Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη χρήση καροτσιών στο Disney World και τη Disneyland

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών, που σημαίνει ότι όταν κάνετε κλικ στους συνδέσμους και κάνετε μια αγορά, λαμβάνουμε προμήθεια.


Είτε είναι η πρώτη φορά που φέρνετε την οικογένειά σας σε ένα πάρκο της Disney είτε είστε έμπειρος επαγγελματίας αλλά αναζητάτε να αναβαθμίσετε το παιχνίδι με τα καροτσάκια σας, αυτός ο οδηγός θα σας δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να έχετε ένα ομαλό ταξίδι.

Καρότσια στα στούντιο του Χόλιγουντ

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τις επιλογές καροτσιού, τους περιορισμούς και πολλά άλλα!

Αποφασίστε αν χρειάζεστε καρότσι ή όχι

Τώρα το πρώτο βήμα για την επιλογή ενός καροτσιού είναι… να αποφασίσετε αν χρειάζεστε! Γνωρίζετε καλύτερα το παιδί σας και μπορεί να είναι σε μια ηλικία που το καρότσι στην καθημερινή του ζωή δεν είναι πλέον απαραίτητο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι ακόμα κι αν το παιδί σας έχει ξεπεράσει το καρότσι του στο σπίτι, θα κάνετε έναν τόνο βόλτας στα πάρκα. Σε συνδυασμό με τη ζέστη, μπορεί να είναι μια έξυπνη κίνηση να χρησιμοποιήσετε ένα καρότσι ακόμα κι αν πιστεύετε ότι δεν θα χρειαστείτε ένα. Εάν δεν είστε ακόμα σίγουροι μέχρι τη στιγμή που φεύγετε για το ταξίδι σας, έχετε επιλογές να αγοράσετε ή να νοικιάσετε μόλις φτάσετε, αλλά ο προγραμματισμός εκ των προτέρων είναι πάντα καλύτερος! Για όσους έχουν επιλέξει να το καροτσώσουν νωρίτερα, αποφασίστε αν θέλετε να φέρετε το δικό σας ή να νοικιάσετε. Χρειάζεστε βοήθεια για να κάνετε μια επιλογή; Διαβάστε τον απόλυτο οδηγό μας για καρότσια, όπου εξετάζουμε τις καλύτερες επιλογές ανεξάρτητα από το τι ψάχνετε!

Τώρα για όσους αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν καρότσι, διαβάστε παρακάτω τους κανόνες και τις οδηγίες της Disney σχετικά με τη χρήση τους στα πάρκα και τα θέρετρα τους, ώστε να ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε το καρότσι σας με ασφάλεια και σύνεση. Έχουμε συμπεριλάβει επίσης τις δικές μας συμβουλές που διασφαλίζουν ότι το καρότσι σας είναι βοηθητικό αντί για ταλαιπωρία.

Τόνοι καροτσιών στο Magic Kingdom

Φέρνοντας το δικό σας — τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να φέρετε

Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί σχετικά με το τι πετάει όταν πρόκειται για καρότσια (και για πληροφορίες σχετικά με το να πετάτε πραγματικά με το μωρό ή το μικρό παιδί σας, ανατρέξτε στο άρθρο μας που περιγράφει λεπτομερώς όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε εδώ). Πριν βάλετε την καρδιά σας στο τέλειο καρότσι, φροντίστε να διαβάσετε αυτούς τους κανόνες της Disney σχετικά με τις προδιαγραφές καροτσιού:

 • Δεν επιτρέπονται καρότσια μεγαλύτερα από 31″ (79 cm) σε πλάτος και 52″ (132 cm) σε μήκος.
 • Δεν επιτρέπονται επίσης καροτσάκια, ακόμη και αν ταιριάζουν στις επιτρεπόμενες διαστάσεις. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα αντικείμενα που τραβάτε πίσω σας.
  • Υπόδειξη: Εάν δεν είστε σίγουροι ότι το καρότσι σας πληροί τις απαιτούμενες διαστάσεις, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ζωγραφική ταινία και φτιάξτε ένα ορθογώνιο 31”X52” στο έδαφος. Παρκάρετε το καρότσι σας σε αυτό και βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει στις γραμμές.
 • Δεν επιτρέπονται τα καροτσάκια, αλλά τα καροτσάκια που κάθονται και στέκονται επιτρέπονται.
Ετσι. Πολλά. Καροτσάκια.

Πού και πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρότσι

Τώρα που ξέρετε τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται, διαβάστε τους παρακάτω κανόνες για το πού και πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρότσι ενώ βρίσκεστε στη Disneyland ή στο Disney World. Υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες για τα πάρκα, τη μεταφορά, τα εστιατόρια και τα θέρετρα, οπότε διαβάστε παρακάτω για να βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι όπου κι αν πάτε!

