Τα αργά πλήθη στον κόσμο της Disney σημαίνουν το ΤΕΛΟΣ του ταξιδιού εκδίκησης;

Ένα από τα λιγότερο μαγικά μέρη του The Most Magical Place on Earth μπορεί να είναι τα ΠΛΗΘΗ. Κανείς δεν θέλει να περιηγηθεί σε μια θάλασσα ανθρώπων στο δρόμο του για να βρει ένα Dole Whip ή να οδηγήσει τον Dumbo the Flying Elephant. Αν και είναι σίγουρα δυνατό να έχετε ένα υπέροχο ταξίδι ακόμα και όταν υπάρχει μεγάλος κόσμος στα πάρκα, είναι πολύ πιο χαλαρωτικό αν μπορείτε να βρείτε χρόνο για να το επισκεφτείτε όταν δεν υπάρχει πολύς κόσμος εκεί.

Πλήθος στον κεντρικό δρόμο | μέσα Αυγούστου 2022

Πρόσφατα, ωστόσο, ήταν δύσκολο να βρεις μια στιγμή που ο κόσμος της Disney δεν είναι γεμάτος στα δοκάρια. Ακόμη και όταν υποτίθεται ότι ήταν η «αργή» σεζόν της Disney, βλέπαμε τα μεγάλα επίπεδα του πλήθους να παραμένουν σχεδόν σταθερά. Αλλά αυτή την εβδομάδα παρατηρήσαμε μια σημαντική αλλαγή στα πάρκα – μπορούμε να απλώσουμε τα χέρια μας και να ΜΗΝ χτυπήσουμε 18 άτομα στη διαδικασία. Σοβαρά, τα πάρκα δεν ήταν απλώς ελαφρώς λιγότερο γεμάτα – μερικές φορές αισθάνονται σαν πόλη-φάντασμα. Τι οδήγησε λοιπόν σε αυτή τη στροφή; Θα μπορούσε να είναι ότι το ταξίδι εκδίκησης τελειώνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ; Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

Τι είναι το ταξίδι εκδίκησης;

Ταξίδι εκδίκησης είναι ένας νεότερος όρος (επινοήθηκε το 2021) για η τάση των ανθρώπων να ταξιδεύουν πιο συχνά λόγω της αναμονής των σχεδίων τους στο παρελθόν για την πανδημία COVID-19. Επειδή πολλοί άνθρωποι ανέβαλαν τις διακοπές τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανυπομονούσαν να βγουν έξω και να ταξιδέψουν μόλις τελειώσουν οι περιορισμοί. Είναι σαν να έπαιρναν «εκδίκηση» οι άνθρωποι για την πανδημία επειδή καθυστέρησαν τα σχέδιά τους κάνοντας περισσότερες διακοπές από ό,τι συνήθως.

Νοτιοδυτική πτήση

Το CNN ανέφερε ότι ο Μάιος του 2021 είδε η “μοναδική υψηλότερη αύξηση στη μέση επισκεψιμότητα ταξιδιωτικών αναζητήσεων” στον ιστότοπο ταξιδιωτικών κρατήσεων Expedia με αύξηση 10%. Αυτό συνέβη μόλις μια εβδομάδα αφότου η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέτεινε τη σύμβασή της με την Pfizer και ενέκρινε το εμβόλιο για εφήβους. ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ, Το 60% των καταναλωτών της Expedia είχε σχέδια να ταξιδέψει στο εσωτερικό και το 27% είχε σχέδια να ταξιδέψει στο εξωτερικό το 2022.

