Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney Bob Chapek θα «αρχίσει να ισορροπεί» ποιος θα μπει στα θεματικά πάρκα

Στον κόσμο της Disney, μια από τις πιο αμφιλεγόμενες φιγούρες είναι σχεδόν πάντα ο Διευθύνων Σύμβουλος της The Walt Disney Company. Ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος, Bob Chapek, δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα.

©The Hollywood Reporter μέσω Getty Images

Ο Chapek σχολίασε πρόσφατα τις κρατήσεις Park Pass, τις αυξήσεις τιμών στα πάρκα και τους Annual Passholders, όλα τα σχόλια έχουν αναλυθεί και επικριθεί από τους θαυμαστές της Disney. Τώρα, μια νέα συνέντευξη με τον Τσάπεκ έχει απελευθερωθεί στο οποίο αποκαλύπτει τις σκέψεις του για τη ζήτηση του πάρκου, τις αυξήσεις των τιμών, τους «υπερφανούς» της Disney, τη μήνυση της Scarlett Johansson και πολλά άλλα.

Ο Bob Chapek έγινε Διευθύνων Σύμβουλος της Walt Disney Company το 2020, διαδεχόμενος τον Bob Iger ως ηγέτη της εταιρείας. Από τότε, οι αποφάσεις του Chapek έχουν επικριθεί από πολλούς, ειδικά όταν πρόκειται για αυξήσεις τιμών στα πάρκα της Disney.

Αυξήσεις Τιμών

Έχουμε δει αρκετές αυξήσεις τιμών σε εισιτήρια πάρκου, τρόφιμα, εμπορεύματα και πολλά άλλα τα τελευταία χρόνια (αν και οι αυξήσεις τιμών δεν ήταν ακριβώς σπάνιες πριν από αυτό). Επιπλέον, το δωρεάν σύστημα FastPass+ για παράκαμψη γραμμών βόλτας στα πάρκα αντικαταστάθηκε με το επί πληρωμή σύστημα Genie+ το 2021. Αυξήσεις τιμών έρχονται στο Hulu, το ESPN+ και το Disney+ — όλες οι υπηρεσίες ροής της Disney. Οι αυξήσεις κόστους θα τελειώσουν σύντομα;

Μενού στο Epic Eats

Σύμφωνα με μια συνέντευξη με τον Bob Chapek από το The Hollywood Reporter, ακόμη περισσότερες αυξήσεις τιμών θα μπορούσαν να έρθουν σύντομα. Ο Τσάπεκ είπε, «Οι τιμές των εισιτηρίων μας και οι περιορισμοί που βάζουμε σχετικά με το πόσο συχνά μπορούν να έρχονται οι άνθρωποι και πότε έρχονται είναι μια άμεση αντανάκλαση της ζήτησης. Πότε είναι πάρα πολύ; Η ζήτηση θα μας πει πότε είναι υπερβολική.Ο Τσάπεκ σημείωσε επίσης ότι, επί του παρόντος, «έχουμε πολύ περισσότερη ζήτηση από ό,τι υπάρχει προσφορά».

Πλήθος κόσμου στα Hollywood Studios της Disney

Αυτά τα σχόλια αντικατοπτρίζουν όσα είπε ο Chapek στο CNBC τον Αύγουστο σε μια συνέντευξη σχετικά με τις αυξανόμενες τιμές στο Disney World. Στη συνέχεια, ο Chapek είπε: «Πάντα παρακολουθούμε τη ζήτηση. Όταν παίζετε ένα παιχνίδι απόδοσης όπως εμείς αυτή τη στιγμή και έχετε την ευελιξία με το σύστημα κρατήσεών μας, μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια δεκάρα. Διαβάζουμε τη ζήτηση και αν η ζήτηση αυξάνεται, τότε έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε [raise prices]. […] Όλα εξαρτώνται από τον καταναλωτή».

Ακούγεται ότι οι αυξήσεις των τιμών θα συνεχίσουν να έρχονται.

