Ο αστακός εξαφανίζεται από τα μενού του Disney World. Να γιατί.

Ρωτήστε τους ανθρώπους τι τους αρέσει να τρώνε σε ένα «φανταχτερό» δείπνο έξω, και συχνά έρχονται στο μυαλό δύο πρωτεΐνες – μπριζόλα και αστακός. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν ότι τα εκλεκτά εστιατόρια του Disney World σερβίρουν πολλά και τα δύο.

Αστακός στο Cape May Cafe

Πρόσφατα, όμως, παρατηρήσαμε μια τάση – Τα πιάτα με αστακούς αφαιρούνται αθόρυβα από τα μενού της Disney (πέντε πιάτα εξαφανίστηκαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες) και ένα περίπτερο που πρόσφερε πιάτα με αστακό στο EPCOT Food & Wine Festival τα προηγούμενα χρόνια δεν φαίνεται να επιστρέφει το 2022.

Όταν επικοινωνήσαμε με τη Disney για σχόλια, η επίσημη απάντηση ήταν αυτή Τα μενού της Disney αλλάζουν συνεχώς. Και αυτό είναι σίγουρα αλήθεια – τόσο αληθινό που εδώ στο DFB ρίχνουμε μια περιεκτική ματιά κάθε εβδομάδα στις αλλαγές μενού.

Ο αστακός Nachos στο Lamplight Lounge στο Disney California Adventure

Αλλά η αγορά αστακών βιώνει αυτή τη στιγμή αναταράξεις σε δύο μέτωπα – αυξήσεις τιμών λόγω της άνευ προηγουμένου ζήτησης και ερωτήματα σχετικά με το εάν ο αστακός της Νέας Αγγλίας μπορεί να εξακολουθήσει να προμηθεύεται βιώσιμα – και τα δύο θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη διαθεσιμότητα του αστακού στα μενού της Disney στο μέλλον.

Αλλαγές μενού

Η πιο πρόσφατη αλλαγή σε ένα μενού που περιλάμβανε την αφαίρεση ενός πιάτου με αστακό ήταν μια αλλαγή στο μενού Prix Fixe στο California Grill in the Contemporary Resort. Αυτό το μενού περιείχε μια επιλογή Lobster and Parsnip Bisque που αφαιρέθηκε από το μενού τον Ιούνιο.

Αστακός και παστινάκι

Στο Coral Reef στο EPCOT και στο STK Orlando στο Disney Springs, το Lobster Bisque βγήκε από το μενού τον Μάιο. Τον Απρίλιο, το Το Superstar Catering Food Truck στο Disney Springs σταμάτησε να σερβίρει Lobster Mac and Cheese.

Galactic Lobster Globe

Και τον Μάρτιο, εύκολα το πιο αισθητικό πιάτο στο μενού στο Space 220 στο EPCOT – το Galactic Lobster Globe – αφαιρέθηκε από το μενού του νέου εστιατορίου.

Lobster Landing στο 2021 EPCOT International Food & Wine Festival

Το Lobster Landing ήταν ένα νέο περίπτερο που παρουσιάστηκε για το 2021 EPCOT International Food & Wine Festival που σέρβιρε New England Lobster Tail, Lobster Chowder και Baked Lobster Dip με Old Bay Chips.

Baked Lobster Dip στο Lobster Landing

Η Disney ανακοίνωσε περισσότερα από 30 περίπτερα φαγητού για το 2022 Food and Wine Fest, και Το Lobster Landing δεν είναι στη λίστα. Δεν είναι ασυνήθιστο τα περίπτερα να αλλάζουν χρόνο με το χρόνο — μερικές φορές τα αντικείμενα απλώς δεν πωλούνται — αλλά αυτή η συγκεκριμένη παράλειψη είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί.

Κάντε κλικ εδώ για όλα όσα επιστρέφουν στο 2022 EPCOT Food & Wine Festival

Αιχμές τιμών

Καθώς οι εμβολιασμοί κατά του COVID έγιναν ευρέως διαθέσιμοι και τα ποσοστά του COVID μειώθηκαν το 2021, Η ζήτηση για αστακό εκτινάχθηκε σε πρωτοφανή επίπεδασύμφωνα με Μαριάν ΛαΚρουάεκτελεστικός διευθυντής του Maine Lobster Marketing Collaborative.

Lobster Mac & Cheese στο Nomad Lounge

«Ο κόσμος είχε βγει από την καραντίνα και έψαχνε να γιορτάσει και δεν έχουμε δει ποτέ τη ζήτηση τόσο υψηλή», είπε ο LaCroix. Οι τιμές των αστακών αυξήθηκαν έως και 60 τοις εκατό στις αποβάθρες αστακών του Maine το 2021, ανέφερε το CBS News.

