Τι να περιμένετε από την υπόλοιπη σεζόν των τυφώνων του 2022 στο Disney World

Εάν πηγαίνετε στο Disney World κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος.

Ελάτε προετοιμασμένοι για ζοφερές καιρικές συνθήκες το καλοκαίρι

Οι κακές καιρικές συνθήκες, το κλείσιμο πάρκων ή βόλτων και άλλα πράγματα θα μπορούσαν να περιπλέξουν το ταξίδι σας, εάν τυφώνας ή ακόμα και τροπική καταιγίδα έρθει στην πόλη. Η εποχή των τυφώνων 2022 (για τον Ατλαντικό) ξεκινά από 1 Ιουνίου έως 30 Νοεμβρίου, οπότε έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε πριν τελειώσει. Τι πρέπει να γνωρίζετε για το υπόλοιπο της σεζόν και πώς μπορείτε να είστε προετοιμασμένοι; Έχουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε εδώ.

Προβλέπονται τυφώνες για αυτή την εποχή

Τον Μάρτιο, μοιραστήκαμε ότι η AccuWeather προέβλεψε άλλη μια ενεργή σεζόν τυφώνων για το 2022. Το 2022 έχει προβλεφθεί ότι θα φέρει μεγάλο αριθμό τυφώνων — περίπου 16 με 20 ονομαστές καταιγίδες και περίπου 6 με 8 τυφώνες. Σχετικά με 3 έως 5 από τους τυφώνες έχει προβλεφθεί ότι θα φτάσουν σε «κατάσταση μεγάλου τυφώνα» — που σημαίνει ότι θα είναι στην κατηγορία 3 με ανέμους που έχουν ταχύτητες έως και 111 MPH ή ακόμη υψηλότερες.

©AccuWeather

Ερευνητές στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κολοράντο έκαναν επίσης ορισμένες προβλέψεις για την εποχή των τυφώνων — προβλέποντας 19 ονομαστές καταιγίδες, 9 τυφώνες και 4 τυφώνες προβλεπόταν ότι θα είναι «μεγάλοι». Από τότε έχει ενημερωθεί ελαφρώς σε 15 ονομαστικές καταιγίδες για το υπόλοιπο της σεζόν.

Αυτό θεωρείται πάνω από το μέσο όρο, καθώς μια «κανονική» εποχή τυφώνων θα περιλάμβανε 14 επώνυμες καταιγίδες και μόλις 7 τυφώνες.

©AccuWeather

ο Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) έχει προβλέψει επίσης μια εποχή τυφώνων άνω του μέσου όρου για το 2022 στον Ατλαντικό. Η NOAA αρχικά προέβλεψε μια σειρά από 14-21 ονομαστικές καταιγίδες, 6-10 τυφώνες και 3-6 μεγάλους τυφώνες. Από τότε έχει ενημερωθεί ελαφρώς, το οποίο θα συζητήσουμε σε ένα λεπτό.

Τα ονόματα έχουν ήδη επιλεγεί για τις φετινές καταιγίδες, αν και θα μπορούσαν να δημιουργηθούν περισσότερα ονόματα εάν χρειαστεί.

©NOAA

Τι προκαλεί αυτό το υψηλότερο από το μέσο επίπεδο καταιγίδας; Ένας από τους παράγοντες είναι υψηλότερες από τις κανονικές επιφανειακές θερμοκρασίες της θάλασσας σε περιοχές όπως ο Κόλπος του Μεξικού και η Καραϊβική, μεταξύ άλλων.

Πώς έχουν γίνει αυτές οι προβλέψεις μέχρι τώρα; Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

Τι έχουμε δει μέχρι τώρα

Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε δει τυφώνα να χτυπά την περιοχή του Disney World το 2022. Αλλά έχουμε δει τακτικές καλοκαιρινές καταιγίδες να φέρνουν προειδοποιήσεις για πλημμύρες, ΠΟΛΛΕΣ βροχές και ακόμη και πλημμύρες στα καταστήματα. Η τροπική καταιγίδα Alex (η πρώτη τροπική καταιγίδα της σεζόν 2022) ήταν επίσης κάτι που εξετάσαμε νωρίτερα φέτος και εκδόθηκε μια πιθανή συμβουλή, αλλά κυρίως βύθισε τη Νότια Φλόριντα με βροχή. Λάβετε υπόψη ότι το Ορλάντο βρίσκεται στην Κεντρική Φλόριντα, το οποίο συνήθως δεν επηρεάζεται το ίδιο από τυφώνες σε σύγκριση με άλλες περιοχές στη Φλόριντα, αλλά μπορεί ακόμα να επηρεαστεί.

Όπως σημειώνει η NOAA, μέχρι στιγμής, το Η εποχή των τυφώνων του 2022 έχει δει 3 ονομαστές καταιγίδες και κανένα τυφώνα στη λεκάνη του Ατλαντικού – αυτά είναι καλά νέα.

