Οι θαυμαστές της Disney αισθάνονται ότι η μαγεία έχει φύγει

Οι αυξήσεις των τιμών έχουν γίνει βασικό στοιχείο στο Disney World, με τα εισιτήρια, τα τρόφιμα και τα εμπορεύματα να γίνονται συνεχώς πιο ακριβά. Αν και πολλοί θαυμαστές της Disney είναι απογοητευμένοι από το αυξανόμενο κόστος, τα πλήθη στα πάρκα φαίνεται να δείχνουν ότι οι επισκέπτες θα συνεχίσουν να επισκέπτονται παρά τα επιπλέον έξοδα.

Κάστρο της Σταχτοπούτας

Ωστόσο, μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι Οι θαυμαστές μπορεί επιτέλους να φτάνουν σε οριακό σημείο όσον αφορά τις τιμές της Disney World. Αυτή η μελέτη αποκάλυψε πόσοι άνθρωποι έχουν αναβάλει ένα ταξίδι της Disney λόγω του αυξανόμενου κόστους και πόσοι πιστεύουν ότι η Disney έχει χάσει τη μαγεία της ως αποτέλεσμα των αυξήσεων των τιμών.

Η Disney World έχει γίνει απολύτως ακριβότερη με τα χρόνια. Οι τιμές των εισιτηρίων ανεβαίνουν συνεχώς. Τον Οκτώβριο του 1971 (όταν άνοιξε το Magic Kingdom), τα εισιτήρια ήταν μόλις 3,50 $ ανά άτομο. Προσαρμοσμένο για τον πληθωρισμό, αυτό είναι περίπου 25,09 $ σε σημερινά λεφτά.

©Disney

Επί του παρόντος, η χαμηλότερη δυνατή τιμή εισιτηρίου για το Disney World είναι $109 — πάνω από 4 φορές την τιμή του 1971 όταν μετράται με τη σημερινή χρηματική αξία. Και αυτή είναι η φθηνότερη επιλογή: οι τιμές των εισιτηρίων ποικίλλουν ανάλογα με την ημέρα, με πιο δημοφιλείς περιόδους του χρόνου να έχουν πιο ακριβά εισιτήρια. Η υψηλότερη τιμή εισιτηρίου τώρα είναι $159.

Hollywood Studios

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι τα πάρκα έχουν γίνει πιο ακριβά. Είναι όμως ΠΟΛΥ ακριβό το Disney World;

Σύμφωνα με έρευνα του time2play, η απάντηση μπορεί να είναι ναι. Αυτή η πλατφόρμα εξέτασε 1.927 «τους αυτοαποκαλούμενους λάτρεις της Disney World», ρωτώντας για τα συναισθήματά τους για τις αυξήσεις των τιμών στα πάρκα.

Διαστημόπλοιο Γη

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας δείχνουν ότι Το 92,6% των θαυμαστών της Disney World πιστεύουν ότι το κόστος των διακοπών της Disney είναι επί του παρόντος πολύ ακριβό για τις μέσες οικογένειες. Επιπλέον, το 68,3% — πολύ περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες — πιστεύουν ότι η Disney World έχει χάσει τη μαγεία της ως αποτέλεσμα αυτών των αυξήσεων τιμών.

©time2play

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες ισχυρίστηκαν ότι πρόσφατα ανέβαλαν διακοπές στην Disney World λόγω των αυξήσεων των τιμών. Πολλοί από αυτούς που σκόπευαν να ταξιδέψουν στα πάρκα είπαν σύντομα ότι περιμένουν οι επόμενες διακοπές τους να είναι πολύ ακριβότερες από τις προηγούμενες. Στην πραγματικότητα, περίμεναν ότι το επόμενο ταξίδι θα ήταν, κατά μέσο όρο, 35,7% πιο ακριβό από τις τελευταίες διακοπές της Disney που έκαναν.

