Οι αεροπορικές εταιρείες χειρίζονται λανθασμένα τις αποσκευές τώρα περισσότερο από ποτέ – Δείτε τι μπορείτε να κάνετε

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών, που σημαίνει ότι όταν κάνετε κλικ στους συνδέσμους και κάνετε μια αγορά, λαμβάνουμε προμήθεια.


Δεν υπάρχει τρόπος να το καλύψετε: τα αεροπορικά ταξίδια ήταν λίγο… χαοτικά τον τελευταίο καιρό.

Πετώντας στα νοτιοδυτικά

Καθώς εκατοντάδες πτήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες ακυρώνονται ή καθυστερούν καθημερινά και οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά υψηλές, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες άγχους όσον αφορά τις πτήσεις προτού καν αρχίσετε να σκέφτεστε άλλα ανώμαλα πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν. Ένα από εκείνα τα πράγματα που δεν θέλετε να σκεφτείτε ότι θα συμβεί είναι η αεροπορική σας εταιρεία να χάσει, να βλάψει ή να χειριστεί σωστά την παραδοτέα αποσκευή σας. Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν σας συμβεί αυτό.

Ας ξεκινήσουμε με μερικά βασικά: πόσο συνηθισμένο είναι για τις αεροπορικές εταιρείες να χειρίζονται εσφαλμένα τις αποσκευές σας; Σύμφωνα με την Έκθεση Καταναλωτών Αεροπορικών Ταξιδίων που δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών, από τις περισσότερες από 42 εκατομμύρια τσάντες που «προγραμματίστηκαν» (ή τοποθετήθηκαν σε ένα αεροπλάνο) τον Μάιο του 2022, 237.828 από αυτές τις αποσκευές δεν είχαν χειριστεί σωστά. Οι λανθασμένες αποσκευές είναι παραδοτέες αποσκευές που έχουν χαθεί, καταστραφεί, καθυστερήσει ή κλέψει. Ανά 100 τσάντες προγραμματίστηκαν τον Μάιο του 2022ταξιδιώτες ανέφεραν ότι είχε συμβεί ένα από αυτά τα τέσσερα πράγματα 0,56 εξ αυτών (έτσι είναι περίπου μία τσάντα που έχει υποστεί λάθος χειρισμό για κάθε 200 τσάντες που σχεδιάζονται).

Παραλαβή αποσκευών στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ορλάντο

Σε Μάιος 2021, μόνο 0,38 σακούλες ανά 100 έγινε λανθασμένος χειρισμός, επομένως ο αριθμός αυτός αυξάνεται. Η αεροπορική εταιρεία με ένα από τα περισσότερα περιστατικά ήταν η American Airlines, η οποία είχε 76.059 σακούλες αναφέρθηκαν ως λανθασμένοι χειρισμοί μεταξύ του στόλου της American Airlines και των επώνυμων συνεργατών της.

©American Airlines

Εντός του δικτύου της American Airlines, 0,79 παραδοτέες αποσκευές ανά 100 αναφέρθηκαν ως χαμένες, κατεστραμμένες, καθυστερημένες ή κλοπές τον Μάιο του 2022, από 0,60 τον Μάιο του 2021. Ο μεγαλύτερος αριθμός λανθασμένων αποσκευών πηγαίνει στη Republic Airways με τεράστια 0,93 σακούλες ανά 100 αναφέρθηκαν ως λανθασμένοι χειρισμοί — σχεδόν 1 στα 100. Οι αριθμοί το αποδεικνύουν: περισσότερες τσάντες χάνονται ή καταστρέφονται από ό,τι πριν — τι μπορείτε να κάνετε εσείς ως ταξιδιώτης για αυτό;

Αν χαθεί η τσάντα σας

Αν ανησυχείτε μήπως χαθεί η τσάντα σας, ένας τρόπος για να μειώσετε την πιθανότητα να μην τοποθετηθεί ή να μείνει πίσω είναι να κλείσετε μια απευθείας πτήση, σύμφωνα με το CNN.

Προσπαθήστε να κάνετε κράτηση για απευθείας πτήσεις όταν μπορείτε.

Ένα άλλο καλό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τραβήξετε μια φωτογραφία το εξωτερικό της βαλίτσας σας, καθώς και το περιεχόμενο της βαλίτσας σας πριν την ελέγξετε, με αυτόν τον τρόπο θα έχετε την απόδειξη για το πώς ήταν η τσάντα πριν την ελέγξετε σε περίπτωση που ήταν κατεστραμμένο. Αυτό θα είναι επίσης ωφέλιμο εάν η τσάντα χαθεί ή καθυστερήσει και είχατε τιμαλφή μέσα και πρέπει να το αποδείξετε στην αεροπορική σας εταιρεία προκειμένου να αποζημιωθείτε σωστά.

Μια άλλη επιλογή που έχετε στη διάθεσή σας είναι να αγοράσετε μια συσκευή παρακολούθησης όπως ένα Apple AirTag και να την συσκευάσετε μέσα στη βαλίτσα σας, ώστε να μπορείτε να την παρακολουθείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας του ταξιδιού σας.

©Amazon

Το AirTag συνδέεται με το iPhone σας μέσω της εφαρμογής Find My και θα σας προσφέρει ηρεμία και γνώση για το πού βρίσκεται η τσάντα σας. Το AirTag είναι ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως του συμβεί κάτι και η μπαταρία διαρκεί έως και ένα χρόνο, επομένως δεν θα πεθάνει στη μέση της ημέρας του ταξιδιού σας. Μπορείτε να αποκτήσετε το AirTag online στο Amazon αυτή τη στιγμή 27,50 $κάτω από τη συνήθη τιμή των 29 $.

Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσετε το Apple AirTag!

