Πότε να πάτε, Πότε να πείτε όχι – Ιστολόγιο TouringPlans.com

Ο ιστότοπος της Disney ή συνδεθείτε με έναν ταξιδιωτικό πράκτορα για να το αποκτήσετε.

Αυτό το μεγάλο πορτοκαλί μπλοκ στην κορυφή είναι ένα τεράστιο εύρος τιμών — αλλά υπάρχουν μόνο 5 εβδομάδες σε αυτό το τμήμα της σειράς.

Στη συνέχεια, θα επικεντρωθώ στα εκατοστημόρια — και επιτρέψτε μου να σταματήσω εδώ και να σας δώσω ένα παράδειγμα για να δείξω πώς αυτό θα βοηθήσει. Το 2023, η τιμή μιας εβδομάδας σε ένα στάνταρ δωμάτιο του All Star Movies κυμαίνεται από 1031 $ έως 2012 $. Αυτό είναι ένα εύρος $1.000, και η πιο ακριβή εβδομάδα είναι σχεδόν διπλάσια από την τιμή της φθηνότερης. Αλλά αν αφαιρέσω τις 5 λιγότερο ακριβές εβδομάδες (κάτω από το 10ο εκατοστημόριο) και τις 5 πιο ακριβές εβδομάδες (πάνω από το εκατοστημόριο του 90%), τότε είναι $1139 – $1574, μόνο ένα παράθυρο $435. Στο γράφημα στα δεξιά, το κάτω εύρος δείχνει το εύρος 10-90 εκατοστημόριου, που καλύπτει περίπου 40 εβδομάδες, και το επάνω εύρος δείχνει το 20-80ο εκατοστημόριο, καλύπτοντας λίγο περισσότερο από τις μισές εβδομάδες. Εστιάζοντας στις τιμές που έχετε πιο πιθανό να πληρώσειτο εύρος συρρικνώνεται σε κάτι που είναι πιο χρήσιμο για συγκρίσεις και παρκάρισμα.

Προσθέτοντας μερικούς άλλους αριθμούς και μια λίστα με το τι είναι στην πραγματικότητα αυτές οι 5 φθηνότερες και 5 πιο ακριβές εβδομάδες μπορεί να μας δώσει μια πολύ καλή εικόνα των τιμών σε ένα θέρετρο για ολόκληρο το χρόνο. Το παρακάτω γράφημα δείχνει την κατάταξη της τιμής κάθε εβδομάδας (η πιο ακριβή εβδομάδα κατατάσσεται #52) για διαφορετικά θέρετρα. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα γραφήματα που έχουν πολλές κουκκίδες, δεν προορίζεται για αυτό. Απλώς για να πάρετε μια ιδέα για το ποιες εβδομάδες είναι πάντα φθηνότερες (Ιανουάριος), ποιες εβδομάδες είναι πάντα ακριβές (Πάσχα, Χριστούγεννα) και ποιες εβδομάδες είναι κάπως παντού (Οκτώβριος και Νοέμβριος).

παράδειγμα γραφήματος ευχαριστιών θερέτρου
Θυμηθείτε ότι μια διαφορά “1” στην κατάταξη δεν αντιστοιχεί σε μια συγκεκριμένη τιμή δολαρίου – γι’ αυτό δεν υπάρχει άξονας y σε αυτό το γράφημα.

Ας ξεκινήσουμε εξετάζοντας τις Αξίες – All Star Sports, Music and Movies, Pop Century και Art of Animation. Ακολουθεί η κατάταξη τιμών που μας δείχνει ποιες εβδομάδες τείνουν να είναι φθηνότερες ή ακριβότερες.

Δεν υπάρχουν πραγματικά πολλές εκπλήξεις εδώ. Οι πιο ακριβές εβδομάδες του έτους, αυτές στο κορυφαίο 10%, είναι οι πρώτες δύο εβδομάδες του Απριλίου (Πάσχα), η 19η Νοεμβρίου (Ημέρα των Ευχαριστιών) και οι τρεις τελευταίες εβδομάδες του Δεκεμβρίου (Χριστούγεννα). Ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος είναι επίσης πιο ακριβοί.

Από την άλλη πλευρά, οι φθηνότερες εβδομάδες (στο κάτω 10%) είναι από τις 8 Ιανουαρίου έως τις 5 Φεβρουαρίου, ακολουθούμενες από το 2ο μισό του Αυγούστου. Τα μέσα Απριλίου, οι αρχές Μαΐου και ο Σεπτέμβριος βρίσκονται επίσης στο χαμηλότερο άκρο του εύρους τιμών.