©Red’s Eats

Το Red’s Eats, μια δημοφιλής καλύβα με θαλασσινά στο Wiscasset του Maine, ήταν πουλώντας ρολά αστακού τον Ιούνιο του 2021 για έως και 34 $ το καθέναμια αύξηση άνω των 10 $ σε σχέση με την τιμολόγηση του 2019, σύμφωνα με Οι Νιου Γιορκ Ταιμς.

Roll Lobster στο Columbia Harbor House

Ενώ η αλιεία του Maine παγιδεύει αστακούς όλο το χρόνο, Η υψηλή περίοδος είναι από τον Ιούλιο έως τον Νοέμβριο, όταν οι αστακοί πλησιάζουν την ακτή για την περίοδο αναπαραγωγής και αποβολής. Η αλιεία του Maine συνήθως αλιεύει περίπου 20 εκατομμύρια αστακούς το μήνα στο αποκορύφωμα της εποχής τον Αύγουστο έναντι περίπου 1 εκατομμυρίου αστακού το μήνα το χειμώνα, είπε ο LaCroix.

Lobster and Corn Chowder στο Ale & Compass Restaurant

Οι τιμές συνέχισαν να παραμένουν υψηλές κατά τους χειμερινούς μήνες, λόγω της ζήτησης γύρω από την κινεζική Πρωτοχρονιά και την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνουκαι μόλις αρχίζουν να πέφτουν καθώς η πολυάσχολη σεζόν ανεβαίνει το 2022. Η τιμή χονδρικής ενός ζωντανού αστακού με σκληρό κέλυφος μειώθηκε στα 9,35 $ ανά λίβρα την 1η Μαΐου από 12,35 $ ανά λίβρα την 1η Απριλίου, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης αγοράς Urner Barry, ο οποίος περιέγραψε την πτώση ως η τιμολόγηση του αστακού που “επιστρέφει στο κανονικό”.

Τα μενού της Disney σίγουρα δεν είναι απρόσβλητα από τις ιδιοτροπίες της εφοδιαστικής αλυσίδας. Εκτός από τις αφαιρέσεις από το μενού πιάτων με αστακό, έχουμε δει την αφαίρεση της σάλτσας με φυστικοβούτυρο από το μενού του Plaza Ice Cream Parlor μετά από ανάκληση σε εθνικό επίπεδο που προκάλεσε ελλείψεις και την αφαίρεση του σάντουιτς Monte Cristo από το μενού στο εστιατόριο Plaza λόγω έλλειψη γαλοπούλας.

Μόντε Κρίστο!

Κάντε κλικ εδώ για την κατάταξή μας για κάθε εστιατόριο EPCOT

Η βιωσιμότητα του αστακού σε ερώτηση

Αλλά Ίσως η μεγαλύτερη απειλή για την αλυσίδα εφοδιασμού αστακού της Disney είναι ένα σχέδιο αξιολόγησης από τον ερευνητικό οργανισμό βιώσιμων θαλασσινών Seafood Watch Αυτό θα άλλαζε τη σύστασή του για τον αστακό που ψαρεύεται στον Κόλπο του Μέιν από το τρέχον «Συνιστάται» σε «Αποφυγή».

Το Seafood Watch λέει ότι, ενώ ο αστακός της Βόρειας Αμερικής δεν υπεραλιεύεται – συνήθως ένας λόγος που τα θαλασσινά μπορεί να μην χαρακτηρίζονται ως βιώσιμα – ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται στο ψάρεμα αστακών απειλεί την ήδη απειλούμενη με εξαφάνιση Δεξιά Φάλαινα της Βόρειας Αμερικής. ο National Oceanic and Atmospheric Association λέει ότι η εμπλοκή σε αλιευτικά εργαλεία και τα χτυπήματα των σκαφών είναι η κύρια αιτία τραυματισμού για τη δεξιά φάλαινα και έχουν απομείνει λιγότερα από 360 είδη στη Γη.

© NOAA Fishries

Η τελική απόφαση σχετικά με την αξιολόγηση αναμένεται αυτόν τον μήνα, αλλά ενδέχεται να καθυστερήσει επειδή το Seafood Watch παρέτεινε την περίοδο δημόσιας σχολιασμού κατά 30 ημέρες νωρίτερα αυτή την άνοιξη. Εάν η αλιεία του Maine Lobster λάβει τη βαθμολογία «Αποφυγή» από το Seafood Watch, οι εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται ο οργανισμός – συμπεριλαμβανομένων των Disney, Whole Foods και Red Lobster – θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού τον αστακό τους ή να μειώσουν τις δεσμεύσεις τους για την προμήθεια βιώσιμων θαλασσινών.

Ο Κέβιν Κόνορ, διευθυντής επικοινωνίας για το Seafood Watch, σημείωσε όταν το DFB ζήτησε συνέντευξη ότι ο οργανισμός δεν μπορεί να σχολιάσει το προσχέδιο αξιολόγησης αυτή τη στιγμή.

