Ο Bob Iger επέστρεψε ως Διευθύνων Σύμβουλος της Disney — Τι συμβαίνει τώρα;

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, Η Walt Disney Company ανακοίνωσε ότι ο Bob Iger θα αναλάβει τη θέση του CEO καθώς ο Bob Chapek αποχωρεί από τη θέση.

μαγικό βασίλειο

Πολλά έχουν συμβεί σε λιγότερο από 48 ώρες από την ανακοίνωση — οι τιμές των μετοχών αυξάνονται, διασημότητες και θαυμαστές της Disney έχουν εκφράσει τις απόψεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο μισθός του Bob Iger έχει αποκαλυφθεί και το «δεξί χέρι» του Bob Chapek Kareem Daniel έχει επίσης αποχωρήσει από την εταιρεία. Αυτή η αλλαγή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο τέθηκε σε ισχύ αμέσως από το βράδυ της Κυριακής (20 Νοεμβρίου) και τα πράγματα προχωρούν ήδη τόσο γρήγορα. Έτσι ποια πρέπει να είναι τα πρώτα βήματα του Iger ως Διευθύνων Σύμβουλος της Disney; Ας το σκάψουμε.

Τι έχει ήδη ανακοινώσει ο Iger;

Ο Bob Iger δεν έχασε χρόνο κάνοντας ένα σχέδιο για τις πρώτες του κινήσεις ως Διευθύνων Σύμβουλος. Από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, Ο Iger έκανε ήδη αλλαγές στην εταιρεία. Έστειλε ένα email στους υπαλλήλους της DMED (το DMED σημαίνει Disney Media and Entertainment Distribution, ένα τμήμα που δημιουργήθηκε ενώ ο Bob Chapek ήταν Διευθύνων Σύμβουλος) που περιέγραφε ορισμένες από τις αλλαγές που έρχονται στην εταιρεία, τις οποίες κοινοποίησε το CNBC.

©Reuters

Ξεκίνησε μοιράζοντας την εκτίμησή του λέγοντας: «Καθώς ξεκινάμε τη μεταμορφωτική δουλειά που σας ανέφερα στο email μου χθες το βράδυ, Θέλω να ξεκινήσω προσφέροντας την ειλικρινή μου εκτίμηση και ευγνωμοσύνη σε κάθε έναν από εσάς.» Στη συνέχεια συνεχίζει να το αναφέρει η εταιρεία θα δει «οργανωτικές και λειτουργικές αλλαγές» σύντομα. Ο Iger σκοπεύει να κάνει αλλαγές που «τιμούν και σέβονται τη δημιουργικότητα ως την καρδιά και την ψυχή αυτού που είμαστε».

Μέλη Cast που μοιράζουν δωρεάν μπισκότα και κακάο

Επίσης σε αυτό το email, Ο Iger ανακοίνωσε ότι ο Kareem Daniel, το δεξί χέρι του Chapek και πρόεδρος της DMED, θα αποχωρούσε από την εταιρεία. Ο στόχος του Iger είναι να έχει μια νέα δομή για το DMED τους «προσεχείς μήνες» και λέει ότι «στοιχεία του DMED θα παραμείνουν, αλλά πιστεύω θεμελιωδώς ότι η αφήγηση είναι αυτό που τροφοδοτεί αυτήν την εταιρεία και βρίσκεται στο επίκεντρο του τρόπου με τον οποίο οργανώνουμε τις επιχειρήσεις μας .»

©Business Wire μέσω CNBC

Αυτό ανακοίνωσε ο Iger τις πρώτες του 24 ώρες στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, αλλά ποια άλλα πρώτα βήματα σκοπεύει να κάνει ή πρέπει να κάνει;

1. Κάντε περισσότερες εξαγορές για την Disney

Αν υπάρχει κάτι στο οποίο ο Bob Iger διέπρεψε κατά την πρώτη του θητεία ως Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, αυτό ήταν η εξαγορά για την εταιρεία. Σύμφωνα με το Yahoo! Οικονομικών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Citi, Jason Bazinet, δήλωσε, «Ο Iger θα πρέπει να προσπαθήσει να κάνει περισσότερες εξαγορές για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την κλίμακα της Disney».

