Τρομερές αλλαγές που η Disney World ήλπιζε ότι δεν θα προσέξατε

Δεν είναι μυστικό ότι ο κόσμος της Disney αλλάζει… όπως ΟΛΟ ΤΟΝ ΩΡΟ.

Το Δέντρο της Ζωής στο Ζωικό Βασίλειο

Είχαμε νέες διαδρομές, νέα εδάφη και νέα εστιατόρια για να ενθουσιαστούμε, όλα αυτά μόλις τον τελευταίο χρόνο. Ωστόσο, μερικές φορές υπάρχουν αλλαγές που η Disney προτιμά να σαρώνει κάτω από το χαλί – αυτές που ειλικρινά ήλπιζαν ότι δεν θα προσέξατε!

Αυξήσεις Τιμών

Ας ξεκινήσουμε με το προφανές, η τιμή αυξάνεται! Όπου κι αν στραφείτε, εκεί είναι, επηρεάζοντας τα εμπορεύματα, τα σνακ, τα μενού εστιατορίων, ακόμη και τα εισιτήρια και τις τιμές των ξενοδοχείων. Αλλά η Disney κάνει ό,τι μπορεί για να ρίξει αυτές τις αυξήσεις με τον πιο δυσδιάκριτο τρόπο.

Μενού σνακ από την Disney World

Όποτε μπορούν, προσπαθούν να αυξήσουν τα πράγματα μόνο λίγα δολάρια τη φορά, οπότε δεν είναι τόσο αισθητό. (Εκτός, φυσικά, με τις μεγάλες αυξήσεις τιμών όταν εισήχθη το νέο ετήσιο πρόγραμμα εισιτηρίων.) Βασίζονται επίσης στην «αύξηση των τιμών» για να δικαιολογήσουν γιατί ορισμένες τιμές κυμαίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Όπως με εισιτήρια θεματικών πάρκων ή δωμάτια ξενοδοχείων θερέτρου.

Ετήσιες κάρτες Passholder στο Disney World!

Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι σύντομα, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν πρόκειται για αυξήσεις τιμών:

  1. Αγοράστε αυτά τα εισιτήρια θεματικών πάρκων νωρίτερα παρά αργότερα. Έχουμε δει τις τιμές να αυξάνονται λίγους μήνες πριν από τις ημερομηνίες ταξιδιού στο παρελθόν.
  2. Ιστορικά, Οι αυξήσεις των τιμών των τροφίμων συμβαίνουν συχνότερα στις αρχές του έτους (γύρω στον Ιανουάριο) ή προς το τέλος του έτους (γύρω στον Οκτώβριο). Εάν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων, ίσως χρειαστεί να διαθέσετε λίγο επιπλέον προϋπολογισμό για κάθε ενδεχόμενο. Επειδή εμπιστευτείτε μας, τα επιπλέον $1-$3 ανά αντικείμενο, αθροίζονται.
  3. Τα ξενοδοχεία θα είναι φθηνότερα κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής. Εάν μπορείτε να το βοηθήσετε, μην ταξιδεύετε όταν τα παιδιά είναι εκτός σχολείου (σκεφτείτε τους μήνες των Ανοιξιάτικων Διακοπών, το καλοκαίρι ή τις διακοπές και τα Σαββατοκύριακα των διακοπών), γιατί μπορεί να ξοδέψετε εκατοντάδες περισσότερα για τη διαμονή σας κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων.

Και βεβαιωθείτε ΠΑΝΤΑ να ελέγχετε τη σελίδα ειδικών προσφορών στον ιστότοπο της Disney World όταν κάνετε κράτηση για τις διακοπές σας. Μπορεί να υπάρχει μια έκπτωση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το επερχόμενο ταξίδι σας για να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο!

Ύπουλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα στο Disney World — Κάντε κλικ εδώ!

