Περιμένετε, ήταν ανεμοστρόβιλος πάνω από το EPCOT; Τι πρέπει να γνωρίζετε για το “Funnel Cloud”

Αν έχετε πάει ποτέ στο Disney World, ξέρετε ότι ο καιρός μπορεί να είναι ΑΓΡΙΟΣ.

Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind

Το ένα δευτερόλεπτο ο ήλιος μπορεί να λάμπει, και το επόμενο να βρέχει πάνω σου καθώς βιάζεσαι να βρεις καταφύγιο. Από τυφώνες και έντονη ζέστη μέχρι προειδοποιήσεις για πλημμύρες και καιρικές συνθήκες που μπορεί να οδηγήσουν σε καθυστερήσεις πτήσεων, υπάρχουν πολλά πράγματα που σχετίζονται με τον καιρό που πρέπει να προετοιμαστείτε. Και πρόσφατα το EPCOT αντιμετώπισε μια μοναδική καιρική κατάσταση που πρέπει να γνωρίζετε.

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2022, υπήρξαν αναφορές για α σύννεφο που μοιάζει με ανεμοστρόβιλο κοντά στο EPCOT. Ήταν στην πραγματικότητα ένα σύννεφο διοχέτευσης; Σε αυτήν την περίπτωση, φαίνεται ότι η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι «ναι».

Το ClickOrlando.com, που υποστηρίζεται από το News 6, μοιράστηκε ότι το Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στη Μελβούρνη, αφού εξέτασε προσεκτικά τις φωτογραφίες και τα βίντεο που τραβήχτηκαν, επιβεβαίωσε ότι ένα «σύντομο σύννεφο διοχέτευσης αναπτύχθηκε νωρίς το βράδυ». Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σημείωσε ότι «δεν αναφέρθηκε καμία πτώση».

Φωτογραφία τραβηγμένη από τον Andrew Klatt | Λήφθηκε μέσω ClickOrlando.com

Ο μετεωρολόγος του News 6, Jonathan Kegges, που ανέφερε προηγουμένως θα μπορούσε να ήταν α σύννεφο σκουπιδιού, καθώς ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί αν το σύννεφο περιστρεφόταν ή όχι. Ο Kegges επεσήμανε ότι τα σύννεφα καταιγίδας μπορεί συχνά να μοιάζουν με σύννεφα χοάνης ή ανεμοστρόβιλους, αλλά τα σύννεφα καταιγίδας είναι διαφορετικά επειδή σχηματίζονται στην υγρή περιοχή κάτω από ένα ανοδικό ρεύμα καταιγίδας. Το Fox 35 Orlando το είχε επίσης αναφέρει προηγουμένως ως «σύννεφο σκάδου».

Αλλά αργότερα στάλθηκε πρόσθετο βίντεο και το οποίο έδειξε το σύννεφο να περιστρέφεται, το οποίο χρησίμευσε για να επιβεβαιώσει ότι ήταν ένα σύννεφο διοχέτευσης.

Φωτογραφία τραβηγμένη από τον Andrew Klatt | Λήφθηκε μέσω ClickOrlando.com

Ένα σύννεφο διοχέτευσης ορίζεται από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ως «Α περιστρεφόμενη στήλη αέρα δεν έρχεται σε επαφή με το έδαφος, που εκτείνεται από μια πανύψηλη βάση cumulus ή cumulonimbus. Σύννεφα χοάνης βρίσκονται στο πίσω μέρος της καταιγίδας, συνήθως από ένα σύννεφο τοίχου.»

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα σύννεφο χοάνης και έναν ανεμοστρόβιλο; Όπως επισημαίνει το Fox News, «Όσο δεν φτάνει στο έδαφος, παραμένει ένα σύννεφο διοχέτευσης». Εάν το σύννεφο χοάνης έρθει σε επαφή με το έδαφος ή έχει μια δίνη σκόνης από κάτω ή έχει ένα σύννεφο συντριμμιών, τότε μπορεί γενικά να ταξινομηθεί ως ανεμοστρόβιλος.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επισημαίνει ότι είναι σημαντικό να προσέχουμε τους ανεμοστρόβιλους που μοιάζουν, όπως τα σύννεφα. Το επισημαίνουν Τα σύννεφα σκουπ δεν έχουν οργανωμένη, επίμονη περιστροφή. Έτσι, αν κοιτάζετε κάτι και προσπαθείτε να σημειώσετε αν είναι σύννεφο διοχέτευσης ή όχι, αυτή η περιστροφή φαίνεται να είναι το κλειδί.

©Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Όλα αυτά μπορεί να σας κάνουν να αναρωτιέστε πόσο συχνά οι ανεμοστρόβιλοι επηρεάζουν την περιοχή του Ορλάντο. Σύμφωνα με το ClickOrlando.com, «Οι ανεμοστρόβιλοι συχνάζουν στην ανατολική Κεντρική Φλόριντα περισσότερο από όσο νομίζετε». Πιο συγκεκριμένα, υπήρξαν ορισμένοι ανεμοστρόβιλοι που έπληξαν την Κεντρική Φλόριντα το 2007 και υπήρξε ξέσπασμα ανεμοστρόβιλου στην Κεντρική Φλόριντα το 1998 – οπότε 7 ανεμοστρόβιλοι «έσκισαν» την περιοχή της Κεντρικής Φλόριντα. Το ClickOrlando.com το σημειώνει η πιο ενεργή περίοδος για ανεμοστρόβιλους στην Κεντρική Φλόριντα είναι από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, αλλά οι περισσότεροι από τους ανεμοστρόβιλους που σχηματίζονται είναι (συνήθως) μικροί και σύντομοι.

