“Υποτιμήσαμε δραματικά το πεινασμένο τέρας” — Δείτε τα σχόλια του Διευθύνοντος Συμβούλου της Disney Bob Chapek στο Disney+

Disney+ έχει γνωρίσει ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία όσον αφορά τους αριθμούς συνδρομητών, αλλά η υπηρεσία εξακολουθεί να απαιτεί πολλές επενδύσεις και ΧΑΝΕΙ χρήματα.

©Disney

Αν και ορισμένοι έχουν κουραστεί λίγο από τον κόσμο του streaming γενικά, ειδικά αφού το Netflix αντιμετώπισε προβλήματα ροής, η Disney συνέχισε να ανακοινώνει εκπομπές για την πλατφόρμα και να στέλνει μεγάλες ταινίες απευθείας στην υπηρεσία ροής (παρακάμπτοντας τις παραδοσιακές κινηματογραφικές εκδόσεις σε ορισμένες περιπτώσεις ). Τι συμβαίνει λοιπόν με το Disney+ και ποιο είναι το σχέδιο της Disney να προχωρήσει; Μια συνέντευξη με τον Μπομπ Τσάπεκ μας έδωσε κάποιες πληροφορίες.

Πρόσφατα, ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, Μπομπ Τσάπεκ, συναντήθηκε μαζί του The Hollywood Reporter για να συζητήσουμε το streaming, τη διαμάχη με τη Scarlett Johansson και πολλά άλλα.

Κάποια στιγμή, ο συνεντευκτής επεσήμανε ότι ορισμένοι επενδυτές επαναξιολογούν τη μετάβαση «όλα στη ροή» και ρώτησε αν ο Chapek και η Disney επαναξιολογούσαν και αυτή τη στρατηγική. Αν θυμάστε, το 2020 η Disney αναδιάρθωσε στην πραγματικότητα ορισμένους οργανισμούς της Εταιρείας για να καταστήσει τη ροή πρωταρχικής εστίασής τους — έτσι πράγματι έχουν μπει “όλα μέσα” με κάποιους τρόπους.

©Disney

Απαντώντας στην ερώτηση, ο Chapek σημείωσε ότι όταν πρωτοκυκλοφόρησαν το Disney+ «υποτίμησαν δραματικά το πεινασμένο θηρίο» (αναφερόμενος στη Disney+) και «πόσο περιεχόμενο χρειαζόταν να ταΐσει» για να μεγιστοποιήσουν πραγματικά τις δυνατότητές του. Ο Τσάπεκ είπε ότι μόλις συνειδητοποίησαν ότι θα χρειάζονταν περισσότερο περιεχόμενο, η πανδημία του COVID-19 χτύπησε, επηρεάζοντας πολύ τα πράγματα. Δεδομένου ότι υπήρχαν μόνο λίγα πράγματα που περνούσαν από το σύστημά τους εκείνη τη στιγμή, έπρεπε πραγματικά να εξετάσουν προσεκτικά πού να τοποθετήσουν κάθε έργο.

Ο Τσάπεκ σημείωσε, «Όταν ο θεατρικός κόσμος έκλεισε λόγω του COVID, ήταν κάπως εύκολη απόφαση». Θα μπορούσαν να αναβάλουν πράγματα, κάτι που έκαναν σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά οι συνδρομητές του Disney+ ζητούσαν περισσότερο περιεχόμενο, έτσι «Άρχισε να εκτρέπει περιεχόμενο που προοριζόταν αρχικά για θέατρα πριν καν οραματιστεί το Disney+».

Άγαλμα ψυχής

Ο Τσάπεκ είπε ότι την ίδια στιγμή άρχισαν επίσης να κάνουν ένα «πολύ μεθοδικό σχέδιο» για να καταλάβουν πόσο περιεχόμενο θα χρειάζονταν για να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες στον θεατρικό κόσμο, αλλά και πόσο περιεχόμενο θα χρειάζονταν για να «τροφοδοτήσουν οι σωλήνες περιεχομένου που οδηγούσαν στο Disney+».

