Ποια είσοδο EPCOT πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Είναι το EPCOT το καλύτερο πάρκο στο Disney World;

Διαστημόπλοιο Γη

Μάλλον θα το έλεγαν πολλοί! Έχει πολλά να προσφέρει, από ταξίδια σε όλο τον κόσμο μέχρι την εκτόξευση στο διάστημα. Το EPCOT είναι ένα υπέροχο πάρκο για να περάσετε όλη την ημέρα ή να κάνετε παρέα για μερικές ώρες. Είτε έτσι είτε αλλιώς, πρέπει πρώτα να ΦΤΑΣΕΙΣ στο πάρκο. Το EPCOT έχει δύο εισόδους στο πάρκο (την κύρια είσοδο και τη Διεθνή Πύλη), οπότε θα μιλήσουμε για ποια είσοδο πρέπει να χρησιμοποιήσετε ενώ βρίσκεστε στο Disney World!

Κύρια Είσοδος EPCOT

Η κύρια είσοδος του EPCOT βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του πάρκου (duh) και είναι το σημείο όπου θα περπατήσετε με θέα στο Διαστημόπλοιο Γη και την ανακαινισμένη περιοχή του σιντριβάνι αμέσως μόλις μπείτε.

Είσοδος EPCOT

Αυτή η περιοχή έχει πολλά σημεία εισόδου και σημεία ελέγχου ασφαλείας, επομένως είναι καλή για να χειρίζεστε μεγάλα πλήθη. Θα βρείτε επίσης περισσότερους θαλάμους εισιτηρίων ή για σχέσεις με τους επισκέπτες που είναι διαθέσιμοι για να σας βοηθήσουν με την αγορά εισιτηρίων ή οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε.

Περίπτερα εισιτηρίων εισόδου και σχέσεων επισκεπτών EPCOT

Αυτή είναι η είσοδος στην οποία θα μεταφερθείτε εάν οδηγείτε και παρκάρετε στο EPCOT (ή χρησιμοποιείτε το rideshare), εάν πάρετε το Monorail από το Κέντρο Μεταφορών και Εισιτηρίων ή εάν πάρετε λεωφορείο για το πάρκο.

Σταθμός μονόδρομου ECPOT

Λοιπόν, αυτή η είσοδος είναι για εσάς εάν χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά τα μέσα μεταφοράς για να φτάσετε στο EPCOT! Εάν δεν μένετε σε θέρετρο EPCOT, πιθανότατα θα χρησιμοποιήσετε μία από αυτές τις επιλογές για να φτάσετε στο EPCOT. Έτσι, εδώ είναι το καλύτερο για εσάς να μπείτε στο πάρκο.

Monorail στο EPCOT

Λάβετε υπόψη ότι αυτή η είσοδος είναι συνήθως πιο πολυσύχναστη από την είσοδο της Διεθνούς Πύλης, καθώς είναι το κύριο σημείο εισόδου, αλλά έχει επίσης καλύτερη ικανότητα να χειρίζεται περισσότερα άτομα.

Μπορεί να είναι πολύ απασχολημένο!

Αν θέλετε να μιλήσετε με ένα μέλος του Cast στα περίπτερα των εισιτηρίων ή των σχέσεων επισκεπτών, αυτή είναι επίσης πιθανώς μια καλύτερη επιλογή για εσάς, καθώς υπάρχουν περισσότερα διαθέσιμα εδώ.

Είσοδος στάθμευσης EPCOT

Τα πλεονεκτήματα αυτής της εισόδου είναι ότι έχετε αυτή την ωραία θέα EPCOT μόλις μπείτε μέσα! Το διαστημόπλοιο Γη είναι μπροστά και στο κέντρο.

Είσοδος EPCOT!

Όμως, το μειονέκτημα είναι ότι θα συναντήσετε αμέσως περισσότερες από τις κατασκευές του EPCOT παρά αν μπαίνατε από τη Διεθνή Πύλη. Το EPCOT υφίσταται τη μεγάλη του μεταμόρφωση και θα είναι για λίγο, οπότε έχετε αυτό υπόψη εάν δεν θέλετε να ασχοληθείτε αμέσως με την πλοήγηση στην κατασκευή.

