Τι πρέπει να γνωρίζετε για την παραλλαγή BA.5 COVID-19 πριν από το επόμενο ταξίδι σας στην Disney

Φαίνεται ότι πολλά πράγματα έχουν επιστρέψει στο «φυσιολογικό» από τότε που ξεκίνησε η παγκόσμια πανδημία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μόνιμο.

Σήμανση υγείας και ασφάλειας COVID-19.

Είδαμε να χαλαρώνουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, οι απαιτήσεις για μάσκα να εξαφανίζονται και τα Πάρκα της Disney έχουν επίσης επαναφέρει έναν τόνο από πράγματα που προηγουμένως ήταν σε παύση, όπως η ψυχαγωγία. Ωστόσο, ο COVID-19 εξακολουθεί να είναι ένα ζήτημα σε όλο τον κόσμο, με διαφορετικές παραλλαγές που προκαλούν νέα κύματα κρουσμάτων. Τώρα, μια άλλη παραλλαγή γίνεται κυρίαρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες, οπότε ας αναλύσουμε όσα γνωρίζουμε.

Η τρέχουσα παραλλαγή: Τι γνωρίζουμε

Η BA.5 είναι η πιο πρόσφατη υποπαραλλαγή της παραλλαγής Omicron που δυνητικά επηρεάζει τις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι η πιο μεταδοτική παραλλαγή μέχρι τώρα, σύμφωνα με τους New York Times. Οι ομοσπονδιακές εκτιμήσεις δείχνουν ότι η παραλλαγή είναι πλέον κυρίαρχη.

Σημάδι μάσκας προσώπου

Τα BA.5 και BA.4 (άλλη υποπαραλλαγή) είναι οι πιο ικανές εκδοχές του ιού που έχουν ακόμη καταφέρει να αποφύγουν την ανοσία από προηγούμενες λοιμώξεις και εμβόλια. Και οι δύο αυτές παραλλαγές έχουν μεταλλάξεις αρκετά διαφορετικές από τις προηγούμενες εκδόσεις του ιού που τους επιτρέπει να αποφεύγουν ορισμένα από τα αντισώματα. Με άλλα λόγια: Αυτές οι παραλλαγές είναι πιο εύκολο να πιαστούν.

Το BA.5 αντιπροσωπεύει πλέον το 53,6% των περιπτώσεων COVID-19 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το CDC.

Ο αντίκτυπος της ΒΑ.5

Το BA.5 σε συνδυασμό με το BA.4 έχουν προκαλέσει έξαρση κρουσμάτων και νοσηλειών.

Σήμα COVID στο Disney Springs

Το ποσοστό των τεστ COVID-19 που επανέρχονται θετικά κινείται ανοδικά και είναι πλέον υψηλότερο από ό,τι στα περισσότερα άλλα κύματα της πανδημίας. Το CDC λέει ότι ο κίνδυνος από τον COVID-19 αυξάνεται σε μεγάλο μέρος της χώρας.

©New York Times

«Νομίζω ότι υπάρχει μια υποεκτίμηση αυτού που πρόκειται να κάνει στη χώρα και ήδη ασκεί τα αποτελέσματά του», δήλωσε ο Δρ Έρικ Τοπολ, καθηγητής μοριακής ιατρικής στο Scripps Research, σύμφωνα με τους New York Times.

Πρώην σήμανση μάσκας στο Disney World

Ακόμη και με προστατευτικά αντισώματα, πολλοί άνθρωποι σε χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολίων και υψηλά ποσοστά αντισωμάτων εξακολουθούν να έχουν μολυνθεί από αυτές τις υποπαραλλαγές.

Κοιτάω μπροστά

Το CDC λέει ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία ότι αυτές οι υποπαραλλαγές είναι πιο σοβαρές από άλλες υποπαραλλαγές της Omicron. Και, η προηγούμενη μόλυνση με μια άλλη μορφή της παραλλαγής Omicron σας δίνει κάποιο βαθμό ανοσίας, «αλλά δεν είναι κάτι σαν αυτό που θα ελπίζαμε», σύμφωνα με τον Δρ Τοπολ.