Πάρκα

 • Τα καρότσια δεν επιτρέπονται στις περισσότερες διαδρομές ή στις γραμμές για βόλτες. Παρόλο που, εάν ταξιδεύετε με ένα βρέφος, μπορεί να μπορείτε να φέρετε το προσάρτημα του καθίσματος αυτοκινήτου σας σε ορισμένες παραστάσεις και αργές βόλτες.
 • Υπάρχουν καθορισμένοι χώροι στάθμευσης καροτσιών που βρίσκονται γύρω από κάθε ένα από τα πάρκα όπου μπορείτε να αφήσετε το καρότσι σας ενώ κάνετε βόλτες, σε ορισμένα εστιατόρια ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή όπου δεν επιτρέπονται τα καροτσάκια.
 • Δεν επιτρέπονται καρότσια στις κυλιόμενες σκάλες. Τα καρότσια επιτρέπονται σε ανελκυστήρες και ράμπες, που διατίθενται σε ορισμένες τοποθεσίες.
 • Εάν το μικρό σας δεν είναι αρκετά μεγάλο για να οδηγήσει το αξιοθέατο ή δεν θέλει να επιβιβαστεί, επωφεληθείτε από το πρόγραμμα αλλαγής αναβάτη, το οποίο επιτρέπει στους ενήλικες να παρακολουθούν μικρά και να απολαμβάνουν τις βόλτες. Για πληροφορίες σχετικά με το πώς λειτουργεί, ανατρέξτε στον πλήρη οδηγό μας για τον διακόπτη αναβάτη. Λάβετε υπόψη ότι δεν έχουν όλες οι διαδρομές αυτό το πρόγραμμα, επομένως ελέγξτε τη λίστα εκ των προτέρων για να προγραμματίσετε.

Μεταφορά

 • Στα λεωφορεία, τα τραμ και τα καρότσια μεταφοράς νερού πρέπει να διπλώνονται και να συντηρούνται από εσάς (που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καθορισμένος χώρος για να αφήσετε τα καρότσια μόλις επιβιβαστείτε).
  • Υπόδειξη: Αν και τα καροτσάκια κάνουν υπέροχα καρότσια αγορών και μονάδες αποθήκευσης, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να μεταφέρετε τα πάντα. Το να αδειάζετε το καρότσι σας και να το διπλώνετε πριν φτάσει η μεταφορά είναι μια στοχαστική χειρονομία καθώς και αποτελεσματική.
 • Στο Skyliner, αν έχετε ένα καρότσι που χωράει και όλοι μπορούν να οδηγήσουν άνετα, δεν χρειάζεται να διπλωθεί.
  Το πορθμείο και οι μονόδρομοι επιτρέπουν επίσης τη χρήση καροτσιών κατά την επιβίβαση.
 • Ένα παιδί πρέπει να αφαιρείται από το καρότσι του ενώ οδηγεί σε ένα πάρκινγκ τραμ.
 • Εάν σκοπεύετε να οδηγήσετε από και προς τα πάρκα, να είστε έτοιμοι να κάνετε ελιγμούς με το καρότσι σας μέσα και έξω από το αυτοκίνητό σας. Η στάθμευση μπορεί να γίνει λίγο σφιχτό μερικές φορές, οπότε φροντίστε να έχετε χώρο!

Εστιατόρια

 • Τα περισσότερα εστιατόρια γρήγορης εξυπηρέτησης επιτρέπουν καροτσάκια.
 • Να είστε προετοιμασμένοι να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καρότσι σας μέσα σε ένα επιτραπέζιο εστιατόριο. Τα περισσότερα έχουν πολιτική χωρίς καρότσι. Εάν έχετε ένα κάθισμα αυτοκινήτου, μπορεί να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε πάνω από ένα παιδικό καρεκλάκι. Θα υπάρχουν χώροι στάθμευσης καροτσιών σε κοντινή απόσταση, ώστε να μπορείτε να το αφήσετε ενώ τρώτε.
  • Υπόδειξη: Η χρήση περιτυλίγματος ή άλλου μεταφορέα θα μπορούσε να είναι χρήσιμη εάν γευματίσετε με ένα βρέφος.
 • Όλα τα εστιατόρια είναι φιλικά προς τα παιδιά, εκτός από τα Victoria and Alberts, τα οποία έχουν όριο για ηλικίες 10 ετών και άνω.
  • Υπόδειξη: Να θυμάστε όταν κάνετε κράτηση για φαγητό να συμπεριλάβετε ολόκληρο το πάρτι σας, ακόμα και τα παιδιά κάτω των 3 ετών.

