Το «Tiana’s Bayou Adventure» θα καταλάβει το «Splash Mountain» στα πάρκα της Disney στις ΗΠΑ

Η Disney αποκάλυψε το όνομα που επέλεξε για τον επανασχεδιασμό των αξιοθέατων «Splash Mountain» στη Disneyland και στο Walt Disney World.

Drumroll παρακαλώ…

Το όνομα του νέου αξιοθέατου ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια του ESSENCE Fest στη Νέα Ορλεάνη, το οποίο χορηγεί η Disney και είναι:

Tiana’s Bayou Adventure

Η ολοκαίνουργια περιπέτεια θα φέρει τους καλεσμένους στον κόσμο της ταινίας «The Princess and the Frog» των Walt Disney Animation Studios όπως ποτέ πριν.

Το reimagining έρχεται τόσο στο πάρκο Disneyland στην Καλιφόρνια όσο και στο Magic Kingdom στο Walt Disney World στη Φλόριντα στα τέλη του 2024.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε θα κλείσουν τα αξιοθέατα για την ανακαίνιση ή για πόσο καιρό θα λειτουργήσουν. Θα σας ενημερώσουμε όταν μάθουμε λεπτομέρειες.

Tiana's Bayou Adventure

Η ιστορία

Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε η ταινία του 2009, οι καλεσμένοι θα ακολουθήσουν την πριγκίπισσα Tiana, τον Naveen και τον Louis, τον αλιγάτορα που αγαπά την τζαζ, σε μια περιπέτεια στο bayou καθώς ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν μια μοναδική γιορτή Mardi Gras όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτη.

Στην πορεία, οι καλεσμένοι θα συναντήσουν γνωστά πρόσωπα, θα κάνουν νέους φίλους και θα ταξιδέψουν μέσα από το bayou σε πρωτότυπη μουσική εμπνευσμένη από τραγούδια της ταινίας καθώς θα εισαχθούν στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας της Tiana.


Εκτεταμένη έρευνα για την έλξη

Οι Imagineers της Walt Disney ταξιδεύουν συχνά στη Λουιζιάνα για να διεξάγουν εκτεταμένη έρευνα για να διασφαλίσουν ότι το “Tiana’s Bayou Adventure” διατηρεί την καρδιά και την ψυχή της Νέας Ορλεάνης, της πόλης που ενέπνευσε την ιστορία της πριγκίπισσας Tiana.

Από την εξερεύνηση της γαλλικής αγοράς και του bayou, μέχρι τη διαβούλευση με ακαδημαϊκούς, σεφ, μουσικούς και πολιτιστικά ιδρύματα, οι Imagineers έχουν λάβει έμπνευση από όλη την περιοχή και έχουν μάθει από τοπικούς ειδικούς στην πορεία.

Η Walt Disney Imagineering διατηρεί επίσης στενούς δεσμούς με την οικογένεια Chase καθώς συνεχίζουν να εργάζονται στο “Tiana’s Bayou Adventure”.

Έφτιαξαν μάλιστα ένα σύντομο βίντεο που δείχνει τα μέρη που επισκέφτηκαν στην πορεία:


Η Ανακοίνωση στο ESSENCE Fest

Η σημερινή ανακοίνωση του ονόματος πραγματοποιήθηκε στην ιστορική αίθουσα συντήρησης της γαλλικής συνοικίας κατά τη διάρκεια μιας οικείας εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με το ESSENCE Fest.

Η γιορτή περιελάμβανε ένα πάνελ με συντονιστή τη Victoria Uwumarogie, ανώτερη συντάκτρια lifestyle στο περιοδικό ESSENCE.

Μαζί της συμμετείχαν: Charita Carter, εκτελεστική παραγωγός των σχετικών ενεργειών στο Walt Disney Imagineering; Ted Robledo, εκτελεστικός διευθυντής δημιουργικού στη Walt Disney Imagineering. και η Stella Chase, κόρη της αείμνηστης σεφ Leah Chase που ενέπνευσε την ιστορία της Tiana.

Οι Imagineers της Disney στο ESSENCE Fest

Οι καλεσμένοι δέχθηκαν ζωντανές επιδείξεις τέχνης που παρέχονται από αναδυόμενα ταλέντα από το YAYA Arts Center, όπου η Disney Imagineering ανέθεσε τέσσερις πίνακες από την καλλιτέχνιδα από τη Νέα Ορλεάνη Sharika Mahdi να χρησιμοποιηθούν ως βασικά στοιχεία κατά τη διάρκεια της εννοιολογικής φάσης.

