Χρήση του Disney Cruise Line Navigator επί του σκάφους – Ιστολόγιο TouringPlans.com

Σύνδεση
Προσανατολισμός
Δραστηριότητες & Σχέδια
Τραπεζαρία
Κουβέντα
Διάφορα

Εάν συνδεθήκατε στην εφαρμογή Navigator ενώ βρισκόσασταν ακόμα στην ξηρά, μόλις επιβιβαστείτε θα διαπιστώσετε ότι έχει μια εντελώς διαφορετική εμφάνιση. Μπορεί να είναι σχεδόν μια εντελώς διαφορετική εφαρμογή. Στην ξηρά συνδέεστε στην εφαρμογή με τα ίδια διαπιστευτήρια που χρησιμοποιείτε στον ιστότοπο της DCL, αλλά επί του σκάφους δεν θα συνδεθείτε καθόλου. Αντίθετα, θα συνδέσετε την καμπίνα σας – πράγμα που σημαίνει ότι όλοι στην ομάδα σας μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή είτε έχουν σύνδεση στον ιστότοπο είτε όχι.

Ξεκινήστε συνδέοντας στο DCL Guest WiFi μόλις επιβιβαστείτε και, στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή. Κάντε κλικ στο «Σύνδεση της καμπίνας σας», στη συνέχεια συμπληρώστε τις πληροφορίες που ζητήσατε και κάντε κλικ στο «Συνέχεια».

Αν και το κείμενο λέει link your ιδιαίτερο δωμάτιο εν πλοίω, ρυθμίζετε πραγματικά την εφαρμογή για έναν μεμονωμένο χρήστη. Εάν εσείς και ο σύντροφός σας (ή τα παιδιά) συνδεθείτε στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τον ίδιο αριθμό καμπίνας σε διαφορετικές συσκευές, θα έχετε διαφορετικά αναγνωριστικά συνομιλίας με βάση τα προσωπικά στοιχεία που δώσατε.

Μήπως ένα από τα παιδιά σας συνδέθηκε κατά λάθος χρησιμοποιώντας τα στοιχεία σας επειδή δεν συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα δικά του και τώρα το τηλέφωνό του πιστεύει ότι είστε εσείς στη συζήτηση; Μην ανησυχείτε – κοιτάξτε κάτω δεξιά για “Περισσότερα” και επιλέξτε το και μετά επιλέξτε “Σχετικά με αυτήν την εφαρμογή”. Θα δείτε έναν σύνδεσμο για να επαναφέρετε την εφαρμογή, μετά τον οποίο μπορείτε να τη συνδέσετε ξανά σωστά.

Όταν ανοίγετε για πρώτη φορά την εφαρμογή, γενικά θα βρίσκεστε στην Αρχική οθόνη. Πώς ξέρετε ότι είναι η Αρχική οθόνη; Στο κάτω 0f στην οθόνη σας θα δείτε μια γραμμή μενού. τα εικονίδια θα ανάψουν για να υποδείξουν την περιοχή μενού που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε από τις εφαρμογές πάρκων της Disney, όπως το My Disney Experience ή την εφαρμογή Disneyland, αυτή η διεπαφή θα σας φανεί λίγο οικεία.

Δείτε τι θα βρείτε όταν πατήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα εικονίδια:

 • Σπίτι: γρήγορη πρόσβαση στα πρώτα λίγα στοιχεία στα σχέδιά σας, καθώς και πληροφορίες για το δρομολόγιο της ημέρας για το πλοίο
 • Εξερευνώ: όλες οι διαθέσιμες δραστηριότητες — θα βουτήξουμε σε αυτήν την καρτέλα λεπτομερώς αργότερα.
 • Προσθήκη σχεδίων: Το μεγάλο σύμβολο συν είναι μια συντόμευση για τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε κράτηση. μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση σε όλα σε αυτό το μενού κάνοντας κύλιση προς τα κάτω στην Αρχική οθόνη.
 • Τα σχεδια μου: Αυτό είναι το πλήρες χτύπημα των πάντων στα — το μαντέψατε — τα σχέδιά σας. Σε αντίθεση με την Αρχική οθόνη όπου βλέπετε μόνο τα επόμενα δύο στοιχεία στο δρομολόγιό σας, η οθόνη Τα σχέδια μου σάς επιτρέπει να λαμβάνετε όλη την ημέρα σας ταυτόχρονα.
 • Περισσότερο: Πρόσβαση σε μια ποικιλία από διάφορα χαρακτηριστικά: προβολή του λογαριασμού σας, συγκέντρωση πληροφοριών κ.λπ.
Αριστερά: η πινακίδα Plus εμφανίζει ένα μενού όπου μπορείτε να οργανώσετε Port Adventures, Onboard Fun (εδώ θα βρείτε γευσιγνωσίες κρασιού, κ.λπ.), δραστηριότητες γυμναστικής ή να κλείσετε ένα ραντεβού με τις υπηρεσίες Guest Services.
Μέσης: Οι ίδιες επιλογές είναι διαθέσιμες κάνοντας κύλιση προς τα κάτω στην Αρχική οθόνη.
Σωστά: η καρτέλα Περισσότερα προσφέρει πολλές επιλογές, όπως το Muster Drill, να δείτε τον λογαριασμό σας ή να συνομιλήσετε με ένα μέλος του πληρώματος.