Σύμφωνα με τον Chapek, «Τώρα που η παραγωγή επέστρεψε πλήρως και έχουμε πλήρη κατανόηση του τι χρειάζεται… είμαστε σε θέση να προγραμματίσουμε πλήρως τη θεατρική έκθεση, χωρίς να χρειάζεται να κλέψουμε περιεχόμενο από το ένα μέρος ή το άλλο, καθώς και τις υπηρεσίες ροής μας.”

Έργο τέχνης Luca στο περίπτερο της Ιταλίας

Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα άποψη, με τον Chapek φαινομενικά να παραδέχεται ότι έπρεπε να «κλέψουν» από τη μια σωλήνωση περιεχομένου για να τροφοδοτήσουν την άλλη για λίγο, αλλά ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν. Στο παρελθόν, η Disney είχε σημειώσει ότι χειριζόταν τις κυκλοφορίες ταινιών κατά περίπτωση, καθορίζοντας ποια πλατφόρμα είναι η καλύτερη για κάθε στοιχείο. Έχουμε δει αρκετές ταινίες της Pixar να κυκλοφορούν απευθείας στο Disney+, αλλά αυτό άλλαξε λίγο Ετος φωτός — που κυκλοφόρησε στον κινηματογράφο.

Δεδομένου ότι η Disney αισθάνεται τώρα ότι βρίσκεται σε μια θέση όπου υπάρχει δυνητικά αρκετό περιεχόμενο για να τροφοδοτήσει και τις δύο πηγές (θεατρική και ροή), θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ακριβώς ποια κατεύθυνση έχουν οι κυκλοφορίες ταινιών. Όσον αφορά το υπόλοιπο του 2022, Hocus Pocus 2, Disenchanted, και οι Guardians of the Galaxy Holiday Special ΟΛΟΙ θα κατευθυνθούν προς το Disney+. Ενώ οι θεατρικές κυκλοφορίες θα περιλαμβάνουν μόνο πραγματικά Black Panther: Wakanda Forever και Avatar 2. Πριν από χρόνια, περισσότερες από αυτές θα ήταν θεατρικές κυκλοφορίες; Κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής της πανδημίας, κάποια από αυτά θα είχαν καταλήξει στο Disney+, ίσως μέσω της υπηρεσίας Premier Access; Πώς θα αλλάξουν αυτές οι εκδόσεις στο μέλλον; Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε για μια συμφωνία που θα μπορούσε να ΑΛΛΑΞΕΙ τις κυκλοφορίες ταινιών από την Disney

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να εξετάσει η Disney είναι εάν οι ταινίες της Disney+ θα μπορέσουν να είναι εξίσου εμβληματικές ή να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο λατρείας με τις κινηματογραφικές τους κυκλοφορίες. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο δημοσιογράφος ρώτησε αν ο Chapek πιστεύει ότι ένα franchise και ακόμη και κάτι σαν μια βόλτα στο πάρκο θα μπορούσε να ξεκινήσει από μια ταινία ή σειρά που κυκλοφόρησε στο Disney+;

Ο Τσάπεκ είπε «απολύτως». Τι τον κάνει τόσο σίγουρο; Λοιπόν, ο Chapek επεσήμανε την επιτυχία που είχαν κάποιες ταινίες που κυκλοφόρησαν κάποτε στο Disney+. Συγκεκριμένα, ο Τσάπεκ συζήτησε Encanto και πώς έλαβε «μέτρια επιτυχία θεατρικά», αλλά στη συνέχεια ανέβηκε στο Νο. 1 μόλις κυκλοφόρησε στο Disney+.

Μοιράστηκε, «Δεν χρειάζεται να σας πω το φαινόμενο που έγινε από εμπορική άποψη και από μουσική άποψη και πόσοι ακόμη άνθρωποι το είδαν στο Disney+».