Χώρος στάθμευσης Magic Kingdom

Αν και είναι σαφές ότι πολλοί άνθρωποι έχουν απογοητευτεί από το αυξανόμενο κόστος της Disney World, ο αριθμός των επισκεπτών που επισκέπτονται τα θεματικά πάρκα συνεχίζει να αυξάνεται. Σύμφωνα με το Statista, Η προσέλευση επισκεπτών στο Magic Kingdom έχει αυξηθεί αρκετά σταθερά από το 2010 έως το 2019. Φυσικά, ο αριθμός αυτός μειώθηκε σημαντικά το 2020 λόγω της παγκόσμιας πανδημίας COVID-19 και δεδομένα για το 2021 και το 2022 δεν είναι ακόμη διαθέσιμα σε αυτήν την πηγή.

©Statista

Για τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα που επισκέφτηκαν πρόσφατα την Disney World, πολλοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις πρόσφατες αλλαγές που συμβάλλουν στην αύξηση του κόστους. Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι με την αντικατάσταση του δωρεάν FastPass+ με την επί πληρωμή υπηρεσία Genie+.

Τζίνι+

Πολλοί αισθάνονται πίεση να πληρώσουν για την επιπλέον υπηρεσία ώστε να μπορούν να κάνουν περισσότερες βόλτες κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Στην πραγματικότητα, το 66,9% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι «αισθάνονται ότι εάν δεν κάνουν αναβάθμιση στο Genie+ και δεν αγοράσουν επιπλέον μεμονωμένες καταχωρίσεις Lightning Lane, δεν θα έχουν την πλήρη εμπειρία του Disney World».

©time2play

Είναι αλήθεια ότι περισσότεροι άνθρωποι πληρώνουν για το Genie+ τώρα από ποτέ. Σε μια πρόσφατη έκθεση κερδών, τα στελέχη της Disney αποκάλυψαν ότι σχεδόν οι μισοί επισκέπτες του Disney World αγοράζουν το Genie+.

Αυτό είναι στο Town Square Theatre στην Main Street, ΗΠΑ

Οι αυξανόμενες τιμές των εισιτηρίων σε συνδυασμό με περισσότερες χρεώσεις και πρόσθετα που οι άνθρωποι αισθάνονται πιεσμένοι να αγοράσουν δημιουργούν ένα ταχέως αυξανόμενο συνολικό κόστος για τις διακοπές του Disney World. Αυτό το κόστος μπορεί να είναι πολύ ακριβό για να πληρώσουν οι περισσότεροι άνθρωποι προκειμένου να επισκεφτούν το πιο μαγικό μέρος στη Γη.

μαγικό βασίλειο

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του CEO της Disney Bob Chapek, Οι αυξήσεις των τιμών είναι πιθανό να μην σταματήσουν σύντομα. Όταν ρωτήθηκε για μελλοντικές αυξήσεις τιμών, ο Chapek είπε, «Λοιπόν, όλα εξαρτώνται από τον καταναλωτή. Εάν η ζήτηση των καταναλωτών συνεχιστεί, τότε ενεργούμε ανάλογα». Ο Τσάπεκ διευκρίνισε επίσης ότι «παρ’ όλη την ορατότητα, έχουμε στο μέλλον, δεν βλέπουμε να μετριάζεται η απαίτησή μας».

©Orange County Εγγραφείτε μέσω Getty Images

Εάν ελπίζετε να επισκεφτείτε σύντομα το Disney World αλλά ανησυχείτε για το κόστος, θέλουμε να σας βοηθήσουμε! Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις αναρτήσεις για να δείτε πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε ΜΕΓΑΛΗ σε διακοπές στην Disney World:

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε για περισσότερους τρόπους εξοικονόμησης στο Disney World, επομένως μείνετε συντονισμένοι στο AllEars για τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

Είναι πολύ ακριβό το Disney World; Μάθετε εδώ.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να λάβετε τη δωρεάν λίστα με τα 10 καλύτερα μυστικά του Disney World! Κάντε κλικ εδώ για να ξεκινήσετε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Ποιες είναι οι καλύτερες συμβουλές σας για εξοικονόμηση χρημάτων στο Disney World; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

Leave a Comment