Το πλοίο

Κάνοντας κλικ στο σημερινό δρομολόγιο στην αρχική οθόνη σας δίνει τη μεγάλη εικόνα – ο καιρός, τι κάνει το πλοίο εκείνη την ημέρα, κ.λπ. Το πιο σημαντικό, εάν είναι ημέρα λιμανιού, εδώ θα βρείτε τις ώρες All Ashore και All Aboard, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις Επαφές Έκτακτης Ανάγκης και τον Πράκτορα του Πλοίου, εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα όταν βρίσκεστε στην ξηρά. Εάν πηγαίνετε στη στεριά, σας συνιστώ να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης της οθόνης Πληροφορίες επικοινωνίας για να διασφαλίσετε ότι έχετε πρόσβαση σε αυτούς τους αριθμούς ανεξάρτητα από την κατάσταση στο διαδίκτυο.

Σχέδια μόνο για εσάς

Η ενότητα μενού “Τα σχέδιά μου” είναι ο τρόπος για να δείτε όλα τα σχέδιά σας για την ημέρα (ή για άλλες ημέρες). Πώς όμως μπαίνουν τα πράγματα στα σχέδιά σας; Υπάρχουν τρεις τρόποι.

 • Αντικείμενα όπως η εναλλαγή φαγητού που σας έχει ανατεθεί για την ημέρα εμφανίζονται αυτόματα στα σχέδιά σας.
 • Αντικείμενα για τα οποία κάνετε κράτηση ή κράτηση από την ενότητα “Προσθήκη σχεδίων”, όπως Port Adventures ή Onboard Fun ή ειδικά γεύματα που έχετε κάνει κράτηση.
 • Στοιχεία που προσθέτετε μόνοι σας από τις ενότητες του μενού Εξερεύνηση, όπως προβολές ταινιών, trivia ή άλλος καθημερινός προγραμματισμός.

Για να προσθέσετε στοιχεία από τις Δραστηριότητες που βρίσκονται στην περιοχή Εξερεύνηση στα σχέδιά σας, απλώς κάντε κλικ στην καρδιά. Θέλετε να τα αφαιρέσετε αργότερα όταν εξετάζετε τα σχέδιά σας; Απλώς κάντε ξανά κλικ για να τους αποεπιλέξετε.

Ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε την καρδιά για να προσθέσετε και να αφαιρέσετε δραστηριότητες από τα σχέδιά σας.

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα πάντα σχετικά με τα σχέδιά σας, τις οποίες προσωπικά βρίσκω χρήσιμες όταν είμαι ξαπλωμένος στο κατάστρωμα και δεν δίνω σημασία στην ώρα. Στην πραγματικότητα, τείνω να προσθέτω σχεδόν οτιδήποτε από την καρτέλα Εξερεύνηση που μπορεί να με ενδιαφέρει να κάνω στα σχέδιά μου, γιατί αν λάβω την ειδοποίηση ότι η Στοίβαξη Κυπέλλων ξεκινά σε 15 λεπτά και νιώθω πολύ τεμπέλης για να φύγω από την πισίνα, μπορώ αποφασίζετε πάντα να το αγνοείτε. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ενότητα ως επαγγελματίας.

Πρώτον, πολλοί δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη. Θέλετε να δείτε προγράμματα ταινιών; Υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικοί τρόποι πρόσβασης σε αυτά, ανάλογα με το τι προσπαθείτε να μάθετε. Η Disney έχει εργαστεί σκληρά για να αποκαλύψει πολλές πληροφορίες, οπότε μην φοβάστε να κάνετε κλικ, κάντε κλικ, κάντε κλικ.

Όταν ανοίγετε για πρώτη φορά την καρτέλα Εξερεύνηση, αν κοιτάξετε στην κορυφή, υπάρχουν τρεις λειτουργίες που θα σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε. Από προεπιλογή, οι δραστηριότητες εμφανίζονται για την τρέχουσα ημερομηνία, αλλά κάνοντας κλικ στην Ημερομηνία, μπορείτε να αλλάξετε και να δείτε δραστηριότητες για μια διαφορετική ημέρα. Το φίλτρο σάς επιτρέπει να επιλέγετε δραστηριότητες με βάση συγκεκριμένα κριτήρια όπως το εύρος ηλικιών ή τον τύπο δραστηριότητας. Και το ρυθμιστικό σάς επιτρέπει να μετακινηθείτε γρήγορα εμπρός και πίσω μεταξύ συγκεκριμένων χώρων.

