Τα σχέδια για το τρένο από το αεροδρόμιο προς τον κόσμο της Disney ΑΛΛΑΞΑΝ – Θα αξίζει τον κόπο;

Αν ετοιμάζατε τις βαλίτσες σας και ήδη ονειρευόσασταν να πηδήξετε στο τρένο του αεροδρομίου για την Disney World, ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε αυτά τα όνειρα.

©OrlandoSentinel

Το τρένο του αεροδρομίου προς την Disney World βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πολύ καιρό. Το είδαμε να πηγαίνει από μια ιδέα, σε ένα πιο ολοκληρωμένο σχέδιο με χρηματοδότηση από τα Universal Studios(?!). Αλλά τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει με μεγάλο τρόπο. Αξίζει τον κόπο να πάρετε το τρένο του αεροδρομίου; Θα σας οδηγήσει πια στον κόσμο της Disney; Να τι ξέρουμε.

Τι συμβαίνει με τα σχέδια τρένου Brightline;

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, ένα τρένο που συνδέει την Disney World (συγκεκριμένα την Disney Springs) με το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ορλάντο βρίσκεται στα σκαριά εδώ και πολύ καιρό. Υπήρχαν μερικές τεράστιες συζητήσεις σχετικά με τη διαδρομή που θα ακολουθούσε το τρένο από το αεροδρόμιο προς την Disney World, και αυτό έκανε κάποιες μεγάλες αποφάσεις να καθυστερήσουν για αρκετό καιρό.

Στις αρχές του 2022, ήρθε τελικά στο φως ένα σχέδιο που θα μπορούσε να είναι η λύση σε αυτά τα προβλήματα διαδρομής. Μέσα από Πρόγραμμα Sunshine Corridor, Η Brightline θα μισθώσει πίστες από την υπάρχουσα εταιρεία μετακίνησης SunRail. Η διαδρομή Brightline θα πήγαινε από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ορλάντο, θα περνούσε από το Συνεδριακό Κέντρο Orange County, στο South International Drive και μετά θα κατευθυνόταν προς την Disney Springs (και τελικά θα έφτανε στην Τάμπα).

©Brightline

Τα πράγματα φαινόταν πραγματικά να προχωρούν στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος Sunshine Corridor. Η Universal Orlando και ορισμένες άλλες εταιρείες I-Drive υποσχέθηκαν 13 στρέμματα γης για αυτόν τον σταθμό στο Συνεδριακό Κέντρο Orange County, καθώς και εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή και τη συντήρηση του σταθμού. Λήφθηκε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση από το Ενοποιημένο Πρόγραμμα Επιχορήγησης Σιδηροδρομικών Υποδομών και Βελτιώσεων Ασφάλειας του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ για να βοηθήσει με το κόστος κατασκευής του τρένου και τα πράγματα φαινόταν να προχωρούν.

Αλλά μετά, τα πράγματα άλλαξαν.

Η διαδρομή από το αεροδρόμιο Ορλάντο προς την Τάμπα θα περιλαμβάνει μια στάση στο Disney Springs ©Brightline

Τον Ιούνιο του 2022, η Disney ΑΚΥΡΩΣΕ τη συμμετοχή της με το τρένο Brightline, αποχωρώντας συγκεκριμένα από την ύπαρξη ενός σταθμού Disney Springs ως μέρος της διαδρομής. Ο εκπρόσωπος της Disney Avery Maehrer είπε, «Όπως γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτό το έργο, η νέα διαμόρφωση διαδρομής δεν υποστηρίζει σταθμό Disney Springs και ως εκ τούτου, δεν αναμένουμε να είμαστε μέρος αυτού του έργου.»

Τότε τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο ενδιαφέροντα. Η Brightline επιβεβαίωσε έκτοτε ότι ενώ ένας σταθμός στην ιδιοκτησία της Disney δεν είναι πλέον στο σχέδιο, Η Brightline εξακολουθεί να εργάζεται για να φέρει τους αναβάτες όσο το δυνατόν πιο κοντά στη Disney. Στα σκαριά τώρα είναι ένας «εναλλακτικός» σταθμός που πρόκειται να τοποθετηθεί «κοντά στην αρχική τοποθεσία της Disney Springs, αν και όχι σε γη που ανήκει στην Disney», σύμφωνα με τον Ben Porritt, ανώτερο αντιπρόεδρο εταιρικών υποθέσεων της Brightline.

