Παράδειγμα EPCOT Early Entry – Ιστολόγιο TouringPlans.com

Σειρές TouringPlans Teaches YouTube. Πολλές φορές αυτές οι στρατηγικές βασίζονται σε μια δέσμη υποβληθέντων πραγματικών και δημοσιευμένων δεδομένων χρόνου αναμονής και υποστηρίζονται από ιστορίες, εμπειρίες ή/και δοκιμές εντός του πάρκου. Αλλά ποτέ-δεν-υπηρέτησα ποτέ ως δικό μου το δικό πειραματόζωο και απέδειξε τις στρατηγικές μου.

Όλα άλλαξαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο πολύ γρήγορο ταξίδι της οικογένειάς μου στο Walt Disney World. Είχαμε 3 διανυκτερεύσεις και 2 ημέρες πάρκου και περάσαμε μία από αυτές τις ημέρες πάρκου στο EPCOT. Ο καιρός επρόκειτο να είναι ζεστός και θα επισκεπτόμασταν κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου του Φεστιβάλ Τροφίμων & Κρασιού. Χρειαζόμουν λοιπόν να βεβαιωθώ ότι θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε το δροσερό και λιγότερο γεμάτο πρωινό πριν λιώσουμε όλοι στον ήλιο. Οι χλωμοί κοκκινομάλλες και η σκιασμένη άσφαλτος δεν αναμειγνύονται καλά.

Δύο απαραίτητα για αυτήν την ημέρα πάρκου: αντηλιακό και μπάρες Mickey

Αλλά περιμένετε, τι γίνεται με το Genie+;

Ναι ναι. Κάνω όλα τα βίντεο Genie+ και τις αναρτήσεις ιστολογίου. Αλλά ξέρετε ότι αυτό σημαίνει ότι έχω όλα τα δεδομένα του Genie+. Και έχω δοκιμάσει αρκετά σενάρια για να ξέρω ότι η Πρόωρη Είσοδος στο EPCOT εξοικονομεί περισσότερο χρόνο από το Genie+. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε 60 $ (συν φόρους) για τους τέσσερις μας. Ειδικά με ένα παιδί που είναι πολύ κοντό για Test Track και Soarin’. Η Savvy στρατηγική θα τα κατάφερνε μια χαρά, ευχαριστώ.

Προάνοιγμα

Το θέρετρό μας για αυτό το ταξίδι ήταν η παραλία της Καραϊβικής – ειδικά επιλεγμένη για την πρόσβασή της στο Skyliner, ώστε να μπορούμε να κάνουμε Early Entry από τη International Gateway. Χρησιμοποίησα το TouringPlans Room Request για να ζητήσω το τμήμα της Αρούμπα, όσο το δυνατόν πιο κοντά στο Skyliner. Καταλήξαμε στο δωμάτιο 5438, το οποίο ήταν ένα δωμάτιο δεύτερου ορόφου που ήταν 2 λεπτά μακριά από το Skyliner (ο σταθμός ήταν ορατός από το δωμάτιό μας) και 3 λεπτά μακριά από τη Ριβιέρα. Ιδανική τοποθεσία. Επιπλέον, τα κτίρια ήταν ροζ και πράσινα, που είναι τα αγαπημένα χρώματα των κοριτσιών μου.

Κατευθυνθήκαμε στο δωμάτιό μας, με το οποίο ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι.

Η ημέρα μας EPCOT ξεκίνησε με μια φαινομενικά δύσκολη αρχή. Και με τη μέρα, εννοώ αμέσως μετά το ρολόι χτύπησε τα μεσάνυχτα. Η υπόλοιπη οικογένειά μου ήταν άνετη στα κρεβάτια τους μετά από μια χαλαρωτική βραδιά που περιελάμβανε δείπνο στο Primo Piatto (μια εξαιρετική επιλογή αντεξυπηρέτησης στη Riviera). Αλλά είχα το πρώτο-κοσμικό-πιο από τα προβλήματα του πρώτου κόσμου που υπήρχαν ποτέ. Έφαγα στο Victoria & Albert’s το προηγούμενο βράδυ και η ώρα του δείπνου 5 ωρών σήμαινε ότι ήμουν ακόμα στο Grand Floridian τα μεσάνυχτα. Επέστρεψα στο θέρετρο μου λίγο πριν τις 12:30 π.μ. Και είχα τα κανονικά προβλήματα της πρώτης νύχτας στη Ντίσνεϋ, πράγμα που σήμαινε ότι ήμουν πολύ ενθουσιασμένος για να κοιμηθώ ακόμα και όταν τελικά μπόρεσα να σωριαστώ στο κρεβάτι. Έτσι… μπαίνοντας στη μέρα με πολύ ελάχιστο ύπνο.