Πλήθος κόσμου στο διεθνές αεροδρόμιο του Ορλάντο

Όχι μόνο περισσότεροι άνθρωποι σχεδίαζαν να ταξιδέψουν από ό,τι συνήθως, αλλά και αυτοί οι άνθρωποι σχεδίαζαν ΜΕΓΑΛΑ ταξίδια. Το CNBC ανέφερε μια τάση να «προχωράει» στις διακοπές του 2022, καθώς περισσότεροι άνθρωποι σχεδίαζαν υπερβολικά ταξίδια. Απέδωσαν αυτή την τάση σε μια νοοτροπία να ζεις τη στιγμή και να εκμεταλλεύεσαι τον χρόνο που έχεις, που προέκυψε από την πανδημία. Σύμφωνα με έρευνα 12.000 ταξιδιωτών σε 12 διαφορετικές χώρες, «το 65% των ερωτηθέντων [planned] να «πάνε μεγάλα» στο επόμενο ταξίδι τους» (CNBC).

Ταξίδι σηκώθηκε

Η Ένωση Ταξιδίων των ΗΠΑ σημείωσε πρόσφατα ότι οι ταξιδιωτικές δαπάνες τον Ιούλιο του 2022 ήταν περίπου στα επίπεδα του Ιουλίου του 2019, «που σηματοδότησε τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα που οι δαπάνες ήταν στα επίπεδα ή πάνω από τα επίπεδα του 2019».

Παρά τις υψηλότερες τιμές ταξιδιού (που προκύπτουν από ελλείψεις προσωπικού και άλλα παγκόσμια ζητήματα), οι άνθρωποι θέλουν να βγουν έξω και να κάνουν τις διακοπές που έχασαν τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτή η τάση έχει διαρκέσει σχεδόν ενάμιση χρόνο τώρα, αλλά μπορεί να επιβραδύνει τώρα.

Μάθετε περισσότερα για το γιατί τα ταξίδια είναι πιο ακριβά τώρα.

Πώς επηρέασε τον κόσμο της Disney;

Οι διακοπές της Disney World σίγουρα χαρακτηρίζονται ως «μεγάλες», επομένως ακολουθεί την τάση που αναφέρθηκε παραπάνω ότι περισσότεροι άνθρωποι έχουν επισκεφτεί τα πάρκα από ό,τι συνήθως τα τελευταία δύο χρόνια. Όχι μόνο βλέπουμε ΜΕΓΑΛΑ πλήθη κατά τη διάρκεια των κανονικά πολυάσχολων σεζόν, αλλά έχουμε δει αυτά τα επίπεδα πλήθους να παραμένουν σταθερά και στις «αργές» σεζόν.

Πλήθος στο Hollywood Studios | αρχές Αυγούστου 2022

Για παράδειγμα, τα τέλη Ιανουαρίου και ο Φεβρουάριος είναι συνήθως μια αργή περίοδος στο Disney World, καθώς πολλοί άνθρωποι επιστρέφουν στο σχολείο και εγκαθίστανται σε μια κανονική ρουτίνα μετά το ταξίδι των διακοπών. Αρχικά είδαμε χαμηλότερα πλήθη στα πάρκα γύρω στα μέσα Ιανουαρίου 2022, αλλά αυτά τα πλήθη μαζεύτηκαν αμέσως μέχρι το τέλος του μήνα.

Πλήθη που εισέρχονται στο Magic Kingdom

Ακόμη και μέχρι τον Φεβρουάριο, τα πλήθη δεν τα παράτησαν. Το πάρκο του Disney World εξαντλείται πολλές ημέρες αυτόν τον μήνα, πράγμα που σημαίνει και τα 4 πάρκα έφτασαν σε χωρητικότητα. Αυτή είναι συνήθως μια πολύ αργή ώρα στα πάρκα, οπότε η αλλαγή ήταν συγκλονιστική εκείνη τη στιγμή.

Είσοδος EPCOT

Καθώς συνεχιζόταν η χρονιά, είδαμε ορισμένους θαυμαστές της Disney να αναφέρουν ότι δεν θα ταξίδευαν τόσο πολύ το καλοκαίρι λόγω πληθωρισμού, αυξήσεων τιμών, πιθανών νέων παραλλαγών COVID-19 και άλλων παραγόντων. Ωστόσο, τα πλήθη του Disney World αντανακλούσαν μια διαφορετική ιστορία καθώς οι κάρτες συνέχισαν να ξεπουλούν και οι επισκέπτες συνέχισαν να γεμίζουν τα πάρκα.

