Οι ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ και οι ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ Αεροπορικές Εταιρείες στις ΗΠΑ, κατάταξη βάσει καταγγελιών πελατών

Έχουμε ήδη δει πολλά στοιχεία ότι οι αεροπορικές εταιρείες εξακολουθούν να δυσκολεύονται αυτή τη στιγμή. Οι ελλείψεις προσωπικού και οι αυξήσεις των τιμών των καυσίμων οδήγησαν σε περισσότερες ακυρώσεις και καθυστερήσεις και το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ (DOT) δεν είναι ευχαριστημένο γι’ αυτό. Ποιες αεροπορικές εταιρείες είναι όμως οι πιο συχνοί παραβάτες;

Ποιες αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ;

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του DOT, Οι καταγγελίες πελατών κατά των αεροπορικών εταιρειών έχουν σχεδόν διπλασιαστεί μεταξύ 2021 και 2022. Η έκθεση δείχνει επίσης ποιες αεροπορικές εταιρείες έχουν τα περισσότερα παράπονα μέχρι στιγμής φέτος — μάθετε ποιες αεροπορικές εταιρείες μπορεί να θέλετε να ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ εάν πετάξετε σύντομα.

Το Γραφείο Προστασίας Καταναλωτών της Αεροπορίας (μέρος του DOT) δημοσίευσε την Έκθεση Καταναλωτή αεροπορικών ταξιδιών για τον Μάιο του 2022 τον περασμένο μήνα. Αυτή η αναφορά περιέχει δεδομένα για πολλές διαφορετικές πτυχές των σχέσεων των αεροπορικών εταιρειών με τους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένου του πόσο συχνά γίνεται λάθος χειρισμός των αποσκευών, πόσες πτήσεις φτάνουν στην ώρα τους και ποιες αεροπορικές εταιρείες είναι πιο πιθανό να προσκρούσουν τους επιβάτες ακούσια.

Σε αεροπλάνο

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία στην έκθεση αυτού του μήνα είναι ο αριθμός των καταγγελιών που έλαβαν οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ τον Μάιο του 2022, ειδικά σε σύγκριση με τον Μάιο του 2021. Τον Μάιο του 2021, οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ έλαβαν συνολικά 1.220 παράπονα. Φέτος, ωστόσο, οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ έλαβαν 2.413 καταγγελίες τον Μάιο — Σχεδόν ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕ τον αριθμό του 2021.

©Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ

Το DOT προειδοποιεί πρόσφατα τις αεροπορικές εταιρείες για την άνοδο στις ακυρώσεις, τις καθυστερήσεις και τα παράπονα των καταναλωτών. Στην πραγματικότητα, το DOT εξετάζει το ενδεχόμενο προσθήκης ενός νέου κανόνα που θα απαιτούσε από τις αεροπορικές εταιρείες να δίνουν επιστροφές χρημάτων για περισσότερες περιπτώσεις ακυρώσεων και καθυστερήσεων πτήσεων. Αυτός ο κανόνας απαιτεί από τις αεροπορικές εταιρείες να επιστρέφουν τα χρήματα στους πελάτες εάν οι πτήσεις καθυστερούν τουλάχιστον 3 ώρες για πτήσεις εσωτερικού ή τουλάχιστον 6 ώρες για διεθνείς πτήσεις. Θα απαιτούνται επίσης επιστροφές χρημάτων για «σημαντικές» αλλαγές στις πτήσεις, συμπεριλαμβανομένων εάν αλλάξει η διαδρομή, προστεθεί σύνδεση ή εάν μια αλλαγή αεροσκάφους προκαλεί υποβάθμιση των ανέσεων.

Διεθνές Αεροδρόμιο Ορλάντο

Με τόσα πολλά παράπονα που έρχονται φέτος, ίσως θέλετε να είστε πιο προσεκτικοί με ποια αεροπορική εταιρεία θα επιλέξετε να πετάξετε.