Τα ξυπνητήρια ήρθαν στις 6:45 π.μ. επειδή είμαι σχεδιαστής και είχα ήδη προετοιμάσει τα πάντα για τη μέρα μας. Τα πρωινά ήταν γεμάτα, η τσάντα ήταν έτοιμη, τα ρούχα και τα αυτιά ήταν στρωμένα. Το μόνο που έπρεπε να κάνουμε ήταν να σηκωθούμε από το κρεβάτι, να φορέσουμε ρούχα και να φτάσουμε στο Skyliner. Α, και στις 7 το πρωί ήμασταν ακόμα στο δωμάτιο, οπότε μπόρεσα να εξασφαλίσω το Boarding Group 1 για το Cosmic Rewind. Δεν έγινε και τίποτα.

Η μαγεία της Disney εδώ.

Στη συνέχεια, ακόμη και με μια υπερβολικά κουρασμένη μαμά και δύο μικρά παιδιά που ξυπνούσαν πολύ νωρίς, φτάσαμε στο Skyliner στις 7:04 (ανοίγει στις 7 π.μ. ή λίγο νωρίτερα, κάθε μέρα). Αυτό σήμαινε ότι νικούσαμε οποιονδήποτε ανέβαινε όταν άνοιξε στο Art of Animation ή στο Pop Century και έπρεπε να συνδεθούμε μέσω της παραλίας της Καραϊβικής, που ήταν το κλειδί.

Όμορφο, άδειο Skyliner, 2 λεπτά από την πόρτα μας. Αξίζει να ξυπνήσετε νωρίς.

Βγήκαμε από το Skyliner στο EPCOT λίγο μετά τις 7:15. Υπήρχαν περίπου 20 άτομα που είχαν ήδη φτάσει μπροστά μας, και η γραμμή θα μεγάλωνε γρήγορα πίσω μας. Τίποτα σαν το πλήθος στην κεντρική είσοδο, αλλά ακόμα πολύς κόσμος.

Λίγοι άνθρωποι στέκονται ανάμεσα σε εμάς και την πύλη στις 7:16

Στις 7:26, οι πύλες άνοιξαν και μας επετράπη να κάνουμε σάρωση και να περπατήσουμε μέχρι τη γέφυρα προς τη Γαλλία.

Τραβήξαμε έξω στη γραμμή καροτσιών, οπότε ήμασταν πρώτοι στη γέφυρα!

Στις 7:30 μας περπάτησαν τα μέλη του καστ από τη γέφυρα μέχρι την πρώτη πύλη Ratatouille.

Τα παιδιά μου περπατούν αργά στις γέφυρες, έτσι μερικοί άνθρωποι βρέθηκαν ξανά μπροστά μας. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά καλύτερα…

Μας κράτησαν εκεί μέχρι τις 7:36, όταν μας επέτρεψαν να καταρρεύσουμε στην πραγματική ουρά. Παρά το γεγονός ότι ήμασταν ~20οι στη σειρά στην πύλη, επιστρέψαμε κάπου στα πρώτα εκατό άτομα στην ουρά, χάρη στο ότι χάσαμε λίγο έδαφος επειδή έπρεπε να παρκάρουμε ένα καρότσι. Η πραγματικότητα της ζωής με τα μικρά παιδιά. Δεν μπορούμε ποτέ να κάνουμε την πραγματική βέλτιστη στρατηγική 😉

Ένα εύχρηστο ρολόι που τεκμηριώνει πότε μας επέτρεψαν όλοι να μπούμε στην ουρά

Πρόωρη είσοδος

Στις 7:55, η διαδρομή άρχισε να λειτουργεί και μας επέτρεψαν να ανέβουμε. Η οικογένειά μου επιβιβάστηκε πριν από τις 8, και έφυγε από τη βόλτα και επέστρεψε στο καρότσι μας στις 8:05. Είχαμε ένα μονό καρότσι, πράγμα που σήμαινε ότι το 6χρονο στο πλήρωμά μας έπρεπε να περπατήσει. Και τα 6χρονα είναι μερικές φορές δύσκολο να παρακινηθούν στις 8 το πρωί. Ωστόσο, ο Γουίλ κατάφερε να περάσει στο Frozen Ever After στις 8:18.