Σήμα μάσκας μπροστά από τις πρώτες βοήθειες στο Disney World

Οι ειδικοί λένε ότι είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε πλήρως τι μπορεί να φέρουν αυτές οι τελευταίες υποπαραλλαγές στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά οι ΗΠΑ έχουν χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού από πολλές από τις χώρες που είχαν επηρεαστεί στο παρελθόν από τις ίδιες υποπαραλλαγές.

Προηγούμενη πολιτική σήμανση μάσκας προσώπου στη Disneyland

«Ένα τακτοποιημένο ποσοστό των ανθρώπων που ανέρρωσαν από πρόσφατη μόλυνση θα είναι ευάλωτο στη μόλυνση με BA.5. Μερικοί από αυτούς πιθανότατα θα αρρωστήσουν σοβαρά – ειδικά όσοι είναι ακόμη ανεμβολίαστοι και μεγαλύτεροι», δήλωσε ο William Hanage, αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας στο Harvard TH Chan School of Public Health, σύμφωνα με το The Orlando Sentinel.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βίωσαν πρόσφατα κύματα COVID-19 λόγω των υποπαραλλαγών BA.2 και BA.2.12.1.

US Disney Parks και COVID-19

Στη Φλόριντα, το BA.5 αντιπροσωπεύει πλέον την πλειοψηφία των περιπτώσεων COVID-19 στην πολιτεία, σύμφωνα με το The Orlando Sentinel. Και, φαίνεται να εξαπλώνεται γρήγορα — «Θα είμαστε κοντά στο 100% BA.5 μέσα σε λίγες εβδομάδες», δήλωσε ο Δρ Shishi Luo, Επικεφαλής Λοιμωδών Νοσημάτων της Helix. Το ποσοστό θετικότητας των τεστ στη Φλόριντα είναι περίπου στο 20% αυτή τη στιγμή.

Προηγούμενη σήμανση μάσκας προσώπου

Λοιπόν, πώς θα μπορούσε αυτό να επηρεάσει δυνητικά τα επερχόμενα ταξίδια σας στο Disney World ή τη Disneyland; Λοιπόν, από αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν απαιτήσεις για μάσκα στα περισσότερα μέρη στα πάρκα – η εξαίρεση είναι ότι μπορεί να χρειαστεί να φοράτε μάσκα στα κέντρα Πρώτων Βοηθειών. Ωστόσο, η Disney συνιστά στους ανθρώπους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι να φορούν μάσκες μέσα.

Η σήμανση μάσκας προσώπου αφαιρέθηκε γύρω από τα πάρκα

Άλλες απαιτήσεις έχουν επίσης εξαλειφθεί, όπως η κοινωνική απόσταση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να επιστρέψουν εάν τα πράγματα κλιμακωθούν. Η Disney μπορεί και έχει αλλάξει τις πολιτικές υγείας και ασφάλειας αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας, επομένως είναι σημαντικό να προσέχετε τις τρέχουσες πολιτικές πριν από το ταξίδι σας.

Μάσκα προσώπου

Σημειώστε επίσης ότι οι δύο κομητείες όπου βρίσκεται η Disney World στη Φλόριντα παραμένουν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου για COVID-19. Η Κομητεία Όραντζ της Καλιφόρνια, όπου βρίσκεται η Ντίσνεϋλαντ, ανήκει στην κατηγορία Μεσαίου κινδύνου.

Πρώην σήμανση μάσκας στο Animal Kingdom της Disney

Και, αν σχεδιάζετε να πάτε σε μια κρουαζιέρα της Disney σύντομα, υπάρχουν απαιτήσεις εμβολίου και δοκιμών για να επιβιβαστείτε στα πλοία. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτά εδώ.

Σκηνές που χρησιμοποιούνται για δοκιμές COVID-19 της Disney Cruise Line ©Chuck Schmidt

Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε ενημερώσεις σχετικά με το COVID-19 και πώς θα μπορούσε να σας επηρεάσει, επομένως μείνετε συντονισμένοι στο All Ears για περισσότερα.

Περισσότερα για το COVID-19:

COVID-19, μια πιθανή καλοκαιρινή έκρηξη και Disney World: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να παρακολουθείτε ΟΛΕΣ τις έκτακτες ειδήσεις της Disney! Θα έχετε επίσης πρόσβαση σε συμβουλές, κριτικές, ασήμαντα στοιχεία του AllEars και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ! Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε


Leave a Comment