Όταν κάνετε κλικ στα γραφήματα εύρους στην παραπάνω συλλογή, μπορείτε να δείτε ότι και στα τρία θέρετρα υπάρχει μια συνέχεια τιμών. Τα κανονικά δωμάτια έχουν πολύ σφιχτή μεσαία κατηγορία, με περισσότερες από τις μισές εβδομάδες να χωρίζονται με λιγότερο από περίπου 200-250 $. Αυτό αυξάνεται σε 450-500 $ όταν συμπεριλάβετε μερικές ακόμη εβδομάδες και στις δύο πλευρές για να καλύψετε όλα τα δωμάτια μεταξύ του 10-90ου εκατοστημόριου. Το γεγονός ότι οι σειρές είναι τόσο συνεπείς σημαίνει ότι μπορούμε εύκολα να τις παρατάξουμε με βάση τις διάμεσες και να τις παραγγείλουμε από το χαμηλότερο έως το πιο ακριβό.

Αυτές οι διαφορές δεν θα είναι κάτω από το δολάριο κάθε εβδομάδα, αλλά αντικατοπτρίζουν αυτό που θα βρείτε τις περισσότερες φορές.

Τα ήπια θέρετρα της Disney περιλαμβάνουν την παραλία της Καραϊβικής, το Coronado Springs, το Fort Wilderness Campsites and Cabins και το Port Orleans Riverside και τη French Quarter.

Εξετάζοντας την κατανομή των τιμών με την πάροδο του χρόνου, υπάρχουν πολλές ομοιότητες με τα Value Resorts. Τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και η Ημέρα των Ευχαριστιών εξακολουθούν να είναι τα πιο ακριβά και ο Ιανουάριος εξακολουθεί να είναι ο φθηνότερος. Δύο πράγματα ξεχωρίζουν. Το πρώτο είναι ότι ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος έχουν πιο σταθερή τιμή στην ακριβή πλευρά μεταξύ των μετριοπαθών από ό,τι για τις Αξίες. Το άλλο πράγμα, που δεν θα βλέπατε στο γράφημα όπως παρουσιάζεται, έχει να κάνει με αυτές τις σκούρες καφέ κουκκίδες στο κάτω μέρος τον Αύγουστο. Αυτά είναι τα κάμπινγκ στο Fort Wilderness, τα οποία ξεφεύγουν από το μοτίβο των άλλων θέρετρων και έχουν μέτριες τιμές τον Ιανουάριο, αλλά απόλυτες τιμές κάτω τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Προφανώς, το κάμπινγκ δεν είναι τόσο δημοφιλές στη Φλόριντα όταν έχει 95 βαθμούς με 95% υγρασία και καταιγίδες σχεδόν κάθε μέρα. Μπορώ σίγουρα να το καταλάβω.

Η κατανομή των τιμών στους μετριοπαθείς είναι διαφορετική με μερικούς πολύ ενδιαφέροντες τρόπους. Ας ξεκινήσουμε κοιτάζοντας τα δωμάτια. Όταν κοιτάξαμε τις Αξίες, είδαμε τις τιμές να ανεβαίνουν σταθερά καθώς πηγαίναμε από θέρετρο σε θέρετρο. Εδώ, βλέπουμε ξανά παρόμοιες διανομές, με τα γνωστά μας παράθυρα $250 και $500 να καλύπτουν το μεσαίο 60% και το μεσαίο 80% της διανομής. Αλλά σε αντίθεση με τις Αξίες, οι μέσες τιμές σε κάθε θέρετρο κυμαίνονται από περίπου $2200 έως $3000 την εβδομάδα. Στις Αξίες ο προϋπολογισμός σας μπορεί να υπαγορεύσει την επιλογή του θερέτρου σας. Μόλις πληρώσετε 300 $ για να “αποφοιτήσετε” από το δωμάτιο AoA Little Mermaid στους μετριοπαθείς, μπορείτε να επιλέξετε το θέρετρό σας και στη συνέχεια να βρείτε το δωμάτιο που ανταποκρίνεται στον προϋπολογισμό σας. Μιλώντας για αυτή την «αποφοίτηση», να θυμάστε ότι πρόκειται για μέσους όρους. Το καλοκαίρι τείνει να είναι μεσαίου ή υψηλού για τα θέρετρα Value, αλλά χαμηλό έως μεσαίου εύρους για τους μετριοπαθείς. Αν συνήθως μένετε σε μια Αξία, ειδικά τα δωμάτια της Μικρής Γοργόνας, ο Ιούνιος και ο Ιούλιος είναι εκεί όπου θα βρείτε το χάσμα από τους μετριοπαθείς να είναι όσο το δυνατόν πιο στενό.