Ξεχασμένα έργα

Υπήρξαν αρκετές φορές στο παρελθόν όπου η Disney ανακοίνωσε ένα μεγάλο έργο, ανακαίνιση ή προσθήκη… αλλά στη συνέχεια έπρεπε τελικά να το σπρώξουν ήσυχα στο πλάι. Η Disney δεν παίρνει αυτή την απόφαση επιπόλαια — καταβάλλεται πολλή προσπάθεια για την ανάπτυξη και τη δημιουργία αυτών των μεγάλων έργων, και υπάρχουν αρκετά βήματα που εμπλέκονται στη διαδικασία πριν καν την παρουσιάσουν στο κοινό. Ωστόσο, μερικές φορές εξωτερικές συνθήκες επηρεάζουν την ικανότητα παρακολούθησης.

Διαστημόπλοιο Γη

Έχουμε δει μερικά παραδείγματα αυτού πρόσφατα, χάρη στην πανδημία και την επίδραση που είχε στη Disney τόσο οικονομικά όσο και με άλλους τρόπους. Μερικά διαφορετικά έργα EPCOT ανακοινώθηκαν στην έκθεση D23 Expo το 2019 που έπρεπε να τεθούν σε αναμονή για την ώρασυμπεριλαμβανομένης της ανακαίνισης του Διαστημόπλοιου Γη και του νέου αξιοθέατου Mary Poppins για το περίπτερο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έννοια τέχνη έλξης Mary Poppins

Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο – όταν ο Jim Henson πέθανε, η Disney ακύρωσε τα σχέδια για μια πιο βαριά παρουσία των Muppets στα Hollywood Studios της Disney. Το έργο έπρεπε να περιλαμβάνει πράγματα όπως The Great Muppet Movie Ride και μια εκπομπή μαγειρικής από Σουηδούς σεφ. Ωστόσο, καταλήξαμε στο Muppets Courtyard, συμπεριλαμβανομένων των Muppet*Vision 3D και PizzeRizzo.

Disney’s Hollywood Studios

Αλλά ευτυχώς, πολλά από τα έργα της Disney περνούν, δίνοντάς μας εκπληκτικές προσθήκες στα πάρκα όπως το Star Wars: Galaxy’s Edge, Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind και Pandora — The World of Avatar.

Τι σημαίνει όταν η Disney λέει ότι ένα έργο είναι «Σε αναμονή» — Κάντε κλικ εδώ!

Αλλαγές αργά το βράδυ

Θυμάστε όταν ήταν κάτι το Extra Magic Hours; Εκείνες τις μέρες πριν την πανδημία, οι επισκέπτες των ξενοδοχείων της Disney World μπορούσαν να μπουν στα πάρκα νωρίτερα ή να μείνουν αργότερα από τις κανονικά προγραμματισμένες ώρες…σε επιλεγμένα πάρκα σε επιλεγμένες ημέρες. Έπρεπε να είστε εξοικειωμένοι με το πρόγραμμα Extra Magic Hours, αλλά αν μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον χρόνο μπόνους στο πάρκο, ήταν ένα μεγάλο προνόμιο.

Το Διαστημόπλοιο Γη συνωστίζεται κατά τη διάρκεια των παρατεταμένων βραδινών ωρών στάθμευσης του EPCOT

Στη θέση του Extra Magic Hours, πήραμε ΔΥΟ νέα προνόμια — Early Theme Park Entry και Extended Evening Hours. Η Early Theme Park Entry επιτρέπει σε όλους τους επισκέπτες του ξενοδοχείου να εισέλθουν σε οποιοδήποτε θεματικό πάρκο 30 λεπτά πριν από τους κανονικούς επισκέπτες, αλλά Οι παρατεταμένες βραδινές ώρες είναι λίγο πιο περίπλοκες. Αντί να προσφέρει επιπλέον χρόνο το βράδυ σε όλους τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, αυτό το προνόμιο είναι αποκλειστικά για όσους μένουν σε θέρετρα Deluxe. Επιπλέον, έχει προσφερθεί κυρίως μόνο στο Magic Kingdom και στο EPCOT.