Η Mirabel σε μια παρέλαση έκπληξη στο Disney World

Encanto μπορεί να είναι λίγο περίεργη η κατάσταση, ωστόσο, επειδή κυκλοφόρησε πρώτα στους κινηματογράφους και μετά κυκλοφόρησε στο Disney+. Όμως, άλλα παραδείγματα καθαρών επιτυχιών της Disney+ αποδεικνύουν ότι μπορούν να επεκταθούν πέρα ​​από τη σφαίρα του streaming.

Ένα από αυτά είναι Ο Μανταλοριανός. Ο ίδιος ο Mandalorian δεν ήταν χαρακτήρας που είδαμε σε προηγούμενες ταινίες που κυκλοφόρησαν στο θέατρο (ούτως ή άλλως όχι αυτό το συγκεκριμένο Mandalorian), και όμως η σειρά έχει λανσάρει τεράστιες ποσότητες εμπορευμάτων, αρκετές spin-off σειρές, πολλές σεζόν και θα φτάσει στα πάρκα της μέλλον καθώς η Disney ανακοίνωσε ότι οι Baby Yoda και The Mandalorian θα κάνουν εμφανίσεις στη Disneyland.

Baby Yoda Headband

Άλλα έργα απευθείας στη Disney+ έχουν επίσης επιτυχία πέρα ​​από την υπηρεσία ροής, όπως WandaVision (που είχε ως αποτέλεσμα ένα spin-off της Agatha Harkness και την εμφάνιση της Agatha στο Oogie Boogie Bash της Disneyland), ακόμα και πράγματα όπως MoonKnight (όπου ο κύριος χαρακτήρας έχει κάνει την εμφάνισή του στο Avengers Campus της Disneyland).

Ποια franchise της Disney+ θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εμφανίσεις στο πάρκο και ίσως ακόμη και σε αξιοθέατα στο πάρκο στο μέλλον; Ανυπομονούμε να μάθουμε.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το πρώτο τρέιλερ για την 3η σεζόν Mandalorian στο Disney+

Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι κινηματογραφικές κυκλοφορίες είναι ΝΕΚΡΕΣ; Οχι απαραίτητα. Ο Τσάπεκ σημείωσε ότι υπάρχουν «ταινίες όπου η θεατρική διανομή είναι απαραίτητη». Συγκεκριμένα, είπε ότι με «μεγάλες υπερπαραγωγές, υπάρχουν τίτλοι που θα ήταν καλό να κυκλοφορήσουν θεατρικά και μετά να μπουν στο Disney+». Αλλά είπε δεν πιστεύει ότι είναι «απαραίτητο για να γεννηθεί ένα franchise

Ο Τσάπεκ είπε ότι έχουν μεγάλη ευελιξία και αυτό είναι καλό. Επεσήμανε ότι κάποιοι θέλουν τα πράγματα να επανέλθουν όπως ήταν πριν από την πανδημία, αλλά είπε ότι απλά δεν θα συμβεί γιατί «ο καταναλωτής έχει προχωρήσει». Πολλοί καταναλωτές μπορεί τώρα να προτιμούν να κάθονται στο σπίτι τους και να παρακολουθούν μια ταινία με τις πιτζάμες τους, αντί να πηγαίνουν στις αίθουσες. Ο Τσάπεκ είπε, «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται να βγάλουμε υπέροχες ταινίες Marvel και Star Wars και Avatar, και να τις βάλουμε πρώτα στις αίθουσες. Θα το κάνουμε γιατί είναι ένας υπέροχος τρόπος να ζήσετε αυτές τις ταινίες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα, για να είναι αξιόπιστο ή για να μετατραπεί τελικά σε franchise της Disney, πρέπει να περάσουν από αυτό».