Θέρετρα

 • Τα καρότσια επιτρέπονται στα λόμπι και σε όλους τους κύριους χώρους των θέρετρων.
 • Μπορείτε να πάρετε το καρότσι σας στην πισίνα, αλλά μπορεί να χρειαστεί να το κρατήσετε σε συγκεκριμένους χώρους μακριά από την πισίνα. Οι ναυαγοσώστες μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τους καθορισμένους χώρους καροτσιών.
 • Εάν σκοπεύετε να νοικιάσετε ένα καρότσι από την Disney, δεν μπορείτε να το βγάλετε από τα πάρκα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να φέρετε το καρότσι σας που νοικιάστηκε από την Disney στο θέρετρό σας. Εάν χρειάζεστε ένα καρότσι για το θέρετρο και δεν σκοπεύετε να φέρετε το δικό σας, υπάρχουν εταιρείες ενοικίασης τρίτων ή μπορείτε να αγοράσετε το δικό σας. Για τη λίστα μας με τα καλύτερα καροτσάκια για ενοικίαση ή αγορά για το ταξίδι σας, ανατρέξτε στον απόλυτο οδηγό μας για καρότσια!
Μη χάσεις το δικό σου!

Διατηρώντας το καρότσι σας ορατό

Σε μια θάλασσα από καροτσάκια, μπορεί να είναι εύκολο να χάσετε τα ίχνη σας, ειδικά όταν τα παρκάρετε για να κάνετε μια βόλτα ή να φάτε ένα γεύμα σε ένα επιτραπέζιο εστιατόριο. Ακολουθούν οι συμβουλές μας για να κάνετε το καρότσι σας να ξεχωρίζει, ώστε να μην σπαταλάτε τον πολύτιμο χρόνο του ταξιδιού σας σε ένα κυνήγι καροτσιού:

 • Δέστε μπαλόνια ή πολύχρωμες κορδέλες στη λαβή. Θυμηθείτε: τα μπαλόνια δεν επιτρέπονται στο Animal Kingdom, οπότε φροντίστε να τα αφαιρέσετε πριν κατευθυνθείτε σε αυτό το πάρκο.
 • Συνδέστε μια σειρά από φώτα που τροφοδοτούνται με μπαταρία ή ραβδιά λάμψης στο καρότσι σας για εύκολη ορατότητα τη νύχτα.
 • Κρεμάστε τους κάδους σας για ποπ κορν στις λαβές για αναγνώριση.
 • Προσθέστε το όνομα της οικογένειάς σας σε μια ετικέτα ονόματος ή πινακίδα.
 • Αν ψάχνετε να αγοράσετε ένα νέο καρότσι, αναζητήστε ένα που έχει μοτίβο ή χρώμα διαφορετικό από το τυπικό μαύρο.
 • Για όσους θέλουν να γίνουν πιο τεχνολογικοί, σκεφτείτε να αγοράσετε κάποιο είδος ηλεκτρονικού ιχνηλάτη για το καρότσι σας.
 • Δεν επιτρέπονται σημαίες στο Disneyland Resort, ακόμα και σημαίες ποδηλάτων.
Όλα τα καροτσάκια μπορούν να χρησιμοποιήσουν λίγο αξεσουάρ!

Εξοπλισμός του καροτσιού σας

Τα αξεσουάρ μπορεί επίσης να είναι πρακτικά, οπότε μην φοβάστε να κάνετε ό,τι μπορείτε για να εξασφαλίσετε ότι το μικρό σας θα μείνει χαρούμενο και το ταξίδι σας μαγικό.

 • Οι ανεμιστήρες των καροτσιών είναι απολύτως απαραίτητοι. Θα είστε ευγνώμονες για το αεράκι!
 • Τα καλύμματα βροχής αξίζουν τον κόπο, ειδικά την εποχή των τυφώνων (1 Ιουνίου – 30 Νοεμβρίου). Η πολιτεία ηλιοφάνειας έχει το μερίδιο των βροχοπτώσεων!
 • Εάν το καρότσι σας δεν συνοδεύεται από ποτηροθήκη ή σκοπεύετε να παραμείνετε πολύ ενυδατωμένοι, προσθέστε ένα επιπλέον με ποτηροθήκη με σφιγκτήρα! Αυτά μπορούν να λειτουργήσουν ως θήκες για σνακ και σας προσφέρουν ένα καλό μέρος για να βάλετε το φαγητό και τα ποτά σας, εάν χρειάζεστε ελεύθερα τα χέρια σας.
Καρότσια στον ήλιο!

