλο δοκιμών και επιβίβασης για τον COVID-19 για το Disney Wish.

Πριν Φτάσουμε

Πριν καν φτάσουμε στο Port Canaveral για να επιβιβαστούμε στο Disney Wish, ολοκληρώσαμε το Online check-in και ρυθμίστε λογαριασμούς Safe Passage. Το online check-in μπορεί να ολοκληρωθεί το συντομότερο 30 ημέρες πριν από την ημερομηνία απόπλου σας, και πρέπει να γίνει τουλάχιστον 1 ημέρα πριν φύγετε. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη συμπλήρωση πληροφοριών για εσάς και το πάρτι σας και την επιλογή της ώρας άφιξης στο λιμάνι.

©Disney

Αυτή η ώρα άφιξης στο λιμάνι είναι σημαντική και πιθανώς γιατί θα θέλετε να κάνετε check in όσο το δυνατόν νωρίτερα. Πρέπει να φτάσετε την ώρα που θα επιλέξετε — δεν μπορείτε να επιβιβαστείτε νωρίτερα από εκείνη την ώρα. Εάν φτάσετε αργά, ίσως χρειαστεί να περιμένετε μέχρι να ολοκληρώσουν την επιβίβαση οι επισκέπτες που είναι στην ώρα τους.

Τερματικός σταθμός κρουαζιέρας της Disney

Εάν δεν μπορείτε να επιβιβαστείτε αργότερα μέσα στην ημέρα, φροντίστε να επιλέξετε μια ώρα που σίγουρα θα λειτουργήσει για την ομάδα σας. Και αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στο πλοίο, επιλέξτε την όσο το δυνατόν συντομότερη ώρα επιβίβασης. Οι χρονοθυρίδες άφιξης στο λιμάνι θα γεμίσουν πιο κοντά στην ημερομηνία απόπλου, έτσι Το να κάνετε check in όσο το δυνατόν νωρίτερα, είναι πιο πιθανό να έχετε τον χρόνο που θέλετε.

Τερματικός σταθμός κρουαζιέρας της Disney

Όταν είστε όλοι check-in, θα λάβετε μια φόρμα άφιξης στο λιμάνι μέσω email, η οποία έχει έναν κωδικό QR. Έπρεπε να δείξουμε αυτόν τον κωδικό πολλές φορές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιβίβασης, οπότε βεβαιωθείτε ότι είναι εύκολα προσβάσιμος! Δημιουργήσαμε επίσης έναν λογαριασμό Safe Passage by Inspire Diagnosticsόπου ανεβάζουν οι επισκέπτες απόδειξη εμβολιασμού. Όλοι οι επισκέπτες που πληρούν τα κριτήρια για εμβόλιο (ηλικίας 5 ετών και άνω) πρέπει να εμβολιαστούν για να πλεύσουν με τη γραμμή κρουαζιέρας της Disney. Θα χρειαστεί να ανεβάσετε την απόδειξη εμβολιασμού σας πριν από την ημερομηνία απόπλου και θα λάβετε έναν ξεχωριστό κωδικό QR από το Safe Passage για να το εμφανίσετε στο τερματικό.

©Disney

Όλοι οι επισκέπτες ηλικίας 18 ετών και άνω χρειάζονται τον δικό τους λογαριασμό Safe Passage και ένας γονέας ή κηδεμόνας πρέπει να χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό τους για να παρέχει πληροφορίες για ανηλίκους. Αυτός ο λογαριασμός είναι συνδεδεμένος με την κράτησή σας στη γραμμή κρουαζιέρας της Disney.

Ολοκληρώσαμε και εμείς ένα ερωτηματολόγιο υγείας πριν φτάσουμε, το οποίο είχε ερωτήσεις σχετικά με πιθανά συμπτώματα του COVID-19. Το ερωτηματολόγιο εμφανίστηκε στην εφαρμογή Disney Cruise Line Navigator την Ημέρα Επιβίβασης και η Disney μας το έστειλε επίσης σε ένα email.

