Τα τεχνικά ζητήματα που θα μπορούσαν να καταστρέψουν το πρωί σας στο Disney World

Φανταστείτε το εξής: έχετε ρυθμίσει το ξυπνητήρι σας για τις 6:45 π.μ. για να αφήσετε στον εαυτό σας ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ χρόνο για την εικονική ουρά στις 7 το πρωί και την πτώση του Genie+. Και αν είστε επισκέπτης του θερέτρου, ετοιμάζεστε επίσης να αγοράσετε τις πρώτες σας ατομικές επιλογές αξιοθέατων εκείνη τη στιγμή. Απλώνετε το τηλέφωνό σας στο σκοτάδι του δωματίου του ξενοδοχείου σας, προσπαθώντας να μην ξυπνήσετε την οικογένειά σας, ανοίγετε την εφαρμογή My Disney Experience και αντιμετωπίζετε…τεχνικά προβλήματα. 😑

EPCOT

Δεν είναι το τηλέφωνό σας, είναι ένα τεχνικό ζήτημα εντελώς εκτός ελέγχου και σας εμποδίζει να κάνετε τις επιλογές Genie+ για την ημέρα και να κάνετε άλλα πράγματα στην εφαρμογή Disney. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν εφιάλτης, αλλά ήταν η πραγματικότητα μερικών ανθρώπων ένα πρωί στο Disney World.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2022, ένας από τους υπέροχους ρεπόρτερ μας στο DFB επικοινώνησε με την ομάδα για να δει αν κάποιος άλλος αντιμετώπιζε τεχνικά προβλήματα. Αυτός ο δημοσιογράφος μοιράστηκε ότι ήταν προσπαθούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στις κρατήσεις του Park Pass τόσο στο τηλέφωνο όσο και στο φορητό υπολογιστή τους πριν από τις 7 το πρωί και αντιμετώπιζαν τεχνικά προβλήματα.

Αρχικά, κατά την απόπειρα σύνδεσης, η οθόνη απλώς περνούσε σπειροειδή μέσα από αυτόν τον μπλε κύκλο και, στη συνέχεια, τους έδιωχνε ξανά στην οθόνη σύνδεσης. Κάτι παρόμοιο βίωσε ένα άλλο μέλος της ομάδας, όπου κάθε φορά που προσπαθούσαν να συνδεθούν μέσω της εφαρμογής My Disney Experience και να αγγίξουν για να δουν τα σχέδιά τους Genie+, το σύστημα έκανε κύκλο για λίγο και μετά τους έδιωχνε.

Ωχ όχι

Όταν ένα μέλος της ομάδας μπήκε σε ένα κανάλι συνομιλίας και ρώτησε ένα μέλος του Cast τι συνέβαινε, η συνομιλία έδειξε ότι το σύστημα υποβαλλόταν σε «μαγικές βελτιώσεις» και ήταν άγνωστο πότε θα γίνονταν αυτές οι «μαγικές βελτιώσεις».

Πρέπει να προσπαθήσω ξανά αργότερα

Αρκετά μέλη της ομάδας μας αντιμετώπισαν παρόμοιο τεχνικό πρόβλημα.

Τεχνικά προβλήματα

Τελικά, κάποιος μπόρεσε να περάσει σε μέρος του τμήματος Genie+ της εφαρμογής, αλλά έδειξε ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμες εμπειρίες Genie+ στο Magic Kingdom, παρά το γεγονός ότι ήταν πολύ μετά τις 7 το πρωί — οπότε οι επισκέπτες θα έπρεπε μπόρεσαν να κάνουν τις πρώτες τους επιλογές Genie+.

Τίποτα εδώ

Όταν προσπάθησαν να αγοράσουν το Genie+, χτυπήθηκαν με μια οθόνη που έδειχνε ότι οι επιλογές τους δεν μπορούσαν να φορτωθούν.

Οχι!

Δεν ήταν ένα υπέροχο πρωινό όταν πρόκειται για Genie+, Lightning Lanes και My Disney Experience.

Ω Jeez

Γύρω στις 7:42 π.μ., ωστόσο, φαινόταν ότι όλα είχαν ξεκινήσει ξανά.