Μια βροχερή μέρα στα Hollywood Studios

Συγκριτικά, μέχρι τις 13 Αυγούστου 2021, υπήρξαν 7 ονομαστές καταιγίδες, όπως αναφέρθηκε από το Orlando Sentinel. Από τις τελευταίες 20 εποχές τυφώνων, 11 είχαν περισσότερες από 4 ονομασμένες καταιγίδες (ή τροπικές καταιγίδες) πριν από τα μέσα Αυγούστου, και πάλι ένα άλλο σημάδι ότι το 2022 ήταν μια πιο αργή εποχή από άλλες.

Αλλά αυτό δεν είναι πάντα ένα καλό μέτρο πρόβλεψης. Όπως επεσήμανε ο Έρικ Μπλέικ, ο εκτελεστικός διευθυντής του τμήματος του NHC, μερικές φορές είναι τυχαίο. Το 2004, που είχε μια από τις πιο «ενεργές και καταστροφικές» εποχές τυφώνων για τις ΗΠΑ, δεν σημειώθηκαν καταιγίδες μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

Και υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος μέχρι να τελειώσει η εποχή των τυφώνων για το έτος.

Τι θα μπορούσε να κρατήσει το υπόλοιπο αυτής της σεζόν

Όπως σημειώσαμε παραπάνω, η εποχή των τυφώνων θα διαρκέσει επίσημα έως τις 30 Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και μετά το Halloween, όταν θα περιμένατε να ζήσετε περισσότερο «φθινοπωρινό» καιρό, υπάρχει πιθανότητα σημαντικής δραστηριότητας τυφώνα. Τι θα μπορούσε λοιπόν να κρατήσει το υπόλοιπο αυτής της σεζόν;

Στις 4 Αυγούστου, η NOAA ενημέρωσε την πρόβλεψή της για τη σεζόν (την κοινοποίησε το Κέντρο Πρόβλεψης Κλίματος), δίνοντας μια προσαρμοσμένη εικόνα για το τι αναμένεται. ο Η NOAA εξακολουθεί να αναμένει μια εποχή τυφώνων στον Ατλαντικό το 2022 πάνω από το κανονικό. Αλλά υπάρχει μερικοί καλα ΝΕΑ. Οι μετεωρολόγοι της NOAA έχουν μειώσει την πιθανότητα αυτής της εποχής τυφώνων άνω του μέσου όρου στο 60% (προηγουμένως ήταν 65%).

©NOAA

Οι προβλέψεις τους για επώνυμες καταιγίδες μειώθηκαν ελαφρώς από 21 συνολικά σε 20 και οι προβλέψεις για μεγάλους τυφώνες μειώθηκαν επίσης στο μέγιστο 5 αντί για 6.

Όπως επισημαίνει το Philadelphia Inquirer, υψηλά επίπεδα σκόνης Sarahan καταλαμβάνουν τον αέρα σε ορισμένα μέρη όπου μπορούν να αναβληθούν οι τυφώνες, κρατώντας τα πράγματα ήρεμα προς το παρόν. Υπήρξαν επίσης ορισμένες θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας χαμηλότερες από το μέσο όρο κατά καιρούς στην «κύρια περιοχή ανάπτυξης» για καταιγίδες. Επιπλέον, υπήρξαν μερικοί άνεμοι διάτμησης που προκάλεσαν προβλήματα με την ανάπτυξη τυφώνων. Όλα αυτά μπορούν να συμβάλουν σε χαμηλότερη δραστηριότητα.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της NOAA ζήτησαν προσοχή. Ο διαχειριστής του NOAA Rick Spinrad είπε, “Μόλις μπαίνουμε στους μήνες αιχμής από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο για την ανάπτυξη τυφώνωνκαι αναμένουμε ότι πλησιάζουν περισσότερες καταιγίδες

Βροχερή μέρα!

Ορισμένες συνθήκες εξακολουθούν να ευνοούν μια ενεργή περίοδο τυφώνων. Συγκεκριμένα, οι συνθήκες La Nina («ευνοούνται» να παραμείνουν στη θέση τους για το 2022) θα μπορούσαν να επιτρέψουν ή ακόμη και να ενισχύσουν ελαφρώς τη δραστηριότητα των τυφώνων. Η NOAA ορίζει τη La Nina ως «ασυνήθιστα κρύες θερμοκρασίες των ωκεανών στον Ισημερινό Ειρηνικό».

Επιπλέον, άλλες συνθήκες – όπως ασθενέστερες εμπορικές νίκες στον Ατλαντικό, ένας ενεργός μουσώνας στη δυτική Αφρική και θερμοκρασίες πάνω από τις κανονικές στην επιφάνεια της θάλασσας του Ατλαντικού – θα μπορούσαν επίσης να δημιουργήσουν τα πράγματα για μια ενεργή περίοδο τυφώνων.

Με άλλα λόγια, μην θεωρείτε δεδομένη την τρέχουσα κατάσταση (και την έλλειψη καταιγίδων μέχρι στιγμής). Αν και αυτό ήταν ένα πιο αργό ξεκίνημα για τη σεζόν, ο διαχειριστής της FEMA Deanne Criswell, προειδοποίησε ότι αυτό δεν είναι εντελώς ασυνήθιστο και οι άνθρωποι δεν πρέπει να απογοητεύουν τους φρουρούς τους.

