Το τρένο του αεροδρομίου θα εξακολουθεί να μεταφέρει τους επισκέπτες κοντά στο Disney World

Αν ήλπιζα να πάρετε το τρένο από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ορλάντο προς την Disney World, τα πράγματα μπορεί να μην πάνε ακριβώς όπως τα περιμένατε…αλλά υπάρχει ακόμα κάποια ελπίδα για τα σχέδιά σας.

©Brightline

Προηγουμένως, το τρένο Brightline επρόκειτο να εκτελεί δρομολόγια από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ορλάντο σε έναν σταθμό ακριβώς στο Disney Springs. Ωστόσο, ορισμένες αλλαγές έχουν γίνει τώρα και η Disney υπαναχώρησε από τη συμφωνία της για τον σιδηροδρομικό σταθμό της Disney Springs. Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι το τρένο δεν θα κινείται καθόλου κοντά στην Disney; Οχι απαραίτητα… .

Σύμφωνα με το Orlando Business Journal, η Brightline μπορεί να μην έχει πλέον σιδηροδρομικό σταθμό στο Disney Springs, αλλά είναι εξακολουθεί να προσπαθεί να φτάσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στο Πιο Μαγικό Μέρος στη Γη. Η Disney επιβεβαίωσε στο Orlando Business Journal ότι τα σχέδια για τον σιδηροδρομικό σταθμό Disney Springs απέτυχαν επειδή η διαμόρφωση της γραμμής του τρένου «δεν υποστήριζε» τον σταθμό.

Αυτήν τη στιγμή, το μονοπάτι του τρένου Brightline αναμένεται να ξεκινήσει από Διεθνές Αεροδρόμιο Ορλάντο, κατά μήκος της State Road 528 και της Taft-Vineland Roadμε σταματά στο συνεδριακό κέντρο Orange County/Διεθνές διάδρομο Driveκαι μετά κάτω από το Interstate 4 στην Τάμπα. Μέρος αυτού είναι αυτό που αναφέρεται ως Πρόγραμμα Sunshine Corridor, ένα σχέδιο που θα αξιοποιούσε τελικά τις υπάρχουσες γραμμές της SunRail σε κάποιο βαθμό. Αυτή η ιδέα του Προγράμματος Sunshine Corridor σχηματίστηκε μετά από ΠΟΛΛΕΣ συζητήσεις σχετικά με τη διαδρομή που θα ακολουθούσε το τρένο από το αεροδρόμιο κοντά στην Disney και μέχρι την Τάμπα.

Τρένα Brightline

Αν λοιπόν δεν είναι στα σκαριά ένας σταθμός της Disney Springs, τι είναι; Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Brightline, ένας νέος σταθμός στη διαδρομή αυτού του τρένου πρόκειται να βρίσκεται στο Συνεδριακό Κέντρο Orange County (όπως αναφέρθηκε παραπάνω), αλλά και «Ένας εναλλακτικός σταθμός θα τοποθετηθεί κοντά στην αρχική τοποθεσία της Disney Springs, αν και όχι σε γη που ανήκει στην Disney». Αυτή η δήλωση προήλθε από τον Ben Porritt, ανώτερο αντιπρόεδρο εταιρικών υποθέσεων της Brightline.

Μεταξύ του αεροδρομίου, του σταθμού Orange County Convention Center και του “εναλλακτικού” σταθμού κοντά στο Disney Springs, “Οι τρεις ενσωματωμένοι σταθμοί παρέχουν πρόσβαση στα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα και κέντρα απασχόλησης στην Κεντρική Φλόριντα

The Old Path Showed a Disney Springs Station — Τώρα θα είναι ένας “εναλλακτικός” σταθμός σε κοντινή απόσταση ©Brightline