Μαγικό Βασίλειο τη νύχτα

Δεδομένου ότι τα Deluxe δωμάτια ξενοδοχείου είναι τα πιο ακριβά που έχει να προσφέρει η Disney World, αυτό το προνόμιο δεν είναι ακριβώς οικονομικό. Ορισμένοι επισκέπτες σίγουρα χάνουν τις μέρες εκείνων των νυχτερινών Extra Magic Hours! Ωστόσο, υποθέτουμε ότι το μπόνους είναι ότι επειδή το Extended Evening Hours είναι πιο αποκλειστικό, αυτό κάνει τους χρόνους αναμονής ακόμη μικρότερους και τα επίπεδα του πλήθους χαμηλότερα.

Αποφύγετε αυτά τα λάθη στο εκτεταμένο ωράριο της Disney World — Κάντε κλικ εδώ!

The Loss of Streetmosphere

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, μπορεί να έχετε παρατηρήσει μια σημαντική μείωση στην ποσότητα της ψυχαγωγίας που απλώς «συμβαίνει» γύρω σας στο Disney World. Μερικές από αυτές τις απώλειες οφείλονταν στην πανδημία και την ανάγκη για κοινωνική απόσταση, αλλά φαίνεται ότι άλλες επιλογές ψυχαγωγίας έχουν εξαφανιστεί οριστικά.

Φεστιβάλ Παρέλασης Φαντασίας

Για παράδειγμα, ας μιλήσουμε για τα Muppets! Κάποτε είχαν μια γοητευτική παράσταση στην Πλατεία Ελευθερίας που ονομάζεται The Muppets Present… Υπέροχες στιγμές στην αμερικανική ιστορία. Ήταν μια εκπομπή 10 λεπτών που θα γινόταν σποραδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας και οι Μάπετς έλεγαν ξεκαρδιστικές εκδοχές κλασικών ιστορικών αμερικανικών ιστοριών. Η καθημερινή του λειτουργία διήρκεσε από το 2016-2019, με μικρές εποχιακές παραστάσεις να εμφανίζονται εδώ κι εκεί πριν από το κλείσιμο του 2020. Δεν το έχουμε ξαναδεί από τότε και μας λείπει!

Μεγάλες στιγμές στην αμερικανική ιστορία

Αλλά από τότε που άνοιξαν ξανά τα πάρκα, Υπάρχουν μερικοί καλλιτέχνες streetmosphere που ακόμα περιμένουμε να επιστρέψουν. Οι Citizens of Hollywood και οι Citizens of Main Street εξακολουθούν να απουσιάζουν από τα πάρκα τους και οι ντράμερ των Green Army Men δεν έχουν ξαναρχίσει την περιαγωγή τους στο Toy Story Land.

Οι Πολίτες του Χόλιγουντ

Ευτυχώς, όμως, πολλά αγαπημένα τραγούδια των θαυμαστών έχουν επιστρέψει τους τελευταίους μήνες. Οι ακροβάτες και οι μουσικοί επιστρέφουν στο Animal Kingdom, αρκετές σκηνές έχουν επιστρέψει στο World Showcase και οι Dapper Dans συνεχίζουν να ευχαριστούν τους καλεσμένους με τις σφιχτές, τετράμερες αρμονίες τους. Ας ελπίσουμε ότι θα επιστρέψει σύντομα ακόμη περισσότερη διασκέδαση!

Πώς έχει αλλάξει ολοκληρωτικά ο κόσμος της Disney τα τελευταία πέντε χρόνια — Κάντε κλικ εδώ!

Σπασμένες βόλτες

Οι δυσλειτουργίες στην οδήγηση είναι ένα αρκετά φυσιολογικό μέρος της ζωής στο Disney World — με τόσα πολλά κινούμενα μέρη, τα πράγματα είναι βέβαιο ότι παρουσιάζουν λάθη κάθε τόσο. Ωστόσο, μερικές φορές υπάρχουν αρκετά σημαντικά ζητήματα που είναι δύσκολο να αγνοηθούν.