Κάναμε ακόμη μια παύση (λαχανιασμένη!) τη γρήγορη βόλτα μας σε όλο τον κόσμο για να τραβήξουμε αυτή τη χαριτωμένη φωτογραφία.

Είχε μια αναμονή 15 λεπτών, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μια βόλτα. Ήμασταν εκτός διαδρομής στις 8:23.

15 λεπτά? Ψέματα. 1 λεπτό περπάτημα μέχρι να φτάσετε στο σκάφος.

Και εδώ είναι που η πραγματικότητα των μικρών παιδιών ξαναχτυπά. Η ιδανική στρατηγική θα είχε το πάρτι σας να φτάσει στο Test Track πριν το πλήθος των ανθρώπων που ανοίγουν τακτικά πάρκο προλάβει να φτάσει εκεί από την κύρια είσοδο. Θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει! Εκτός από… μικροσκοπικούς ανθρώπους και τις μικροσκοπικές κύστεις τους. Είχαμε ένα υποχρεωτικό pit stop στις τουαλέτες Odyssey. Και αυτό μας έβαλε στο Test Track στις 8:35. Womp womp.

Τακτικό ωράριο στάθμευσης

Ωστόσο, δεν χάθηκε κάθε ελπίδα. Ο δημοσιευμένος χρόνος αναμονής ήταν μόνο 30 λεπτά. Η πραγματική αναμονή μας, συμπεριλαμβανομένης αυτής της μακράς προεπισκόπησης σχεδιασμού, ήταν 25 λεπτά. Σε εκείνο το σημείο, εμείς μπορούσα να έχω θεωρητικά πήδηξε στο Soarin όπου υπήρχε αναμονή 15 λεπτών. Αλλά… πραγματικότητα. Έπρεπε ακόμα να αλλάξουμε αναβάτη στη δοκιμαστική πίστα (χάρη σε ένα μικρό παιδί τέταρτης ίντσας). Αυτό κράτησε άλλα 25 λεπτά. Γιατί??? Γιατί??? Δεν γνωρίζω. Αλλά αυτή ήταν μια μακρά ανταλλαγή.

Θα θέλατε μόνο το αυτοκίνητό σας να ήταν τόσο cool όσο αυτό που σχεδίασε το εξάχρονο παιδί μου.

Στη συνέχεια, επιλέξαμε να εξαργυρώσουμε τις κάρτες επιβίβασης του Guardians. Το παράθυρο της Ομάδας 1 είχε ήδη παρέλθει περίπου μισή ώρα – αλλά μας επιτρεπόταν ούτως ή άλλως. Αυτό τείνει να είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι εικονικές ουρές. Εφόσον έχει κληθεί η ομάδα επιβίβασής σας, μπορείτε να επιβιβαστείτε. Όχι μόνο εντός της καθορισμένης ώρας μετά την κλήση της ομάδας σας. Έπρεπε να αλλάξουμε αναβάτη ξανά εδώ. Η πρώτη ομάδα από εμάς περιμέναμε 30 λεπτά αφότου μπήκαμε μέσα. Στη συνέχεια ανταλλάξαμε και η ομάδα δύο περίμενε 20 λεπτά στο Lightning Lane. Αυτό είναι αρκετά χαρακτηριστικό για τους Guardians. Το Individual Lightning Lane δεν πρόκειται να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο. Αντίθετα, σας προσφέρει έναν τρόπο είτε να παρακάμψετε το εικονικό σύστημα αναμονής είτε να οδηγήσετε περισσότερες από μία φορές, εάν μπορείτε να πάρετε μια κάρτα επιβίβασης και να αγοράσετε Individual Lightning Lane.

