Πώς ο Διευθύνων Σύμβουλος Bob Chapek σχεδιάζει να μετατρέψει τη Disney στην κορυφαία επωνυμία “Βιωματικός τρόπος ζωής”

Καλώς ή κακώς, η εταιρεία Walt Disney δεν ήταν ποτέ άγνωστη στην αλλαγή. Η δέσμευση της εταιρείας για πρόοδο και καινοτομία, αν και συχνά φημίζεται ως ιδέα, δεν αντιμετωπίζεται πάντα με ενθουσιασμό από τους θαυμαστές της όταν αυτό σημαίνει αλλαγές στα θεματικά πάρκα ή στο περιεχόμενο των μέσων που παράγεται.

Κάστρο της Σταχτοπούτας

Σίγουρα έχουμε δει πολλές αλλαγές τα τελευταία χρόνια, καθώς η παγκόσμια πανδημία COVID-19 έκλεισε τα θεματικά πάρκα και την παραγωγή πολλών έργων, η εταιρεία ξεκίνησε μια σταδιακή επαναλειτουργία και η Disney World προετοιμάστηκε και άρχισε να γιορτάζει τα 50 της επέτειος. Μέσα από όλες αυτές τις αλλαγές, η Disney οδηγήθηκε από έναν σχετικά νέο CEO: Μπομπ Τσάπεκ. Πού βλέπει λοιπόν ο Chapek να πηγαίνει η Disney τα επόμενα χρόνια; Σε μερικές πρόσφατες συνεντεύξεις, αποκάλυψε το όραμά του για το πώς θα μοιάζει η εταιρεία στο εγγύς μέλλον.

Μερικές από τις πρόσφατες αλλαγές που εισήγαγε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, Μπομπ Τσάπεκ, δέχτηκαν κριτική. Η αντικατάσταση του FastPass+ με το επί πληρωμή σύστημα Genie+ ήταν μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη αλλαγή και το σύστημα κρατήσεων Park Pass (που εισήχθη το 2020) ήταν ένα άλλο σημείο τριβής.

©Προθεσμία

Οι αυξήσεις τιμών στα Πάρκα της Disney και στις υπηρεσίες ροής της Disney ήταν μερικές από τις προσαρμογές που επικρίθηκαν περισσότερο, παρά το γεγονός ότι η αύξηση των τιμών δεν είναι απαραίτητα μια νέα τάση. Ο Chapek υπερασπίστηκε την απόφαση της Disney να αυξήσει τις τιμές, λέγοντας ότι το κόστος καθορίζεται από τη ζήτηση, επομένως «όλα εξαρτάται από τον καταναλωτή».

μαγικό βασίλειο

Πρόσφατα, ο Chapek σχολίασε το Annual Passholders of the Disney Parks, δηλώνοντας ότι η Disney προσπαθεί να εξισορροπήσει τη συμμετοχή των επισκεπτών μεταξύ αυτών των Annual Passholders και άλλων ατόμων που δεν έρχονται τόσο συχνά. Είπε, «Αυτό στο οποίο δεν θα λυγίσουμε είναι να δώσουμε σε κάποιον μια λιγότερο από αστρική εμπειρία στα πάρκα επειδή μπλοκάραμε πάρα πολλούς ανθρώπους εκεί μέσα. Εάν πρόκειται να έχουμε αυτόν τον θεμελιώδη κανόνα, πρέπει να αρχίσετε να εξισορροπείτε ποιον αφήνετε να μπει».

Ετήσια είσοδος Passholder στο EPCOT

Με όλες αυτές τις διαφορετικές αλλαγές και συζητήσεις, μπορεί να αναρωτιέστε τι ακριβώς θα επιφυλάσσει το μέλλον της Disney. Συγκεντρώσαμε μερικές συνεντεύξεις με τον Bob Chapek και αναλύοντας τις τάσεις στα σχόλιά του, προκύπτει μια σαφής εικόνα του μέλλοντος. Ένα μεγάλο μέρος αυτού του μέλλοντος επικεντρώνεται στην πλατφόρμα ροής της Disney, Disney+.