©Brightline

Οπότε ακόμη σχεδιάζεται να γίνει σταθμός Κλείσε στο Disney World, αλλά τι σημαίνει αυτό; Να τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Θα μπορούσε ακόμα να σας οδηγήσει στον κόσμο της Disney;

Το μεγάλο ερώτημα που πιθανότατα στο μυαλό σας είναι, «θα μπορεί το τρένο Brightline να με μεταφέρει από το αεροδρόμιο στο Disney World;» Σε αυτό το σημείο, φαίνεται ότι η απάντηση είναι «ίσως», λαμβάνοντας υπόψη ότι ο σταθμός βρίσκεται στα σκαριά που προορίζεται να είναι «κοντά» στον προηγουμένως προγραμματισμένο σταθμό της Disney Springs, αλλά υπάρχουν ακόμα ΠΟΛΛΑ ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα.

Όπως σημειώσαμε, η Brightline επιβεβαίωσε ότι εργάζονται σε έναν «εναλλακτικό» σταθμό που θα ήταν κοντά στην αρχική τοποθεσία της Disney Springs, αλλά Δεν έχουν ανακοινώσει ακριβώς πού θα είναι αυτός ο σταθμός. Το “κοντά” είναι μια αρκετά γενική λέξη. Το “κοντά” μπορεί να σημαίνει 5 λεπτά μακριά ή περισσότερα περίπου 20-25 λεπτά μακριά.

©Brightline

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα εδώ θα είναι βρίσκοντας τη γη που απαιτείται για την κατασκευή αυτού του σταθμού κοντά στην Disney World. Σύμφωνα με το Orlando Business Journal, ο Chuck Whittall, πρόεδρος της Unicorp National Developments, είπε ότι δεν υπάρχει πολλή διαθέσιμη γη εκεί κοντά. Ωστόσο, μια πιθανή λύση θα μπορούσε να είναι οι κοντινοί ενδιαφερόμενοι να συνεργαστούν για να βρουν ένα κατάλληλο ακίνητο για τον σταθμό. Οι κοντινές επιχειρήσεις πιθανότατα θα επωφεληθούν από την κατασκευή ενός σταθμού, καθώς θα μπορούσε να προσελκύσει τουρίστες και πελάτες στα καταστήματά τους.

Αυτήν τη στιγμή, η διαδρομή του Προγράμματος Sunshine Corridor θα σήμαινε ότι το τρένο θα πήγαινε από Διεθνές Αεροδρόμιο Ορλάντο κατά μήκος της State Road 528 και της Taft-Vineland Road. Θα είχε στάσεις στο Συνεδριακό Κέντρο Orange County/Διεθνές διάδρομο οδήγησης και μετά θα κατέβαινε στο Interstate 4 προς την Τάμπα.

©Brightline

Ακόμα κι αν η Brightline κατασκευάσει τον σταθμό «κοντά» στην Disney World, θα μπορούσαν να υπάρξουν κάποιες επιπλοκές.

Τα υπέρ

Αρχικά, ας δούμε τα καλά πράγματα. Εάν κατασκευαστεί, πιθανώς (όπως λέει η Brightline) θα είναι στην πραγματικότητα «κοντά» στην Disney World, σας φέρνει πιο κοντά στο πιο μαγικό μέρος στη Γη παρά στο αεροδρόμιο.

Υπάρχει πιθανότητα η Disney να εμπλακεί σε αυτό το στάδιο, μόλις ο σταθμός χτιστεί «κοντά» αλλά όχι στην ιδιοκτησία τους, για να βοηθήσει τους επισκέπτες να μεταφερθούν στα ξενοδοχεία/πάρκα. Το Orlando Business Journal σημειώνει ότι τα στελέχη της Disney δεν ήταν διαθέσιμα να σχολιάσουν πώς θα μπορούσαν να συνδέσουν τον κοντινό σταθμό με τα πάρκα.