Pandora: World of Avatar

Παρά ορισμένες αναφορές που υποδεικνύουν ότι ο Chapek και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger, δεν βλέπουν τα μάτια με τα μάτια σε ορισμένα ζητήματα, αυτό φαίνεται να είναι ένα θέμα για το οποίο έχουν εκφράσει παρόμοιες απόψεις. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο CNBC, ο Iger σημείωσε ομοίως ότι η πανδημία έχει αφήσει μια «μόνιμη ουλή» στη θεατρική πλευρά των πραγμάτων. Το μοιράστηκε Δεν πιστεύει ότι «οι ταινίες επιστρέφουν ποτέ, από άποψη κινηματογραφικής προβολής, στο επίπεδο που ήταν πριν από την πανδημία».

Ο Iger, παρόμοιος με τον Chapek, επεσήμανε τους καταναλωτές ως λόγο για αυτό. Είπε ότι η «επιλογή» είναι ο μεγάλος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι δεν έχουν επιστρέψει στους κινηματογράφους, σημειώνοντας ότι οι άνθρωποι εξοικειώθηκαν περισσότερο με τη ροή ταινιών στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τους αρέσει η ευελιξία του να μπορούν να επιλέξουν πότε και τι θα παρακολουθήσουν.

Αλλά ο Iger ομοίως δεν πιστεύει ότι τα θέατρα είναι «νεκρά», απλώς ότι η πανδημία έχει επιδεινώσει την αλλαγή στις καταναλωτικές συνήθειες.

©CNBC

Εάν είστε από αυτούς που θα προτιμούσαν 100% να παρακολουθούν τις περισσότερες ταινίες στο σπίτι, τότε αυτό μπορεί να έχει μεγάλη απήχηση σε εσάς. Αλλά φαίνεται ότι οι κινηματογραφικές κυκλοφορίες δεν εξαφανίζονται. Και δεν θα το κάνουν μόλις να περιοριστεί σε “μεγάλο” Πόλεμος των άστρων και οι ταινίες της Marvel. Η Disney έχει όντως μια σειρά από ταινίες που πρόκειται να βγουν στους κινηματογράφους τα επόμενα χρόνια, αλλά, φυσικά, καθώς καθορίζουν αν έχουν αρκετό φαγητό για να «ταΐσουν το θηρίο» της Disney+, τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε για όλα τα remakes, reboots και sequels στα σκαριά της Disney

Όσον αφορά τους επενδυτές, το Disney+ εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο σημείο συζήτησης, με πολλούς να επικεντρώνονται συχνά στο πόσους συνδρομητές έχει το Disney+. Ωστόσο, ορισμένοι επενδυτές της Wall Street μπορεί να αρχίζουν να φοβούνται την προσέγγιση “όλα σε ροή” λαμβάνοντας υπόψη τις πτώσεις που έγιναν στο Netflix, με μεγάλες πτώσεις στους αριθμούς συνδρομητών σε αυτήν την υπηρεσία.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της σκέψης των επενδυτών στο Disney+, ο Chapek είπε ότι έχουν δώσει οδηγίες για δύο πράγματα όσον αφορά τις ενημερώσεις των επενδυτών — (1) αριθμούς συνδρομητών και (2) κερδοφορία. Ο Chapek σημείωσε ότι έδωσαν καθοδήγηση κερδοφορίας ακόμη και όταν η κερδοφορία δεν ήταν απαραίτητα το επίκεντρο των επενδυτών.

Φωτογραφία ημέρας Disney+

Ο Τσάπεκ είπε:Γνωρίζαμε ότι η αφροσύνη της επιχείρησης ροής στα μάτια των επενδυτών θα μετριαστεί κάποια στιγμή, δεν ξέραμε πότε. Και η κερδοφορία θα γινόταν εξίσου σημαντική, αν όχι πιο σημαντική τελικά από τα έσοδα και τα πρόσθετα πρόσθετα».

Είπε ότι λειτουργούσαν όπως θα έκαναν συνήθως και δεν μείωσαν τον όγκο του περιεχομένου που πηγαίνει στο σύστημα ή τις δαπάνες.