Μπορείτε πιθανώς να μαντέψετε σε τι αναφερόμαστε — έτσι είναι, η “disco yeti” στο Expedition Everest! Η ιστορία πίσω από αυτό είναι ότι όταν άνοιξε η διαδρομή το 2006, το εμβληματικό yeti animatronic λειτουργούσε πλήρως, αλλά δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για το τεράστιο μέγεθος και τις σαρωτικές κινήσεις του Yeti να αρχίσουν να διακυβεύουν τη δομική ακεραιότητα της διαδρομής. Σε αυτό το σημείο, το yeti έπρεπε να αντικατασταθεί σε B-Mode, που ουσιαστικά σημαίνει ότι η Disney πρόσθεσε ένα εφέ φωτός στροβοσκοπίου για να φαίνεται ότι το yeti κινείταιπαρόλο που παραμένει ακίνητο.

Αποστολή Έβερεστ

Τελικά, θα χρειαζόταν πολύς χρόνος για να διορθωθεί το yeti, δεδομένου ότι φημολογείται ότι μέρος του βουνού θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί για να γίνει αυτό. Όταν η διαδρομή έκλεισε για εκτεταμένη ανακαίνιση στις αρχές του 2022, πολλοί καλεσμένοι ήλπιζαν ότι η Disney αφιέρωσε χρόνο για να φτιάξει το animatronic, αλλά όταν το Expedition Everest άνοιξε ξανά, τίποτα δεν είχε αλλάξει. Ετσι, Φαίνεται ότι πιθανότατα δεν θα δούμε το yeti σε τίποτα άλλο εκτός από τη λειτουργία “disco” για αρκετό καιρό. Δεν πειράζει όμως, το αγαπάμε το ίδιο!

Η βόλτα έχει δύο yetis — ένα σε μορφή animatronic και ένα που είναι προβολή.

Τι γίνεται όμως με άλλες βόλτες με B-Mode; Λοιπόν, υπάρχουν αρκετά διάσημα παραδείγματα στο Disney World! Όταν το κύριο animatronic στο Na’vi River Journey δεν λειτουργεί, η Disney το αντικαθιστά με μια οθόνη. Για να το πετύχει αυτό, ο Σαμάνος πέφτει κάτω από τη βόλτα που θα δουλέψει. Δυστυχώς, το εμπόριο μπορεί να είναι λίγο απογοητευτικό αν περιμένατε στην ουρά μόνο για να δείτε αυτό το εντυπωσιακό animatronic με τις ρεαλιστικές κινήσεις του.

Λείπει η αντικατάσταση οθόνης του Σαμάν

Έχουμε δει επίσης το B-Mode που βασίζεται στην οθόνη να έχει ενεργοποιηθεί για το Hondo Ohnaka animatronic στο Smugglers Run στο παρελθόν, επομένως αυτό το φαινόμενο δεν είναι ασυνήθιστο όταν υπάρχουν απροσδόκητα σφάλματα. Η Disney προσπαθεί να διατηρήσει την εμπειρία οδήγησης όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά ως επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες της Disney, είναι δύσκολο να μην παρατηρήσετε πότε κάτι είναι εκτός λειτουργίας.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις συγκλονιστικές δυσλειτουργίες του Disney World Ride!

Τα εστιατόρια δεν επιστρέφουν στην παλιά τους δόξα

Έχουμε δει πολλές αλλαγές στο Disney World λόγω της πανδημίας, αλλά το κλείσιμο και οι αλλαγές στα εστιατόρια είναι κάτι που σκεφτόμαστε αρκετά συχνά! Επί του παρόντος, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικά εστιατόρια που παραμένουν κλειστά, όπως το 1900 Park Fare και το Akershus Royal Banquet Hall.

