Τι γίνεται με το Downtime στη Disneyland; – Ιστολόγιο TouringPlans.com

εδώ για δεδομένα πάρκων και εδώ για δεδομένα για συγκεκριμένα αξιοθέατα). Στέκομαι πίσω από αυτά τα λόγια – τα πράγματα δεν πάνε καλά, και ακόμη και ένα πάρκο με μέσο όρο 3-4% της χωρητικότητας που χάνεται κάθε μέρα λόγω διακοπής λειτουργίας δεν θα πρέπει να είναι αποδεκτό. Και όμως… εσείς οι έξυπνοι αναγνώστες, εσείς, μου ζητήσατε να το συγκρίνω με τη Disneyland. Και θα προχωρήσω και θα πω ότι σοκαρίστηκα από τα αποτελέσματα.

Στη σημερινή ανάρτηση θα δούμε πώς η συνολική χωρητικότητα που χάθηκε λόγω διακοπής λειτουργίας στα πάρκα της δυτικής ακτής συγκρίνεται με τα πάρκα της ανατολικής ακτής για όλο το 2022. Και στη συνέχεια θα συνδυάσουμε συγκεκριμένα σύνολα πανομοιότυπων (ή σχεδόν πανομοιότυπων) αξιοθέατων. ότι μπορούμε να προσδιορίσουμε αν μπορούμε να εντοπίσουμε κάποια τάση.

Η προσωπική μου νέμεση της Disneyland; Big Thunder Mountain. Αλλά είναι εντάξει. Μου έδωσε πολλά περάσματα οποτεδήποτε/οπουδήποτε.

Εξηγήστε τα Μαθηματικά

Αν αναζητήσετε οποιαδήποτε προηγούμενη ημερομηνία στο ημερολόγιο του πλήθους (Disney World ή Disneyland), θα δείτε πληροφορίες σχετικά με την απώλεια χωρητικότητας λόγω διακοπής λειτουργίας για κάθε πάρκο. Και αν κοιτάξετε τυχόν γραφήματα χρόνων αναμονής για οποιοδήποτε αξιοθέατο για οποιαδήποτε ημερομηνία στο παρελθόν, μπορείτε επίσης να καταλάβετε πότε μια διαδρομή μειώνεται από την έλλειψη δημοσιευμένων χρόνων αναμονής για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Για αυτήν την ανάρτηση, θα εξετάσουμε δύο διαφορετικές ερωτήσεις και σύνολα δεδομένων:

 1. Σε επίπεδο πάρκου, τα πάρκα στη δυτική ή ανατολική ακτή παρουσιάζουν μεγαλύτερη απώλεια χωρητικότητας λόγω απροσδόκητου χρόνου διακοπής λειτουργίας;
 2. Όταν συγκρίνετε παρόμοια αξιοθέατα σε κάθε ακτή, ποιο χάνει λιγότερη χωρητικότητα λόγω απροσδόκητου χρόνου διακοπής λειτουργίας;

Ποιο πάρκο έχει τα χειρότερα προβλήματα χωρητικότητας;

Μια σημείωση πριν βουτήξουμε – δεν έχουμε δύο ολόκληρα χρόνια δεδομένων μετά το άνοιγμα για την Disneyland ή την California Adventure. Αυτό σημαίνει ότι οι τάσεις δεν είναι πραγματικά δίκαιες, καθώς υπάρχουν κάποιοι παρόμοιοι καιρικοί κύκλοι εκεί, αν και είναι πολύ μικρότεροι σε κλίμακα και κορυφώνονται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές από εκείνους στο Walt Disney World.

Έτσι, θα συγκρίνουμε δεδομένα από το 2022, μέχρι στιγμής. Αυτοί οι σχεδόν 6 μήνες και στις δύο ακτές περιέχουν πολύ παρόμοια ποσοστά της συνολικής μέσης βροχόπτωσης και στις δύο ακτές, επομένως, παρόλο που πλήττει διαφορετικά μέρη του καιρικού κύκλου, είναι δίκαιη σύγκριση που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή.