Το τρέχον έργο για κατοικίδια της Disney: Disney+

Το Disney+, μια από τις υπηρεσίες ροής της Disney, ξεκίνησε στα τέλη του 2019 και γνώρισε σε μεγάλο βαθμό με τεράστια επιτυχία. Ωστόσο, αντιμετώπισε και αρκετές προκλήσεις. Σε μια συνέντευξη στο Deadline, ο Chapek σχολίασε την άνευ προηγουμένου ζήτηση για περιεχόμενο: «Συνειδητοποιήσαμε ότι το ποσό της επένδυσης περιεχομένου που θα χρειαζόταν η εταιρεία μας […] ήταν πολύ μεγαλύτερη από ό,τι περιμέναμε». Επειδή η πανδημία COVID-19 χτύπησε μόλις λίγους μήνες μετά την πρεμιέρα του Disney+, η παύση σε πολλά έργα προκάλεσε επίσης προβλήματα. Ο Τσάπεκ είπε, «Η ανάγκη να ξοδέψουμε τα χρήματα για να γεμίσουμε αυτούς τους σωλήνες ήταν μεγαλύτερη από ό,τι νομίζαμε σε μια εποχή που δεν είχαμε χρήματα».

©Disney

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Disney άρχισε να χρησιμοποιεί το direct-to-streaming, αρχικά από ανάγκη, καθώς οι κινηματογραφικές κυκλοφορίες δεν ήταν δυνατές: «Έπρεπε να πάρουμε τίτλους που ποτέ δεν είχαμε οραματιστεί να μπουν σε streaming, επειδή οι κινηματογράφοι έκλεισαν». Αλλά τώρα, ο Chapek σχολίασε ότι μπορεί να δούμε μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο με τον οποίο κυκλοφορούν οι ταινίες, χρησιμοποιώντας streaming, κινηματογράφους ή και τα δύο.

Κινηματογράφος AMC στο Disney Springs

Σύμφωνα με τον Τσάπεκ, «Οι μέρες που χρειάζομαι να καθίσω σε αυτή την ταινία για 6 μήνες πριν βγει στα επόμενα κανάλια διανομής είναι κάπως αρχαϊκές». Ωστόσο, οι αίθουσες δεν αποκλείονται: «Θέλουμε να επιστρέψουν οι υπερπαραγωγές».

Billboard Doctor Strange στα Hollywood Studios της Disney

Ο Chapek αισθάνεται σίγουρος για το μέλλον της Disney+. Είπε, «Αισθανόμαστε ότι θα επιτύχουμε την πλήρη ταχύτητα της έκφρασης τον επόμενο χρόνο, καθώς έχουμε περιεχόμενο τώρα». Στο συνέδριο της Goldman Sachs Communacopia + Technology 2022, ο Chapek είπε ότι η Disney έχει ακόμα περιθώριο για περισσότερους συνδρομητές Disney+ και για περισσότερες αυξήσεις τιμών για να έρθουν δυνητικά στην πλατφόρμα.

Disney+ Day Parade

Η Disney+ λανσάρει ένα επίπεδο που υποστηρίζεται από διαφημίσεις και το επίπεδο χωρίς διαφημίσεις θα λάβει σημαντική αύξηση τιμής. Ωστόσο, αυτή μπορεί να μην είναι η μόνη αύξηση της τιμής που βλέπουμε. Ο Chapek είπε, «Η εκτόξευση με το Disney+ στις [the initial] η τιμή ήταν αρκετά συντηρητική. […] Νομίζω ότι έχουμε πολύ χώρο στο εύρος της τιμής

Πέρα από περισσότερες αυξήσεις τιμών, ποιες άλλες αλλαγές μπορεί να επέλθουν στο Disney+ και στην εμπειρία της Disney γενικότερα;