Η Disney πρόσφερε προηγουμένως τα δωρεάν λεωφορεία Magical Express από/προς το αεροδρόμιο και τα ξενοδοχεία της Disney World, αλλά αυτή η υπηρεσία σταμάτησε. Θα ήταν πιο πρόθυμη η Disney να προσφέρει μια παρόμοια υπηρεσία από έναν πιο κοντινό σιδηροδρομικό σταθμό; Ίσως επειδή η απόσταση θα είναι μικρότερη, θα ήταν ευκολότερο να δικαιολογηθούν στους προϋπολογισμούς τους; Είναι ασαφές.

©Brightline

Όσον αφορά τα πλεονεκτήματα, εάν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αυτό θα σας φέρει δυνητικά πιο κοντά στον τελικό προορισμό σας, θα μπορούσε να είναι αρκετά λογικό όσον αφορά την τιμή και θα μπορούσε να σας κάνει τα πράγματα βολικά εάν προτιμάτε να μην ασχολείστε με μια υπηρεσία μεταφοράς από το αεροδρόμιο.

Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι που περιλαμβάνει τόσο την Universal όσο και την Disney World, αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι ένας καλός δρόμος για εσάς, καθώς Η στάση Orange County Convention Center αναμένεται να είναι κοντά στο Universal.

Θα μπορούσατε να είστε στο Χόγκουαρτς

Θα μπορούσατε να κατεβείτε από εκεί και να περάσετε λίγο χρόνο στη Universal, και στη συνέχεια να πάρετε το δρόμο προς τη Disney ή να συνδεθείτε από τον σταθμό “κοντά” στη Disney στη Universal.

Τα μειονεκτήματα

Από την άλλη πλευρά, Είναι πιθανό η Disney να μην εμπλακεί καθόλου και οι επισκέπτες θα πρέπει απλώς να βρουν το δρόμο τους από τον “κοντινό” σταθμό προς το Disney World. Ανάλογα με το τι είναι διαθέσιμο, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα μπείτε σε ένα κοινόχρηστο όχημα, ταξί ή άλλο μέσο μεταφοράς για να φτάσετε στη Disney, κάτι που θα μπορούσατε να κάνετε απευθείας από το αεροδρόμιο, παρακάμπτοντας αυτό το μεσαίο βήμα.

Εάν πρέπει να σχεδιάσετε τη δική σας μεταφορά για το ταξίδι σας από τον σιδηροδρομικό σταθμό Brightline στη Disney, Το ταξίδι σας από το αεροδρόμιο προς την Disney θα περιλαμβάνει ουσιαστικά διπλάσιο προγραμματισμό (και ενδεχομένως περισσότερο κόστος), καθώς θα πρέπει να προγραμματίσετε τη διαδρομή με το Brightline στον σταθμό ΚΑΙ τη μεταφορά σας από το σταθμό στη Disney. Και θα πρέπει να προγραμματίσετε για αυτό και τους δύο τρόπους του ταξιδιού σας — τόσο προς και από το αεροδρόμιο.

Πώς θα φτάσετε στο Disney World;

Εκτός αν ο εναλλακτικός σταθμός είναι πολύ πολύ κοντά στο Disney World (κάτι που μπορεί να είναι απίθανο ανάλογα με τη διαθεσιμότητα της γης) ή η Disney παρέμβει για να παρέχει μεταφορά, μπορεί απλώς να σημαίνει περισσότερη δουλειά από την πλευρά σας για να τακτοποιήσετε όλα τα πράγματα. Αλλά αν είστε μεγάλος θαυμαστής των τρένων, σας αρέσει η ιδέα να πλησιάσετε τη Disney μέσω των μέσων μαζικής μεταφοράς και θέλετε να έχετε έναν τρόπο να πλησιάσετε επίσης τη Universal, αυτό θα μπορούσε να είναι κάτι που θα σας αρέσει.

Τελικά, υπάρχουν πολλά άγνωστα εδώ. Πόσο βολικός θα είναι ο «εναλλακτικός» σταθμός κοντά στην Disney; Θα ήταν καλύτερα να πάρετε απλώς το τρένο στη στάση του Συνεδριακού Κέντρου της Όραντζ Κάουντι και ενδεχομένως να πάρετε μεταφορά για τη Disney από εκεί; Θα ήταν πιο εύκολο να κανονίσετε τη μεταφορά απευθείας από το αεροδρόμιο; Τι θα είναι φθηνότερο; Τι θα είναι πιο γρήγορο; Τι θα είναι καλύτερο για τα σχέδιά σας; Πολλά μένουν να φανούν.