Χάθηκε η μέση χωρητικότητα ολόκληρου του πάρκου λόγω κλεισίματος αξιοθέατου ανά πάρκο για τον Ιανουάριο-Ιούνιο 2022

Αυτοί οι αριθμοί δεν είναι μόνο οπτικά εντυπωσιακοί – είναι στατιστικά σημαντικοί. Τόσο η Disneyland όσο και η California Adventure χάνουν περισσότερη χωρητικότητα λόγω διακοπής λειτουργίας από οποιοδήποτε από τα πάρκα Walt Disney World. Στην πραγματικότητα, τα προβλήματα χωρητικότητας στη Ντίσνεϋλαντ σημαίνουν ότι κάθε ώρα, κατά μέσο όρο, τα αξιοθέατα με απροσδόκητο χρόνο διακοπής λειτουργίας θα μπορούσαν να έχουν χειριστεί 2120 επιπλέον άτομα εάν ήταν ξυπνητά. Και στο California Adventure, ο ίδιος αριθμός είναι 1450 άτομα. Αυτό ισοδυναμεί με το Big Thunder Mountain να πέφτει όλη μέρα κάθε μέρα στη Disneyland, ή το Toy Story Midway Mania να είναι κάτω όλη μέρα κάθε μέρα στο California Adventure. Οχι πολύ καλά.

Ακόμα πιο τρελό; Στο Walt Disney World, υπάρχουν τρία αξιοθέατα με απώλεια μέσης χωρητικότητας άνω του 10% λόγω του χρόνου διακοπής λειτουργίας μέχρι στιγμής φέτος. Σε αυτήν τη δυτική ακτή, αυτός ο αριθμός των αξιοθέατων εκτοξεύεται σε ΕΠΤΑ.

Μέση χωρητικότητα που χάθηκε λόγω κλεισίματος αξιοθέατου για τον Ιανουάριο-Ιούνιο 2022
 • Τα Golden Zephyr και Silly Symphony Swings είναι και τα δύο πολύ ευαίσθητα στον άνεμο και και τα δύο έχουν απίστευτα μεγάλη απώλεια χωρητικότητας λόγω διακοπής λειτουργίας. Το Golden Zephyr έχει πέσει σχεδόν δύο ολόκληρους μήνες από τους προηγούμενους έξι. Στο πρόσφατο ταξίδι μου, ήταν εκτός λειτουργίας για 2 ημέρες, εκτός από ένα παράθυρο περίπου 2 ωρών. Γιούχα.
 • Ο Ιντιάνα Τζόουνς είναι περίπλοκος και… γερνάει. Περίεργο να το λέω, αλλά θα το πω. Δεν έχει κλείσει για περισσότερες από 3 ή 4 ημέρες ανακαίνισης από το 2017.
 • Το Grizzly River Run είναι ένα από αυτά τα τεχνητά θαλάσσια αξιοθέατα και μετά ερχόμαστε στον εχθρό μου. Χαίρομαι που είναι στη λίστα και που δεν με μισεί απλώς.
 • Οι Incredicoaster και Matterhorn συμπληρώνουν το κλαμπ «πάνω από 10%. Και τα δύο περίπλοκα, υπαίθρια αξιοθέατα. Ταιριάζουν στο καλούπι ως αναξιόπιστα και κλείνουν σχετικά συχνά.

Σύγκριση αξιοθέατων

Υπαίθρια αξιοθέατα

Μέση χωρητικότητα που χάθηκε λόγω κλεισίματος αξιοθέατου για τον Ιανουάριο-Ιούνιο 2022

Το παραπάνω διάγραμμα συγκρίνει τα αξιοθέατα που εμφανίζονται και στις δύο ακτές και που είναι πιο επιρρεπή σε κλεισίματα που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες.

 • Το Mad Tea Party είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση εδώ, γιατί στο WDW είναι κάτω από ένα είδος στέγης και στο DLR είναι πιο ανοιχτό στα στοιχεία.
 • Η μοναδική εξαίρεση στον γενικό κανόνα εδώ είναι η Jungle Cruise, η οποία χάνει περισσότερη χωρητικότητα λόγω διακοπής λειτουργίας στη Disneyland από ό,τι στο Magic Kingdom.
 • Ο Dumbo βλέπει διαφορές στο χρόνο διακοπής λειτουργίας που δεν διαφέρουν σημαντικά στατιστικά μεταξύ των δύο ακτών.
 • Τα άλλα τρία αξιοθέατα – το Astro Orbiter, το Big Thunder και το Splash έχουν όλα πολύ μεγαλύτερο χρόνο διακοπής λειτουργίας στο WDW από ό,τι στη Disneyland.