Πλήθη στο Ζωικό Βασίλειο

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης έκθεσης κερδών, τα στελέχη της Disney μοιράστηκαν ότι ήταν βέβαιοι ότι τα πάρκα θα συνέχιζαν να προσελκύουν πολλούς επισκέπτες. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, Μπομπ Τσάπεκ, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν βλέπει «τίποτα στο μέλλον που να δείχνει κάτι το αντίθετο από αυτό που έχουμε δει» όσον αφορά τη ζήτηση των επισκεπτών για τα θεματικά πάρκα. Ισχυρίστηκε ότι η νέα τάση των συνεχών μεγάλων πλήθους ήταν «ανθεκτική και μακροχρόνια». Με άλλα λόγια, Η Disney αναμένει ότι η ζήτηση θα παραμείνει υψηλή. Και μέχρι στιγμής είχαν δίκιο. Αλλά τώρα βλέπουμε ότι αυτό αρχίζει να αλλάζει.

Μάθετε περισσότερα για το τι είπαν τα στελέχη της Disney σχετικά με τη ζήτηση εδώ.

Λοιπόν, τι είναι διαφορετικό τώρα;

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, Έχουμε δει μια σημαντική πτώση στα επίπεδα του πλήθους στα πάρκα. Αν και συνήθως περιμένουμε αυτό να συμβεί γύρω στις αρχές Σεπτεμβρίου (καθώς τελειώνει το καλοκαίρι, τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο και μερικοί άνθρωποι περιμένουν τις διακοπές τους), έχουμε συνηθίσει στη συνεχή πολυκοσμία ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου. Ήταν λίγο σοκ που μπήκα σε ένα μισοάδειο Magic Kingdom αυτή την εβδομάδα!

Πού πήγαν όλοι;

Θα μπορούσε αυτό να είναι η αρχή των τάσεων του πλήθους που επιστρέφουν στο κανονικό; Είναι πιθανό ότι τώρα – μερικά χρόνια μετά την άρση των περιορισμών για τον COVID-19 – Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κάνει τα ταξίδια εκδίκησης και τώρα επιστρέφουν σε ένα κανονικό πρόγραμμα διακοπών. Περισσότεροι άνθρωποι επέστρεψαν επίσης σε θέσεις γραφείου όπου στο παρελθόν μπορεί να δούλευαν από το σπίτι (καθώς η εργασία από το σπίτι συνήθως επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία στις διακοπές κατά τη διάρκεια διαφορετικών εποχών του έτους).

Ένας άδειος διάδρομος στο Ζωικό Βασίλειο

Άλλοι παράγοντες μπορεί να συμβάλλουν στην τρέχουσα πτώση του πλήθους. Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για μια πιθανή ύφεση στις ΗΠΑ και θα μπορούσαν να εξοικονομούν τα χρήματά τους αντί να τα ξοδεύουν σε διακοπές. Επιπλέον, το χρέος των πιστωτικών καρτών έφτασε πρόσφατα σε κάποια υψηλά όλων των εποχών, γεγονός που θα μπορούσε επίσης να ωθήσει ορισμένους ανθρώπους να μείνουν σπίτι. Ο πληθωρισμός έχει επηρεάσει πολλά έξοδα που σχετίζονται με ταξίδια, όπως αεροπορικά εισιτήρια, βενζίνη και διαμονή σε ξενοδοχεία.

Disney’s Hollywood Studios

Αυτό ανέφερε η Washington Post ορισμένοι Αμερικανοί αρχίζουν να περιμένουν να ξοδέψουν τα χρήματά τους σε πράγματα όπως η κράτηση πτήσεων, η κατασκευή πισινών στις αυλές τους, η αντικατάσταση της στέγης τους, ακόμη και το κούρεμα. Τους τελευταίους μήνες, ορισμένα νοικοκυριά υπαναχώρησαν σε ορισμένες αγορές, λόγω αυξήσεων τιμών και άλλων παραγόντων.