Ποιες αλλαγές μπορεί να επέλθουν;

Όσον αφορά το streaming, ο Chapek το έχει ξεκαθαρίσει Η Disney ελπίζει να αποκτήσει την πλήρη ιδιοκτησία του Hulu και να συγχωνεύσει τις διάφορες υπηρεσίες ροής σε μία εφαρμογή (σε παρόμοιο μοντέλο με αυτό που έχουμε δει με το Star της Disney στην Ευρώπη). Επί του παρόντος, η Hulu ανήκει στο ένα τρίτο της εταιρείας NBCUniversal της Comcast Corp.

©Disney

Αυτή η αλλαγή μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο. Σύμφωνα με το FoxBusiness, η Disney έχει το δικαίωμα να αναγκάσει την πώληση των μετοχών της Comcast σε εύλογη αξία από το 2024. Η κατώτατη αποτίμηση ήταν 27,5 δισεκατομμύρια δολάρια όταν έγινε αυτή η συμφωνία το 2019, αλλά ο Chapek ισχυρίστηκε ότι «το κλίμα έχει μειωθεί σημαντικά από το αρχική συμφωνία, που προτείνει μια πιο μέτρια πληρωμή.” Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Comcast, Μπράιαν Ρόμπερτς, διαφωνεί, λέγοντας ότι «η Hulu δεν θα ήταν φθηνή και [the company] θα αναζητούσε αγοραία αξία για αυτό το μειοψηφικό μερίδιο».

©Hulu

Ο Chapek σχολίασε επίσης ότι, εάν ή όταν η Disney αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του Hulu, σχεδιάζουν να κάνουν «ό,τι θέλει ο καταναλωτής». Είπε ότι το μέλλον των υπηρεσιών ροής της Disney «είναι πολύ πιο ελαστικό από ό,τι φανταζόταν κανείς από εμάς ότι θα μπορούσε να είναι».

Η Disney σχεδιάζει να διατηρήσει το ESPN, σύμφωνα με ένα σχόλιο του Chapek: «Είμαστε σίγουροι ότι το καλύτερο μέρος για το ESPN είναι η Walt Disney Company».

ESPN Wide World of Sports

Ωστόσο, το μέλλον του Disney+ δεν περιορίζεται στη ροή. Ο Chapek έχει μεγάλα σχέδια για το πώς να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα για να συγχωνεύσει όλες τις εμπειρίες της Disney σε μια ενιαία επωνυμία τρόπου ζωής.

Συγχώνευση όλων των εμπειριών της Disney

Στη φετινή Communacopia, ο Chapek είπε, «Η Disney είναι ένας τρόπος ζωής, μια μάρκα lifestyle. […] Δεν είναι ένα σωρό μικρές επιχειρήσεις που δημιουργούν έναν τρόπο ζωής. Πρέπει να το αποδεχθούμε». Προκειμένου να συγχωνευθούν όλες οι πτυχές της Disney σε μία, το Disney+ θα γίνει κάτι περισσότερο από μια πλατφόρμα υπηρεσιών ταινιών. Ο Chapek αποκαλεί το μέλλον της Disney+ «μια πλατφόρμα βιωματικού τρόπου ζωής». Θα γίνει «μια πλατφόρμα για ολόκληρη την εταιρεία που θα ενσωματώνει τόσο τα φυσικά πράγματα που μπορεί να βιώσετε σε ένα θεματικό πάρκο, όσο και τις ψηφιακές εμπειρίες που μπορείτε να αποκτήσετε μέσω των μέσων ενημέρωσης». Πώς ακριβώς θα λειτουργούσε αυτό; Ας το αναλύσουμε.