Μπομπ Ίγκερ

Κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του Iger ως CEO από το 2005 έως το 2020 (όταν ανέλαβε ο Bob Chapek), έγινε γνωστός για τις εξαγορές που έφερε στην The Walt Disney Company. Κοιτάμε τη Disney στις μέρες μας και συνεργαζόμαστε Πόλεμος των άστρων και άλλα έργα της Lucasfilm, η Marvel και η Pixar με τη Disney — όλα αυτά αποκτήθηκαν από την Disney κατά τη διάρκεια της θητείας του Iger.

©Star Wars

Μόνο η Pixar, η Marvel και η Lucasfilm έχουν κερδίσει στη Disney πάνω από 33,8 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office αφού πέρασαν κάτω από την ομπρέλα της Disney, σύμφωνα με το CNBC. Αυτό δεν περιλαμβάνει το κόστος παραγωγής και μάρκετινγκ ή τυχόν οφέλη από εμπορεύματα και προσθήκες θεματικών πάρκων.

Αγάλματα ιστορίας παιχνιδιών

Όσον αφορά το εγχώριο box office, Η συνολική απόδοση της Disney αυξήθηκε σημαντικά όσο περνούσε ο χρόνος του Iger ως Διευθύνων Σύμβουλος. Παρακάτω είναι ένα γράφημα που δείχνει το μερίδιο αγοράς της Disney στην εγχώρια αγορά εισιτηρίων από τη χρονιά που ο Iger έγινε Διευθύνων Σύμβουλος μέχρι όταν επρόκειτο να παραιτηθεί. «Ο Iger θα θεωρείται ιστορικά ως ένας μεγάλος μεγιστάνας», σύμφωνα με τον καθηγητή και συντάκτη του USC Jason Squire το 2019.

Ο Πρόεδρος του Box Office αναλυτής Doug Stone σχολίασε επίσης το 2019, “Η Disney είναι τελείως διαφορετική από ό,τι ήταν πριν από 10 ή 12 χρόνια. Ο Iger μπήκε και επικεντρώθηκε στο λέιζερ στην αύξηση της κερδοφορίας».

Πηγή: Comscore (μέσω CNBC)

Όπως μπορούμε να δούμε από τους αριθμούς αυτό είναι αλήθεια, και πολλά από αυτά οφείλονται στις εξαγορές στις οποίες επικεντρώθηκε – είναι λογικό ότι αυτό θα πρέπει να είναι άλλη μια εστίαση του ως Διευθύνοντος Συμβούλου.

2. Εργαστείτε για να κάνετε το Disney+ κερδοφόρο

Με βάση μια αναφορά της Disney, μάθαμε ότι ο λόγος που έγινε αυτή η αλλαγή στους CEO ήταν όταν συνέβη με βάση την κλήση κερδών για το τρίμηνο 4 που έγινε στις 8 Νοεμβρίου 2022. Κατά τη διάρκεια της κλήσης, ο Bob Chapek ανέφερε ότι η Disney+ κέρδισε 12 εκατομμύρια συνδρομητές διεθνώς, ωστόσο η εταιρεία εξακολουθούσε να αντιμετωπίζει οικονομικές ζημίες. Η Disney+ παλεύει με την κερδοφορία της εδώ και λίγο καιρό και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν το διοικητικό συμβούλιο να αποφασίσει να επαναφέρει τον Iger στη θέση του CEO. Ετσι, πώς πρέπει να το κάνει;

©Disney

Σύμφωνα με το Yahoo! Finance, ο Bazinet (ο οποίος σχολίασε τις εξαγορές της Disney παραπάνω) έφερε την ιδέα ότι Ο Iger θα πρέπει να επαναφέρει το Disney+ μακροπρόθεσμες οικονομικές προσδοκίες. Είπε, «Αν το κάνει αυτό θα του το επέτρεπε σταθεροποιήσει την επιχείρηση της Disney και στη συνέχεια ανοδική πορεία καθώς επικρατούν τα πιθανά κέρδη ανάκαμψης».