Κατασκευή EPCOT

Αυτή η είσοδος είναι επίσης πιο κοντά σε όλα τα αξιοθέατα της Παγκόσμιας Γιορτής, Ανακάλυψης και Φύσης του EPCOT. Έτσι, εάν προσπαθείτε να φτάσετε έγκαιρα στο Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind για την ομάδα επιβίβασής σας, θα χρησιμοποιούσαμε την κύρια είσοδο στο EPCOT!

Cosmic Rewind

Όμως, αυτή η είσοδος είναι πιο μακριά από το World Showcase, οπότε αν προσπαθείτε να ρίξετε το Remy’s Ratatouille Adventure, θα λέγαμε να μπείτε μέσα από τη International Gateway.

Διεθνής Πύλη

Το International Gateway βρίσκεται σε ένα μονοπάτι μεταξύ των περιπτέρων Γαλλίας και Ηνωμένου Βασιλείου στο World Showcase του EPCOT. Είναι προσβάσιμο μόνο με τα πόδια, με σκάφος ή χρησιμοποιώντας το Skyliner.

International Gateway το 2021

Αυτή η είσοδος είναι πολύ μικρότερη από την κύρια είσοδο, αλλά συνήθως δεν είναι τόσο απασχολημένη. Απλά να ξέρετε ότι αν είναι πραγματικά απασχολημένο για οποιονδήποτε λόγο, θα μπορούσατε να περιμένετε εκεί για ένα λεπτό. Το ίδιο ισχύει και για να μιλήσετε με τα μέλη του Cast που βοηθούν με εισιτήρια και άλλα ζητήματα σχέσεων με τους επισκέπτες σε αυτήν την είσοδο — η διαθεσιμότητα είναι πολύ πιο περιορισμένη.

Είσοδος στο EPCOT από το International Gateway το 2020

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη Διεθνή Πύλη εάν μένετε σε ένα θέρετρο EPCOT, όπως το Disney’s BoardWalk Resort, το Yacht & Beach Club Resorts της Disney, το Walt Disney World Swan, το Walt Disney World Dolphin ή το Swan Reserve. Μπορείτε να περπατήσετε στη Διεθνή Πύλη από όλα αυτά τα θέρετρα. Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε επίσης να περπατήσετε από τα στούντιο του Χόλιγουντ μέχρι τη Διεθνή Πύλη (αλλά είναι λίγο πεζοπορία!).

Περπατήστε στη Διεθνή Πύλη από τα θέρετρα EPCOT

Αν δεν θέλετε να περπατήσετε, μπορείτε να πάρετε ένα Friendship Boat! Αυτά τα σκάφη ταξιδεύουν μεταξύ EPCOT και Hollywood Studios, σταματώντας σε κάθε θέρετρο που αναφέρεται παραπάνω για να παραλάβουν τους επισκέπτες. Να ξέρετε ότι αυτή η βόλτα με το σκάφος μπορεί να διαρκέσει λίγο, αν έχετε πολλές στάσεις ανάμεσα στο σημείο που προσπαθείτε να πάτε. Αλλά, μπορείτε να κατεβείτε στην επόμενη στάση και να περπατήσετε την υπόλοιπη διαδρομή αν θέλετε!

Friendship Boat στο International Gateway

Έτσι, αν έρχεστε από ένα θέρετρο EPCOT ή από τα στούντιο του Χόλιγουντ σε ένα Friendship Boat, αυτή είναι η είσοδος για εσάς, γιατί θα οδηγηθείτε αμέσως σε αυτό!

Πάρτε το σκάφος ανάμεσα στο EPCOT, τα Hollywood Studios και τα ξενοδοχεία!

Η άλλη επιλογή είναι το Disney Skyliner. Υπάρχει ένας σταθμός Skyliner στο International Gateway που συνδέει τα Hollywood Studios και πολλά ξενοδοχεία της Disney με το EPCOT. Τα ξενοδοχεία με πρόσβαση Skyliner περιλαμβάνουν το Disney’s Caribbean Beach Resort, το Disney’s Riviera Resort, το Disney’s Art of Animation Resort και το Disney’s Pop Century Resort.