Απαιτήσεις και δοκιμές εμβολίων COVID-19

Απαιτήσεις εμβολίων

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, όλοι οι επιλέξιμοι για εμβόλιο επισκέπτες (ηλικίας 5 ετών και άνω) πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως πριν επιβιβαστούν σε κρουαζιερόπλοιο της Disney. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Disney Cruise Line, «Η Disney Cruise Line δέχεται τους ακόλουθους τύπους εμβολίων: Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca, Covishield, Novavax, Sinopharm BBIBP-CorV (VeroCell), Sinovac-CoronaVac και Covaxin (Bharat). ”

©Disney Cruise Line

Η απόδειξη εμβολιασμού θα πρέπει να αναρτηθεί στον ιστότοπο Safe Passage και η επιβεβαίωση μπορεί να διαρκέσει έως και 48 ώρες. Φροντίστε λοιπόν να το ανεβάσετε περισσότερες από 2 ημέρες πριν από την ημέρα επιβίβασής σας.

Δοκιμές COVID-19

Όλοι οι επισκέπτες (ακόμα και οι πλήρως εμβολιασμένοι επισκέπτες) πρέπει να επιδείξουν αποδεικτικό αρνητικού αποτελέσματος τεστ COVID-19 προτού μπορέσουν να επιβιβαστούν στο πλοίο. Υπάρχει διαθέσιμος χώρος δοκιμών στο τερματικό. Ορισμένοι επισκέπτες δοκιμάζονταν επί τόπου, αλλά αποφασίσαμε να κάνουμε δοκιμή πριν φτάσουμε και να δείξουμε την απόδειξη του αρνητικού αποτελέσματος στο λιμάνι.

©WVNS

Εάν επιλέξετε να κάνετε τεστ για COVID-19 στο σπίτι πριν από την κρουαζιέρα σας, πρέπει να κάνετε το τεστ όχι περισσότερο από 2 ημέρες πριν από την απόπλου εάν θέλετε να εξαιρεθείτε από τις δοκιμές ημέρας επιβίβασης στο τερματικό σταθμό. Πρέπει να πληρώσετε για το δικό σας τεστ, είτε αυτό γίνεται στο σπίτι είτε στο τερματικό.

Ο ιστότοπος της Disney Cruise Line λέει ότι «οι δοκιμές αντιγόνου πρέπει να ολοκληρωθούν χρησιμοποιώντας υπηρεσία τηλευγείας και συνοδεύονται από ψηφιακά αποτελέσματα που μπορούν να μεταφορτωθούν στον ιστότοπο Safe Passage. Μια δοκιμή ενίσχυσης νουκλεϊκού οξέος (NAAT) ή δοκιμή PCR είναι επίσης αποδεκτή. Οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν τεστ COVID-19 μέσω του τρίτου προμηθευτή μας, της Inspire Diagnostics, ή να λάβουν ένα τεστ από οποιονδήποτε ανεξάρτητο προμηθευτή δοκιμών στο διαδίκτυο ή φαρμακείο.”

©CDC

Μόλις έχετε αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ COVID-19, πρέπει να το ανεβάσετε στον λογαριασμό σας στο Safe Passage μέχρι τα μεσάνυχτα πριν από την ημέρα επιβίβασης. Αν δεν το κάνεις αυτό, θα σας ζητηθεί να κάνετε τεστ COVID-19 στο τερματικό, και θα πρέπει να πληρώσετε και για αυτό το τεστ. Το κόστος δοκιμής τερματικού 74 $ συν φόρο. Και αν χρειάζεστε ένα τεστ επιβεβαίωσης, αυτό κοστίζει 125 $ συν φόρο.

Όταν όλα τα σωστά έγγραφα μεταφορτωθούν και αναθεωρηθούν στον ιστότοπο Safe Passage, θα πρέπει να δείτε την ένδειξη “Clear to Arrive” στην ενότητα ελέγχου πριν από το απόπλου του λογαριασμού σας Safe Passage.

Οι επισκέπτες που θα βγουν θετικοί στον COVID-19 στο τερματικό θα υποβληθούν ξανά σε εξετάσεις (επιβεβαιωτική εξέταση). Εάν βγουν ξανά θετικοί, δεν θα τους επιτραπεί να επιβιβαστούν στο πλοίο. Επίσης, δεν θα επιτρέπεται η επιβίβαση σε οποιονδήποτε έμενε στην καμπίνα του.