Υπήρχε επίσης μια παράσταση του παγκοσμίου φήμης Preservation Hall Jazz Band με καλεσμένη την Jenifer Lewis, τη φωνή της Mama Odie στην ταινία.

Η Jenifer Lewis στο ESSENCE Fest

«Από πολλούς τρόπους, το Tiana’s Bayou Adventure είναι ένα γράμμα αγάπης προς τη Νέα Ορλεάνη», είπε ο Carter κατά τη διάρκεια του πάνελ.

«Όπως η μουσική πόλη που ενέπνευσε αυτό το αξιοθέατο, η δεύτερη πράξη της Tiana αφορά μια κοινότητα που εργάζεται αρμονικά για να πετύχει κάτι εξαιρετικό. Μας υπενθυμίζει μια αμετάβλητη αλήθεια με την οποία όλοι μπορούμε να σχετιστούμε: «Αν κάνεις το καλύτερο δυνατό κάθε μέρα, σίγουρα θα έρθουν καλά πράγματα». Και αυτή είναι μια μελωδία που μπορούμε να τραγουδήσουμε όλοι μαζί!».


Ενημέρωση: Η Τιάνα αποκτά μια επανασχεδιασμένη εμφάνιση για το νέο αξιοθέατο

Η Walt Disney Imagineering αποκάλυψε επίσης μια πρώτη ματιά στην επανασχεδιασμένη εμφάνιση της Tiana για αυτό το ολοκαίνουργιο αξιοθέατο κατά τη διάρκεια του πάνελ του ESSENCE Fest.

Η Walt Disney Imagineering αποκάλυψε επίσης μια πρώτη ματιά στην επανασχεδιασμένη εμφάνιση της Tiana για αυτό το ολοκαίνουργιο αξιοθέατο κατά τη διάρκεια του πάνελ του ESSENCE Fest.

Συζητώντας τη νέα εμφάνιση της Tiana για το αξιοθέατο, η σχεδιάστρια κοστουμιών Ida Muldrow από την Disney Live Entertainment αποκάλυψε τη σχολαστική προσέγγισή της στην καλλιέργεια αυτής της κρίσιμης πτυχής της δεύτερης πράξης της Tiana.

Η ομάδα διασφάλισε ότι η εμφάνιση της Tiana ήταν ιστορικά ακριβής και αυθεντική για τον χαρακτήρα ερευνώντας τις τάσεις της μόδας της δεκαετίας του 1920 –την εποχή που διαδραματίζεται η ιστορία της περιπέτειας Bayou– και περνώντας από τα οικογενειακά αρχεία.

«Η Tiana ήταν εξίσου στο σπίτι της στο bayou όπως και σε ένα συμπόσιο», είπε ο Muldrow. «Θέλαμε η εμφάνισή της να αντικατοπτρίζει αυτό και να είναι ένα κομπλιμέντο στο σκηνικό της ιστορίας».

Οι παρευρισκόμενοι στο ESSENCE Fest ενημερώθηκαν επίσης για τη δημιουργική διαδικασία και τους παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη για την ανάπτυξη ενός μοναδικού χτενίσματος για την Tiana. Η ομάδα εστίασε στην ευελιξία των μαλλιών των μαύρων γυναικών και στη σημασία τους για την ταυτότητα των Μαύρων Αμερικανών σε γεωγραφίες και γενιές.

«Οι προσπάθειές μας είναι ένας φόρος τιμής στην ομορφιά και την αξιοπρέπεια όλων των περήφανων μαύρων γυναικών που ήρθαν πριν από εμάς», είπε η Μάλτροου. «Και στις δισέγγονές τους που μας συνοδεύουν στο ταξίδι σήμερα, γιορτάζουμε μαζί σας».

Ελπίζοντας ότι το νέο αξιοθέατο θα αισθάνεται αυθεντικό στην εμπειρία των Μαύρων Αμερικανών, η ομάδα της Disney φρόντισε ιδιαίτερα να διασφαλίσει ότι η αναπαράσταση της Τιάνα είναι πιστή στο πνεύμα της και στην εποχή. Θα δούμε μόνοι μας στα τέλη του 2024 αν οι Imagineers είχαν επιτυχία!


Tokyo Disney Splash Mountain

Splash Mountain του Τόκιο

Επί του παρόντος, το Tokyo Disney Resort δεν σκοπεύει να φανταστεί ξανά το αξιοθέατο του Splash Mountain, αν και αυτό το καλοκαίρι οι αναβάτες θα βρέχονται πολύ.

Θα σας ενημερώσουμε εάν ληφθεί η απόφαση να αλλάξει και αυτό το αξιοθέατο.

Σημείωση: πρόσθετες συνεισφορές από τον John Frost

Leave a Comment