Ποιες αεροπορικές εταιρείες είχαν τα περισσότερα παράπονα;

Ακολουθεί η κατάταξη των αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ από τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παράπονα τον Μάιο του 2022 έως τα ΛΙΓΟΤΕΡΑ παράπονα τον Μάιο του 2022:

 1. American Airlines (575 παράπονα)
 2. United Airlines (400 παράπονα)
 3. Frontier Airlines (301 παράπονα)
 4. Delta Air Lines (281 παράπονα)
 5. Spirit Airlines (269 παράπονα)
 6. JetBlue Airways (244 παράπονα)
 7. Southwest Airlines (110 παράπονα)
 8. Allegiant Air (75 καταγγελίες)
 9. Alaska Airlines (74 παράπονα)
 10. Hawaiian Airlines (13 παράπονα)

©Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ

Το να μπεις στην κορυφή με διαφορά είναι Αμερικάνικες αερογραμμές, ακολουθούμενη από τις United, Frontier και Delta. Η αεροπορική εταιρεία με τα λιγότερα παράπονα τον Μάιο του 2022 ήταν Hawaiian Airlinesακολουθούμενη από την Αλάσκα και το Allegiant.

©American Airlines

Ωστόσο, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι ορισμένες από αυτές τις αεροπορικές εταιρείες έχουν ΠΟΛΥ περισσότερους πελάτες από άλλες. Η American Airlines είναι μια από τις πιο δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες στη χώρα — με περισσότερες πτήσεις και πελάτες, είναι λογικό να δέχεται και περισσότερα παράπονα. Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά στην κατάταξη για Παράπονα ανά 100.000 επιστρώσεις. Ως “enplanement” νοείται ένας επιβάτης που επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο (1 enplanement = 1 επιβάτης). Αυτό το στατιστικό αντιπροσωπεύει τις διαφορές στους αριθμούς πελατών, έτσι ώστε τα δεδομένα να μην παραμορφώνονται από τον αριθμό των πτήσεων που έχει μια αεροπορική εταιρεία.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε διαφορετικά στατιστικά

Ακολουθεί η κατάταξη των αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ από τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παράπονα τον Μάιο του 2022 έως τα ΛΙΓΟΤΕΡΑ παράπονα τον Μάιο του 2022 ανά 100.000 συμμετοχές:

 1. Frontier Airlines (13,77 παράπονα ανά 100.000 συμμετοχές)
 2. Spirit Airlines (7,99 παράπονα ανά 100.000 συμμετοχές)
 3. JetBlue Airways (6,98 παράπονα ανά 100.000 συμμετοχές)
 4. Allegiant Air (5,10 παράπονα ανά 100.000 συμμετοχές)
 5. PSA Airlines (4,40 παράπονα ανά 100.000 συμμετοχές)
 6. United Airlines (4,05 παράπονα ανά 100.000 συμμετοχές)
 7. American Airlines (3,31 παράπονα ανά 100.000 συμμετοχές)
 8. Envoy Air (2,66 παράπονα ανά 100.000 συμμετοχές)
 9. Alaska Airlines (2,43 παράπονα ανά 100.000 συμμετοχές)
 10. Republic Airways (2,22 παράπονα ανά 100.000 πτήσεις)
 11. Delt Air Lines (1,97 παράπονα ανά 100.000 συμμετοχές)
 12. Hawaiian Airlines (1,53 παράπονα ανά 100.000 συμμετοχές)
 13. Endeavor Air (1,29 παράπονα ανά 100.000 συμμετοχές)
 14. Horizon Airlines (1,12 παράπονα ανά 100.000 συμμετοχές)
 15. Southwest Airlines (0,79 παράπονα ανά 100.000 συμμετοχές)
 16. Skywest Airlines (0,68 παράπονα ανά 100.000 συμμετοχές)
 17. Mesa Airlines (0,52 παράπονα ανά 100.000 συμμετοχές)

©Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ

Από αυτά τα δεδομένα, φαίνεται μερικές από τις χειρότερες αεροπορικές εταιρείες για παράπονα είναι οι Frontier Airlines, Spirit Airlines και JetBlue Airways. Σε αντίθεση, Μερικές από τις δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες που μπορεί να θέλετε να εξετάσετε περιλαμβάνουν τη Southwest Airlines και την Delta Air Lines, και οι δύο είχαν λιγότερα από 2 παράπονα ανά 100.000 συμμετοχές. Η American Airlines και η United Airlines πέφτουν κάπου στη μέση.