Το δεύτερο πράγμα που ξεχωρίζει είναι ότι τα Κάμπινγκ δεν μοιάζουν πραγματικά με κανένα από τα δωμάτια που έχουμε εξετάσει μέχρι τώρα. Βλέπουμε σταθερά ένα σχετικά στενό εύρος τιμών το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς αυτή η υψηλότερη δεκαημέρια στο σκούρο πορτοκαλί καλύπτει μόνο 5 εβδομάδες, αλλά αντιπροσωπεύει το 35-50% του εύρους τιμών για ολόκληρο το έτος. Κοιτάζοντας τα κάμπινγκ, δεν το βλέπουμε αυτό. Αντίθετα, βλέπουμε τη μεταβλητότητα κατανεμημένη (ως επί το πλείστον) στη μέση του εύρους.

Υπάρχουν σχεδόν τόσα Deluxe Resorts στο Disney World όσα Μέτριες και Αξίες μαζί. Ας ρίξουμε μια ματιά στις τιμές και τις σειρές για το Animal Kingdom Lodge, το Beach Club, το Boardwalk Inn, το Contemporary, το Grand Floridian, το Polynesian, το Wilderness Lodge και το Yacht Club.

Όπως είδαμε με τις Αξίες, η διακύμανση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους έχει παρόμοια μορφή σε κάθε θέρετρο. Υπάρχουν κάποιες σαγιονάρες καθώς τα τέλη του καλοκαιριού και ο Ιανουάριος ανταγωνίζονται για να είναι ο απόλυτος πυθμένας, αλλά οι τελευταίες 3 εβδομάδες του Δεκεμβρίου και οι αρχές Απριλίου του Πάσχα είναι πάντα από τις πιο ακριβές. Ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος είναι πιο σταθερά μεσαίου-υψηλού, όπως είδαμε με τους Μέτριους και όχι μεταβλητές όπως οι Τιμές. Μία από τις μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των κατηγοριών θέρετρου Deluxe και Value είναι ότι οι τιμές ήταν πιο ακριβές το καλοκαίρι και φθηνότερες την άνοιξη, ενώ οι Deluxe φαίνεται να έχουν αντιστρέψει αισθητά αυτό το μοτίβο.

Ξεφυλλίζοντας τα παραπάνω γραφικά, βλέπουμε για άλλη μια φορά το τεράστιο μπλοκ πορτοκαλιού στην κορυφή – η εξαίρεση μόλις 5 εβδομάδων μπορεί να μειώσει το εύρος τιμών ενός δωματίου σε αυτά τα θέρετρα στο μισό. Το παράθυρο που καλύπτεται από το μεσαίο 60% ή το μεσαίο 80% είναι αρκετά ευρύτερο από ό,τι έχουμε δει συνήθως μέχρι τώρα. Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να σκεφτείτε αμέσως ότι είναι το αποτέλεσμα των πολύ υψηλότερων τιμών, απλώς μια αλλαγή που κλιμακώνεται – αλλά το παράθυρο μεταξύ του 20 και του 80ου εκατοστημόριου ενός δωματίου Value ήταν περίπου το 10% της διάμεσης τιμής. για τα θέρετρα Deluxe είναι περισσότερο σαν το 25% του μέσου όρου.

Συγκρίνοντας τις τιμές μεταξύ των θέρετρων, το Animal Kingdom και το Wilderness Lodge φαίνεται να έχουν παρόμοιες τιμές, που κυμαίνονται από 3.600 $ την εβδομάδα για τα φθηνότερα δωμάτια έως περίπου 5.500 $ για τα πιο ακριβά. Οι μέσες τιμές για τα Crescent Lake Resorts, εκτός από το Σύγχρονο, κυμαίνονται σταθερά από 4.500 $ έως 6.100 $. Το Grand Floridian και το Polynesian ξεχωρίζουν με το υψηλότερο εύρος τιμών τους, ξεκινώντας από 5,6 χιλιάδες $ για μια εβδομάδα στο Poly και 6,3 χιλιάδες $ στο Grand Flo.