Διαστημόπλοιο Γη

Το σχέδιο της Disney είναι να δημιουργήσει “επόμενης γενιάς αφήγηση” συνδέοντας διάφορες εμπειρίες – όπως παρακολούθηση Disney+, επίσκεψη στα πάρκα της Disney, αγορές εμπορευμάτων της Disney κ.λπ. πλατφόρμα» είναι έχοντας εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας στο Disney+. Ο Chapek ανέφερε ότι δίνει στους θεατές «τη δυνατότητα να οδηγούν το Haunted Mansion από εικονική σκοπιά». Με αυτόν τον τρόπο, η Disney ελπίζει να προσεγγίσει «το 90% των ανθρώπων που δεν θα μπορέσουν ποτέ να φτάσουν σε ένα πάρκο της Disney».

Haunted Mansion στο Magic Kingdom

Όταν ρωτήθηκε αν αυτό το σύστημα θα λειτουργήσει με γυαλιά εικονικής πραγματικότητας ή παρόμοιο εργαλείο, ο Chapek είπε, «Βραχυπρόθεσμα, ναι. Μακροπρόθεσμα ίσως όχι, ίσως κάτι περισσότερο».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney ανέφερε επίσης ότι το προτεινόμενο περιεχόμενο στο Disney+ θα μπορούσε να ενημερωθεί από δεδομένα που δείχνουν τι έκανε κάποιος ενώ βρισκόταν στα πάρκα της Disney. Ο Τσάπεκ είπε:Γνωρίζουμε όλα όσα κάνετε στο πάρκο. Και αν μας δώσετε την άδεια και τη δυνατότητα μέσω της εφαρμογής ιδιότητας μέλους, θα προγραμματίσουμε την εμπειρία σας στο Disney+, όχι σύμφωνα με το τι παρακολουθήσατε τελευταία ή τι άλλα άτομα που παρακολουθούσαν αυτήν την εκπομπή, αλλά με το τι κάνατε, τι βιώσατε.» Έδωσε το παράδειγμα ότι, «Αν γνωρίζουμε ότι κάποιος πέρασε 7 ημέρες στο πάρκο ήταν το ίδιο άτομο που παρακολούθησε το XYZ στο Disney+, θα μπορούσαμε να προσαρμόσουμε την εμπειρία».

Hollywood Studios

Ο Chapek έχει αναφέρει προηγουμένως αυτήν την εφαρμογή ιδιότητας μέλους, η οποία μοιάζει με συνδρομή τύπου Amazon Prime που συγχωνεύει διάφορες πτυχές μιας εταιρείας (αγορές, ροή κ.λπ.) σε μια ενιαία πλατφόρμα.

Το Emporium

Η Disney βρίσκεται επί του παρόντος «στην πολύ εμβρυϊκή αρχή αυτού του σχεδίου», αλλά εργάζεται ενεργά για να το κάνει πραγματικότητα. Ο Τσάπεκ είπε, «Παρατηρείτε όταν κάναμε την αναδιοργάνωσή μας, έχουμε δύο επιχειρηματικές μονάδες. Έχουμε ένα που είναι φυσικό και έχουμε ένα που είναι μέσα/ψηφιακό. Αυτό ήταν πολύ εσκεμμένο, γιατί τώρα υπάρχουν μόνο δύο σημεία που πρέπει να συνδέσουμε».

Το όραμα του Chapek για το μέλλον της Disney

Ο Chapek βλέπει ότι η Disney συνεχίζει να ευδοκιμεί και να αλλάζει στο μέλλον: «Δεν υπάρχει τέλος». Είπε, «Το να εργάζεσαι στην Walt Disney Company είναι προνόμιο με οποιαδήποτε ιδιότητα, αλλά το να βρίσκεσαι εδώ για 30 χρόνια και να σου δίνεται η ευκαιρία να διευθύνω αυτήν την εταιρεία είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής».

