Οι μυρωδιές που διαπερνούν τα αξιοθέατα του Disney Park

Όταν οι άνθρωποι επιστρέφουν στο σπίτι αφού επισκεφθούν τη Disneyland ή το Walt Disney World, είναι πιθανό να θυμούνται τις τοποθεσίες, τους ήχους και τις συγκινήσεις που έχουν βιώσει. Είτε το καταλάβουν είτε όχι, θα θυμούνται και τις μυρωδιές.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το The Confectionary κατά μήκος της κεντρικής οδού στο Magic Kingdom φιλοξενεί πολλά δελεαστικά αρώματα. [The Walt Disney Company]

Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν τμήματα από κάθε πάρκο της Disney παγκοσμίως που, κυριολεκτικά, βρωμάνε. Και ως επί το πλείστον, αυτό είναι καλό.

Όταν οι άνθρωποι περπατούν στην Main Street των ΗΠΑ στη Disneyland ή το Walt Disney World, ΜΠΟΡΕΙ να προσέξουν το τέλος των 20ου-αρχιτεκτονική του αιώνα των κτιρίων κατά μήκος της διαδρομής ή το αδιαμφισβήτητο δέλεαρ του παραμυθένιου κάστρου μπροστά.

Αλλά αυτό που θα παρατηρούν πάντα είναι οι δελεαστικές μυρωδιές που αναδύονται από τα εστιατόρια, τα καφέ και τα περίπτερα με σνακ.

Οι δελεαστικές μυρωδιές των γλυκών λιχουδιών, του ζεστού καφέ και του φρέσκου ποπ κορν διοχετεύονται από αυτά τα καταστήματα προς την κατεύθυνση των ανυποψίαστων επισκεπτών του πάρκου καθώς περπατούν. Και ποιος από αυτούς τους καλεσμένους δεν έχει σταματήσει, στράφηκε στα μέλη του ταξιδιωτικού πάρτι του και είπε: «Ποιος έχει διάθεση για [fill in the tasty blank];”

Είναι ένας λεπτός, αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να τραβήξετε την προσοχή των επισκεπτών. Και λειτουργεί για δεκαετίες.

Πράγματι, καλώς ή κακώς, οι μυρωδιές διαπερνούν τα θεματικά πάρκα της Disney και πολλά από τα αξιοθέατα τους.

Η μυρωδιά που εκπέμπει η Claire the Stink Bug στο It’s Tough to be a Bug! χρειάστηκαν μήνες για να αναπτυχθεί. [Chuck Schmidt/AllEars.Net]

Πάρτε τη μυρωδιά του ζωύφιου κατά τη διάρκεια του It’s Tough to be a Bug! εμφάνιση στο Animal Kingdom της Disney.

Η απελευθέρωση της μάλλον προσβλητικής μυρωδιάς του βρωμιού είναι ένα από τα κυριότερα σημεία της παράστασης. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτή η έκρηξη πέντε δευτερολέπτων ευωδών αναθυμιάσεων χρειάστηκε μήνες για να δημιουργηθεί.

Στην αρχή της διαδικασίας, το συνεργείο ειδικών εφέ στο Walt Disney Imagineering έβαλε μια πραγματική βρωμιά σε μια τσάντα σάντουιτς και ρώτησε τη δημιουργική ομάδα του αξιοθέατου, στην οποία περιλαμβανόταν ο πλέον συνταξιούχος δημιουργικός διευθυντής της Imagineering, Kevin Rafferty, αν αυτή ήταν η μυρωδιά τους. ψάχνω.

“Οχι όχι. Θέλουμε να είναι κάτι λιγότερο πικάντικο», ήταν η απάντηση του Rafferty αφού έβαλε τη μύτη του στην τσάντα με τα ζωύφια.

Μετά από πολλές δοκιμές και λάθη, οι επιλογές περιορίστηκαν στις τρεις πρώτες μυρωδιές. Στη συνέχεια, εναπόκειτο στον δημιουργικό ηγέτη του Animal Kingdom, Joe Rohde, να αποφασίσει. Όταν έκανε την επιλογή του, είπε: «Είναι υπέροχο. Αυτό είναι γήινος

Και αυτή η βρωμώδης κυκλοφορία από την Claire the Stink Bug έχει εισβάλει στη μύτη των καλεσμένων στο It’s Tough to be a Bug! θέατρο από τότε.