Η τηλεοπτική εκπομπή του Άγιου Βασίλη ©Disney

Ο Μπαζινέτ είπε επίσης:Μπορεί να τους αρέσει να πρέπει να χαμηλώσουν το [streaming] προσδοκίες 2024 που έχουν δώσει την οδό. Μπορεί να ξέρουν ότι δεν πρόκειται να τα καταφέρουν ή να ξεπεράσουν το όριο μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2024. Εάν πρόκειται να κάνετε μια τέτοια ανακοίνωση, θα θέλετε να έχετε κάποιον του διαμετρήματος του κυρίου Ίγκερ για να το κάνετε πιο εύγευστο».

Κατά τη διάρκεια της κλήσης για τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου φέτος, ο Chapek είπε ότι αναμένουν ότι η Disney+ θα είναι κερδοφόρα έως το 2024 και η Christine McCarthy (CFO της Disney) ανέφερε ότι η κυκλοφορία του επιπέδου που υποστηρίζεται από διαφημίσεις στο Disney+ πιθανότατα δεν θα έχει αντίκτυπο στην κερδοφορία ροής μέχρι αργότερα το 2023. Με βάση ειδικούς που μίλησαν με τη Wall Street Journal, Οι επενδυτές κουράζονται να περιμένουν να δουν κέρδη από τις υπηρεσίες ροής.

Disney+ Billboard

Δεδομένου ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Iger επανήλθε ως Διευθύνων Σύμβουλος, αυτό θα πρέπει να είναι το επίκεντρό του στα δύο χρόνια που είναι στη Disney. Το συμβόλαιό του ως Διευθύνων Σύμβουλος λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2024 όταν ο Chapek εκτίμησε ότι η Disney+ θα ήταν κερδοφόρα.

3. Επιδιορθώστε τις σχέσεις και τη φήμη της Disney

Κατά τη διάρκεια της περιόδου του Chapek ως Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, έχει επικριθεί τόσο από ειδικούς όσο και από οπαδούς της Disney που επισκέπτονται τα πάρκα και παρακολουθούν περιεχόμενο. Υπήρξαν πολλές διαμάχες όσο ο Chapek ηγείτο της εταιρείας συμπεριλαμβανομένης της διάλυσης της περιφέρειας Reedy Creek και της καθυστέρησης του να σχολιάσει τον νόμο «Don’t Say Gay» που ψηφίστηκε στη Φλόριντα. Όχι μόνο επηρεάστηκε η φήμη του Chapek κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Διευθύνων Σύμβουλος, αλλά και η φήμη της The Walt Disney Company.

Κάστρο της Σταχτοπούτας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Disney αποφάσισε ότι ο Chapek το είχε κάνει «ανεπανόρθωτη ζημιά στην ικανότητά του να ηγείται, με μια σειρά από λάθη που είχαν ως αποτέλεσμα τη χαμένη εμπιστοσύνη της Wall Street και των περισσότερων ανώτερων στελεχών της Disney, καθώς και πολλών υπαλλήλων της τάξης και του αρχείου», σύμφωνα με τους New York Times. Η Disney έχει δηλώσει ότι η εταιρεία «άσκησε το δικαίωμά της να τερματίσει χωρίς αιτία», αλλά αυτό το απόσπασμα από τους New York Times αφορά την αναφερόμενη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney Bob Chapek στο Disney World για την 50η επέτειό του

Όταν πρόκειται για αμφιλεγόμενα θέματα, Ο Μπομπ Ίγκερ έσπευσε να κάνει δηλώσεις για αυτούς συμπεριλαμβανομένου του νόμου «Don’t Say Gay» που ψηφίστηκε στη Φλόριντα. Ο Iger σχολίασε το θέμα πριν ο Chapek σχολιάσει εκ μέρους της The Walt Disney Company, και η καθυστέρηση του Chapek προκάλεσε αποχωρήσεις των μελών του Cast και η απόφαση δέχτηκε κριτική από το κοινό.