©The Hollywood Reporter μέσω Getty Images

Σκοπεύει να συνεχίσει να εργάζεται για νέους στόχους για την εταιρεία καθώς η Disney πλησιάζει την 100η επέτειό της: «Βλέπω αυτή την ευκαιρία να προωθήσουμε την εταιρεία για να γιορτάσουμε αυτό που έκανε αυτή την εταιρεία αυτό που είναι και την κληρονομιά όλων. Εκτιμούμε το παρελθόν, αλλά ξέρουμε επίσης ότι δεν θέλουμε να γίνουμε δεινόσαυροι.

Κάστρο της Σταχτοπούτας

Ένας από τους αγώνες που ο Chapek ανέφερε ότι αντιμετώπισε η Disney είναι η μεγάλη ποικιλία κοινού στο οποίο μιλά η εταιρεία. Είπε, «Εμείς, εννοώ η Disney, έχουμε διαφορετικές προσδοκίες από τους υπαλλήλους μας. Έχουμε διαφορετικές προσδοκίες από τους επενδυτές μας. Έχουμε διαφορετικές προσδοκίες από τους καταναλωτές μας. Λοιπόν, το έχεις αυτό τρισδιάστατη μήτρα του τι θέλουν οι άνθρωποι, αλλά όταν βάζετε μια ταινία ή ένα κομμάτι περιεχομένου, είναι μόνο ένα πράγμα, τουλάχιστον σήμερα. Έχουμε αυτή την τεράστια ποικιλία απόψεων για το τι θα έπρεπε να είναι». Ωστόσο, δήλωσε επίσης ότι η Disney έχει «τεράστια ποικιλία και βάθος αφήγησης […] μου δίνει αισιοδοξία και περηφάνια».

Hollywood Studios

Κοιτάζοντας το μέλλον, ο Chapek σχεδιάζει να επικεντρωθεί στο πώς η Disney θα υποστηρίξει αυτό που πιστεύει ότι είναι σωστό. Όταν ρωτήθηκε ποιες είναι οι αξίες της εταιρείας Disney, ο Chapek είπε, «Λέμε ότι είμαστε μια οικογενειακή εταιρεία. Είμαστε, αλλά είμαστε για όλες τις οικογένειες, ανεξάρτητα από το πώς ορίζουν τον εαυτό τους. Σωστά? Η Disney είναι ένα μέρος που ενώνει τους ανθρώπους. Είμαστε όλοι εκεί για μια κοινή πεποίθηση για ένα καλύτερο αύριο. Είναι μαγικό, ναι, αλλά πιστεύω ότι είναι και ιδεαλιστικός στόχος. Είναι ένας στόχος για τον κόσμο να ενωθεί. Για να απαντήσω λοιπόν στην ερώτησή σας συγκεκριμένα για την Disney: Θέλουμε η Disney να είναι ένας μεγάλος ενοποιητής.

Μπροστά στο Δέντρο της Ζωής

Από πολλές απόψεις, ο Chapek ελπίζει ότι η Disney θα δημιουργήσει περισσότερη ενότητα. Αυτό ισχύει ως ιδεαλιστικός στόχος για την ενοποίηση των ανθρώπων και τη δημιουργία μιας κοινής πεποίθησης «για ένα καλύτερο αύριο», και ισχύει επίσης ως πρακτικό επιχειρηματικό μοντέλο συγκέντρωσης διαφόρων πλατφορμών σε ένα προσβάσιμο χαρακτηριστικό.

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε περισσότερα από τα τελευταία νέα της Disney, επομένως συνεχίστε να ακολουθείτε το AllEars για όλες τις ενημερώσεις!

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα μελών που προτείνει η Disney.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να παρακολουθείτε ΟΛΕΣ τις έκτακτες ειδήσεις της Disney! Θα έχετε επίσης πρόσβαση σε συμβουλές, κριτικές, ασήμαντα στοιχεία και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το AllEars! Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Τι πιστεύετε για το όραμα του Chapek για την Disney; Ενημερώστε μας στα σχόλια!

Leave a Comment