©NOAA Fishries | Εκεί που ζουν οι δεξιές φάλαινες της Βόρειας Αμερικής

Από πού αλλού λοιπόν μπορεί να προέρχεται ο αστακός που περιμένουμε στα μενού του Disney World; Η Seafood Watch λέει ότι το 65% των εισαγωγών αστακών στις ΗΠΑ προέρχεται από τον Καναδά – και η καναδική αλιεία αστακών βρίσκεται στο ίδιο μικροσκόπιο με την αλιεία αστακών των ΗΠΑ με το Seafood Watch αυτή τη στιγμή. Ετσι, ο βιώσιμος αστακός θα μπορούσε να είναι σε πολύ μικρή ποσότητα, πολύ γρήγορα.

Ο LaCroix, του Maine Lobster Marketing Collaborative, είπε ότι το Η Maine Lobster Fishery διατηρεί επίσης πιστοποίηση βιωσιμότητας από το Marine Stewardship Council, την οποία περιγράφει ως μια εις βάθος κριτική που αξιολογείται από ομοτίμους. Είπε ότι οι αλιείς αστακών συνεργάζονται με την NOAA για περισσότερα από 20 χρόνια για να κάνουν τις μεθόδους και τον εξοπλισμό τους ασφαλέστερο για τη σωστή φάλαινα. «Οι ψαράδες του Maine είναι πραγματικά περήφανοι για τις προσπάθειές τους στον τομέα της βιωσιμότητας. Είναι αποθαρρυντικό για αυτούς όταν οι προσπάθειές τους δεν αναγνωρίζονται.» είπε ο ΛαΚρουά.

©NOAA Fishries | Πώς μπλέκονται σωστά οι φάλαινες στον εξοπλισμό ψαρέματος

Ωστόσο, το Seafood Watch αναφέρει μια έκθεση NOAA του 2021 που διαπίστωσε ότι οι τραυματισμοί στις δεξιές φάλαινες συνεχίζουν να υπερβαίνουν τα απαιτούμενα επίπεδα για την αποκατάσταση του πληθυσμού.

Lobster Poutine στο Φεστιβάλ Τεχνών EPCOT 2021

Θα εξαφανιστεί ο αστακός από τα μενού των εστιατορίων στο Disney World και αλλού εάν το Seafood Watch προχωρήσει με το προσχέδιο της αξιολόγησής του; Εάν η Disney επιλέξει να διατηρήσει τις τρέχουσες διαδικασίες βιωσιμότητας – οι οποίες ισχύουν εδώ και πολλά χρόνια – είναι πιθανό να δούμε περισσότερους αστακούς να βγαίνουν από τα μενού, καθώς ο αειφόρος αστακός γίνεται εξαιρετικά δύσκολο να προμηθευτείτε.

Ουρά αστακού με γαλάκτωμα λεμονιού Meyer και ψητό λεμόνι στο 2020 EPCOT Flower and Garden Festival

Είδαμε τη Disney να αφαιρεί πολλά στοιχεία μενού όταν βιώνουν μια απότομη αύξηση της τιμής ή μια συστροφή στην αλυσίδα εφοδιασμού, επομένως η προοπτική να συμβεί αυτό με τον αστακό είναι εύκολο να φανταστεί κανείς. Λάτρεις του αστακού! Προμηθευτείτε τα θαλασσινά σας τώρα.

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Disney World σύντομα; Εξοικειωθείτε με την τεχνολογία της Disney διαβάζοντας τον βήμα προς βήμα οδηγό μας για τη χρήση του Disney Genie+. Και ρίξτε μια ματιά στο βίντεό μας παρακάτω για τα κορυφαία εστιατόρια Disney World του 2022!


Είστε έτοιμοι να προγραμματίσετε το ταξίδι σας στο Φεστιβάλ Φαγητού και Κρασιού EPCOT 2022;

Προπαραγγείλετε τον Οδηγό DFB για το 2022 EPCOT Food & Wine Festival e-Book σήμερα! Αυτό Οδηγός 250+ σελίδων To the Festival προσφέρει εμπιστευτικές συμβουλές και συμβουλές, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε για να σχεδιάσετε την καλύτερη επίσκεψή σας στο Φεστιβάλ ποτέ.


Η αγορά σας περιλαμβάνει πολλά μπόνους αντικείμενα επίσης — συμπεριλαμβανομένων των νέων όσων υπάρχουν φέτος, ιδεών για σχέδια περιοδειών και α Εκτυπώσιμη λίστα ελέγχου μενού World Showcase Booth να το έχετε μαζί σας καθώς τρώτε σε όλο τον κόσμο!


Προπαραγγείλετε την έκδοσή σας για το 2022 σήμερα! Μην χάσετε ούτε μια στιγμή διασκέδασης!

Χρησιμοποιήστε κωδικό Σεφ στο check-out με έκπτωση 20% στην τιμή κάλυψης!Ποιο είναι το αγαπημένο σας πιάτο με αστακό στο Disney World; Πείτε μας στα σχόλια!

Leave a Comment