©Bill Montgomery/Houston Chronicle | Λήφθηκε μέσω SFGATE

Λάβετε επίσης υπόψη ότι η Southwest Airlines ενημέρωσε πρόσφατα την πολιτική πίστωσης πτήσεων — τώρα, Οι βαθμοί από ακυρωμένες ή υποβαθμισμένες πτήσεις δεν θα λήξουν ποτέ. Εάν έχετε πόντους στον λογαριασμό σας στην Southwest Airlines, μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε ανά πάσα στιγμή στο μέλλον.

Νοτιοδυτική πτήση

Ένα άλλο πλεονέκτημα της πτήσης με τη Southwest Airlines είναι αυτό μπορείτε να φέρετε 2 βαλίτσες δωρεάν (εφόσον ζυγίζουν 50 λίβρες ή λιγότερο). Με πολλές άλλες αεροπορικές εταιρείες που χρεώνουν τέλη αποσκευών, αυτό θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει χρήματα στο επερχόμενο ταξίδι σας.

Southwest Airlines

Ωστόσο, ορισμένες από τις αεροπορικές εταιρείες που λαμβάνουν τα περισσότερα παράπονα είναι και οι φθηνότερες διαθέσιμες επιλογές. Θα πρέπει λοιπόν να αποφασίσετε ποιες είναι οι προτεραιότητές σας για το επόμενο ταξίδι σας: αξιοπιστία και εξυπηρέτηση πελατών ή χαμηλότερο κόστος εισιτηρίου;

©Spirit Airlines

Εάν σχεδιάζετε να πετάξετε σύντομα στο Disney World, έχουμε ΠΟΛΛΕΣ αναρτήσεις για να σας βοηθήσουμε να έχετε το καλύτερο δυνατό ταξίδι. Δείτε μερικά από αυτά εδώ:

Συνεχίστε να ακολουθείτε το DFB για περισσότερες συμβουλές που θα μπορούσαν να σας εξοικονομήσουν χρήματα και χρόνο στις επόμενες διακοπές σας στο Disney World.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε αν οι τιμές των πτήσεων θα μπορούσαν να πέσουν τον Αύγουστο!


Μην το χάσετε Οποιος Διασκέδαση της Disney!

Παραγγείλετε το αντίγραφό σας του 2022 DFB Guide to Walt Disney World Dining σήμερα!

Με περισσότερα από 750 σελίδες, ο Οδηγός DFB 2022 για το Walt Disney World Dining είναι γεμάτος συμβουλές και εργαλεία προγραμματισμού που αναπτύχθηκαν από ειδικούς της Disney World για 30+ χρόνια επισκέψεων. Κάναμε την έρευνα για εσάς, ώστε να ξέρετε ποια σημεία θα ταιριάζουν μοναδικά στις ανάγκες της οικογένειάς σας!

Με μίνι κριτικές του κάθε εστιατόριο, μπαρ, σαλόνι, περίπτερο και πολλά άλλα; ένα ολόκληρο κεφάλαιο για τα καλύτερα σνακ στο Disney World; γεμάτος Ανάλυση σχεδίου τραπεζαρίας της Disney (και πώς να αποκτήσετε ΔΩΡΕΑΝ φαγητό); και ένα πλήρες κεφάλαιο για τις εκπτώσεις και τις προσφορές; θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να προγραμματίσετε τις καλύτερες διακοπές σας ακόμα.

Κάντε κλικ εδώ για να παραγγείλετε το αντίγραφο του 2022 DFB Guide to Walt Disney World Dining E-book με κωδικό WDW2022 για εξοικονόμηση 25% στην τιμή κάλυψης σήμερα!

κουμπί έτοιμο προς αγορά
Οι οδηγοί μας υποστηρίζονται από 100% εγγύηση επιστροφής χρημάτων, οπότε δεν έχετε τίποτα να χάσετε. 🙂

Ποια αεροπορική εταιρεία είναι η αγαπημένη σας για να πετάξετε προς Disney World; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

Leave a Comment