Ο Kevin Rafferty, συνταξιούχος δημιουργικός διευθυντής του Walt Disney Imagineering, ποζάρει με μια αφίσα έξω από το Mickey’s PhilharMagic in the Magic Kingdom. [D23.com]

Ο Rafferty ήταν επίσης μέλος της δημιουργικής ομάδας που μας χάρισε το Mickey’s PhilharMagic in the Magic Kingdom… και την απολαυστικά νόστιμη μυρωδιά της ζεστής πίτας που γαργαλάει τις οσφρητικές αισθήσεις των καλεσμένων.

«Πρέπει να πω ότι μου αρέσει η μηλόπιτα πολύ καλύτερα από τη «γήινη» βρωμιά», είπε ο Rafferty.

Οι επισκέπτες του Soarin’ έχουν απολαύσει διάφορες μυρωδιές, συμπεριλαμβανομένων πορτοκαλεώνων, κατά τη διάρκεια της εικονικής τους εμπειρίας αιωροπτερισμού. [The Walt Disney Company]

Οι διάφορες μεταθέσεις της έλξης Soarin στο Disney’s California Adventure και EPCOT [Soarin’ Over California and Soarin’ Around the World] έχουν χρησιμοποιήσει μυρωδιές για να βελτιώσουν την εικονική σας εμπειρία αιωροπτερισμού.

Στο αυθεντικό Soarin’, οι καλεσμένοι δέχτηκαν νότες από άνθη πορτοκαλιάς και πεύκα καθώς υψώνονταν πάνω από τα τοπία της Καλιφόρνια.

Η ενημερωμένη έκδοση διαθέτει αρώματα αλμυρής θαλασσινής αύρας, καθώς και γιασεμί και βρωμιά κατά τη διάρκεια της εκδρομής σας σε όλο τον κόσμο.

Μιλώντας για βρωμιά, αυτή είναι μια από τις μυρωδιές που απολαμβάνουν οι επισκέπτες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους πάνω σε ένα banshee στο αξιοθέατο Flight of Passage στην Pandora: The World of Avatar στο Animal Kingdom της Disney.

Οι επισκέπτες του Flight of Passage μπορούν να αναπνεύσουν μια χαρακτηριστική μυρωδιά βρωμιάς κατά τη διάρκεια της περιπέτειας. [The Walt Disney Company]

Αλλά είναι ανακριβές να αποκαλούμε τη μυρωδιά «γήινη», αφού υποτίθεται ότι βρισκόμαστε στην Πανδώρα, τη φανταστική σφαίρα που βρίσκεται εκατομμύρια μίλια μακριά από τη Γη. Ίσως αυτή η μυρωδιά θα έπρεπε να φέρει την ένδειξη “Pandora-y”;

Είναι δύσκολο να χάσετε τη μυρωδιά μούχλας στον αέρα καθώς περπατάτε στην ουρά μέσα στο αξιοθέατο των Πειρατών της Καραϊβικής. Και υπάρχει λόγος για αυτό.

Αυτό που μυρίζεις είναι το χημικό βρώμιο, που χρησιμοποιείται για την απολύμανση του νερού κατά τη διάρκεια της βόλτας με το σκάφος μέσα από τις πολλές σκηνές με θέμα τους πειρατές. Το βρώμιο είναι παρόμοιο με το χλώριο, αλλά λιγότερο τραχύ όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα.

Στο EPCOT, υπάρχουν τρία αξιοθέατα που έχουν πολύ χαρακτηριστικές μυρωδιές.

Κατά τη διάρκεια της σκηνής «Η Ρώμη καίγεται» μέσα στο Διαστημόπλοιο Γη, οι Imagineers κατάφεραν να δημιουργήσουν το χαρακτηριστικό και πολύ ρεαλιστικό άρωμα της σιγοκαίειου ξύλου.

Οι επισκέπτες στο αξιοθέατο Journey Into Imagination απολαμβάνουν ένα πικάντικο άρωμα skunk. [AllEars.Net]

Και ενώ οδηγείτε στο Journey Into Imagination With Figment, είναι δύσκολο να χάσετε την άσχημη μυρωδιά του skunk που πέφτει στους επισκέπτες κατά τη διάρκεια ενός από τα εργαστηριακά πειράματα του Dr Nigel Channing. Στην πραγματικότητα, το συνολικό θέμα της έλξης βασίζεται στις πέντε ανθρώπινες αισθήσεις: Ήχος, Όραση, Άγγιγμα, Γεύση και (περιμένετε!) Οσμή.