Στο τερματικό

Για παιδιά ηλικίας 4 ετών και κάτω (οι οποίοι δεν είναι κατάλληλοι για εμβόλια), πρέπει να προσκομίσουν απόδειξη αρνητικού αποτελέσματος δοκιμής COVID-19 που λήφθηκε όχι περισσότερο από 3 ημέρες πριν από την ημερομηνία απόπλου. Αυτά τα αποτελέσματα θα πρέπει να μεταφορτωθούν στον λογαριασμό Safe Passage του γονέα ή κηδεμόνα τους πριν από τα μεσάνυχτα της ημέρας επιβίβασης. Όλα τα παιδιά ηλικίας 4 ετών και κάτω θα πρέπει επίσης να ολοκληρώσουν ένα τεστ στο τερματικό πριν από την επιβίβαση (ακόμα και αν το τεστ στο σπίτι τους ήταν αρνητικό). Αυτή η δοκιμή τερματικού είναι δωρεάν.

Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις στη διαδικασία δοκιμών COVID-19, όπως για τους επισκέπτες που έχουν αναρρώσει πρόσφατα από τον COVID-19. Διαβάστε για αυτές τις εξαιρέσεις εδώ.

Ακολουθεί μια γρήγορη περίληψη αυτών των κανόνων:

Επισκέπτες ηλικίας 5 ετών και άνω:

  • Πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος
  • Πρέπει να είναι αρνητικό για COVID-19 μία φορά — Αυτό μπορεί να γίνει πριν από την ημερομηνία απόπλου (δοκιμή έως 2 ημέρες πριν και αποστολή αποτελεσμάτων στο Safe Passage) ή στο τερματικό. Εάν δεν ανεβάσετε αρνητικά αποτελέσματα στο Safe Passage πριν από την ημερομηνία απόπλου, θα σας ζητηθεί να κάνετε δοκιμή στο τερματικό.

Επισκέπτες ηλικίας 4 ετών και κάτω:

  • Πρέπει να είναι αρνητικό για COVID-19 δύο φορές — Απαιτείται προ-ταξιδιωτικό τεστ και πρέπει να γίνει το πολύ 3 ημέρες πριν από την ημερομηνία απόπλου. Μεταφορτώστε αυτά τα αποτελέσματα στο Safe Passage. Απαιτείται επίσης ένα τεστ COVID-19 στο τερματικό πριν από την επιβίβαση.

Καλύμματα προσώπου

Οι μάσκες προσώπου είναι προαιρετικές καθ’ όλη τη διάρκεια του Disney Wish για σχεδόν όλους, αν και η Disney συνιστά ανεπιφύλακτα στους επισκέπτες να φορούν μάσκες ενώ βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους στο πλοίο. Τα παιδιά ηλικίας 4 ετών και κάτω πρέπει να φορούν μάσκα προσώπου στους χώρους δραστηριοτήτων για νέους και στη Boutique Bibbidi Bobbidi.

Μάσκα προσώπου

Μπορεί να απαιτούνται μάσκες σε ορισμένα λιμάνια, ανάλογα με τους τοπικούς κανονισμούς. Οι μάσκες είναι επίσης προαιρετικές στα περισσότερα σημεία στο τερματικό επιβίβασης, αλλά απαιτούνται σε τοποθεσίες δοκιμών COVID-19 εντός του τερματικού.

Διαδικασία επιβίβασης

Μόλις ολοκληρώσαμε το αρχικό check-in με ένα μέλος του Cast και επιβεβαιώσαμε το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ COVID-19, ήμασταν έτοιμοι να επιβιβαστούμε! Οι επισκέπτες μπορούν να ελέγξουν τις αποσκευές τους στον τερματικό σταθμό, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε στη ρεσεψιόν και να επιβεβαιώσετε την κράτησή σας. Το μέλος του Cast εκεί μας έδωσε τις κάρτες μας Key to the World (τα κλειδιά του δωματίου μας) και ήμασταν έτοιμοι!