Μέχρι στιγμής, η Brightline δεν έχει διευκρινίσει πού θα βρίσκεται αυτός ο «εναλλακτικός» σταθμός κοντά στα αρχικά σχέδια για έναν σταθμό Disney Springs. Υπάρχουν ακόμα πολλά ερωτήματα εδώ. Πού θα κατασκευαστεί; Και ίσως το πιο σημαντικό, πώς θα συνδεθούν οι επισκέπτες από αυτόν τον σταθμό (όπου κι αν είναι τοποθετημένος) και τα πάρκα;

Ο Chuck Whittall, πρόεδρος της Unicorp National Developments (με έδρα στο Ορλάντο) είπε ότι μια λύση μπορεί να είναι να συνεργαστούν οι ενδιαφερόμενοι σε αυτήν την περιοχή για να βρουν ένα ακίνητο που θα μπορούσε να λειτουργήσει για αυτόν τον σταθμό, δεδομένου ότι δεν υπάρχει μια ολόκληρη δέσμη “βιώσιμων” γη σε αυτή την περιοχή.

Η Unicorp έχει ήδη κάποια εμπορικά έργα σε εξέλιξη (ή εγκατεστημένα) σε μέρη κοντά στην Disney World — όπως στο Celebration Pointe ή στο O-Town West. Οι επιχειρήσεις που έρχονται στην περιοχή θα μπορούσαν να ενδιαφέρονται να κατασκευαστεί ένας σταθμός κοντά τους, καθώς θα μπορούσε να φέρει περισσότερους τουρίστες στις επιχειρήσεις τους.

©Brightline

Ακόμα κι αν δημιουργηθεί ένας σταθμός κοντά στην Disney World, θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να λειτουργήσει. Η Brightline τρέχει αυτήν τη στιγμή από το Μαϊάμι στο West Palm Beach. Η επέκτασή του από το West Palm Beach στο Ορλάντο έχει ολοκληρωθεί σχεδόν κατά 80% και αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος του 2022. Αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2023. Αλλά αυτό θα οδηγήσει μόνο άτομα στο αεροδρόμιο. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να κατασκευαστούν οι σταθμοί στο υπόλοιπο Ορλάντο.

Τον Μάρτιο του 2021, το Orlando Sentinel μοιράστηκε ότι η υπηρεσία μεταφοράς επιβατών μεταξύ του αεροδρομίου και της Disney Springs επρόκειτο να ξεκινήσει το 2026. Αυτό θα μπορούσε να ισχύει ακόμα με αυτόν τον εναλλακτικό σταθμό, ειδικά δεδομένου του γεγονότος ότι θα πρέπει πρώτα να βρουν την κατάλληλη γη για την κατασκευή του σταθμού.

©Brightline

Προς το παρόν, τα πράγματα φαίνονται να είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε για περισσότερες ενημερώσεις και θα σας ενημερώσουμε για ό,τι βρίσκουμε.

Στο μεταξύ, εάν αναρωτιέστε πώς να φτάσετε από το αεροδρόμιο στο Disney World, κάντε κλικ εδώ για να δείτε τον βήμα προς βήμα οδηγό μας και κάντε κλικ εδώ για να δείτε πόσο χρόνο θα χρειαστείτε για να φτάσετε από ένα σημείο στο το άλλο. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα στη διαδρομή σας προς το Disney World από το αεροδρόμιο, κάντε κλικ εδώ για να δείτε μια προσφορά περιορισμένου χρόνου.

Magic of Disney Store στο αεροδρόμιο του Ορλάντο

Και, όπως πάντα, μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα της Disney!

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα 5 ΚΑΛΥΤΕΡΑ σαλόνια αεροδρομίου στις ΗΠΑ

Θα παίρνατε ένα τρένο από το αεροδρόμιο σε ένα σημείο κοντά στην Disney ή απλώς θα προτιμούσατε άλλα μέσα μεταφοράς; Πείτε μας στα σχόλια!

ΤΩΡΙΝΗ ΤΑΣΗ

Leave a Comment