Το σχετικά νέο αξιοθέατο Ratatouille στο EPCOT δίνει στους επισκέπτες μια μυρωδιά παραδοσιακής γαλλικής κουζίνας … το άρωμα μιας ζεστής μπαγκέτας χτυπά τους επισκέπτες καθώς περιποιούνται την κουζίνα του εστιατορίου.

Και μιλώντας για τα αρώματα και τη Γαλλία, το κλειστό πλέον Buffalo Bill’s Wild West Show στη Ντίσνεϋλαντ του Παρισιού ήταν διάσημο –ή διαβόητο– για τη συντριπτική αποκρουστική μυρωδιά ζωντανών ζώων που σε χτυπούσαν καθώς έμπαινες στην αρένα. Ευτυχώς, οι επισκέπτες συνήθως αγνοούσαν τις δυσάρεστες οσμές μετά από λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με τον Rafferty, υπάρχουν πολλά αξιοθέατα όπου προτάθηκε η έγχυση μυρωδιών, αλλά γρήγορα απορρίφθηκε.

Οι φανταστικοί έπαιξαν με την ιδέα να προσθέσουν τη μυρωδιά του ποπ κορν στη σκηνή του καρναβαλιού στο Mickey and Minnie’s Runaway Railway, αλλά αποφάσισαν να μην το κάνουν όταν συνειδητοποίησαν ότι η μυρωδιά μπορεί να ταξιδέψει σε διαφορετικά σημεία του αξιοθέατου, όπως η Old West. [The Walt Disney Company]

Για παράδειγμα, στο Mickey and Minnie’s Runaway Railway, οι Imagineers συζήτησαν να βάλουν τη μυρωδιά του ποπ κορν στη σκηνή του καρναβαλιού, κάτι που θα είχε κάνει τις μυρωδιές… εε, νόημα.

«Αλλά αυτό δεν φάνηκε γιατί φοβόμασταν ότι το άρωμα θα διαπερνούσε τις άλλες γειτονικές σκηνές (ξέρετε, όπως η μυρωδιά ποπ κορν στην Παλιά Δύση!).»

Δύο άλλα αξιοθέατα που είχαν μια ευκαιρία να ενσωματώσουν μυρωδιές σε αυτά βρίσκονται στην περιπέτεια Καλιφόρνιας της Disney.

«Σκεφτήκαμε να βάλουμε μια μυρωδιά μπογιάς στο Ramone’s στο Radiator Springs Racers», είπε ο Rafferty, «αλλά αυτή η ιδέα κράτησε δύο δευτερόλεπτα. Και σχεδόν βάλαμε ένα άρωμα καρπουζιού στο Chew Chew Train του Heimlich, αλλά δεν το κάναμε ποτέ».

ΕΝΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΚΑ της DISNEY ΜΥΡΙΖΕΙ

Πράγματι, ο Rafferty φαντάζεται τον εαυτό του ειδικό στο θέμα των μυρωδιών των Πάρκων της Disney.

«Έχοντας ταξιδέψει σε πάρκα της Disney σε όλο τον κόσμο, έκανα την έντονη παρατήρηση ότι όλα τα παρασκήνια των σκουπιδιών του πάρκου της Disney μυρίζουν ακριβώς το ίδιο, ανεξάρτητα από τη χώρα στην οποία βρίσκονται. Αυτό πάντα με εκπλήσσει.

«Και θεωρώ τον εαυτό μου λάτρη του Dumpster, έχοντας κάνει αμέτρητα ταξίδια στο Dumpster πίσω από το Plaza Inn στα νιάτα μου. Θα σας στοιχημάτιζα ένα δολάριο για ένα ντόνατ ότι το Dumpster μυρίζει ακριβώς το ίδιο σήμερα όπως μύριζε το 1974.

«Και αυτά είναι τα δύο μου αρώματα».

Ο Chuck Schmidt είναι ένας βραβευμένος δημοσιογράφος που έχει καλύψει όλα τα πράγματα της Disney από το 1984 τόσο σε έντυπη όσο και σε απευθείας σύνδεση. Έχει συγγράψει ή συνυπογράψει επτά βιβλία για την Disney, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου του, Ο ρυθμός συνεχίζεται, για το Theme Park Press, το οποίο περιλαμβάνει ένα υστερόλογο από τον Kevin Rafferty. Έχει επίσης γράψει ένα κανονικό blog για το AllEars.Net, που ονομάζεται Ακόμα ανόητος για την Disney, από το 2015.

Leave a Comment