Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον πληθωρισμό πριν από το επόμενο ταξίδι σας στην Disney

Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις διακοπές σας στο Disney World.

Πολλά μπορούν να επηρεάσουν τις διακοπές σας στο Disney World!

Είτε είναι κακός καιρός, πλήθος ή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή με τα ταξίδια (πράγματα όπως οι συνεχώς αυξανόμενες τιμές του βενζίνης και οι συνεχιζόμενες ακυρώσεις πτήσεων) — υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να θέλετε να λάβετε υπόψη όταν πρόκειται για Disney διακοπές. Ένα από αυτά τα ζητήματα είναι ο πληθωρισμός. Ο πληθωρισμός βρίσκεται επί του παρόντος σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά τι είναι πραγματικά; Και θα μπορούσε να επηρεάσει το ταξίδι σας στο Disney World; Είμαστε εδώ για να σας φέρουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον πληθωρισμό;

Σύμφωνα με τους New York Times, Ο πληθωρισμός είναι μια «απώλεια αγοραστικής δύναμης με την πάροδο του χρόνου». Αυτό σημαίνει ότι η αξία του αμερικανικού δολαρίου μειώνεται και δεν αξίζει όσο κάποτε, ή, ουσιαστικά, θα πρέπει να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα για να αποκτήσετε τα ίδια αγαθά.

Θα πάρετε λιγότερα για τα χρήματά σας τώρα.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους ο πληθωρισμός θα μπορούσε να αυξηθεί. Οι New York Times αναφέρουν ότι α Ο μεγάλος λόγος για υψηλότερο πληθωρισμό έχει να κάνει με την προσφορά και τη ζήτηση. Οι Αμερικανοί ξοδεύουν πολλά χρήματα επειδή πολλές οικογένειες συγκέντρωσαν οικονομίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας όταν έμεναν στο σπίτι. Τώρα, ξοδεύουν αυτά τα χρήματα σε μια ποικιλία αγαθών και υπηρεσιών. Το μόνο πρόβλημα? Η προσφορά δεν μπορεί να συμβαδίσει με αυτήν. Μπορεί να έχετε ακούσει για τα συνεχιζόμενα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας που έχουν προκαλέσει ορισμένα αγαθά να μην είναι ευρέως διαθέσιμα σε όλη τη χώρα. Αυτό επηρεάζει τον πληθωρισμό.

Τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας επηρέασαν τα ραβδιά φούσκας στο Disney World

Καθώς αυξάνεται η ζήτηση για αυτά τα αγαθά και τις υπηρεσίες, αυξάνεται και η τιμή. Εάν οι καταναλωτές ξοδεύουν και αγοράζουν με υψηλές τιμές, οι επιχειρήσεις μπορεί να χρειαστεί να αυξήσουν τις τιμές επειδή δεν έχουν αρκετή προσφορά για να συμβαδίσουν. Ένα άλλο πράγμα που επηρεάζει τον πληθωρισμό είναι α μυριάδες εξωτερικούς παράγοντες. Για παράδειγμα, ακόμη και δύο χρόνια αργότερα, εξακολουθούμε να βλέπουμε τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στον πληθωρισμό καθώς τα εργοστάσια αναγκάστηκαν να κλείσουν, περιορίζοντας την προσφορά ορισμένων αγαθών και προϊόντων.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι Πολλοί Αμερικανοί έχουν αγωνιστεί και έχουν κερδίσει υψηλότερους μισθούς και μισθούς. Με περισσότερα χρήματα στην τσέπη τους, είναι πιθανό να θέλουν να ξοδέψουν περισσότερα, τροφοδοτώντας και πάλι περισσότερο το ζήτημα της προσφοράς, επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση.

Εάν οι καταναλωτές αγοράζουν με ανυπομονησία, οι επιχειρήσεις μπορεί να χρειαστεί να αυξήσουν τις τιμές.

