Το National Geographic γιορτάζει τα 10 χρόνια του «SHARKFEST» που ξεκινά στις 10 Ιουλίου

Αυτό το καλοκαίρι, το «SHARKFEST» του National Geographic κάνει θραύση για να γιορτάσει τη δεκαετία του μοναδικού γεγονότος καρχαρία που αποδεικνύει ότι η αλήθεια είναι πιο παράξενη από τη μυθοπλασία από τις 10 Ιουλίου.


Τι να περιμένεις

Η φετινή σειρά προσφέρει έναν θησαυρό νέου πρωτότυπου περιεχομένου που εμβαθύνει σε λεπτομέρειες για περισσότερα από 15 διαφορετικά είδη καρχαριών.

Θα περιλαμβάνει πλάνα από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Νήσων Γκαλαπάγκος, Κόστα Ρίκα, Αυστραλία, Χαβάη, Νότια Αφρική, Μαλδίβες, Καλιφόρνια, Μασαχουσέτη, Μέιν, Φλόριντα και πολλά άλλα.

Το φετινό “SHARKFEST” θα κάνει πάταγο με κάτι για όλους, συμπεριλαμβανομένης της πρεμιέρας του “Shark Beach with Chris Hemsworth” στο ABC και προγραμματισμού φιλικό προς τα παιδιά στο Disney XD που περιλαμβάνει τα “Camo Sharks” και “Maui Shark Mystery”.

Shark Beach με τον Chris Hemsworth

Οι Εμπειρογνώμονες

Το National Geographic έχει επίσης συνεργαστεί με το Minorities in Shark Sciences (MISS) για να ενθαρρύνει την ποικιλομορφία και την ένταξη στον τομέα των επιστημών του καρχαρία και να εμπνεύσει την επόμενη γενιά επιστημόνων.

Αυτή η συνεργασία δανείζει ειδικούς της MISS — όπως ο Candace Fields, Ph.D. μαθητής που μελετά τη δυναμική του πληθυσμού και τη γεωγραφική πληθυσμιακή δομή μεγάλων αρπακτικών. Carlee Jackson, θαλάσσιος βιολόγος, οικολόγος θαλάσσιας χελώνας και ειδικός στους καρχαρίες. και η Jasmin Graham, η οποία ειδικεύεται στην elasmobranch ecology and evolution — ως ταλέντο στην οθόνη για το φετινό SHARKFEST, καθώς και ως σύμβουλοι για προγραμματισμό και ανάπτυξη εκπομπών.

Εδώ είναι άλλοι ειδικοί που θα εμφανιστούν:

  • Η Alison Towner είναι ανώτερη βιολόγος λευκού καρχαρία και Ph.D. μαθητής που εξετάζει κινητήριους παράγοντες κίνησης σε λευκούς καρχαρίες
  • Gibbs Kuguru, ένας Κενυάτης επιστήμονας καρχαρίας που εργάζεται με μεγάλους λευκούς και μελετά το DNA των καρχαριών
  • Ο Δρ. Mike Heithaus, εκτελεστικός κοσμήτορας του Κολλεγίου Τεχνών, Επιστημών και Εκπαίδευσης (CASE) και καθηγητής στο τμήμα βιολογικών επιστημών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα (FIU)
  • Η Sara Casareto, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, εργάζεται στο διδακτορικό της με επίκεντρο τη βιολογία και τη συμπεριφορά του καρχαρία
  • Melissa Cristina Marquez, Πουέρτο Ρίκο θαλάσσια βιολόγος και επιστήμονας επικοινωνίας που μελετά χονδριχθιανά ψάρια, όπως οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες
  • Ο Ράιαν Τζόνσον, θαλάσσιος βιολόγος και παγκοσμίου φήμης παρουσιαστής ντοκιμαντέρ
Ειδικός στο Sharkfest

Πού να παρακολουθήσετε

Για πρώτη φορά, η 10η ετήσια υπερβολή προγραμματισμού «SHARKFEST» μπορείτε να απολαύσετε σε πλατφόρμες της Disney, συμπεριλαμβανομένων των Disney+, Hulu, ABC και ESPN, εκτός από τα National Geographic, Nat Geo WILD και Nat Geo MUNDO, προσφέροντας μια βαθιά εμπειρία κατάδυσης για οι νέοι θεατές και οι υπάρχοντες θαυμαστές του SHARKFEST.