Προετοιμάσου

Όπως μοιράζεται το Orlando Sentinel, η «πραγματική κορύφωση» της εποχής των τυφώνων είναι, στατιστικά, 10 Σεπτεμβρίου. Ο διαχειριστής της FEMA Deanne Criswell είπε, «Η επόμενη Ida ή Sandy θα μπορούσε ακόμα να περιμένει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλοι πρέπει να λάβουν προληπτικά μέτρα για να προετοιμαστούν».

Από τις 15 Αυγούστου, η NOAA ανέφερε ότι δεν αναμένεται να αναπτυχθούν νέοι τροπικοί κυκλώνες τις επόμενες 5 ημέρες στον Ατλαντικό, αλλά φυσικά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει.

©NOAA

Το Palm Beach Post μοιράστηκε ότι το Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων παρακολουθεί ορισμένα συστήματα στη λεκάνη του Ατλαντικού από τις 15 Αυγούστου 2022. Αλλά το σύστημα χαμηλής πίεσης στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα που παρακολουθούν δείχνει 0 σημάδια ανάπτυξης αυτή τη στιγμή. Και πάλι, όλα αυτά θα μπορούσαν να αλλάξουν στο μέλλον.

Τι μπορείτε να κάνετε για να είστε προετοιμασμένοι

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να είστε προετοιμασμένοι; Συμπεριλάβαμε το βίντεό μας παρακάτω σχετικά με το τι θα θέλαμε να γνωρίζαμε πριν επισκεφτούμε τον κόσμο της Disney κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ εδώ για να παρακολουθήσετε το βίντεό μας για το πώς να επιβιώσετε από τον καιρό του Disney World (και την εποχή των τυφώνων).

ΒΡΟΧΕΡΟΣ ΚΑΙΡΟΣ

Έχουμε επίσης μια πλήρη ανάρτηση για το τι πρέπει να κάνουμε όταν συμβαίνει το αδύνατο στη Disney. μπορείτε να διαβάσετε 8 συμβουλές για αναγνώστες του DFB σχετικά με το να ξεφύγετε από μια καταιγίδα στην Disney. και μπορείτε να δείτε ποια κιτ γευμάτων για τυφώνες προσφέρονται όταν οι τυφώνες γίνονται απειλή για το Πιο Μαγικό Μέρος στη Γη.

Το NOAA συνιστά επίσης κατεβάζοντας την εφαρμογή FEMA και επισκεφτείτε το Ready.gov για συμβουλές για το πώς να προετοιμαστείτε. Εάν πρόκειται να ταξιδέψετε στο Disney World κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων, φροντίστε να το κάνετε ελέγξτε την πρόγνωση του καιρού πριν από το ταξίδι σας, ώστε να ξέρετε τι να περιμένετε.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τον πιο ακραίο καιρό που έχουμε δει ποτέ στο Disney World.

Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε ενημερώσεις σχετικά με την εποχή των τυφώνων στη Φλόριντα για να σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία πρέπει να γνωρίζετε πριν από το ταξίδι σας. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε γιατί υπάρχουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ τυφώνες στον Βόρειο Ατλαντικό τώρα.

,


Μην το χάσετε Οποιος Διασκέδαση της Disney!

Παραγγείλετε το αντίγραφό σας του 2022 DFB Guide to Walt Disney World Dining σήμερα!

Με περισσότερα από 750 σελίδες, ο Οδηγός DFB 2022 για το Walt Disney World Dining είναι γεμάτος συμβουλές και εργαλεία προγραμματισμού που αναπτύχθηκαν από ειδικούς της Disney World για 30+ χρόνια επισκέψεων. Κάναμε την έρευνα για εσάς, ώστε να ξέρετε ποια σημεία θα ταιριάζουν μοναδικά στις ανάγκες της οικογένειάς σας!

Με μίνι κριτικές του κάθε εστιατόριο, μπαρ, σαλόνι, περίπτερο και πολλά άλλα; ένα ολόκληρο κεφάλαιο για τα καλύτερα σνακ στο Disney World; γεμάτος Ανάλυση σχεδίου τραπεζαρίας της Disney (και πώς να αποκτήσετε ΔΩΡΕΑΝ φαγητό); και ένα πλήρες κεφάλαιο για τις εκπτώσεις και τις προσφορές; θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να προγραμματίσετε τις καλύτερες διακοπές σας ακόμα.

Κάντε κλικ εδώ για να παραγγείλετε το αντίγραφο του 2022 DFB Guide to Walt Disney World Dining E-book με κωδικό WDW2022 για εξοικονόμηση 25% στην τιμή κάλυψης σήμερα!

κουμπί έτοιμο προς αγορά
Οι οδηγοί μας υποστηρίζονται από 100% εγγύηση επιστροφής χρημάτων, οπότε δεν έχετε τίποτα να χάσετε. 🙂

Θα ταξιδέψετε στο Disney World κατά την περίοδο των τυφώνων το 2022; Πείτε μας στα σχόλια.

Leave a Comment