Έλεγχος για άλλη μια φορά

Ανεβήκαμε στη σανίδα της συμμορίας και στο Disney Wish!

Η ευχή της Disney

Υπήρχαν μερικά ακόμη βήματα για να ολοκληρωθεί επίσημα η διαδικασία επιβίβασής μας. Συμμετείχαμε μια σύντομη παρουσίαση με ένα μέλος του Cast που εξήγησε πώς να χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή Disney Cruise Line κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας.

Και μετά πήραμε μέρος στην Άσκηση Έκτακτης Ανάγκης, το οποίο κάθε επισκέπτης μπορεί να ολοκληρώσει μόνος του. Χρησιμοποιήσαμε την εφαρμογή Disney Cruise Line για να βρούμε τον σταθμό συναρμολόγησης που μας έχει ανατεθεί. Μόλις φτάσαμε εκεί, ένα μέλος του Cast μας έκανε check in για να επιβεβαιώσει ότι ολοκληρώσαμε την άσκηση. Παρακολουθήσαμε ένα σύντομο βίντεο σχετικά με τις πληροφορίες ασφαλείας, το οποίο εξηγούσε πού ήταν τα σωσίβια και τι θα συνέβαινε σε περίπτωση διαφόρων πιθανών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Άσκηση έκτακτης ανάγκης

Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης, ήμασταν ελεύθεροι να εξερευνήσουμε το πλοίο, να βρούμε ένα σνακ ή απλώς να κάνουμε παρέα μέχρι να έρθει η ώρα να σαλπάρουμε. Λάβετε υπόψη ότι οι καμπίνες διατίθενται στις 3 μ.

Ώρα να εξερευνήσετε το πλοίο!

Θα συνεχίσουμε να σας προσφέρουμε περισσότερες ενημερώσεις σχετικά με το νεότερο κρουαζιερόπλοιο της Disney, οπότε μείνετε συντονισμένοι με το DFB!

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα για το Disney Wish.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την Disney Cruise Line


Θα ταξιδέψετε σύντομα στο Disney Wish; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

Αποκάλυψη: Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, οι συγγραφείς και οι φωτογράφοι του Disney Food Blog πληρώνουν το πλήρες τίμημα για τα δικά τους εισιτήρια ταξιδιού, ξενοδοχείου, φαγητού, ποτών και εκδηλώσεων. Το κάνουμε αυτό επειδή είναι σημαντικό για εμάς ως δημοσιογράφους να διασφαλίσουμε όχι μόνο ότι σας δίνουμε αμερόληπτες απόψεις, αλλά και ότι μπορείτε να μας εμπιστευτείτε να το πράξουμε, καθώς πληρώνουμε με τον δικό μας τρόπο. Σε σπάνιες περιπτώσεις, όταν προσκαλούμαστε από μια εταιρεία να παρακολουθήσουμε μια προεπισκόπηση ως μέσα ενημέρωσης και όταν επιλέγουμε να αποδεχθούμε αυτήν την πρόσκληση, θα κάνουμε πάντα εσάς, τους αναγνώστες μας, να γνωρίζετε αυτήν την κατάσταση. Σήμερα, ήμασταν προσκεκλημένοι από την Disney World για να παρακολουθήσουμε την προεπισκόπηση των πολυμέσων της Disney Wish. Λάβετε υπόψη ότι όταν παρακολουθούμε εκδηλώσεις ως μέσα μαζικής ενημέρωσης, 1) Δεν απαιτείται να ελέγξουμε αυτό το συμβάν/φαγητό σε κανένα από τα κανάλια μας και 2) Δεν απαιτείται να αξιολογήσουμε ευνοϊκά αυτό το συμβάν/φαγητό. Μπορείτε πάντα να βασίζεστε στο DFB για να σας δώσει μια 100% αμερόληπτη και ειλικρινή κριτική για κάθε εκδήλωση που παρακολουθούμε, φαγητό που τρώμε ή ποτό που πίνουμε. Μπορείτε να δείτε περισσότερα στην Πολιτική αποκάλυψης. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε. — AJ

Leave a Comment