Ο πληθωρισμός μετριέται με διάφορους τρόπους, αλλά ένας από τους κύριους τρόπους είναι να εξετάσουμε κάτι που ονομάζεται Δείκτης Τιμών Καταναλωτή ή ΔΤΚ Ο ΔΤΚ εξετάζει πόσα πληρώνουν οι καταναλωτές για τα πράγματα που αγοράζουν. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Federal Reserve είναι υπεύθυνη για τον μετριασμό του αυξανόμενου κόστους (θα μιλήσουμε περισσότερα για αυτό σε ένα λεπτό) και δίνει προσοχή στις αλλαγές από μήνα σε μήνα για να έχει μια αίσθηση της ορμής των αυξήσεων των τιμών.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό για το ταξίδι σας στο Disney World το 2023

Τι συμβαίνει με τον πληθωρισμό αυτή τη στιγμή;

Ο πληθωρισμός έφτασε σε υψηλό 40 ετών τον Ιούνιο, αυξάνοντας στο 9,1%, καθιστώντας τον τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από το 1981, σύμφωνα με το Associated Press. Τιμές αυξήθηκε 1,3% από τον Μάιο έως τον Ιούνιο.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των επιτοκίων που ορίζει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Η αύξηση των επιτοκίων είναι ο τρόπος με τον οποίο η Federal Reserve προσπαθεί να μετριάσει τον πληθωρισμό). Έχουμε δει τον αντίκτυπο του πληθωρισμού ήδη με τις αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου (60% υψηλότερες από ό,τι ήταν πριν από ένα χρόνο), το αυξανόμενο κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων, ακόμη και τις αυξήσεις των τιμών στα πάρκα του Disney World.

Αυτοκίνητα που εισέρχονται στο μαγικό βασίλειο

Όταν εξετάζουν τον πληθωρισμό, πολλοί αξιωματούχοι εξετάζουν αποκλειστικά κάτι που ονομάζεται «πυρηνικός πληθωρισμός», λένε οι New York Times. Ο βασικός πληθωρισμός είναι αυτό που μοιάζει με τον πληθωρισμό χωρίς είδη παντοπωλείου και ενέργεια, επειδή αυτά τα δύο πράγματα είναι πιο ασταθή από άλλα αγαθά και υπηρεσίες, οπότε η συμπερίληψή τους δεν δίνει πάντα μια ακριβή εικόνα. Το Associated Press αναφέρει ότι «οι λεγόμενες βασικές τιμές [prices without groceries and energy] σημείωσε άνοδο 0,7% από τον Μάιο έως τον Ιούνιο, τη μεγαλύτερη τέτοια άνοδο σε ένα χρόνο».

Για μια συνολική εικόνα, το Associated Press μοιράστηκε αυτούς τους αριθμούς:

  • Οι τιμές των παντοπωλείων είδαν α άλμα 12,2%. πριν από ένα χρόνο (το υψηλότερο από το 1979).
  • Οι τιμές ενοικίων έχουν αυξήθηκε κατά 5,8% — τα περισσότερα από το 1986.
  • Η τιμή ενός νέου αυτοκινήτου έχει αυξήθηκε κατά 11,4% από πέρυσι.
  • Τα αεροπορικά εισιτήρια, ενώ βρίσκονται σε πτώση τώρα, εξακολουθούν να παρατηρούνται α 34% άλμα από το 2021.
  • Το κόστος της ενέργειας αυξήθηκε κατά 7,5% από τον Μάιο έως τον Ιούνιο.
  • Οδοντιατρικές τιμές είδαν ένα αύξηση 1,9% από τον Μάιο έως τον Ιούνιο, η οποία είναι η μεγαλύτερη αύξηση ενός μήνα από τότε που άρχισαν να διατηρούν αρχείο για αυτό το 1995.
  • Οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν αυξήθηκε κατά 60% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.
Τα αεροπορικά εισιτήρια σημείωσαν άνοδο 34% στην τιμή από το 2021.

Δεν είναι όλα άσχημα, όμως. Ορισμένοι οικονομολόγοι εξακολουθούν να ελπίζουν ότι ο πληθωρισμός θα φτάσει σύντομα σε βραχυπρόθεσμη κορύφωση λόγω των τιμών του φυσικού αερίου (ενώ παραμένουν πολύ υψηλότερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο) αρχίζουν να μειώνονται.

«Μπορεί να υπάρξει κάποια ανακούφιση στους αριθμούς του Ιουλίου – οι τιμές των εμπορευμάτων έχουν ξεφύγει, τουλάχιστον – αλλά βρισκόμαστε πολύ, πολύ μακριά από την εξομάλυνση του πληθωρισμού και δεν υπάρχει καμία απτή ένδειξη πτωτικής δυναμικής», δήλωσε ο Eric Winograd, οικονομολόγος σε μια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που ονομάζεται AB.

