Πώς μοιάζει η σεζόν των τυφώνων του 2022 για την Disney World

Είναι εποχή τυφώνων αυτή τη στιγμή, αλλά μπορεί να έχετε ξεχάσει αυτές τις πληροφορίες, αφού πραγματικά δεν υπήρξε πολλή δραστηριότητα.

Ο τυφώνας Dorian Graphic από το 2019

Η εποχή των τυφώνων ήταν αρκετά ήσυχη μέχρι στιγμής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραμείνει έτσι. Οι τυφώνες αποτελούν πραγματική απειλή για την Disney World και είναι στην πραγματικότητα ο πιο συνηθισμένος λόγος που τα πάρκα έπρεπε να κλείσουν όλα αυτά τα χρόνια. Ετσι, τι συνεπάγεται η υπόλοιπη περίοδος των τυφώνων του 2022? Ας το αναλύσουμε.

Τι έχει ήδη συμβεί;

Η περίοδος αιχμής των τυφώνων είναι από τα μέσα Αυγούστου έως περίπου τα μέσα Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν ο Ατλαντικός γίνεται πολύ πιο ενεργός με τον τροπικό καιρό, σύμφωνα με το The Orlando Sentinel.

©NASA

Αυτή η εποχή των τυφώνων είναι λίγο πίσω – η τέταρτη καταιγίδα της εποχής των τυφώνων εμφανίζεται πιο συχνά στις 15 Αυγούστου. Όμως, φέτος, έχουν σημειωθεί μόνο τρεις ονομαστές καταιγίδες μέχρι στιγμής και καμία από αυτές δεν έχει μετατραπεί σε τυφώνες.

Πέρυσι, υπήρχαν ήδη επτά ονομαστικές καταιγίδες μέχρι τις 13 Αυγούστου. Και, το 2020 (που ήταν η πιο πολυσύχναστη εποχή τυφώνων που έχει καταγραφεί ποτέ), υπήρξαν 12 ονομαστικές καταιγίδες μέχρι τις 14 Αυγούστου. Στην πραγματικότητα, τα τελευταία 20 χρόνια, 11 από αυτά είχαν περισσότερες από τέσσερις ονομασμένες καταιγίδες ή τροπικές καταθλίψεις πριν από τα μέσα Αυγούστου. Και, 14 από εκείνη την εποχή είχαν τουλάχιστον έναν τυφώνα πριν από τις 15 Αυγούστου.

Το προβλεπόμενο μονοπάτι του τυφώνα Έλσα το 2021 ©Orlando Sentinel

Ωστόσο, η χρήση δεδομένων προηγούμενων ετών δεν είναι ένας ακριβής τρόπος για να προβλέψουμε πώς θα είναι αυτή η σεζόν, σύμφωνα με όσα είπε στο The Orlando Sentinel ο αναπληρωτής αρχηγός του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων, Έρικ Μπλέικ.

Είπε «(Αυτή η σεζόν ήταν) πιο αργή από τα τελευταία χρόνια, ναι, αλλά αυτό είναι αρκετά τυχαίο αν κοιτάξετε το ιστορικό ρεκόρ. Για παράδειγμα, το 2004, μια από τις πιο ενεργές και καταστροφικές εποχές των ΗΠΑ που έχουν καταγραφεί, είχε μηδενικές καταιγίδες μέχρι σήμερα (αρχές Αυγούστου). Και τότε το 2005, ήταν εξαιρετικά απασχολημένο με επτά μέχρι τώρα, και συνεχίστηκε. Οι συσχετίσεις των καταιγίδων Ιουνίου-Ιουλίου με το υπόλοιπο της σεζόν είναι σχεδόν μηδενικές.»

©AccuWeather

Οπότε, βασικά, μόνο και μόνο επειδή δεν ήταν ακόμα μια πολύ ενεργή εποχή τυφώνων, δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι στο εγγύς μέλλον.

Προβλέψεις εποχής τυφώνων 2022 και τι σημαίνουν για το ταξίδι σας στο Disney World

Τι θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον;

Ακόμη και με την πιο αργή έναρξη, η NOAA εξακολουθεί να προβλέπει ότι θα είναι μια εποχή τυφώνων άνω του μέσου όρου. Μια μέση εποχή έχει 14 επώνυμες καταιγίδες και η NOAA προβλέπει μεταξύ 14 και 20 ονομαστικών καταιγίδων πριν από τις 30 Νοεμβρίου 2022. Από αυτές, 6-10 θα μπορούσαν να γίνουν τυφώνες, συμπεριλαμβανομένων 3-5 μεγάλων τυφώνων.

Ένας μεγάλος τυφώνας είναι η καταιγίδα που έχει μέγιστο παρατεταμένο άνεμο 111 mph ή υψηλότερο, που θα τον καθιστούσε κατηγορία 3, 4 ή 5, σύμφωνα με το NOAA.

©NOAA

Ο λόγος που υπάρχει πρόβλεψη για περισσότερες καταιγίδες αυτή την εποχή οφείλεται σε πράγματα όπως το La Niña που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, όταν υπάρχουν πολύ ζεστές θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας στον Ατλαντικό Ωκεανό και στην Καραϊβική Θάλασσα. Υπάρχουν επίσης ασθενέστεροι τροπικοί άνεμοι που προέρχονται από τον Ατλαντικό και ένας ενισχυμένος μουσώνας της δυτικής Αφρικής.