Σταθμός Skyliner

Έτσι, αν μένετε σε ένα από αυτά τα θέρετρα, μπορείτε να ανεβείτε στο Skyliner και να πετάξετε κατευθείαν στη Διεθνή Πύλη!

Το Disney Skyliner σας μεταφέρει στο EPCOT και στα Hollywood Studios της Disney!

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε αυτούς τους τρόπους μεταφοράς προς το International Gateway, εάν τρώτε πρωινό ή επισκέπτεστε ένα από αυτά τα ξενοδοχεία. Έτσι, εάν τρώτε πρωινό στο Topolino’s Terrace στη Ριβιέρα, θα επιβιβαζόμαστε στο Skyliner εάν προσπαθείτε να πάτε στο EPCOT.

Skyliner προς EPCOT

Τα πλεονεκτήματα αυτής της εισόδου είναι ότι σας βάζει κατευθείαν στο World Showcase χωρίς να χρειάζεται να υφαίνετε μέσα από οποιοδήποτε είδος κατασκευής. Μπορείτε να πάτε σε χώρες σε όλο τον κόσμο αμέσως!

Στα δεξιά είναι η Διεθνής Πύλη

Αυτή η είσοδος έχει επίσης συνήθως λιγότερο κόσμο από την κύρια είσοδο, γεγονός που μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο. Αλλά θυμηθείτε, είναι επίσης μικρότερο.

International Gateway το 2021

Αν προσπαθείτε να ρίξετε το Remy’s Ratatouille Adventure ή το Les Halles Boulangerie Patisserie, θα μπαίναμε από τη International Gateway αν ήμασταν στη θέση σας, γιατί σας βάζει ακριβώς δίπλα στο περίπτερο της Γαλλίας.

Το Remy’s μπορεί να έχει πολύ μεγάλη αναμονή!

Θα προτείναμε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την είσοδο εάν προσπαθείτε να μπείτε στο πάρκο για να παρακολουθήσετε το Harmonious, τα βραδινά πυροτεχνήματα. Πραγματοποιούνται πάνω από τη λιμνοθάλασσα World Showcase, οπότε θα είστε πιο κοντά στη θέα χρησιμοποιώντας αυτήν την είσοδο.

Αρμονικός

Σημειώστε επίσης ότι και οι δύο είσοδοι διαθέτουν ενοικιάσεις ECV και καροτσιών, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως αυτό είναι καθοριστικός παράγοντας!

Καρότσια Disney στη Διεθνή Πύλη

Η επιλογή μιας εισόδου EPCOT εξαρτάται απόλυτα από το πώς θα φτάσετε στο EPCOT. Για λεωφορεία, αυτοκίνητα και το Monorail — χρησιμοποιήστε την κύρια είσοδο. Και, για βάρκες, περπάτημα και Skyliner — χρησιμοποιήστε τη Διεθνή Πύλη!

Είσοδος EPCOT

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η πρόσβαση σε οποιαδήποτε από αυτές τις εισόδους μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ό,τι νομίζετε, επομένως λάβετε υπόψη το γεγονός ότι στο πάρκο σας όταν σχεδιάζετε τη μέρα σας στο Disney World.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το τι συμβαίνει στο EPCOT αυτή τη στιγμή, μπορείτε να δείτε τις πληροφορίες μας για τη μεγάλη μεταμόρφωση EPCOT, την κριτική μας χωρίς spoiler για τη νέα διαδρομή Guardians of the Galaxy ή τις πληροφορίες μας για το φαγητό και το κρασί EPCOT Φεστιβάλ!

EPCOT

Μείνετε συντονισμένοι στο All Ears για περισσότερες συμβουλές, κόλπα και πληροφορίες Disney World.

6 κοινές συμβουλές του Disney World που πρέπει να αγνοήσετε


Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να λάβετε τη δωρεάν λίστα της κατάταξής μας για βόλτες με EPCOT! Κάντε κλικ εδώ για να ξεκινήσετε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Ποια είσοδος σας αρέσει περισσότερο στο EPCOT; Πείτε μας στα σχόλια!

Leave a Comment