Οι διαβάτες του Magic Key της Disneyland έφυγαν “Ανυπομονώντας να μιλήσουν για τις ανανεώσεις τους”

Η κατάσταση του ετήσιου προγράμματος εισιτηρίων της Disneyland είναι λίγο μυστήριο αυτή τη στιγμή.

Αποκλειστικό Magic Key Lounge

Πάσες μαγικού κλειδιού (η ενημερωμένη έκδοση του ετήσιου προγράμματος Passholder της Disneyland) παρουσιάστηκε το 2021. Ορισμένες εξαντλήθηκαν και οι πωλήσεις εισιτηρίων διακόπηκαν αργότερα. Επομένως, αυτή τη στιγμή δεν πωλούνται νέες κάρτες Magic Key. Τι γίνεται όμως αν έχετε ήδη αγοράσει ένα πάσο πριν και θέλετε να το ανανεώσετε; Υπάρχουν πολλά ερωτήματα εκεί. Σήμερα αναλύουμε όσα γνωρίζουμε.

Τι έχει συμβεί με το Magic Key μέχρι στιγμής;

Το Magic Key Passes κυκλοφόρησε στις 25 Αυγούστου 2021. Εκείνη την εποχή παρουσιάστηκαν 4 τύποι πάσου, ο καθένας με τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, το Dream Key (με τιμή 1.399 $) έχει τη δυνατότητα να κάνει 6 κρατήσεις θεματικών πάρκων ταυτόχρονα, να λαμβάνει 20% έκπτωση σε εμπορεύματα και άλλα προνόμια.

©Disney

Στη συνέχεια, τον Οκτώβριο του 2021, το πιο ακριβό Magic Key Pass (το Dream Key) εξαντλήθηκε. Τον Νοέμβριο του 2021, ένα άλλο Magic Key Pass – το Believe Key – εξαντλήθηκε.

Τότε τα πράγματα έγιναν πολύ ενδιαφέροντα. Τον Μάιο του 2022, το Enchant Key και το Imagine Key έγιναν επίσης προσωρινά μη διαθέσιμα. Με άλλα λόγια, Οι πωλήσεις διακόπηκαν σε ΟΛΟΥΣ τους τύπους Magic Key τον Μάιο του 2022.

Ο κάτοχος των κλειδιών

Αυτή η ενημέρωση ήρθε λίγο μετά από ένα Υποβλήθηκε αγωγή 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ δολαρίων σχετικά με τις κάρτες Magic Key και το σύστημα κρατήσεων Park Pass της Disneyland. Η μήνυση κατατέθηκε αρχικά τον Δεκέμβριο του 2021 από έναν κάτοχο του Magic Key Pass (συγκεκριμένα έναν με Dream Key) που ισχυρίστηκε ότι η Disney “εξαπάτησε τη βάση των πιο πιστών θαυμαστών του περιορίζοντας τεχνητά τη χωρητικότητα του θεματικού πάρκου και αποκλείοντας τους κατόχους συνθηματικών με «χωρίς αποκλεισμό» ετήσιων εισιτηρίων να κάνουν κρατήσεις». (Το Dream Key Passes δεν έχει ημερομηνίες αποκλεισμού.)

Η μήνυση ισχυριζόταν ότι ενώ οι κρατήσεις Magic Key ήταν συχνά μη διαθέσιμες τα Σαββατοκύριακα και άλλες ημερομηνίες, οι επισκέπτες με ημερήσια εισιτήρια εισόδου είχαν μεγαλύτερη διαθεσιμότητα για το σύστημα Park Pass. Η μήνυση ισχυριζόταν ότι ορισμένες ημέρες που επισημάνθηκαν ως “sold out” για τους κατόχους Magic Key, εξακολουθούσαν να υπάρχουν κρατήσεις Park Pass διαθέσιμες για επισκέπτες με κανονικά εισιτήρια (όχι κατόχους Magic Key).

Η καταγγελία ισχυριζόταν ότι η Disney «ασκούσε αθέμιτες, παράνομες και παραπλανητικές επιχειρηματικές πρακτικές» και κατηγόρησε τη Disney για «παραβίαση της σύμβασης, παραποίηση από αμέλεια και ψευδή διαφήμιση».