Αλλά τα τεχνικά ζητήματα του πρωινού είχαν σημαντικό αντίκτυπο σε ένα πολύ σημαντικό πράγμα — η εικονική ουρά για το Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind στο EPCOT. Κανονικά, τα πρώτα εικονικά σημεία ουράς θα ήταν διαθέσιμα στις 7 π.μ., με τη δεύτερη εικονική ώρα εγγραφής στην ουρά να ανοίγει στη 13:00. Όμως, λόγω των προβλημάτων, φαίνεται ότι η εικονική πτώση της ουράς καθυστέρησε.

Ένας από τους ρεπόρτερ μας τελικά έλαβε μια ειδοποίηση από την εφαρμογή My Disney Experience που έδειχνε ότι η εικονική ουρά είχε μερική καθυστέρηση και θα άνοιγε ξανά για τους επισκέπτες στις 8:40 π.μ.

Σημαντικό μήνυμα

Ποια είναι λοιπόν τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να μάθουμε από όλα αυτά; Τεχνικά ζητήματα μπορούν και συμβαίνουν στο Disney World και πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για αυτά. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι αυτό μπορεί να σας συμβεί μπορεί να σας βοηθήσει να έρθετε προετοιμασμένοι και *ελπίζουμε* να σας βοηθήσει να είστε λίγο λιγότερο απογοητευμένοι και σοκαρισμένοι αν βρεθείτε σε αυτό το είδος κατάστασης.

Τι μπορείτε να κάνετε για να είστε προετοιμασμένοι; Έχουμε μερικές συμβουλές. Πρώτα, συνεχίστε να ελέγχετε την εφαρμογή My Disney Experience για ενημερώσεις. Συνήθως, τα τεχνικά ζητήματα επιλύονται γρήγορα (αν και μερικές φορές μπορεί να διαρκέσουν λίγο — επομένως θα θέλετε να είστε προετοιμασμένοι και για τα δύο σενάρια). Εάν και όταν επιλυθούν, θα μπορείτε να ελέγξετε την εφαρμογή σας και να δείτε ότι τα πράγματα είναι εφεδρικά και λειτουργούν. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να επιστρέψετε στον προγραμματισμό της ημέρας σας όπως σκοπεύατε — λαμβάνοντας αυτές τις κρατήσεις Genie+ κ.λπ.

Συνεχίστε τον έλεγχο!

Δεύτερον, εάν συνεχίσετε να αντιμετωπίζετε προβλήματα και χρειάζεστε βοήθεια, απευθυνθείτε σε ένα μέλος του Cast. Αυτό μπορεί να σημαίνει να συνομιλείτε μαζί τους μέσω φορητού υπολογιστή, εάν το τηλέφωνό σας συνεχίζει να σας δημιουργεί προβλήματα, να μιλάτε με τα μέλη του Cast στο θέρετρό σας Disney ή να επικοινωνείτε με τα μέλη του Cast στα πάρκα.

Τρίτος, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να φτάσετε νωρίς στα πάρκα τις ημέρες που θα επισκεφθείτε ένα πάρκο όπου η μεγάλη βόλτα είναι κορυφαία προτεραιότητα για εσάς. Εάν τα τεχνικά προβλήματα ταλανίζουν το σύστημα της Disney και δεν μπορείτε να λάβετε μια επιλογή Lightning Lane για το Star Wars: Rise of the Resistance όπως ελπίζατε, το να βρίσκεστε νωρίς στα Hollywood Studios μπορεί να σας βοηθήσει να συνεχίσετε τη διαδρομή με σχετικά μικρότερη αναμονή , ακριβώς μέσω της γραμμής αναμονής.

Άνοδος της Αντίστασης

Ακολουθούν μερικές άλλες επαγγελματικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε σε καταστάσεις όπως αυτή:

1 — Πάρτε το Park Pass WAY εκ των προτέρων — Αν προσπαθούσατε να κάνετε Park Pass σήμερα ενώ συνέβαιναν αυτά τα τεχνικά ζητήματα, αυτό θα προκαλούσε ΠΟΛΥ άγχος. Μπορείτε να το αποφύγετε κάνοντας κρατήσεις Park Pass μήνες νωρίτερα.