Στη συνέντευξη στο CNBC, ο Chapek επιβεβαίωσε ότι η ζήτηση εξακολουθεί να είναι υψηλή για τα πάρκα και τις εμπειρίες της Disney: «Παρά την ορατότητα, έχουμε στο μέλλον, δεν βλέπουμε καμία μείωση της ζήτησης μας». Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης κερδών του τρίτου τριμήνου της εταιρείας φέτος, τα στελέχη ανέφεραν το σύστημα κρατήσεων Park Pass ως αξιόπιστο μέτρο της ζήτησης. Ανέφεραν ότι οι κρατήσεις για τα θεματικά πάρκα γεμίζουν σταθερά, γεγονός που δείχνει ότι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να επισκεφθούν παρά υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Με άλλα λόγια, το σχόλιο του Chapek ότι η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά φαίνεται να ισχύει.

Πλήθος Εργατικής Πρωτομαγιάς

Πρόσφατα είδαμε περισσότερη διαθεσιμότητα όσον αφορά τα Park Passes, με σχεδόν κανένα πάρκο της Disney World να γεμίζει τον Σεπτέμβριο από τη στιγμή που γράφεται. Ωστόσο, αυτή είναι μια αρκετά νέα τάση, και πριν από αυτόν τον μήνα σχεδόν πάντα βλέπαμε τουλάχιστον μερικά πάρκα να γεμίζουν περίπου μια εβδομάδα πριν. Αυτό μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι η ζήτηση για την Disney World μειώνεται επιτέλους ή τουλάχιστον επιστρέφει στην προηγούμενη τάση της ύφεσης και της ροής σε ορισμένες περιόδους του έτους.

©Disney

Ωστόσο, καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι θα δούμε αύξηση της προσέλευσης στο Disney World (αν και τα πάσο για το πάρκο εξακολουθούν να είναι ευρέως διαθέσιμα για τους μήνες των διακοπών αυτή τη στιγμή — μπορεί να θέλετε να κλείσετε τα πάσο σας το συντομότερο δυνατόν πριν αρχίσουν να γεμίζουν πάνω!). Καθώς η ζήτηση παραμένει υψηλή, ειδικά αυτές τις περιόδους του χρόνου που είναι πολύ δημοφιλές να επισκεφτείτε το Disney World, Τα σχόλια του Chapek δείχνουν ότι θα μπορούσαμε να δούμε περισσότερες αυξήσεις τιμών σύντομα.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε για την ύπουλη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων της Disney World.

Ετήσιοι Διαβάτες

Η Disney σχολίασε πρόσφατα ένα «δυσμενές μείγμα επισκεψιμότητας στο Disneyland Resort», το οποίο πολλοί ερμήνευσαν ότι σημαίνει ότι η Disney πίστευε ότι πάρα πολλοί Ετήσιοι Διαβάτες (που ονομάζονται Magic Key Holders στη Disneyland) επισκέπτονταν το πάρκο και έτσι έβλαπταν τα κέρδη της εταιρείας. Επειδή οι Ετήσιοι Διαβάτες πιθανότατα επισκέπτονται τα πάρκα της Disney πολύ πιο συχνά από άλλους επισκέπτες, μπορεί να είναι λιγότερο πιθανό να ξοδέψουν τόσα χρήματα όσο άλλοι επισκέπτες σε τρόφιμα, εμπορεύματα και Genie+.

Ετήσια είσοδος Passholder στο EPCOT

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Κέρδους του τρίτου τριμήνου φέτος, ένα στέλεχος της Disney είπε: «Η αύξηση στα μέσα κατά κεφαλήν έσοδα από εισιτήρια οφειλόταν στην εισαγωγή των Genie+ και Lightning Lane το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους και στον μειωμένο αντίκτυπο από τις προσφορές στη Walt Disney. Το World Resort, αντισταθμίζεται εν μέρει από ένα δυσμενές μείγμα προσέλευσης στο Disneyland Resort.