Εάν η τσάντα σας χαθεί από την αεροπορική εταιρεία, φροντίστε να ελέγξετε τον ιστότοπο της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας ή μιλήστε με έναν πράκτορα στο αεροδρόμιο σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε για να υποβάλετε αξίωση. Υποβάλετε έγκαιρα μια αξίωση (αν και ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν μια περίοδο αναμονής που πρέπει να διανύσετε για να μπορεί να αναφερθεί η αποσκευή ως χαμένη) και η αεροπορική εταιρεία ελπίζουμε να επικοινωνήσει μαζί σας και να συνεργαστεί μαζί σας για να καταλήξουμε σε λύση. Για αεροπορικές εταιρείες που δεν ανταποκρίνονται αρκετά γρήγορα, μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία στον ιστότοπο του Υπουργείου Μεταφορών.

Εάν η τσάντα σας καθυστερήσει

Έτσι, μόλις κατεβήκατε από την πτήση σας και πήρατε το δρόμο για το καρουζέλ αποσκευών, αλλά καθώς κυκλοφορεί, η τσάντα σας δεν εμφανίζεται ποτέ. Ελέγξτε άλλα κοντινά καρουζέλ για να δείτε εάν τοποθετήθηκε κατά λάθος σε λάθος, καθώς και το γραφείο αποσκευών της αεροπορικής εταιρείας. Εάν η βαλίτσα σας δεν βρίσκεται ακόμα πουθενά, ενημερώστε την αεροπορική σας εταιρεία. Σε πολλές περιπτώσεις, η αεροπορική εταιρεία γνωρίζει πού βρίσκεται η αποσκευή σας, αλλά έχει καθυστερήσει (όπως εάν η βαλίτσα σας δεν έφτασε στην πτήση ανταπόκρισης στο Ντένβερ, για παράδειγμα, προλαβαίνει την επόμενη πτήση προς τον τελικό προορισμό της).

Μιλήστε με την αεροπορική εταιρεία εάν δεν μπορείτε να βρείτε την τσάντα σας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, εάν μπορείτε να το περιμένετε στο αεροδρόμιο, κάντε το, αλλά αν πρόκειται να περάσει λίγος χρόνος, φροντίστε να συμπληρώσετε όλα τα κατάλληλα έγγραφα στο αεροδρόμιο (η αεροπορική σας εταιρεία θα πρέπει να σας το παράσχει) και ενδέχεται να παρέχουν υπηρεσία παράδοσης για να σας φέρουν τις αποσκευές σας μόλις φτάσουν. Εάν πρέπει να αγοράσετε κάτι (ρούχα, βούρτσα μαλλιών κ.λπ.) ενώ περιμένετε να φτάσουν οι αποσκευές σας, φροντίστε να κρατήσετε αυτές τις αποδείξεις, καθώς μπορεί να δικαιούστε αποζημίωση.

Εάν η τσάντα σας είναι κατεστραμμένη

Εάν η τσάντα σας έχει καταστραφεί όταν την παραλάβετε κατά την παραλαβή αποσκευών, υποβάλετε μια αναφορά στην αεροπορική σας εταιρεία ΠΡΙΝ φύγετε από το αεροδρόμιο — εδώ θα σας φανούν χρήσιμες οι φωτογραφίες που τραβήξατε πριν ελέγξετε τη βαλίτσα σας.

Εάν η τσάντα σας έχει καταστραφεί, υποβάλετε αξίωση πριν φύγετε από το αεροδρόμιο!

Οι αεροπορικές εταιρείες δεν υποχρεούνται να σας αποζημιώσουν για ορισμένα σπασμένα αντικείμενα, όπως εύθραυστα αντικείμενα, ηλεκτρονικά είδη, μετρητά ή ευπαθή είδη, αλλά πρέπει να σας αποζημιώσουν για ζημιές στους τροχούς, τις χειρολαβές ή τους ιμάντες των αποσκευών σας.

Ο χειρισμός των σακουλών γίνεται με υψηλότερο ρυθμό, ναι, αλλά αυτές οι περιπτώσεις εξακολουθούν να είναι σχετικά σπάνιες. Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να θυμάστε να κάνετε όταν προκύπτουν καταστάσεις κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας είναι να τεκμηριώσετε τα πάντα. Τραβώντας φωτογραφίες και αποθηκεύοντας αποδείξεις, θα έχετε περισσότερα στοιχεία για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας εάν μια αεροπορική εταιρεία αποφασίσει ότι δεν θέλει να συνεργαστεί. Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρετε τυχόν ανησυχίες που έχετε όσο βρίσκεστε ακόμα στο αεροδρόμιο, όχι αφού φύγετε.

Αναφέρετε τυχόν ανησυχίες που έχετε όσο βρίσκεστε στο αεροδρόμιο.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, μπορείτε να υποβάλετε αξίωση και στο Υπουργείο Μεταφορών. Είμαστε πάντα σε επιφυλακή για περισσότερους τρόπους για να διευκολύνουμε τις ημέρες του ταξιδιού σας, γι’ αυτό φροντίστε να μείνετε συντονισμένοι στο AllEars για ό,τι πιο πρόσφατο!

Κανείς δεν σας προειδοποιεί για αυτό το ζήτημα των μεταφορών της Disney World — αλλά θα το κάνουμε

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να παρακολουθείτε ΟΛΕΣ τις έκτακτες ειδήσεις της Disney! Θα έχετε επίσης πρόσβαση σε συμβουλές, κριτικές, ασήμαντα στοιχεία και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το AllEars! Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Ποιες είναι οι καλύτερες συμβουλές σας για κατεστραμμένες, καθυστερημένες ή χαμένες αποσκευές κατά την πτήση; Ενημερώστε μας στα σχόλια!

Leave a Comment