Άλλες επιλογές για να φτάσετε προς/από το Disney World και το αεροδρόμιο

Ας υποθέσουμε ότι η στάση του τρένου Brightline “κοντά” στη Disney δεν σας φαίνεται καλό σχέδιο — πώς αλλιώς μπορείτε να φτάσετε από το αεροδρόμιο στο Disney World τώρα ή στο μέλλον; Υπάρχουν πολλές επιλογές!

Θα μπορούσατε να πάτε για ένα ταξί, ή απλώς χρησιμοποιήστε μια υπηρεσία κοινής χρήσης αυτοκινήτου — όπως η Uber ή η Lyft. Θα μπορούσατε επίσης να επιλέξετε ένα Υπηρεσία αντικατάστασης Magical Expressόπως το The Sunshine Flyer ή το Mears Connect, που θα σας μεταφέρει από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο σας στην Disney (με κόστος, φυσικά).

Λεωφορείο Mears Connect

Θα μπορούσατε επίσης νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο αν αυτό είναι κάτι που προτιμάτε ή συνεργάζεστε ιδιωτικές εταιρείες μεταφοράς αυτοκινήτων θα έρθει να πάρει εσάς και την οικογένειά σας και να σας οδηγήσει ακριβώς εκεί που πρέπει να πάτε.

Όλα αυτά έρχονται με τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ορισμένα είναι πιο ακριβά, ενώ άλλα προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία. Μερικά είναι πιο άμεσο, ενώ άλλα θα απαιτήσουν περισσότερη αναμονή, αλλά είναι ευκολότερα στο πορτοφόλι σας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε σχετικά με τις ταξιδιωτικές επιλογές μεταξύ Disney World και αεροδρομίου

Ποιο είναι το επόμενο?

Λοιπόν τι ακολουθεί? Το τρένο Brightline από το αεροδρόμιο προς το συνεδριακό κέντρο Orange County και πιθανώς μια «εναλλακτική» στάση της Disney είναι πολύ μακριά. Η σύνδεση της Brightline από το West Palm Beach με το αεροδρόμιο του Ορλάντο έχει ολοκληρωθεί περίπου κατά 80% και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2022. Η εξυπηρέτηση των επιβατών αναμένεται να ξεκινήσει σε αυτή τη διαδρομή το 2023.

Όταν ο σταθμός Disney Springs ήταν ακόμα στα σχέδια, αναμενόταν να ξεκινήσει να λειτουργεί το 2026. Τώρα που τα σχέδια έχουν αλλάξει ελαφρώς, αλλά η έναρξη της χρηματοδότησης έχει επιτευχθεί, τα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε πιο γρήγορα… ή πιο αργά. Ίσως η εύρεση γης για αυτόν τον «εναλλακτικό» σταθμό να περιπλέξει τα πράγματα ή ίσως το γεγονός ότι δεν θα βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Disney θα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα — μόνο ο χρόνος θα δείξει.

Αεροδρόμιο Ορλάντο

Εν τω μεταξύ, θα εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε ποια μεταφορά είναι η καλύτερη για την οικογένειά σας όταν θα φτάσετε από/προς το αεροδρόμιο και τη Disney. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε νέα σχετικά με νέες μεθόδους μεταφοράς, ενημερώσεις σε υπάρχουσες μεθόδους μεταφοράς και άλλες συμβουλές και κριτικές που μπορούν να σας βοηθήσουν στις διακοπές σας.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε εάν πρέπει να χρησιμοποιείτε το ΑΛΛΟ αεροδρόμιο της Disney World και κάντε κλικ εδώ για να δείτε γιατί η οδήγηση στο Disney World μπορεί να είναι το καλύτερο στοίχημά σας.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να λάβετε τη δωρεάν λίστα με τα 10 καλύτερα μυστικά του Disney World! Κάντε κλικ εδώ για να ξεκινήσετε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Τι πιστεύετε για αυτές τις ενημερώσεις στην κατάσταση του τρένου Brightline; Πείτε μας στα σχόλια.

Leave a Comment