Εμπορεύματα Magic Key Holder στη Disneyland

Άρα η Disney βλέπει πραγματικά τους Ετήσιους Διαβάτες ως λιγότερο πολύτιμους επισκέπτες;

Το Hollywood Reporter σχολίασε ότι η Disney έχει «αποκτήσει κάποιο πλήγμα από τους superfans» λόγω των πρόσφατων σχολίων που έγιναν για τους Annual Passholders. Ο Τσάπεκ απάντησε λέγοντας, «Αγαπάμε όλους τους οπαδούς μας εξίσου. Λατρεύουμε τους superfans, προφανώς. Μας αρέσουν όμως και οι οπαδοί που δεν έχουν την ίδια έκφραση του οπαδού τους».

Ετήσιος Μαγνήτης Passholder

Ωστόσο, σημείωσε επίσης ότι Η Disney προσπαθεί να εξισορροπήσει την προσέλευση των επισκεπτών μεταξύ των Ετήσιων Διαβατών και εκείνων που δεν επισκέπτονται τόσο συχνά. Είπε, «Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι οι σούπερ θαυμαστές μας που αγαπούν να έρχονται με ετήσια πάσο και να χρησιμοποιούν [the parks] ως προσωπική τους παιδική χαρά — μας αρέσει αυτό. Το γιορτάζουμε. Αλλά ταυτόχρονα, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι υπάρχει χώρος στο πάρκο για την οικογένεια από το Ντένβερ που έρχεται μία φορά κάθε πέντε χρόνια».

Πλήθος εισόδου στο Magic Kingdom

Ο Τσάπεκ συνέχισε λέγοντας, «Δεν είχαμε σύστημα κρατήσεων και δεν ελέγχαμε τον αριθμό των ετήσιων καρτών που διανέμαμε και ειλικρινά, το ετήσιο πάσο ως τιμή ήταν τόσο μεγάλο που οι άνθρωποι κυριολεκτικά έρχονταν συνέχεια και η προσβασιμότητα του πάρκου ήταν απεριόριστη σε αυτούς και εκείνη η οικογένεια από το Ντένβερ θα πήγαινε στο πάρκο και δεν θα την άφηναν να μπουν. Αυτό δεν φαίνεται σαν μια πραγματική ισορροπημένη πρόταση. Υποθέτω ότι είναι πιθανό ότι το Οι superfans το θεωρούν αυτό ως μειονέκτημα του τρόπου με τον οποίο καταναλώνουν το πάρκοαλλά πρέπει να βεβαιωθούμε ότι όχι μόνο λαμβάνουμε υπόψη τις ανάγκες των σούπερ θαυμαστών μας, αλλά λαμβάνουμε υπόψη τις ανάγκες όλων όσοι ταξιδεύουν από όλη τη χώρα μία φορά κάθε πέντε χρόνια.”

Κάστρο της Σταχτοπούτας

Αυτά τα σχόλια μπορεί να είναι αναφορά σε μια τρέχουσα αγωγή που αφορά κατόχους μαγικών κλειδιών στη Disneyland, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η Disney παρεξήγησε τις ημερομηνίες αποκλεισμού του πάσου τους, δηλώνοντας ότι δεν υπήρχαν ημερομηνίες αποκλεισμού όταν στην πραγματικότητα δόθηκαν περισσότερα πάσο σε κατόχους μη μαγικών κλειδιών από αυτούς που είχαν το ετήσιο πάσο. Οι κάτοχοι του Magic Key ισχυρίστηκαν ότι η Disneyland διαφήμισε ψευδώς τα πάσο τους και η Disney υποβάθμισε τους κατόχους Magic Key “σε κατόχους εισιτηρίων “δεύτερης κατηγορίας”, περιορίζοντας τεχνητά τις κρατήσεις του Magic Key και τον αριθμό των κατόχων διαβίβασης που μπορούν να επισκεφτούν κάθε μέρα.

Σημάδι μαγικού κλειδιού

Το πρόγραμμα Magic Key άλλαξε πρόσφατα, με ορισμένες νέες γλώσσες και περιορισμούς που αντικατοπτρίζουν τα ζητήματα που προέκυψαν σε αυτήν την αγωγή. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτές τις αλλαγές εδώ.