2 — Λήψη στιγμιότυπων οθόνης — Αν όντως είχατε πάσο Park αλλά ξεχάσατε ποια πάρκα αντιστοιχούσαν σε ποιες ημέρες, η σημερινή εμπειρία μπορεί να σας είχε προκαλέσει επίσης κάποιο άγχος. Καθώς κάνετε σχέδια για το πάρκο — πάσο στάθμευσης, κρατήσεις για φαγητό κ.λπ. — τραβήξτε στιγμιότυπα οθόνης ώστε να έχετε πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει με την εφαρμογή Disney.

3 — Φέρτε έναν φορητό φορτιστή τηλεφώνου — Αν περάσατε το πρωί τσακώνοντας με το τηλέφωνό σας, οι πιθανότητες είναι πολύ καλές ότι θα είχε απορροφήσει πολλή από την μπαταρία του τηλεφώνου σας. Είναι σημαντικό να έχετε μαζί σας έναν φορητό φορτιστή για να διατηρείτε το τηλέφωνό σας φορτισμένο όλη την ημέρα.

Θυμηθείτε ότι μπορείτε να πάρετε μερικά και στα πάρκα

4 — Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις push από την εφαρμογή My Disney Experience — Ένας από τους ρεπόρτερ μας μπόρεσε να λάβει αυτήν την ειδοποίηση push από τη Disney σχετικά με την αλλαγή στον χρόνο διανομής εικονικής ουράς για το Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind, αλλά αν είχαν αποκλείσει την αποστολή αυτών των ειδοποιήσεων push δεν θα το είχαν δει. Φροντίστε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας πριν από το ταξίδι σας και να επιτρέψετε αυτές τις ειδοποιήσεις push κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στα πάρκα.

5 — Αγοράστε το Genie+ όσο το δυνατόν νωρίτερα — Γενικά, το Genie+ μπορεί να αγοραστεί ήδη από τα μεσάνυχτα της ημέρας που θέλετε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία. Εάν προσπαθούσατε να αγοράσετε το Genie+ και να κάνετε όλες τις επιλογές Genie+ και Lightning Lane ακριβώς στις 7 π.μ., ενώ αυτά τα ζητήματα συνεχίζονταν, πιθανότατα είχατε ακόμα υψηλότερο επίπεδο άγχους! Εάν αγοράσετε το Genie+ εκ των προτέρων, τότε θα νιώθετε λίγο πιο σίγουροι ότι θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόλις επιδιορθωθεί το σύστημα, χωρίς μεγάλη καθυστέρηση.

Lightning Lane

Το κλειδί εδώ είναι να είστε όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι ώστε να νιώθετε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα! Για περισσότερη βοήθεια σχετικά με την τεχνολογική πλευρά των πάρκων της Disney, κάντε κλικ εδώ για να μάθετε για την εφαρμογή My Disney Experience, κάντε κλικ εδώ για να μάθετε για την Παραγγελία μέσω κινητού και κάντε κλικ εδώ για να μάθετε για τις κρατήσεις Park Pass.

Μπά. Γνωρίζουμε ότι ο προγραμματισμός ενός ταξιδιού στον κόσμο της Disney είναι ΠΟΛΥ. Και αυτό το Genie+ και όλη η τεχνολογία μπορεί να σας προκαλέσει σύγχυση, αν δεν είχατε χρειαστεί να το χειριστείτε πριν – γι’ αυτό σας φέρνουμε τόσο συχνά αναρτήσεις όπως αυτή, αλλά έχουμε δημιουργήσει επίσης έναν πλήρη οδηγό σε μορφή ebook που σας δίνει όλα από τις πληροφορίες που χρειάζεστε, όλες σε ένα μέρος! Χρησιμοποιήστε τον κωδικό WDW2022 για έκπτωση 25%. Οδηγός DFB για φαγητό στο Walt Disney World.

Μπορείτε να πάρετε μαζί σας το ebook μας!

Και μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα!

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Genie+ στο Disney World

,

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Disney World; Έχουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε


Ποιες είναι οι κορυφαίες συμβουλές σας για την αντιμετώπιση μιας τεχνολογικής καταστροφής στο Disney World; Πείτε μας στα σχόλια.

Leave a Comment