Χαμογέλασα όλη την ώρα που ήμουν σε αυτή τη βόλτα και μου άρεσε κάθε λεπτό της; Ναί. Ήμουν εντελώς αηδιαστικός όταν χρειάστηκε να περάσω πάνω από 20 πετσέτες που κάλυπταν «βιολογικούς κινδύνους» στην έξοδο; Επίσης ναι.

Σε αυτό το σημείο, ήταν 11 π.μ. και οι δημοσιευμένοι χρόνοι αναμονής στο Soarin’ είχαν αυξηθεί στα 65 λεπτά. Η αναμονή πιθανότατα δεν θα ήταν τόσο μεγάλη (ο δημοσιευμένος χρόνος αναμονής επανήλθε στα 40 λεπτά αρκετά γρήγορα). Αντί γι’ αυτό, οδηγήσαμε το Living with the Land, κάτι που πρέπει να κάνετε ούτως ή άλλως.

Η αγαπημένη βόλτα του τρίχρονου παιδιού μου όλη την ημέρα. Την μεγαλώνω σωστά.

Ημέρα μετά τη στρατηγική

Η στρατηγική μου για την Πρόωρη Είσοδο θα είχε λειτουργήσει αρκετά καλά αν ταξιδεύαμε χωρίς παιδιά ή αν επιλέγαμε να μην αλλάξουμε αναβάτες ή ακόμα και αν θα είχαμε κάνει το Guardians αργότερα μέσα στην ημέρα. Αλλά όπως ήταν, ήμασταν ευχαριστημένοι με τις επιλογές μας. Μετά από ένα γεύμα νωρίς, οδηγήσαμε το Spaceship Earth, περάσαμε πολύ χρόνο στη σκιά και AC στο Seas, μετά παρακολουθήσαμε μερικές μικρού μήκους ταινίες, συναντήσαμε τον Mickey και είπαμε ένα γεια στο Figment. Μετά την έξοδο από το Journey Into Imagination, χαιρετίσαμε επίσης τη Joy και τη Vanellope. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν σχεδόν 2 μ.μ. – δεν είχαμε βιώσει καμία πραγματική αναμονή.

Κάνε ΟΛΑ τα δάκρυα. Το ότι αγαπώ τα δεδομένα δεν σημαίνει ότι δεν έχω _συναισθήματα_, άνθρωποι.

Κατόπιν φτάσαμε στο World Showcase, όπου οδηγήσαμε το Gran Fiesta Tour με αναμονή 5 λεπτών, συναντήσαμε την Άννα και την Έλσα χωρίς αναμονή, παρακολουθήσαμε το Reflections of China, φάγαμε μπαρ Mickey Premium και εξερευνήσαμε τις χώρες (δεξιόστροφα, όπως φαίνεται θα έπρεπε) μέχρι να φτάσουμε στην Ιαπωνία για την επίδειξη της Ματσούριζα στις 4:45. Λατρεύω αυτή τη διασκέδαση. Είχαμε μια κράτηση στις 5:20 στο Teppan Edo, μετά από την οποία εξερευνήσαμε το Μαρόκο και στη συνέχεια πήραμε το Skyliner πίσω στην παραλία της Καραϊβικής μέχρι τις 7 μ.μ.

«Δεν μαθαίνουμε, μαμά. Απλώς βλέπουμε μια ταινία».
Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που, ως γονέας, το World Showcase είναι τόσο φοβερό.

Αφού έκανα μπάνιο τα παιδιά και τα έβαλα στο κρεβάτι, κατευθύνθηκα πίσω στο EPCOT μέσω του Skyliner λίγο μετά τις 8 το βράδυ. Πιο πολύ με ένοιαζαν οι φάροι στο Διαστημόπλοιο Γη, γιατί φυσικά.

Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να περάσετε ένα ηλιοβασίλεμα από το να καθίσετε και να παρακολουθήσετε αυτή την ομορφιά να φωτίζεται το βράδυ.

Τα παρακολούθησα και μετά γύρισα πίσω στο World Showcase εγκαίρως για το Harmonious. Ανέβηκα 8 λεπτά πριν από την ώρα προβολής και μπόρεσα να εξασφαλίσω μια όχι κακή θέα ακριβώς στα δεξιά της τοποθεσίας εμπορευμάτων στο Port of Call.

Σοβαρά δεν είναι μια τρομερή θέα για να μην χρειάζεται να κατασκηνώσετε σε μια πολυσύχναστη νύχτα Σαββατοκύριακου.