Στο παρελθόν, έχουμε δει ρολόγια ανεμοστρόβιλου να εκδίδονται για περιοχές της Φλόριντα κοντά ή στις περιοχές όπου βρίσκεται το Disney World, μια προειδοποίηση ανεμοστρόβιλου που εκδόθηκε για την Κομητεία Όραντζ (όπου βρίσκεται τμήμα του Disney World) και άλλες σοβαρές καιρικές καταστάσεις.

©Fox35

Αν και μπορεί να μην είναι καθημερινό να βλέπεις ένα σύννεφο χοάνης να αιωρείται κοντά στο EPCOT, είναι κάτι που μπορώ συμβεί, και αυτό είναι σημαντικό να το γνωρίζετε.

Εάν βρεθείτε σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτήν, όπου ένα σύννεφο χοάνης φαίνεται να βρίσκεται κοντά στο Disney World, τι πρέπει να κάνετε και τι μπορείτε να κάνετε τώρα για να προετοιμαστείτε; Λοιπόν, υπάρχουν μερικά πράγματα.

Πρώτα, θα θέλετε να γνωρίζετε τι σημαίνουν οι ειδοποιήσεις. Αν ένα ρολόι ανεμοστρόβιλου έχει εκδοθεί, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι. Αυτή η ειδοποίηση σημαίνει ότι είναι πιθανοί ανεμοστρόβιλοι μέσα και κοντά στην περιοχή παρακολούθησης, επομένως θα πρέπει να είστε έτοιμοι να ενεργήσετε γρήγορα εάν υποψιάζεστε ότι πλησιάζει ανεμοστρόβιλος. Αν ένα προειδοποίηση ανεμοστρόβιλου έχει εκδοθεί, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σημειώνει ότι θα πρέπει να λάβετε μέτρα, καθώς σημαίνει ότι ένας ανεμοστρόβιλος εντοπίστηκε ή υποδείχθηκε από το ραντάρ καιρού.

Αυτή είναι μια ΣΟΒΑΡΗ βροχή!

Τι πράγματα πρέπει να κάνετε για να είστε ασφαλείς; Εάν έχει εκδοθεί προειδοποίηση ανεμοστρόβιλου, αναζητήστε καταφύγιο μέσα σε ένα εσωτερικό δωμάτιο στον χαμηλότερο όροφο ενός ανθεκτικού κτιρίου. Θα θέλετε να αποφύγετε τα παράθυρα.

Υπάρχουν επίσης ορισμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να είστε έτοιμοι για δυνητικά έντονες καιρικές συνθήκες στο Disney World. Πρώτα, φροντίστε να ελέγξετε την πρόγνωση του καιρού πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας για τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις. Συζητήστε με την οικογένειά σας την πιθανότητα έντονων καιρικών συνθηκών ώστε να μπορούν όλα να προετοιμαστούν επίσης, και καταστρώσει ένα σχέδιο σε περίπτωση που η δυνατή βροχή, οι άνεμοι ή άλλες καιρικές συνθήκες επηρεάσουν το ταξίδι σας.

Ο Μίκυ έπιασε τη βροχή!

Εάν αναζητάτε ενημερώσεις, ίσως θελήσετε να ανατρέξετε στη σελίδα ή τον ιστότοπο Twitter για το Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία — Μελβούρνη. Είναι αυτοί που χειρίζονται γενικά την περιοχή του Ορλάντο, επομένως μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική πηγή.

Για γενικές καιρικές συνθήκες, ελάτε προετοιμασμένοι με τα απαραίτητα στην τσάντα σας. Είτε προετοιμάζεστε για ζέστη, βροχή, άνεμο κ.λπ. φροντίστε να έχετε μαζί σας αυτά τα πόντσο, ομπρέλες, μπουκάλια νερού και άλλα απαραίτητα, ώστε να μην χρειάζεται να βιαστείτε να τα αγοράσετε στο πάρκο (τότε θα σου κοστίσει πολύ περισσότερο).

Κάντε κλικ εδώ για τον απόλυτο οδηγό επιβίωσης για το καλοκαίρι και τη ζέστη ή κάντε κλικ εδώ για τα είδη Amazon που χρειάζεστε για τις βροχερές μέρες στο Disney World.

Καταιγίδα στο Magic Kingdom

Το κλειδί εδώ είναι να έρθετε προετοιμασμένοι και έτοιμοι για τις κακές καιρικές συνθήκες που μπορεί να επηρεάσουν το ταξίδι σας.

Προς το παρόν, φαίνεται ότι ο καιρός στο Ορλάντο έχει ρυθμιστεί λίγο. Μόνο μια ριπ τρέχουσα δήλωση ίσχυε για την παράκτια περιοχή Flagler κατά τη στιγμή της συγγραφής αυτής της ανάρτησης. Αλλά μπορείτε να ελέγχετε συνεχώς με το ClickOrlando.com καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας για ειδοποιήσεις καιρού. Είμαστε επίσης σε επιφυλακή για ειδοποιήσεις καιρού και θα τις μοιραστούμε μαζί σας.

Θα παρακολουθούμε για περισσότερα νέα και θα σας ενημερώσουμε για όσα βρίσκουμε. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες λεπτομέρειες.

Περισσότερες ιστορίες για την Disney World

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να λάβετε τη δωρεάν λίστα με τα απαραίτητα για τη βροχερή ημέρα! Κάντε κλικ εδώ για να ξεκινήσετε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Έχετε δει ποτέ ένα δυσοίωνο σύννεφο στο Disney World; Πείτε μας για την εμπειρία σας στα σχόλια.

Leave a Comment