Αυτή τη στιγμή, η Disney το έχει προβλέψει Η Disney+ θα είναι «κερδοφόρα» μέχρι το 2024. Υποστήριξε αυτή την καθοδήγηση κατά τη διάρκεια της έκκλησης για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου για το 2022. Η Disney+ αναμένει επίσης να κερδίσει πολλούς περισσότερους συνδρομητές έως το 2024 και συνεχίζει να κερδίζει συνδρομητές κάθε τρίμηνο.

©Disney

Αλλά και η Disney+ συνεχίζει να χάνει χρήματα. Το αν η Disney+ θα είναι σε θέση να επιτύχει την κερδοφορία ή τους στόχους των συνδρομητών της μέχρι το 2024 μένει να φανεί. Εν τω μεταξύ, αναμένουμε ότι οι αξίες των μετοχών θα μπορούσαν να επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό από βραχυπρόθεσμα κέρδη και ζημίες στην αρένα της Disney+ και κάθε πρόσκληση για κέρδη πιθανότατα θα φέρει μαζί της πολυαναμενόμενα οικονομικά νέα της Disney+.

Θα είναι επίσης ενδιαφέρον να δούμε πώς οι επερχόμενες αυξήσεις τιμών της Disney και το επίπεδο που υποστηρίζεται από διαφημίσεις θα επηρεάσουν την όλη κατάσταση. Μόνο ο χρόνος θα δείξει τι θα κάνει αυτό στους αριθμούς συνδρομητών και στην κερδοφορία της Disney+.

Τι πιστεύετε για το Disney+ και προς τα πού κατευθύνεται; Πείτε μας στα σχόλια. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε για περισσότερα νέα της Disney+ και θα σας ενημερώνουμε για όσα βρίσκουμε. Στο μεταξύ, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ για να δείτε την ΑΥΞΗΣΗ τιμής που ανακοινώθηκε για ροή χωρίς διαφημίσεις Disney+ ή κάντε κλικ εδώ για να μάθετε σχετικά με την τιμή και την ημερομηνία κυκλοφορίας της υπηρεσίας που υποστηρίζεται από διαφημίσεις της Disney+.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το τρέιλερ της νέας σειράς «The Santa Clauses» που έρχεται στο Disney+


Μην το χάσετε Οποιος Διασκέδαση της Disney!

Παραγγείλετε το αντίγραφό σας του 2022 DFB Guide to Walt Disney World Dining σήμερα!

Με περισσότερα από 750 σελίδες, ο Οδηγός DFB 2022 για το Walt Disney World Dining είναι γεμάτος συμβουλές και εργαλεία προγραμματισμού που αναπτύχθηκαν από ειδικούς της Disney World για 30+ χρόνια επισκέψεων. Κάναμε την έρευνα για εσάς, ώστε να ξέρετε ποια σημεία θα ταιριάζουν μοναδικά στις ανάγκες της οικογένειάς σας!

Με μίνι κριτικές του κάθε εστιατόριο, μπαρ, σαλόνι, περίπτερο και πολλά άλλα; ένα ολόκληρο κεφάλαιο για τα καλύτερα σνακ στο Disney World; γεμάτος Ανάλυση σχεδίου τραπεζαρίας της Disney (και πώς να αποκτήσετε ΔΩΡΕΑΝ φαγητό); και ένα πλήρες κεφάλαιο για τις εκπτώσεις και τις προσφορές; θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να προγραμματίσετε τις καλύτερες διακοπές σας ακόμα.

Κάντε κλικ εδώ για να παραγγείλετε το αντίγραφο του 2022 DFB Guide to Walt Disney World Dining E-book με κωδικό WDW2022 για εξοικονόμηση 25% στην τιμή κάλυψης σήμερα!

κουμπί έτοιμο προς αγορά
Οι οδηγοί μας υποστηρίζονται από 100% εγγύηση επιστροφής χρημάτων, οπότε δεν έχετε τίποτα να χάσετε. 🙂

Ποια πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη εκπομπή ή ταινία που έχει ανεβάσει η Disney στο Disney+ μέχρι στιγμής; Πείτε μας στα σχόλια!

Leave a Comment