Εσωτερικά αξιοθέατα

Μέση χωρητικότητα που χάθηκε λόγω κλεισίματος αξιοθέατου για τον Ιανουάριο-Ιούνιο 2022
 • Αρχικά, ας αναφέρουμε ποια αξιοθέατα δεν έχουν αξιοσημείωτη διαφορά στο χρόνο διακοπής της λειτουργίας μεταξύ των ακτών – το Buzz Lightyear και το Mickey’s PhilharMagic είναι το καθένα ένα πλύσιμο.
 • Μόλις τα αποκλείσουμε, υπάρχουν μόνο δύο αξιοθέατα που έχουν χειρότερα προβλήματα διακοπής λειτουργίας στο Walt Disney World από τα αντίστοιχα της Disneyland. Αυτά είναι τα Tower of Terror (slash Mission: Breakout) και Pirates of the Caribbean. Συζητήσαμε ήδη την περασμένη εβδομάδα ότι ο Πύργος του Τρόμου είναι λίγο μια ανωμαλία αυτή τη στιγμή – η κρυφή ανακαίνισή του σημαίνει ότι είναι πολύ πιο επιρρεπής σε απροσδόκητο κλείσιμο από το κανονικό. Και οι Πειρατές της Καραϊβικής στη Ντίσνεϋλαντ έχουν ένα μικρό μέγεθος δείγματος – είναι κλειστό για ανακαίνιση από τις 14 Μαρτίου.
 • Κάθε άλλη σύγκριση εδώ αποδεικνύεται ότι ευνοεί τον Walt Disney World. Μερικές φορές σε εντυπωσιακά μεγάλες ποσότητες, όπως στα αγαπημένα Fantasyland στο Peter Pan’s Flight και είναι ένας μικρός κόσμος.
 • Μερικές από αυτές τις διαφορές μπορούν τουλάχιστον εν μέρει να εξηγηθούν από τα αξιοθέατα που έχουν περισσότερες εφεδρικές επιλογές στο Walt Disney World – όπως το Toy Story Mania που έχει περισσότερα κομμάτια στα Hollywood Studios από ό,τι στο California Adventure ή το Soarin που έχει περισσότερα θέατρα στο EPCOT από ό,τι στο Περιπέτεια Καλιφόρνια. Άλλα αξιοθέατα… όχι και τόσο.

Τι σημαίνει αυτό για σας?

 1. Σε μια παράξενη στροφή του κινήματος «Να είσαι δίκαιος στη Φλόριντα», τουλάχιστον η Φλόριντα έχει λιγότερα προβλήματα διακοπής λειτουργίας από την Καλιφόρνια. Ναι;
 2. Γενικά, τα υπαίθρια αξιοθέατα έχουν καλύτερη τύχη στη Disneyland από ό,τι στο Disney World. Τούτου λεχθέντος, τα αξιοθέατα σε ορισμένα μέρη του California Adventure είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στον άνεμο. Αν θέλετε να κάνετε κάτι σαν το Golden Zephyr ή το Silly Symphony Swings, κάντε το σε ώρες χαμηλού ανέμου.
 3. Στο Disney World, ορισμένα αξιοθέατα επωφελούνται από το ότι έχουν περισσότερο χώρο και επομένως έχουν ενσωματωμένα αντίγραφα ασφαλείας για τον εαυτό τους. Όταν αυτά τα αντίγραφα ασφαλείας δεν λειτουργούν για πράγματα όπως ανακαινίσεις, τότε ο χρόνος διακοπής λειτουργίας γίνεται τρελός.

Σας εξέπληξε το μεγάλο ποσό της χαμένης χωρητικότητας λόγω διακοπής λειτουργίας στο Disneyland and California Adventure; Έχετε βιώσει διακοπές στα ταξίδια σας στην Disneyland; Επιτρέψτε μου να μάθω στα σχόλια!

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

 • Είναι τρελό να πιστεύει κανείς ότι το Disney California Adventure είναι ήδη 20 ετών. Δυστυχώς το πάρκο παραμένει ως επί το πλείστον κλειστό κατά τη διάρκεια…

 • Με βάση τις συστάσεις του CDC και τις τοπικές συστάσεις, η Disney κυκλοφόρησε μια αλλαγή στην τρέχουσα πολιτική μάσκας. Το επίσημο…

 • Σήμερα, το Indiana Jones Adventure: Temple of the Forbidden Eye άνοιξε στη Disneyland με ένα εκπληκτικό χαρακτηριστικό. Η επιλογή συμμετοχής…

 • Τι βόλτα ήταν. Τον Ιούλιο του 2020, το Walt Disney World άνοιξε ξανά μετά την παύση λειτουργίας του COVID-19, ενώ το Disneyland Resort παρέμεινε κλειστό.…

Leave a Comment