Οι επιλογές του ρυθμιστικού είναι: Καθημερινές Δραστηριότητες, Χαιρετισμοί χαρακτήρων, Δείπνο και σαλόνια, Σπα και σαλόνι, Λέσχη νέων, Πισίνες, Αθλητισμός και αναψυχή, Αγορές, Ζωντανές εκπομπές και ταινίες και Υπηρεσίες επισκεπτών.

Οι Καθημερινές Δραστηριότητες και οι Χαιρετισμοί χαρακτήρων θα είναι μια λίστα μεμονωμένων δραστηριοτήτων. Οι άλλες καρτέλες στο ρυθμιστικό ανοίγουν σε μια λίστα με τους χώρους και τις ώρες τους και κάνετε κλικ και αναλύετε για να δείτε ένα λεπτομερές πρόγραμμα.

Στο ανώτερο επίπεδο, πολλές από τις καρτέλες του ρυθμιστικού απλώς παραθέτουν τους χώρους και τις ώρες λειτουργίας – και για τα καταστήματα, οι ώρες μπορεί να είναι το μόνο που θέλετε να δείτε. Σε άλλες καρτέλες, μπορείτε να κάνετε κλικ στο συγκεκριμένο Θέατρο ή Λέσχη Νέων για να δείτε τις προγραμματισμένες δραστηριότητες στη συγκεκριμένη τοποθεσία.

Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ σε οποιαδήποτε δραστηριότητα για να δείτε το πρόγραμμα για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε κλικ σε οποιαδήποτε προβολή μιας ταινίας για να δείτε όλες τις άλλες φορές που προβάλλεται η ταινία. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιλύσετε τις συγκρούσεις μεταξύ δύο δραστηριοτήτων που σας ενδιαφέρουν.

Είναι Ημέρα 2 και τα παιδιά σας δεν μπορούν να αποφασίσουν αν θα κάνουν τη δραστηριότητα All About Me σε ένα από τα παιδικά κλαμπ ή αν θα παρακολουθήσουν το Lilo and Stitch on Funnel Vision. Κάνοντας κλικ στη δραστηριότητα Όλα για εμένα σάς επιτρέπει να δείτε ότι θα έχουν άλλη μια ευκαιρία να το κάνουν την Πέμπτη – το πρόβλημα λύθηκε!

Πληροφορίες για φαγητό βρίσκονται σε όλη την εφαρμογή. Στην καρτέλα Εξερεύνηση, η ενότητα του ρυθμιστικού Dining & Lounges εμφανίζει ώρες για όλους τους χώρους εστίασης. Μπορείτε να δείτε ποιο εκ περιτροπής εστιατόριο σερβίρει μεσημεριανό γεύμα και τι ώρα είναι ανοιχτό το Cabanas. Κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε εστιατόριο εμφανίζεται το μενού. Μόνο για εσάς, μπορείτε να δείτε την εκ περιτροπής ανάθεση φαγητού στην Αρχική οθόνη ή στον πίνακα Τα σχέδιά σας και μπορείτε να κάνετε κλικ για να εμφανιστεί το μενού. Θέλετε να δείτε το πρόγραμμα του φαγητού σας για όλη την κρουαζιέρα; Θα το βρείτε στην καρτέλα Περισσότερα.

Επαγγελματική συμβουλή: χρησιμοποιήστε την επιλογή “Επικοινωνήστε με το μέλος του Cast” από την καρτέλα Περισσότερα για να συνομιλήσετε με το προσωπικό του Dining και να κάνετε κρατήσεις στο Palo and Remy.

Η πρόσβαση στη δυνατότητα συνομιλίας της εφαρμογής Navigator γίνεται κάνοντας κλικ στο μικρό συννεφάκι συνομιλίας που είναι ορατό σε πολλές (αλλά όχι σε όλες) οθόνες. Εάν έχετε νέα μηνύματα, το συννεφάκι θα έχει μια κόκκινη κουκκίδα και έναν αριθμό που θα δείχνει πόσα νέα μηνύματα έχετε. Εάν δεν βλέπετε το συννεφάκι συνομιλίας και προσπαθείτε να φτάσετε στη συνομιλία, μεταβείτε σε μια οθόνη ανώτατου επιπέδου και βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει κύλιση μέχρι την κορυφή.