Μαγικό κλειδί επαναχρησιμοποιήσιμο καλαμάκι

ΕΝΑ μεγάλη ενημέρωση για την αγωγή κοινοποιήθηκε στα μέσα Μαΐου του 2022. Σε εκείνο το σημείο, αποκαλύφθηκε ότι ένας δικαστής απέρριψε την πρόταση της Disney για απόρριψη της αγωγής. Ο δικαστής απέρριψε μέρος της αγωγής αλλά το έκανε επέτρεψε να προχωρήσουν 2 συγκεκριμένες αξιώσεις. Οι 2 που προχωρούν είναι παραβίαση της σύμβασης και αξίωση βάσει του νόμου περί προστασίας των καταναλωτών της Καλιφόρνια.

Με τη λήψη αυτής της απόφασης, το δικαστήριο έκρινε ότι η “Ο ενάγων έχει επικαλεστεί επαρκώς γεγονότα που υποστηρίζουν τον τρόπο με τον οποίο ένας λογικός καταναλωτής μπορεί να εξαπατηθεί από τη διαφήμιση, η οποία αναφέρει “χωρίς ημερομηνίες αποκλεισμού”. Αυτή η απόφαση κοινοποιήθηκε στα μέσα Μαΐου και όλες οι πωλήσεις του Magic Key Pass τέθηκαν σε παύση στα τέλη Μαΐου, λίγες μέρες αργότερα.

Κάδος για ποπ κορν Magic Key

Από εκείνο το χρονικό σημείο, κανένα πάσο Magic Key δεν έχει πωληθεί.

©Disneyland

Ο ιστότοπος του Magic Key συνεχίζει να σημειώνει ότι τα πάσα Magic Key δεν είναι όλα “προς το παρόν μη διαθέσιμα”.

Τι γίνεται με τις ανανεώσεις;

Το θέμα τώρα δεν είναι απαραίτητα η αγορά νέων πάσο, αλλά α ανησυχία για τις ανανεώσεις. Οι πάσες Magic Key είναι ισχύει για 1 έτος από την ημερομηνία ενεργοποίησης. Για όσους αγόρασαν ένα πάσο αμέσως μόλις κυκλοφόρησαν και το ενεργοποίησαν αμέσως, αυτή η ημερομηνία λήξης μπορεί να απέχει μόλις λίγες μέρες από το να γίνει πραγματικότητα.

Όσοι αναβάθμισαν τα υπάρχοντα εισιτήρια θεματικών πάρκων σε Magic Key Pass μπορεί να έχουν ήδη φτάσει σε αυτήν την ημερομηνία λήξης. Αυτό συμβαίνει επειδή τα πάσο του Magic Key είναι γενικά αναδρομικά από την πρώτη ημερομηνία που χρησιμοποιήθηκε το εισιτήριο του θεματικού πάρκου που αναβαθμίστηκε.

The Magic Key Slush!

Λοιπόν τι συμβαίνει? Τον Μάιο του 2022, οι Los Angeles Times κοινοποίησαν μια δήλωση από τον εκπρόσωπο της Disneyland, Jaime Clower, σχετικά με την παύση των πωλήσεων του Magic Key Pass. Εκείνη την εποχή, ο Clower είπε, «Το παν είναι η διαχείριση της εμπειρίας των επισκεπτών». Ο Clower έδειξε επίσης ότι η Disneyland «Σκοπεύει να αφήσει τους τρέχοντες κατόχους πάσο να ανανεώσουν τα πάσο τους αυτό το καλοκαίρι. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα.”

Λάβαμε παρόμοια απάντηση από ένα μέλος του Cast μέσω συνομιλίας τον Μάιο. Όταν επικοινωνήσαμε με ένα μέλος του Disney Cast για το θέμα της ανανέωσης που μας είπαν, «Αυτό το καλοκαίρι, θα προσφέρουμε σε όλους τους τρέχοντες κατόχους Magic Key που βρίσκονται στο παράθυρο ανανέωσης την ευκαιρία να ανανεωθούν σε ένα από τα πολλά πάσο που είναι διαθέσιμα στο πρόγραμμα. Θα μοιραστούμε λεπτομέρειες σχετικά με τις ανανεώσεις σε μεταγενέστερη ημερομηνία.”