Οι θεατές μπορούν να βυθίσουν τα δόντια τους σε σχεδόν 30 ώρες πρωτότυπου προγραμματισμού και πάνω από 60 ώρες βελτιωμένου περιεχομένου με συναρπαστική επιστήμη και εκπληκτικά γραφικά του εμβληματικού apex predator

Επιπλέον, κάθε πρεμιέρα του “SHARKFEST” θα είναι διαθέσιμη στο Disney+. Οι καλύτερες προσφορές και σειρές SHARKFEST όλα αυτά τα χρόνια θα είναι επίσης διαθέσιμες στο Hulu εκείνη την ημέρα.


Τα κυριότερα σημεία του “SHARKFEST”

ΜΩΡΟ ΚΑΡΧΑΡΙΑ
National Geographic — Πρεμιέρα 13 Ιουλίου στις 10/9c
Disney XD — 24 Ιουλίου στις 10/9c
Nat Geo WILD — 7 Αυγούστου στις 8/7c

Ακόμη και τα μεγαλύτερα, τα πιο γρήγορα και τα πιο άγρια ​​αρπακτικά ξεκινούν ως μωρά. Τα μωρά καρχαρίες είναι χαριτωμένα, αλλά πρέπει να μεγαλώσουν γρήγορα γιατί από τα περισσότερα από 500 είδη καρχαριών, κανένας γονέας δεν κολλάει για να τους βοηθήσει να μεγαλώσουν. Οι καρχαρίες βρίσκονται σε κάθε ωκεανό σε όλο τον πλανήτη και έχουν εξελιχθεί με εξαιρετικά διαφορετικούς τρόπους για να μεταφέρουν τα μικρά τους και να γεννούν και για να ευδοκιμήσουν τα μωρά καρχαρίες.

BACKYARD BULL SHARKS
National Geographic — Πρεμιέρα 10 Ιουλίου στις 11/10c
Nat Geo WILD — 6 Αυγούστου στις 6/5c

Οι ταύροι καρχαρίες εισβάλλουν σε μεγάλο βαθμό. Η ανοδική συμπεριφορά τους στους ωκεανούς παγκοσμίως τους έχει κάνει διάσημους από ακτή σε ακτή. Οι επτά θάλασσες δεν είναι αρκετές. καταλαμβάνουν και υφάλμυρα νερά και ποτάμια! Τα θερμότερα νερά λόγω της κλιματικής αλλαγής σημαίνουν ότι οι ταυροκαρχαρίες μπορούν να επεκτείνουν ακόμη περισσότερο την εμβέλειά τους… οπότε όσο περισσότερα μαθαίνουμε γι’ αυτούς τώρα, τόσο το καλύτερο.

CAMO SHARKS
National Geographic — Πρεμιέρα 10 Ιουλίου στις 10/9c
Nat Geo WILD — 1 Αυγούστου στις 9/8c
Disney XD — 16 Ιουλίου στις 10/9c

Μπορούν οι καρχαρίες να αλλάξουν χρώμα κατά βούληση για να ενισχύσουν τις αρπακτικές τους ικανότητες; Μέσα από πρωτοποριακά πειράματα, σεβαστοί βιολόγοι καρχαριών απαντούν σε αυτό το εξελικτικό ερώτημα. Οι επιστήμονες των καρχαριών Δρ. Ryan Johnson και Ph.D. Ο υποψήφιος Gibbs Kuguru ελπίζει να καταγράψει τις αλλαγές μελάγχρωσης σε πραγματικό χρόνο για να κατανοήσει πώς αυτά τα αρπακτικά της κορυφής των ωκεανών χειραγωγούν τα δερματικά κύτταρα του δέρματός τους για να ενεργοποιήσουν το καμουφλάζ.

Camo Shark - Great White

ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΣΑΓΟΝΕΣ
National Geographic — Πρεμιέρα 12 Ιουλίου στις 9/8c
Disney XD — 31 Ιουλίου στις 10/9c
Nat Geo WILD — 3 Αυγούστου στις 9/8c

Οι συναντήσεις καρχαριών στις ακτές της Καλιφόρνια εκτοξεύονται. Τώρα, μια ομάδα ερευνητών βρίσκεται σε αποστολή να διερευνήσει ένα νεοανακαλυφθέν hot spot λευκού καρχαρία κοντά σε δημοφιλείς παραλίες και να προσδιορίσει πόσοι μεγάλοι λευκοί υπάρχουν εκεί έξω. Η αποστολή τους θα τους φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με μερικούς από τους μεγαλύτερους καρχαρίες στον πλανήτη.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΡΧΑΡΙΑ
ESPN — Πρεμιέρα στις 11 Ιουλίου στις 9/8c
National Geographic — 15 Ιουλίου στις 10/9c