Τότε, όπως κάθε έξυπνος άνθρωπος, άρχισα να περπατάω δεξιόστροφος από την είσοδο του World Showcase στο International Gateway. Το πάρκο είχε κλείσει στις 9 το βράδυ όταν ξεκίνησε το Harmonious. Αλλά το Skyliner έμεινε ανοιχτό μέχρι τις 22:30. Έτσι, είχα άφθονο χρόνο για να απολαύσω ένα World Showcase που αδειάζει γρήγορα. Η λιμνοθάλασσα φαίνεται πολύ καλύτερη τη νύχτα, όταν τα taco του νερού σκοτεινιάζουν και δεν μπορείς να καταλάβεις ότι καταστρέφουν εντελώς οπτικά το τοπίο.

Αυτά τα χρώματα όμως

Μέχρι τις 9:40, οι άνθρωποι ήταν λίγοι. Πήρα τόσες πολλές φωτογραφίες από άδεια κιόσκια και απολάμβανα τη θέα και τη μουσική σχεδόν αποκλειστικά μόνος μου. Πρόωρη είσοδος στο post-park-close. Αρκετά ιδανική μέρα. Ετοιμαστείτε για μια μίνι φωτογραφική χωματερή γιατί δεν μπορώ να συγκρατηθώ και πρέπει να τις μοιραστώ.

EPCOT Early Entry Takeaways

  • Εάν κάνετε Early Entry από International Gateway, προσπαθήστε να είστε σε αυτό το Skyliner όσο το δυνατόν νωρίτερα. Δεν θα νιώθετε ότι απλώς περιμένετε για πάντα να ανοίξουν τα πράγματα. Το πρωί θα κυλήσει γρήγορα.
  • Εάν δεν έχετε πρόσβαση στο Skyliner, μεταβείτε στη Διεθνή Πύλη κάπως εξακολουθεί να είναι ένα καλό σχέδιο. Λόγω του μεγάλου αριθμού ατόμων στην Κύρια Είσοδο, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε πολύ περισσότερα άτομα για να φτάσετε εκεί που θέλετε να πάτε νωρίς. Εάν επιλέξετε πρώτα το Test Track, πιθανότατα θα έχετε ακόμα μια αξιοπρεπή αναμονή, συν την προεπισκόπηση σχεδιασμού που θα σας επιβραδύνει. Μπορεί ακόμα να μπορείτε να φτάσετε στο Frozen πριν από τα επίσημα εγκαίνια του πάρκου, αλλά ο Remy θα έχει μεγαλύτερη αναμονή μέχρι να φτάσετε εκεί.
  • Ένα Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια του Food & Wine είναι στην πραγματικότητα μια εξαιρετική στιγμή για να πάτε, αν ενδιαφέρεστε περισσότερο για τα αξιοθέατα και λιγότερο για το φαγητό και το κρασί. Πολλές κρατήσεις πάρκων θα ληφθούν από άτομα που θέλουν μόνο να βόσκουν γύρω από το πάρκο και ίσως να πιάσουν ένα ή δύο αξιοθέατα. Οι χρόνοι αναμονής σε όλα τα σημαντικά αξιοθέατα ήταν πολύ χαμηλοί μέχρι τουλάχιστον τις 11 π.μ., γεγονός που καθιστά πολύ καλές πρωινές περιηγήσεις.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

  • Η ομάδα μας βρίσκεται στα πάρκα κάθε μέρα για να ενημερώνεται για οτιδήποτε συναρπαστικό και εκπληκτικό στον κόσμο…

  • Ήταν μια αρκετά πολυάσχολη εβδομάδα για το Walt Disney World, και παρόλο που η γιορτή μπορεί να μην είναι στην κλίμακα που…

  • Με τοπιάρια να «ξεπηδούν» παντού στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το φεστιβάλ λουλουδιών και κήπου EPCOT, και με τις θερμοκρασίες να είναι αρκετά ήπιες στο…

  • Σας αρέσουν οι ψυχαγωγικές πτυχές των διακοπών του Walt Disney World; Λοιπόν, σήμερα, φέρνω μεγάλα νέα. Κι αυτό γιατί τέσσερις…

Leave a Comment