Εάν έχετε στείλει μηνύματα στο τηλέφωνό σας στο παρελθόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνομιλία στο Navigator, αλλά υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που αξίζουν μια επεξήγηση. Αρχικά, τα άτομα στην καμπίνα σας θα εμφανίζονται αυτόματα στη λίστα συνομιλιών σας. Θέλετε να μιλήσετε με κανέναν άλλο; Θα χρειαστεί να τους δώσετε το αναγνωριστικό συνομιλίας σας, ορατό πάνω από το όνομά σας, προκειμένου να ξεκινήσει η συνομιλία.

Μπορείτε να κάνετε κλικ στο μικρό μολύβι στα δεξιά του ονόματός σας για να αλλάξετε τον τρόπο εμφάνισης του στη συνομιλία — όχι μόνο στην οθόνη σας, αλλά και σε όσους συνομιλείτε. Το να έχετε τα παιδιά σας να αλλάζουν τα ονόματα οθόνης τους μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε κάποιο απόρρητο για την οικογένειά σας, καθώς συγκεντρώνουν μια μακρά λίστα φίλων συνομιλίας στο Edge και το Vibe. (Οι αλλαγές έχουν αναδρομική ισχύ).

Εναλλακτικά, αν δεν σας ενδιαφέρει αν τα παιδιά σας αλλάζουν ή όχι τα ονόματά τους, μπορείτε να βασιστείτε σε αυτά αλλάζοντας το δικό σας προτού καταλάβουν πώς να κάνουν τα δικά τους. Ποιος είπε ότι οι γονείς δεν μπορούν να είναι γνώστες της τεχνολογίας;

Η σάρωση προς τα αριστερά σε μια μεμονωμένη συνομιλία προσφέρει διαφορετικές επιλογές ανάλογα με το αν πρόκειται για άτομο ή ομάδα. Για μεμονωμένα άτομα, θα έχετε την επιλογή να αποκλείσετε την επαφή και για μια ομάδα θα έχετε απλώς την επιλογή να αποχωρήσετε από την ομάδα. Και στα δύο μενού μπορείτε επίσης να διαγράψετε τα προηγούμενα μηνύματα από αυτήν τη συνομιλία (ενώ εξακολουθείτε να αφήνετε τη συνομιλία στη θέση της) και να λαμβάνετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους συμμετέχοντες.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, αν είχατε ένα αναδυόμενο μήνυμα όταν ανοίξατε για πρώτη φορά το Navigator για την ημέρα και το απορρίψατε, τότε αποφασίσατε ότι ίσως έπρεπε να το είχατε διαβάσει — μπορείτε να το βρείτε εδώ μεταβαίνοντας από τις Συζητήσεις στις Ειδοποιήσεις.

Ένα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά που δεν έχουμε καλύψει ακόμα είναι τα σχέδια καταστρώματος! Δεν θυμάστε αν το σπα είναι μπροστά ή πίσω; Κατευθυνθείτε προς την καρτέλα Εξερεύνηση και κάντε κλικ στο μικρό πλοίο επάνω αριστερά.

 • Για να δείτε το υπόλοιπο του λογαριασμού σας: καρτέλα Περισσότερα και μετά Cruise Folio
 • Προβολή μενού: τα περισσότερα μενού έχουν ρυθμιστικά στο επάνω μέρος που σας επιτρέπουν να μεταβείτε κατευθείαν στην ενότητα που σας ενδιαφέρει. (Είναι επιδόρπιο, σωστά;)
 • Για να αλλάξετε την καρφίτσα αγοράς: καρτέλα Περισσότερα και, στη συνέχεια, ο λογαριασμός μου
 • Κράτηση κρουαζιέρας κράτησης θέσης: μπορείτε να το κάνετε με δύο τρόπους (γιατί η Disney είναι πάντα πρόθυμη να κάνει την κράτησή σας για μια μελλοντική κρουαζιέρα). Ξεκινήστε από την Αρχική οθόνη, ακριβώς κάτω από την εικόνα του πλοίου ή από την οθόνη Περισσότερα: 10% έκπτωση σε μελλοντική κρουαζιέρα.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

 • Στο πλαίσιο της πρωινής γιορτινής εκπομπής της, η Disney παρείχε ένα μικρό teaser για το αίθριο του Disney Wish. Σε κάθε…

 • Το TouringPlans καλωσορίζει με χαρά τους καλεσμένους συγγραφείς Brian και Samantha, The DCLDuo. Thomas Mazloum, Πρόεδρος της Disney Signature Experiences, που επιβλέπει…

 • Ένα μικρό κομμάτι των ειδήσεων της DCL κυκλοφόρησε σήμερα με ημερομηνίες για τα δρομολόγια στα τέλη Απριλίου και Μαΐου 2022 για την Disney…

 • Ω, τι χαρούμενη αχτίδα ήλιου νιώθω σαν να περίμενα μήνες! Σήμερα η Disney Cruise Line κυκλοφόρησε…

Leave a Comment