Πλήθη στο Disney World

Το Associated Press αναφέρει ότι «το κόστος αποστολής και οι τιμές των εμπορευμάτων έχουν αρχίσει να πέφτουν» και οι αυξήσεις των μισθών για τους εργαζόμενους έχουν επιβραδυνθεί. Όλα αυτά είναι καλά σημάδια που δείχνουν ότι έρχονται πιο μέτριες τιμές.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τι έχει να πει η Disney για τον πληθωρισμό και τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας

Λοιπόν, τι σχέση έχει αυτό με την Disney;

Το μοιράστηκε το Associated Press Οι καταναλωτικές δαπάνες απομακρύνονται από πράγματα όπως τα υλικά αγαθά και οδεύουν προς εμπειρίες όπως «ταξίδια διακοπών, γεύματα σε εστιατόρια, ταινίες, συναυλίες και αθλητικές εκδηλώσεις». Καθώς όλο και περισσότεροι Αμερικανοί επιλέγουν να ξοδεύουν τα χρήματά τους σε ταξίδια αντί για υλικά αγαθά, βλέπουμε υψηλότερες τιμές σε αυτούς τους προορισμούς διακοπών.

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί επιλέγουν να ξοδέψουν τα χρήματά τους στις διακοπές.

Όσον αφορά τις τιμές των εισιτηρίων (για τους σκοπούς μας θα εξετάσουμε μονοήμερα εισιτήρια χοάνης εκτός πάρκου), η Disney έχει μια σειρά τιμών. Τα εισιτήρια ξεκινούν στις $109 και μπορεί να γίνει τόσο ακριβό όσο $159. Το ποσό που θα ξοδέψετε για ένα εισιτήριο εξαρτάται από την ημέρα που θέλετε να πάτε. Φυσικά, τις μέρες που είναι βέβαιο ότι θα έχουν περισσότερο κόσμο (σκεφτείτε την περίοδο των Χριστουγέννων), τα εισιτήρια θα κοστίζουν περισσότερο (κάτι που ανάγεται στην υπόθεση της προσφοράς και της ζήτησης για την οποία λέγαμε νωρίτερα).

Τιμές εισιτηρίων Ιουνίου 2023 ©Disney

Λοιπόν, η Disney αυξάνει τις τιμές των εισιτηρίων; Όχι τεχνικά, αλλά αυτό που βρήκαμε είναι ότι το 2023, υπάρχουν περισσότερες μέρες που βρίσκονται στο υψηλότερο άκρο αυτού του φάσματος από ό,τι το 2022. Έτσι, ενώ η Disney δεν αυξάνει ξεκάθαρα τις τιμές των εισιτηρίων, θα είναι ακόμα πιο ακριβό να πάει το επόμενο έτος. Αυτό είναι παρόμοιο με αυτό που είδαμε για τις τιμές των εισιτηρίων το 2022, όπου ορισμένες ημερομηνίες τοποθετήθηκαν σε υψηλότερες κατηγορίες τιμών εισιτηρίων.

Τα εισιτήρια δεν είναι το μόνο μέρος που βλέπουμε αυξήσεις τιμών. Τα εστιατόρια Disney World έχουν δει εκατοντάδες αυξήσεις τιμών και έχουμε δει επίσης μικρότερες αυξήσεις τιμών σε εμπορεύματα όπως τα nuiMO και τα MagicBands.

Οι nuiMOs παρουσίασαν αύξηση τιμών

Και, για άλλη μια φορά, επιστρέφοντας σε αυτό το διαρκώς διαδεδομένο ζήτημα προσφοράς και ζήτησης, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να αποκτήσετε μερικά από τα πράγματα που ψάχνετε όταν βρίσκεστε στις διακοπές σας στην Disney. Για παράδειγμα, έχουμε δει έλλειψη ραβδιών με φυσαλίδες στο παρελθόν, καθώς και ανεμιστήρες ομίχλης (αν και ορισμένα από αυτά τα προβλήματα εφοδιασμού έχουν επιλυθεί).

Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε τα μεγέθη των μερίδων μειώνονται (κάτι που ονομάζεται συρρίκνωση πληθωρισμού, όπου πληρώνεις το ίδιο ποσό για λιγότερο). Το 2021, η Chief Financial Officer της Disney, Christine McCarthy, συζητώντας για τον πληθωρισμό, είπε: «Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία αξίζει να μιλήσουμε. Μπορούμε να προσαρμόσουμε τους προμηθευτές. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε προϊόντα. Μπορούμε κομμένο μέγεθος μερίδας που μάλλον είναι καλό για τη μέση ορισμένων ανθρώπων. Μπορούμε να δούμε τις τιμές όπου χρειάζεται. Δεν πρόκειται να πάμε ακριβώς απέναντι και να αυξήσουμε τις τιμές». Έτσι μπορεί να βρεθείτε να πληρώνετε περισσότερα για λιγότερα.

Θα μπορούσαν να συρρικνωθούν τα μεγέθη των μερίδων;

Και Το να φτάσετε στις διακοπές σας θα είναι πιο ακριβό τώρα από ό,τι πριν. Τόσο οι τιμές του φυσικού αερίου όσο και οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων μειώνονται, αλλά εξακολουθούν να είναι υψηλότερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Το να φτάσετε στις διακοπές σας είναι πιο ακριβό από ποτέ.

Η Disney έχει επίγνωση του αυξανόμενου πληθωρισμού και το σχολίασε κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης κλήσης τριμηνιαίων κερδών. Σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις επιπτώσεις της παραπαίουσας εφοδιαστικής αλυσίδας, η Διευθύνουσα Οικονομική Διευθύντρια της Disney και Ανώτερη Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Christine M. McCarthy δήλωσε ότι η εταιρεία εργάζεται για να διαφοροποιήσει τους προμηθευτές της για να διασφαλίσει ότι τα καταστήματα αποκτούν απόθεμα και ότι η εταιρεία επίσης συνεργασία με τις ναυτιλιακές εταιρείες για τη μείωση του χρόνου παράδοσης.

Δυστυχώς, δεδομένης της ρευστότητας της κατάστασης, Είναι πραγματικά δύσκολο να πούμε πώς ο πληθωρισμός θα επηρεάσει τη Disney μακροπρόθεσμα, αλλά θα παρακολουθούμε για τυχόν ενημερώσεις που μπορούμε να σας προσφέρουμε.

Πύργος του Τρόμου

Προς το παρόν, περιμένετε για διάφορα μέρη της εμπειρίας των διακοπών σας – ταξίδια, φαγητό, εμπορεύματα κ.λπ. – να κοστίζουν περισσότερο λόγω των αυξήσεων του πληθωρισμού. Φροντίστε να προσαρμόσετε τον προϋπολογισμό και τα σχέδιά σας όπως απαιτείται για να λάβετε υπόψη αυτές τις αυξήσεις και μην αφήσετε τις αλλαγές που προκαλούνται από προβλήματα εφοδιασμού (όπως λείπουν εμπορεύματα ή αλλαγές μενού) να σας παρασύρουν!

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε 8 νέες αυξήσεις τιμών που πρέπει να προγραμματίσετε στη Disney το 2022

Κατευθυνθείτε στο Disney World και θέλετε να το κάνετε με έναν προϋπολογισμό; Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα στις διακοπές σας και να περάσετε υπέροχα. Δείτε τη λίστα μας με τους μεγαλύτερους τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων στο Disney World εδώ.

Ζωικό βασίλειο

Ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε όταν εξοικονομείτε χρήματα είναι να ρίξετε μια ματιά στις φθηνότερες μέρες, ώστε να ξέρετε ότι κάνετε οικονομία όταν πρόκειται για εισιτήρια. Όπως πάντα, φροντίστε να μείνετε συντονισμένοι στο AllEars για τα τελευταία νέα της Disney World.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε γιατί το ταξίδι σας στο Disney World το 2022 θα κοστίσει περισσότερο από ποτέ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να παρακολουθείτε ΟΛΕΣ τις έκτακτες ειδήσεις της Disney! Θα έχετε επίσης πρόσβαση σε συμβουλές, κριτικές, ασήμαντα στοιχεία και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το AllEars! Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Θα πάτε σύντομα στο Disney World; Ενημερώστε μας στα σχόλια!

Leave a Comment