Akershus

Έχουμε δει πολλούς από τους χαρακτήρες της «γούνας» να επιστρέφουν στα γεύματά τους, αλλά οι περισσότερες επιλογές για φαγητό με χαρακτήρες προσώπου δεν έχουν επιστρέψει ακόμα στο φυσιολογικό. Στο Cinderella’s Royal Table, είναι απλώς η Σταχτοπούτα που χαιρετίζει τους καλεσμένους αυτή τη στιγμή και δεν περπατάει στα τραπέζια — μπορείτε να συναντήσετε και να την χαιρετήσετε πριν από το γεύμα σας. Και το πρωινό του χαρακτήρα δεν έχει επιστρέψει ακόμη στην Trattoria al Forno στο BoardWalk της Disney, παρόλο που το εστιατόριο είναι ανοιχτό εδώ και αρκετό καιρό.

Μέσα στο βασιλικό τραπέζι της Σταχτοπούτας

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά εστιατόρια με γεύματα χαρακτήρα που έχουν επιστρέψει στο κανονικό, όπως το Chef Mickey’s, το Topolino’s Terrace, το Hollywood & Vine και άλλα. Η Disney ανακοίνωσε την επιστροφή αυτών των σημείων με πολλή φανφάρα, οπότε πιθανότατα μπορούμε να περιμένουμε το ίδιο όταν οι χαρακτήρες του προσώπου επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Ο πλήρης κατάλογος των φαγητών με χαρακτήρες επιστροφής στα κανονικά στο Disney World — Κάντε κλικ εδώ!

Οπότε, βασικά, υπάρχουν συχνά πράγματα που η Disney World ελπίζει να σαρώσει κάτω από το χαλί! Αλλά αν συνεχίσετε να ακολουθείτε το DFB, θα λάβετε λεπτομέρειες για όλες τις αλλαγές — τις καλές, τις κακές και τις μπερδεμένες. Αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει πρόσφατα στο Disney World, με επαναλειτουργίες, μεγάλα εγκαίνια και πολλές κατασκευές και ανακαινίσεις.

Αν δεν έχετε πάει στο Disney World εδώ και καιρό, ίσως θέλετε να καλύψετε όλα όσα χάσατε και εμείς σας έχουμε καλύψει! Έχουμε πολλές συμβουλές και οδηγούς για να επισκεφτείτε τα πάρκα που θα σας βοηθήσουν να περιηγηθείτε στον άγριο κόσμο της Disney το 2022 και μετά.

5 μεγάλες αλλαγές στον κόσμο της Disney για το 2022 — Κάντε κλικ εδώ!


Μην το χάσετε Οποιος Διασκέδαση της Disney!

Παραγγείλετε το αντίγραφό σας του 2022 DFB Guide to Walt Disney World Dining σήμερα!

Με περισσότερα από 750 σελίδες, ο Οδηγός DFB 2022 για το Walt Disney World Dining είναι γεμάτος συμβουλές και εργαλεία προγραμματισμού που αναπτύχθηκαν από ειδικούς της Disney World για 30+ χρόνια επισκέψεων. Κάναμε την έρευνα για εσάς, ώστε να ξέρετε ποια σημεία θα ταιριάζουν μοναδικά στις ανάγκες της οικογένειάς σας!

Με μίνι κριτικές του κάθε εστιατόριο, μπαρ, σαλόνι, περίπτερο και πολλά άλλα; ένα ολόκληρο κεφάλαιο για τα καλύτερα σνακ στο Disney World; γεμάτος Ανάλυση σχεδίου τραπεζαρίας της Disney (και πώς να αποκτήσετε ΔΩΡΕΑΝ φαγητό); και ένα πλήρες κεφάλαιο για τις εκπτώσεις και τις προσφορές; θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να προγραμματίσετε τις καλύτερες διακοπές σας ακόμα.

Κάντε κλικ εδώ για να παραγγείλετε το αντίγραφο του 2022 DFB Guide to Walt Disney World Dining E-book με κωδικό WDW2022 για εξοικονόμηση 25% στην τιμή κάλυψης σήμερα!

κουμπί έτοιμο προς αγορά
Οι οδηγοί μας υποστηρίζονται από 100% εγγύηση επιστροφής χρημάτων, οπότε δεν έχετε τίποτα να χάσετε. 🙂

Πότε ήταν η τελευταία σας επίσκεψη στο Disney World; Πείτε μας στα σχόλια!

Leave a Comment