Φαίνεται ότι η Disney προσπαθεί να βρει τη σωστή ισορροπία των Ετήσιων Διαβατών με άλλους επισκέπτες που επισκέπτονται λιγότερο συχνά. Ο Τσάπεκ είπε, «Αυτό στο οποίο δεν θα λυγίσουμε είναι να δώσουμε σε κάποιον μια λιγότερο από αστρική εμπειρία στα πάρκα επειδή μπλοκάραμε πάρα πολλούς ανθρώπους εκεί μέσα. Αν πρόκειται να έχουμε αυτόν τον θεμελιώδη κανόνα, πρέπει να αρχίσεις να ισορροπείς ποιον αφήνεις να μπει

Ετήσια είσοδος Passholder στο Animal Kingdom

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι ετήσιοι κατόχοι διαβατηρίων και οι κάτοχοι μαγικού κλειδιού θα αρχίσουν να βλέπουν να τους απονέμονται λιγότερα πάσο Park σε σύγκριση με άλλους επισκέπτες του Disney Parks. Θα παρακολουθούμε για ενημερώσεις σε αυτό το μέτωπο και θα σας ενημερώσουμε για το τι βλέπουμε στο μέλλον.

Μήνυση Scarlett Johansson

Ίσως θυμάστε ότι, το 2021, η Scarlett Johansson υπέβαλε μήνυση κατά της Disney για τη διπλή απελευθέρωση του Μαύρη χήρα στο Disney+ και στους κινηματογράφους. Εκείνη την εποχή, ο Chapek υπερασπίστηκε την απόφαση της Walt Disney Company, λέγοντας ότι «οι συμφωνίες ταλέντων θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν το γεγονός ότι ο κόσμος αλλάζει».

©Marvel

Όταν ρωτήθηκε πρόσφατα για την τρέχουσα κατάσταση της σχέσης της Disney με τον Johansson και τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία χειρίστηκε αυτή τη μήνυση, ο Chapek είπε, «Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που έλαβαν ψήφο για το πώς το χειριστήκαμε αυτό. Και ήμουν μια φωνή, και θα το πω μόνο αυτό η σχέση μας με το πρακτορείο της και εκείνη δεν ήταν ποτέ καλύτερη

Αφίσα Μαύρης Χήρας

Αν και ήταν αβέβαιο για λίγο, η Disney επιβεβαίωσε ότι η Scarlett Johansson εξακολουθεί να ασχολείται με το επερχόμενο Πύργος του Τρόμου ταινία, η οποία φέρεται να έχει ξεκινήσει τα γυρίσματα, αν και δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για την κυκλοφορία της.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αγωγή της Scarlett Johansson κατά της Disney.

Και εκεί το έχετε! Από την πρόσφατη συνέντευξη, ακούγεται ότι η Disney θα συνεχίσει να αυξάνει τις τιμές στα πάρκα και οι Ετήσιοι Διαβάτες μπορεί να δυσκολεύονται περισσότερο να πάρουν κάρτες στάθμευσης από ό,τι στο παρελθόν. Εάν είστε κάτοχος ετήσιας συνδρομής, σας συνιστούμε να κάνετε κράτηση για τις κρατήσεις σας Park Pass το συντομότερο δυνατόν (αν και αυτή η συμβουλή ισχύει και για οποιονδήποτε επισκέπτεται το Disney World).

Είσοδος Disney World

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε για περισσότερα νέα και μπορείτε να περιμένετε να δείτε μερικές μεγάλες ανακοινώσεις σήμερα καθώς η έκθεση D23 Expo συνεχίζεται στο Anaheim της Καλιφόρνια. Συνεχίστε να ακολουθείτε το AllEars για όλες τις τελευταίες ενημερώσεις!

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις μεγαλύτερες ανακοινώσεις από την έκθεση D23 2022.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να παρακολουθείτε ΟΛΕΣ τις έκτακτες ειδήσεις της Disney! Θα έχετε επίσης πρόσβαση σε συμβουλές, κριτικές, ασήμαντα στοιχεία και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το AllEars! Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Τι γνώμη έχετε για την τελευταία συνέντευξη του Τσάπεκ; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

Leave a Comment