Άλλες σημαντικές συμβουλές και πληροφορίες για το καρότσι

 • Μην αφήνετε προσωπικά αντικείμενα σε καρότσι χωρίς επίβλεψη. Η κλοπή συμβαίνει, ακόμα και στο πιο μαγικό μέρος στη γη. Πάρτε μαζί σας το πορτοφόλι, τα κλειδιά και το τηλέφωνό σας.
 • Τα καρότσια μπορούν να μετακινηθούν από ένα μέλος του Cast λόγω λειτουργικών αναγκών.
 • Στη στάθμευση καροτσιών, δεν μπορείτε να κλειδώσετε το καροτσάκι σας σε κανένα ακίνητο πάρκου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κλειδαριά για τους τροχούς σας, η οποία θα εμπόδιζε κάποιον από το να μπορεί να στρίψει τους τροχούς, αλλά θα επιτρέψει στα μέλη του cast να τη μετακινήσουν εάν χρειάζεται.
 • Εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε το καρότσι σας, ειδοποιήστε το πλησιέστερο μέλος του καστ. Συνήθως υπάρχει κάποιος που παρακολουθεί το χώρο στάθμευσης των καροτσιών ή πολύ κοντά. Θα βοηθήσουν στα επόμενα βήματα.
 • Κρατήστε την απόδειξή σας εάν νοικιάσετε ένα καρότσι από την Disney, σε περίπτωση που συμβεί κάτι ή αν κάνετε hopping στο πάρκο (πληρώνετε μόνο μία φορά την ημέρα).
 • Μην αφήνετε ανοιχτό φαγητό στο καρότσι σας όταν δεν το παρακολουθείτε. Οι σκίουροι και τα πουλιά της Disney μπορεί να θέλουν ένα σνακ και δεν θα ζητήσουν άδεια! Κλείστε ερμητικά ή σφραγίστε τα τρόφιμα όταν είναι δυνατόν ή στρώστε το κάτω από άλλα αντικείμενα για να αποθαρρύνετε τους μικροσκοπικούς κλέφτες.
 • Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το μικρό σας αισθάνεται άνετα. Τούτου λεχθέντος, ένα στενό καρότσι με καλή ακτίνα στροφής που μπορεί εύκολα να αναδιπλωθεί είναι εξαιρετικά ωφέλιμο. Ζυγίστε τα υπέρ και τα κατά και σκεφτείτε τι είναι καλύτερο για την οικογένειά σας.
 • Προσοχή στη ροή της κυκλοφορίας. Μπορεί να γεμίσει κόσμο. Το να κινούνται όλοι μαζί βοηθά την ομάδα σας να κινείται πιο γρήγορα. Εάν πρέπει να κάνετε μια στάση, προσπαθήστε να φτάσετε πρώτα στο πλάι για να αποφύγετε τον αποκλεισμό άλλων επισκεπτών.
 • Εάν θέλετε να παρακολουθήσετε μια παρέλαση ή ένα σόου πυροτεχνημάτων, ο προγραμματισμός εκ των προτέρων βοηθάει! Εάν ξέρετε ότι θέλετε να φύγετε αμέσως μετά τα πυροτεχνήματα ή αν δεν είστε σίγουροι για το πώς θα τα πάει το μικρό σας κατά τη διάρκεια της παράστασης και θέλετε την επιλογή μιας γρήγορης εξόδου, μπορεί να θέλετε να πάρετε μια θέση νωρίς και να κρατήσετε το καρότσι σας μαζί σας. Εάν θέλετε να παρακολουθήσετε μια παρέλαση πριν κάνετε μια βόλτα αμέσως μετά, σταθμεύστε το καρότσι σας στο πλησιέστερο πάρκινγκ καροτσιών, παρακολουθήστε την παρέλαση και, στη συνέχεια, ξεκινήστε τη βόλτα σας χωρίς να ανησυχείτε για το τσιμπολόγημα του καροτσιού σας. Το μικρό σας μπορεί να βλέπει καλύτερα στην αγκαλιά ή στους ώμους σας έτσι κι αλλιώς!
 • Εάν ταξιδεύετε με μια μεγάλη ομάδα παιδιών και χρειάζεστε επιπλέον χέρια, υπάρχουν υπηρεσίες σίτερ στην περιοχή του Ορλάντο.

Αφού διαβάσετε αυτό, θα πρέπει να είστε ειδικός στα καροτσάκια! Έχετε άλλες συμβουλές ή κόλπα για το καρότσι που έχετε μάθει; Κοινοποιήστε τα παρακάτω!

Ενώ ασχολείστε με το θέμα της παραμονής προετοιμασμένοι, ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας για τα Rainy Day Essentials!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να λάβετε τη δωρεάν λίστα με τους 50 τρόπους για να γιορτάσετε την 50ή επέτειο του Disney World! Κάντε κλικ εδώ για να ξεκινήσετε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Leave a Comment