Ακολουθεί μια ματιά στα ονόματα για αυτήν την εποχή τυφώνων:

©Fox35Orlando

Οι Alex, Bonnie και Colin έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για τις πρώτες 3 καταιγίδες του έτους. Αλλά και πάλι, αυτοί δεν ήταν τυφώνες.

Η επιστήμη πίσω από το γιατί η εποχή των τυφώνων είναι χειρότερη τώρα

Πώς μπορείτε να προετοιμαστείτε;

Πριν ξεκινήσετε να σχεδιάζετε το ταξίδι σας στο Disney World, λάβετε υπόψη την εποχή των τυφώνων. Εάν είστε ευέλικτοι με το πότε θέλετε να κάνετε το ταξίδι σας, ίσως κλείσετε τις διακοπές σας μετά το τέλος της περιόδου των τυφώνων ή πριν ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο.

Προετοιμασία τυφώνα για τον τυφώνα Ίρμα το 2018

Ίσως θελήσετε επίσης να εξετάσετε τον τύπο του ξενοδοχείου που κάνετε κράτηση κατά την περίοδο των τυφώνων. Πολλά ξενοδοχεία του Disney World έχουν υπαίθριες εισόδους στα δωμάτια ή στα τμήματα όπου πρέπει να περπατήσετε έξω για να φτάσετε στα κύρια κτίρια. Θα μπορούσε να είναι καλύτερη ιδέα να κλείσετε ένα ξενοδοχείο με εσωτερικούς διαδρόμους και εισόδους δωματίων, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μετακινηθείτε στο ξενοδοχείο ακόμα κι αν ο καιρός είναι κακός.

Hurricane Florence 2018 ©NOAA

Εάν έχετε ήδη προγραμματίσει ένα ταξίδι για αυτό το φθινόπωρο, φροντίστε να παρακολουθείτε τον καιρό πριν το ταξίδι σας. Εάν πλησιάζει καταιγίδα, πρέπει να σκεφτείτε αν το ταξίδι εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα ή όχι. Αν το Disney World αναμένεται να βρέξει, θα χρειαστεί να τα πακετάρετε λίγο διαφορετικά. Αλλά, εάν προβλέπεται ότι θα χτυπήσει τυφώνας κοντά στο Ορλάντο, ίσως θελήσετε να προγραμματίσετε εκ νέου το ταξίδι σας.

Η Disney World έχει πολιτική ακύρωσης τυφώνων, ώστε να μπορείτε να επιλύσετε τα πράγματα.

Ο τυφώνας Dorian Graphic από το 2019

Εάν βρίσκεστε ήδη στο Disney World όταν χτυπάει τυφώνας, τα καλά νέα είναι ότι η Disney είναι αρκετά καλά εξοπλισμένη για να χειρίζεται καταιγίδες. Έχουν εφεδρικές γεννήτριες και προμήθειες. Ακόμα κι αν τα πάρκα κλείσουν, τα ξενοδοχεία θα παραμείνουν συνήθως ανοιχτά για να αποθαρρύνονται οι επισκέπτες.

Το Grand Floridian Resort Hotel της Disney έχει πολλούς υπαίθριους διαδρόμους

Το 2021, η Disney πρόσφερε ακόμη και ειδικά κιτ γευμάτων Hurricane για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, ώστε να μπορούν να έχουν φαγητό στο δωμάτιό τους εάν και όταν χτυπούσε η καταιγίδα. Αυτά συνόδευαν πράγματα όπως bagels, γιαούρτι, δημητριακά, περιτυλίγματα, χυμούς και άλλα.

Τα ξενοδοχεία συνήθως προσφέρουν επίσης ειδικές δραστηριότητες για τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια καταιγίδων, εάν τα πάρκα κλείσουν. Μερικές φορές εμφανίζονται ακόμη και χαρακτήρες!

Κιτ Hurricane το 2021 ©Disney

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε αν βρίσκεστε στο Disney World όταν χτυπάει τυφώνας είναι να καταχωρίσετε τις οδηγίες των Μέλους του Cast. Υπάρχουν καθορισμένα σχέδια για τέτοιου είδους καταστάσεις και η τήρηση των οδηγιών τους είναι ζωτικής σημασίας, ώστε να μπορείτε να κρατήσετε τον εαυτό σας και τους άλλους ασφαλείς.

Πώς να προετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον κόσμο της Disney κατά τη διάρκεια της σεζόν των τυφώνων

Λοιπόν, αυτά είναι όλα όσα γνωρίζουμε για την εποχή των τυφώνων του 2022 μέχρι στιγμής! Θα παρακολουθούμε τον καιρό και θα σας ενημερώσουμε για τυχόν καταιγίδες που ενδέχεται να επηρεάσουν την Disney World.

Μείνετε συντονισμένοι στο All Ears για περισσότερα νέα και ενημερώσεις.

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ Οδηγός Καλοκαιρινής Επιβίωσης της Disney World

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να παρακολουθείτε ΟΛΕΣ τις έκτακτες ειδήσεις της Disney! Θα έχετε επίσης πρόσβαση σε συμβουλές, κριτικές, ασήμαντα στοιχεία και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το AllEars! Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Έχετε βιώσει ποτέ έναν τυφώνα στο Disney World; Πείτε μας στα σχόλια.

Leave a Comment