Μήνας υπερηφάνειας στο Disney Springs

Διασημότητες και υπάλληλοι και θαυμαστές της Disney έχουν πάει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μοιραστούν τις σκέψεις τους σχετικά με την αλλαγή στους CEOs και με βάση τις αναρτήσεις, πολλοί φαίνονται θετικοί για την αλλαγή.

Πρώην Imagineer Tom K. Morris ανέβασε στο Twitter Δεν κλαίω γιατί δεν είμαι πια στο WDI π.Χ. ένιωσα ότι ήταν καιρός να φύγω, αλλά αυτός ο τύπος δεν χρειάστηκε ποτέ ούτε 30 δευτερόλεπτα για να συστηθεί, πόσο μάλλον να μάθει την ιστορία μου ή τι είχα καταφέρει, κάτι όλοι οι άλλοι ηγέτες του πάρκου και οι διευθύνοντες σύμβουλοι το έκαναν καλό», μιλώντας για τον Τσάπεκ. Συνέχισε την αναφορά, “Ο Άισνερ και ο Ίγκερ (ακόμα και ο Όβιτς) έκαναν ένα νόημα να μάθουν ποιοι ήταν όλοι. Ήταν πάντα πολύ αφοσιωμένοι σε αυτό που κάναμε».

The Imagineering Story ©Disney

Ο Matt Braly, animator της Disney, σχολίασε επίσης στο Twitter λέγοντας: «Δεν μπορώ να σας πω πόσο ενθουσιασμένος είναι ολόκληρη η βιομηχανία του animation που βλέπει αυτόν τον άνθρωπο να φεύγει».

Με βάση όλη τη διαμάχη γύρω από τη Disney ενώ ο Chapek ήταν Διευθύνων Σύμβουλος, ο Iger θα πρέπει να καταστήσει την εργασία για τη φήμη και τις σχέσεις με το κοινό και τα μέλη του Cast ως μία από τις προτεραιότητές του όταν πρόκειται για τα πρώτα βήματα.

ο κόσμος του Ντίσνεϋ

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για τις πρόσφατες αλλαγές στην εταιρεία, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω αναρτήσεις μας:

Μείνετε συντονισμένοι στο DFB για ενημερώσεις καθώς η Disney περνάει αυτή τη μετάβαση.

7 μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο Bib Iger ως νέος διευθύνων σύμβουλος της Disney


Μην το χάσετε Οποιος Διασκέδαση της Disney!

Προπαραγγείλετε το αντίγραφό σας του 2023 DFB Guide to Walt Disney World Dining Today!

Με περισσότερα από 750 σελίδες, ο Οδηγός DFB 2023 για το Walt Disney World Dining είναι γεμάτος συμβουλές και εργαλεία προγραμματισμού που αναπτύχθηκαν από ειδικούς της Disney World για 30+ χρόνια επισκέψεων. Κάναμε την έρευνα για εσάς, ώστε να ξέρετε ποια σημεία θα ταιριάζουν μοναδικά στις ανάγκες της οικογένειάς σας!

Με μίνι κριτικές του κάθε εστιατόριο, μπαρ, σαλόνι, περίπτερο και πολλά άλλα; ένα ολόκληρο κεφάλαιο για τα καλύτερα σνακ στο Disney World; γεμάτος Ανάλυση σχεδίου τραπεζαρίας της Disney (και πώς να αποκτήσετε ΔΩΡΕΑΝ φαγητό); και ένα πλήρες κεφάλαιο για τις εκπτώσεις και τις προσφορές; θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να προγραμματίσετε τις καλύτερες διακοπές σας ακόμα.

Κάντε κλικ εδώ για να προπαραγγείλετε το αντίγραφό σας του 2023 DFB Guide to Walt Disney World Dining E-book με κωδικό WDW2023 για εξοικονόμηση 25% στην τιμή κάλυψης σήμερα!

κουμπί έτοιμο προς αγορά
Οι οδηγοί μας υποστηρίζονται από 100% εγγύηση επιστροφής χρημάτων, οπότε δεν έχετε τίποτα να χάσετε. 🙂


Ποια πιστεύετε ότι πρέπει να είναι τα πρώτα βήματα του Bob Iger ως CEO της Disney; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

Leave a Comment