Ήρθε η ώρα οι καρχαρίες να αναμετρηθούν στον απόλυτο διαγωνισμό ειδών με τις μεγαλύτερες αντιστοιχίες που έχει δει ποτέ ο ωκεανός. Σε δέκα διαγωνισμούς καρφιών, θα αποδείξουμε μια για πάντα ποιος καρχαρίας είναι ο MVP της ανοιχτής θάλασσας. Το μεγάλο λευκό ευνοείται, αλλά μπορεί να κερδίσει τον κοντόπτερο mako στα 100 μέτρα; Ή να πηδήξω έξω τον αλωνιστή καρχαρία; Μπορεί να συμβαδίσει με την όρεξη του φαλαινοκαρχαρία; Ένα αουτσάιντερ μπορεί απλώς να κολυμπήσει στην πρώτη θέση!

ΜΕΓΑΛΟ ΛΕΥΚΟ VS. ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΤΙΓΡΗΣ
ESPN — Πρεμιέρα 11 Ιουλίου στις 10/9c
National Geographic — 17 Ιουλίου στις 7/6c
Nat Geo WILD — 5 Αυγούστου στις 8/7c
Disney XD — 31 Ιουλίου στις 9/8c

Οι δύο μεγαλύτεροι από τους ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ – οι μεγάλοι λευκοί και οι καρχαρίες τίγρεις – είναι δύο από τους πιο επικίνδυνους θηρευτές στον ωκεανό. Και γίνονται ΜΕΓΑΛΟΙ, έως 20 πόδια και 18 πόδια, αντίστοιχα. Αλλά μπορούν να μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο από αυτό; Πού μπορούμε να βρούμε τα μεγαλύτερα στον κόσμο; Δύο ομάδες επιστημόνων καταδύονται για να αποκαλύψουν τα μυστικά αυτών των ισχυρών και μεγαλοπρεπών πλασμάτων.

MAUI SHARK MYSTERY
National Geographic — Πρεμιέρα 11 Ιουλίου στις 10/9c
Disney XD — 17 Ιουλίου στις 10/9c
Nat Geo WILD — 2 Αυγούστου στις 10/9c

Κάθε χρόνο οι καρχαρίες-τίγρεις συγκεντρώνονται σε μεγάλους αριθμούς στο Μάουι. Ποια είναι η αιτία; Είναι ένα μυστήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη μια δεκαετία. Τώρα, μια ομάδα ατρόμητων επιστημόνων καρχαριών έρχεται σε επαφή με έναν από τους μεγαλύτερους θηρευτές του ωκεανού για να το ανακαλύψουν. Αυτό σημαίνει ελεύθερη κατάδυση, πρόσωπο με πρόσωπο και απροστάτευτο. Αλλά αυτές οι νεαρές γυναίκες θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να πάρουν τα δεδομένα που χρειάζονται για να λύσουν την υπόθεση.

Sharkfest - Καρχαρίας Maui

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ (Σειρά τριών επεισοδίων)
National Geographic — Πρεμιέρα 16 Ιουλίου στις 8/7c

Οι καρχαρίες είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο επιτυχημένους κυνηγούς που έζησαν ποτέ. Με περισσότερα από 500 είδη, οι καρχαρίες κυριαρχούν σε κάθε γωνιά του ωκεανού. Τι είναι αυτό σε αυτά τα εξαιρετικά ζώα που τα κάνει τόσο επιτυχημένα; Για πρώτη φορά, οι επιστήμονες ξεκλειδώνουν τα μυστικά των καρχαριών. Με είδη, τοποθεσίες και συμπεριφορά που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, το PLANET SHARK συνδυάζει εκπληκτικά πλάνα αρχείου 4K με πρωτότυπο περιεχόμενο από κορυφαίους επιστήμονες καρχαριών στον κόσμο για να ρίξει μια έγκαιρη και σε βάθος ματιά στον μεγαλύτερο αρπακτικό στη Γη.

ΑΡΧΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΡΧΑΡΙΩΝ (Σειρά οκτώ επεισοδίων)
National Geographic — Πρεμιέρα 18 Ιουλίου με δύο επεισόδια στις 8/7c και 9/8c
Nat Geo WILD — 7 Αυγούστου στις 6/5c

Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν τεχνολογία αιχμής για να διερευνήσουν εκπληκτικές νέες θεωρίες σχετικά με τις πιο δραματικές επιθέσεις καρχαριών στον κόσμο. Γιατί οι καρχαρίες παρασύρονται σε ναυάγια; Οι καρχαρίες εισέρχονται σε αστικά περιβάλλοντα; Είναι πιο πιθανό οι έγκυοι καρχαρίες να σκοτώσουν; Μπορούν οι άνθρωποι να ξεπεράσουν τους καρχαρίες; Γιατί οι καρχαρίες προτιμούν να επιτίθενται στους άνδρες; Νέα πλάνα, λογαριασμοί επιζώντων και πρακτικές δοκιμές μας οδηγούν σε εκπληκτικά συμπεράσματα.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΡΧΑΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ CHRIS HEMSWORTH
ABC — Πρεμιέρα Δικτύου 13 Ιουλίου στις 8/7c
National Geographic — 21 Ιουλίου στις 10/9c

Ο Chris Hemsworth είναι σε μια αποστολή να αποκαλύψει την επιστήμη της συμπεριφοράς των καρχαριών και να ανακαλύψει πώς άνθρωποι και καρχαρίες μπορούν να συνυπάρχουν με ασφάλεια. Μετά από μια αύξηση των τοπικών επιθέσεων καρχαριών κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας, ο Hemsworth επιδιώκει να κατανοήσει διαφορετικά είδη καρχαριών και τις συμπεριφορές τους, διερευνώντας παράλληλα νέα προληπτικά μέτρα και την πιο πρόσφατη τεχνολογία για να αποτρέψει τις συναντήσεις καρχαρία-ανθρώπου. Η ειδική από τη Nutopia (“One Strange Rock”) περιλαμβάνει επίσης την υποβρύχια οικολόγο και θρύλο Valerie Taylor.

ΚΑΡΧΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ
National Geographic — Πρεμιέρα 13 Ιουλίου, στις 9/8c
Nat Geo WILD — 4 Αυγούστου, στις 9/8c

Στο ζωικό βασίλειο, τα αρσενικά συχνά θεωρείται ότι είναι τα πιο κυρίαρχα. Αλλά στον ωκεανό, αυτό το τεκμήριο κρατάει νερό; Οι επιστήμονες αναζητούν απαντήσεις για να καταλάβουν αν οι μεγαλύτεροι και χειρότεροι καρχαρίες από όλους είναι θηλυκά. Από τους μεγάλους λευκούς καρχαρίες της Νότιας Αφρικής μέχρι τους καρχαρίες-τίγρεις στις Μαλδίβες, η ομάδα επιδιώκει να αποκαλύψει τους απόλυτους κυβερνήτες των κυμάτων.

ΚΑΡΧΑΡΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
National Geographic — Πρεμιέρα 14 Ιουλίου στις 9/8c
Disney XD — 30 Ιουλίου, στις 9/8c
Nat Geo WILD — 5 Αυγούστου, στις 6/5c

Το φεγγάρι έχει αντίκτυπο στα ζωικά είδη σε όλο τον κόσμο, αλλά ποτέ δεν υπήρξε σύνδεση μεταξύ του σεληνιακού κύκλου και των καρχαριών. Ένας επιστήμονας πιστεύει ότι το φεγγάρι παίζει σημαντικό ρόλο στη μετανάστευση και τον κύκλο ζωής του χτενισμένου σφυροκέφαλου και είναι σε μια αποστολή να δει αν η υπόθεσή του είναι αληθινή. Εάν υπάρχει δεσμός μεταξύ του σφυροκέφαλου καρχαρία και του φεγγαριού, θα μπορούσε να υπάρξει σχέση και με άλλα είδη καρχαρία… με βαθύ αντίκτυπο τόσο στην επιστήμη των καρχαριών όσο και στη διατήρηση.

ΚΑΡΧΑΡΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ
National Geographic — Πρεμιέρα 12 Ιουλίου, στις 10/9c
Disney XD — 17 Ιουλίου, στις 9/8c
Nat Geo WILD — 1 Αυγούστου, στις 10/9c

Δύο ομάδες ειδικών καταβάλλουν ασυνήθιστες προσπάθειες για να μεταφέρουν την επιστήμη των καρχαριών στη φύση καθώς ερευνούν δύο από τις πιο εμβληματικές υπερδυνάμεις των καρχαριών: την ταχύτητα και τη δύναμη του δαγκώματος. Στην Καλιφόρνια, ο αγώνας συνεχίζεται καθώς ο Andy Casagrande προσπαθεί να αποκαλύψει την τελική ταχύτητα του ταχύτερου καρχαρία στον κόσμο. Και στις Μπαχάμες, ο Brocq Maxey πλησιάζει πολύ πιο κοντά από τους περισσότερους για να διερευνήσει τη δύναμη στο δάγκωμα ενός καρχαρία.

ΚΑΡΧΑΡΙΑ VS. Ο ΚΟΣΜΟΣ
National Geographic — Πρεμιέρα 11 Ιουλίου στις 7/6c
Nat Geo WILD — 5 Αυγούστου στις 10/9c

Νιώσατε ποτέ ότι ο κόσμος εργάζεται εναντίον σας; Προσπαθήστε να είστε καρχαρίας! Αυτά τα αρπακτικά του βαθέως έχουν κάποιο σοβαρό βοδινό κρέας με σχεδόν όλους. Φάλαινες, τόνοι, σέρφερ, κολυμβητές, έρχονται σε αντίθεση με όλους. Σε αντιπαράθεση μετά από αντιπαράθεση, οι καρχαρίες αποδεικνύουν ότι είναι οι ΤΕΛΙΚΟΙ επιζώντες.

ΚΑΡΧΑΡΙΑ ΟΥΡΑΝΟΥ
National Geographic — Πρεμιέρα 11 Ιουλίου στις 9/8c
Disney XD — 16 Ιουλίου στις 9/8c
Nat Geo WILD — 2 Αυγούστου στις 9/8c

Αν κατεβείτε στην παραλία σήμερα, θα έχετε μια μεγάλη έκπληξη! Τα drones φέρνουν επανάσταση σε όλα όσα νομίζαμε ότι γνωρίζαμε για τους καρχαρίες. Και η μεγαλύτερη έκπληξη; Ότι πολλοί καρχαρίες ζουν πιο κοντά στις ακτές μας από όσο θα θέλαμε να φανταστούμε. Ήρθε η ώρα να κοιτάξετε πίσω σας. το κορυφαίο αρπακτικό του ωκεανού θα μπορούσε να είναι πολύ πιο κοντά από όσο νομίζετε!

ΟΤΑΝ ΕΠΙΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΑ (Σειρά έξι επεισοδίων)
National Geographic — Πρεμιέρα στις 11 Ιουλίου στις 8/7c, με νέα επεισόδια κάθε βράδυ
Nat Geo WILD — 1 Αυγούστου στις 7/6c

Οι επιθέσεις καρχαριών φαίνεται να αυξάνονται στη Βόρεια Αμερική και όχι μόνο! Αλλά τι προκαλεί την ανησυχητική αύξηση στις συναντήσεις ανθρώπων και καρχαριών; Οι επιστήμονες ερευνούν αναφορές από πρώτο χέρι, αποκαλύπτοντας ενδείξεις και λεπτομέρειες που θα ξετυλίξουν το μυστήριο πίσω από την τρομακτική ακίδα επίθεσης καρχαρία. Οι απαντήσεις θα επηρεάσουν τους θαλασσοπόρους σε όλο τον κόσμο.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΦΥΡΟΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;
National Geographic — Πρεμιέρα 18 Ιουλίου στις 10/9c
Disney XD — 24 Ιουλίου στις 9/8c
Nat Geo WILD — 3 Αυγούστου στις 10/9c

Πολυάριθμες αναφορές για γιγάντιους μεγάλους καρχαρίες σφυροκέφαλου, μήκους έως και είκοσι πόδια, έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση την πραγματική δυνατότητα μεγέθους αυτού του είδους. Μια ομάδα επιστημόνων από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα βρίσκεται τώρα σε μια αποστολή στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα για να προσπαθήσει να βρει τη μεγαλύτερη σφυροκεφαλή του κόσμου, μεταφέροντάς τους από τις πολυάριθμες γέφυρες των Florida Keys στα καρχαρία νερά των Μπαχάμες.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΦΥΡΟΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;

Είστε λάτρης των καρχαριών; Ποιες προσφορές θα παρακολουθήσετε; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

Leave a Comment