  • Αν θέλετε να επισκεφθείτε τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα και να μείνετε σε ξενοδοχείο του Disney Resort, θα πληρώσετε ακριβά το προνόμιο σε σύγκριση με την επιλογή διαφορετικής ώρας. Ο Ιανουάριος και τα τέλη Αυγούστου, από την άλλη πλευρά, είναι συνήθως από τις φθηνότερες εβδομάδες.
  • Η εξέταση του εύρους τιμών ενός δωματίου ξενοδοχείου της Disney δεν σας λέει πραγματικά τι είναι πιο πιθανό να πληρώσετε εάν κάνετε μια τακτική επίσκεψη σε μια ώρα που δεν είναι αιχμής. Η εξαίρεση μόλις 5 εβδομάδων αιχμής από το σύνολο των τιμών συνήθως μειώνει το εύρος κατά 30-50%, δίνοντάς σας μια πολύ καλύτερη εκτίμηση για το ποια θα είναι η τιμή τα δικα σου εβδομάδα.
  • Τα αξιόλογα θέρετρα (εξαιρουμένων των οικογενειακών σουιτών) έχουν μεσαίες τιμές που κυμαίνονται από 1,4 έως 2 χιλιάδες $ την εβδομάδα. Αυτές οι τιμές αυξάνονται σταθερά μεταξύ των θέρετρων, επομένως το ξενοδοχείο σας μπορεί να υπαγορεύεται από το εύρος τιμών σας εδώ.
  • Τα μέτρια θέρετρα (με εξαίρεση τα κάμπινγκ και τις καμπίνες Ft. Wilderness) κυμαίνονται γενικά από 2,2 έως 3 χιλιάδες $ την εβδομάδα. Μεταξύ των μετριοπαθών, ολόκληρη η γκάμα αντιπροσωπεύεται από διαφορετικούς τύπους δωματίων σε κάθε θέρετρο. Επιλέξτε το θέρετρο που προτιμάτε και, στη συνέχεια, προσαρμόστε τον τύπο του δωματίου σας με βάση τον προϋπολογισμό σας.
  • Τα Deluxe Resorts έχουν μέσες τιμές που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από 3,5 έως 8 χιλιάδες δολάρια την εβδομάδα, με τα θέρετρα να εμπίπτουν σε ξεχωριστές ομάδες τιμών: τα Lodges, τα Crescent Lake Resorts + τα Contemporary και, στη συνέχεια, καθένα από τα Grand Floridian και το Poly στη δική του μη επικαλυπτόμενη τάξη.
  • Τα πιο ακριβά θέρετρα τείνουν να έχουν υψηλότερες τιμές την άνοιξη και το φθινόπωρο, με χαμηλότερες τιμές (συγκριτικά) το καλοκαίρι. Τα αξιόλογα θέρετρα τείνουν να είναι λιγότερο ακριβά την άνοιξη και μερικές φορές το φθινόπωρο, με τις καλοκαιρινές τους τιμές να είναι υψηλότερες από τον μέσο όρο. το χάσμα μεταξύ των Αξιών και των Μετριοπαθών τείνει να είναι μικρότερο το καλοκαίρι από άλλες εποχές του χρόνου.

Πώς επηρεάζει η τιμή την απόφασή σας για το πού θα μείνετε στο Disney World; Σας εκπλήσσει που τα Χριστούγεννα και το Πάσχα είναι έτσι πολύ υψηλότερο από το μέσο όρο σε κάθε θέρετρο; Ενημερώστε μας στα σχόλια!

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

  • Το TouringPlans είναι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσει ξανά τον καλεσμένο συγγραφέα Douglas Ballard. Το Walt Disney World έχει πολλά καταπληκτικά Μέτρια θέρετρα για να…

  • Ενώ πολλές ανέσεις θερέτρου Walt Disney World έχουν προσωρινά διακοπεί, τα γυμναστήρια στα πολυτελή ξενοδοχεία είναι ανοιχτά – και…

  • Χρειάζεστε ένα διάλειμμα από τη Disney ενώ βρίσκεστε στο ταξίδι σας στη Disney; Διαβάστε παρακάτω για συμβουλές σχετικά με τα καλύτερα θέρετρα της Disney…

  • Με βάση τις συστάσεις του CDC και τις τοπικές συστάσεις, η Disney κυκλοφόρησε μια αλλαγή στην τρέχουσα πολιτική μάσκας. Το επίσημο…

Leave a Comment