EPCOT «πλήθη»

Όλοι αυτοί οι παράγοντες φαίνεται να συνδυάζονται για να δημιουργήσουν πλήθη χαμηλότερα από το κανονικό στο Disney World αυτή τη στιγμή. Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε κάποιες ευρύτερες τάσεις για να προσδιορίσουμε πραγματικά αν το ταξίδι εκδίκησης έχει επίσημα τελειώσει, αλλά Αυτό είναι το πρώτο σημάδι ότι θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στις συνήθεις τάσεις του πλήθους στα πάρκα.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε πώς το χαμηλό πλήθος επηρέασε τους χρόνους αναμονής του Disney World.

Φαίνεται λοιπόν ότι τα κανονικά μοτίβα πλήθους του Disney World μπορεί να επιστρέφουν. Έχοντας αυτές τις σταθερές τάσεις σας επιτρέπει να προετοιμαστείτε για τα αναμενόμενα πλήθη και ενδεχομένως ακόμη και προγραμματίστε το ταξίδι σας στις πολυάσχολες και αργές εποχές στα πάρκα. Φυσικά, μπορείτε ακόμα να περάσετε υπέροχα ακόμα κι αν υπάρχει πολύς κόσμος. Δείτε αυτές τις αναρτήσεις για να δείτε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα πλήθη:

Και παρακολουθήστε το DFB για να δείτε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις από τον κόσμο της Disney καθώς σχεδιάζετε το επερχόμενο ταξίδι σας. Μπορείτε να δείτε το blog και να μας ακολουθήσετε στο Instagram, το Facebook, ΚελάδημαYouTube και TikTok.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε τους μεγαλύτερους λόγους που μερικοί άνθρωποι ΔΕΝ Ταξίδεψαν αυτό το καλοκαίρι.


Μην το χάσετε Οποιος Διασκέδαση της Disney!

Παραγγείλετε το αντίγραφό σας του 2022 DFB Guide to Walt Disney World Dining σήμερα!

Με περισσότερα από 750 σελίδες, ο Οδηγός DFB 2022 για το Walt Disney World Dining είναι γεμάτος συμβουλές και εργαλεία προγραμματισμού που αναπτύχθηκαν από ειδικούς της Disney World για 30+ χρόνια επισκέψεων. Κάναμε την έρευνα για εσάς, ώστε να ξέρετε ποια σημεία θα ταιριάζουν μοναδικά στις ανάγκες της οικογένειάς σας!

Με μίνι κριτικές του κάθε εστιατόριο, μπαρ, σαλόνι, περίπτερο και πολλά άλλα; ένα ολόκληρο κεφάλαιο για τα καλύτερα σνακ στο Disney World; γεμάτος Ανάλυση σχεδίου τραπεζαρίας της Disney (και πώς να αποκτήσετε ΔΩΡΕΑΝ φαγητό); και ένα πλήρες κεφάλαιο για τις εκπτώσεις και τις προσφορές; θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να προγραμματίσετε τις καλύτερες διακοπές σας ακόμα.

Κάντε κλικ εδώ για να παραγγείλετε το αντίγραφο του 2022 DFB Guide to Walt Disney World Dining E-book με κωδικό WDW2022 για εξοικονόμηση 25% στην τιμή κάλυψης σήμερα!

κουμπί έτοιμο προς αγορά
Οι οδηγοί μας υποστηρίζονται από 100% εγγύηση επιστροφής χρημάτων, οπότε δεν έχετε τίποτα να χάσετε. 🙂

Ποια είναι η αγαπημένη σας στιγμή για να επισκεφτείτε το Disney World; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

Leave a Comment