Magic Key Lounge

Καλοκαίρι τεχνικά τελειώνει στο βόρειο ημισφαίριο στις 22 Σεπτεμβρίου, δίνοντας στη Disney λίγο περισσότερο από ένα μήνα για να ανταποκριθεί σε αυτήν την «καλοκαιρινή» υπόσχεση σχετικά με μια ευκαιρία για ανανέωση. Αλλά μέχρι εκείνο το σημείο, πολλοί κάτοχοι Magic Key Pass μπορεί να έχουν ήδη συμπληρώσει τις ημερομηνίες λήξης τους χωρίς καμία πληροφορία.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο ιστότοπος Magic Key Pass αναφέρει (με ψιλά γράμματα), «Οι τύποι πάσου είναι περιορισμένοι σε ποσότητα και τα πάσο ενδέχεται να μην είναι πλέον διαθέσιμα για αγορά ή/και ανανέωση ανά πάσα στιγμή.”

Αλλά ένα άλλο μέρος του ιστότοπου της Disneyland (όπου φιλοξενούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις του Magic Key) λέει: “Όλοι οι τύποι πάσου είναι διαθέσιμοι για ανανέωση, εκτός εάν αναφέρεται ρητά το αντίθετο.”

Κάστρο Ωραίας Κοιμωμένης

Οι όροι και προϋποθέσεις του Magic Key ορίζουν την «ανανέωση» ως «την αγορά ενός ακόμη έτους (ή καθορισμένης περιόδου του πάσου, εάν διαφέρει από ένα έτος) παροχών του πάσου πριν από την ημερομηνία λήξης ενός υπάρχοντος και έγκυρου πάσου.”

Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει, ωστόσο, δεδομένου ότι η Disneyland δεν έχει κοινοποιήσει καμία είδηση ​​ανανέωσης του Magic Key. Αντίθετα, θα μπορούσε να γίνει παρόμοιο με το Disney World όπου τα πάσο μπορούν να ανανεωθούν έως ένα ορισμένο ποσό ΜΕΤΑ την ημερομηνία λήξης.

Disney California Adventure

Συνολικά, φαίνεται ότι η Disney γνωρίζει καλά τις ανησυχίες γύρω από την κατάσταση. Σε μια απάντηση από έναν πάνελ της Disney σε μια ερώτηση επισκέπτη στον ιστότοπο planDisney, ο πάνελ της Disney είπε “Οι κάτοχοι του Magic Key περιμένουν με αγωνία νέα για τις ανανεώσεις τους.”

Ο πάνελ της Disney συνέχισε σημειώνοντας ότι δεν γνωρίζουν πότε θα γίνει μια ανακοίνωση. Ωστόσο, σημείωσαν ότι μόλις γίνει η ανακοίνωση, οι επισκέπτες μπορεί να δουν μια επιλογή για ανανέωση των πάσου τους στην ενότητα “Εισιτήριο και πάσες” της εφαρμογής Disneyland.

Κόκκινο καρότσι αυτοκινήτου!

Η μήνυση σχετικά με τα δελτία Magic Key που ισχυρίζονται ότι δεν έχουν ημερομηνίες αποκλεισμού και ωστόσο περιορίζονται από το σύστημα Park Pass θα μπορούσε να προκαλέσει ορισμένες επιπλοκές στη Disney και ανησυχίες σχετικά με την προσφορά των πάσου (ή τουλάχιστον το υψηλότερο επίπεδο του πάσου). Η Disney έχει επίσης το D23 Expo έρχεται, μαζί με ένα κλήση κερδών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μπορούσαν να παρέχουν ενημέρωση για την κατάσταση. Μπορεί να περιμένουν να πραγματοποιηθούν αυτές οι συναντήσεις για να ανακοινώσουν τα «μεγάλα νέα».

Η Disneyland είχε επίσης κάποτε πάνω από 1 εκατομμύριο ετήσιους κατόχους διαβίβασης βάσει του παλιού τους συστήματος και μπορεί ακόμα να επεξεργάζονται κάποια πράγματα με την εξισορρόπηση του νέου συστήματος. Εν τω μεταξύ, φαίνεται ότι οι κάτοχοι του Magic Key έχουν κολλήσει «περιμένοντας με αγωνία νέα για τις ανανεώσεις τους».

Groot στο Disney California Adventure’s Avengers Campus

Θα παρακολουθούμε για περισσότερες ενημερώσεις σχετικά με την κατάσταση του Magic Key και θα σας ενημερώσουμε για το τι βρίσκουμε. Για να μάθετε περισσότερα για το Magic Key γενικά, κάντε κλικ εδώ ή κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε για το εστιατόριο που προσφέρει εκπτώσεις περιορισμένου χρόνου στους κατόχους του Magic Key.

,


Είστε κάτοχος κάρτας Magic Key; Πείτε μας στα σχόλια.

Leave a Comment