Νέοι εμβολιασμοί και απαιτήσεις δοκιμών για τη γραμμή κρουαζιέρας της Disney που ξεκινά στις 2 Σεπτεμβρίου

Η Disney Cruise Line μόλις ανακοίνωσε ότι έρχονται νέες ενημερώσεις στα Πρωτόκολλα Υγείας και Ασφάλειας σχετικά με τις απαιτήσεις εμβολιασμού.

Εμβολιασμός κατά του COVID-19: Για ιστιοπλοΐα που αναχωρούν από λιμάνια των ΗΠΑ και του Καναδά έως την 1η Σεπτεμβρίου 2022Η Disney Cruise Line απαιτεί επισκέπτες ηλικίας 5 και άνω να είναι πλήρως εμβολιασμένος κατά του COVID-19 κατά τη στιγμή του απόπλου, όπως ορίζεται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Έναρξη 2 Σεπτεμβρίου 2022για ιστιοπλοΐα που αναχωρούν από λιμάνια των ΗΠΑ και του Καναδά, η Disney Cruise Line απαιτεί επισκέπτες ηλικίας 12 και άνω να είναι πλήρως εμβολιασμένος κατά του COVID-19 κατά τη στιγμή του απόπλου, όπως ορίζεται από το CDC. Λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του CDC, η Disney Cruise Line συνιστά ανεπιφύλακτα στους επισκέπτες ηλικίας 11 ετών και κάτω να εμβολιάζονται πλήρως πριν από την απόπλου.

Λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες από το CDC και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Disney Cruise Line δέχεται τους ακόλουθους τύπους εμβολίων για επισκέπτες ηλικίας 5 ετών και άνω: Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca, Covishield, Novavax, Sinopharm BBIBP-CorV (VeroCell), Sinovac-CoronaVac και Covavaxin (Bharat Biotech).

Για επισκέπτες ηλικίας 5 ετών και άνω, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ορίζει ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως ως 14 ημέρες μετά τη λήψη ενός από τα ακόλουθα:

  • Μια εφάπαξ δόση ενός αποδεκτού εμβολίου 1 δόσης.
  • Η δεύτερη δόση ενός αποδεκτού εμβολίου 2 δόσεων.
  • Η πλήρης σειρά ενός ενεργού (όχι εικονικού φαρμάκου) εμβολίου κατά του COVID-19 στις δοκιμές εμβολίων AstraZeneca ή Novavax για COVID-19 με έδρα τις ΗΠΑ.
  • Η δεύτερη δόση οποιουδήποτε συνδυασμού «ανάμειξης και αντιστοίχισης» αποδεκτών εμβολίων COVID-19 (χορηγείται με διαφορά τουλάχιστον 17 ημερών).

Η Disney Cruise Line δέχεται Pfizer και Moderna για επισκέπτες ηλικίας 4 ετών και κάτω. Sinopharm (BBIBP-CorV, VeroCell) για επισκέπτες ηλικίας 3 έως 4 ετών. και Sinovac (CoronaVac) για επισκέπτες ηλικίας 6 μηνών έως 3 ετών.

Για επισκέπτες ηλικίας 4 ετών και κάτω, το CDC ορίζει ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι λαμβάνουν ένα από τα ακόλουθα:

  • 3 δόσεις Pfizer: η δεύτερη δόση χορηγείται 21 ημέρες μετά την πρώτη. και η τρίτη δόση χορηγήθηκε 56 ημέρες μετά τη δεύτερη.
  • 2 δόσεις Moderna: η δεύτερη δόση χορηγείται ένα μήνα μετά την πρώτη.
  • 2 δόσεις Sinopharm BBIBP-CorV (VeroCell): η δεύτερη δόση χορηγείται 21-28 ημέρες μετά την πρώτη.
  • 2 δόσεις Sinovac-CoronaVac: η δεύτερη δόση χορηγείται 14-28 ημέρες μετά την πρώτη.

Τεστ COVID-19 για Πλήρως εμβολιασμένους επισκέπτες: Πλήρως εμβολιασμένοι επισκέπτες σε ιστιοφόρα που αναχωρούν από λιμάνια των ΗΠΑ και του Καναδά πρέπει να προσκομίσουν απόδειξη αρνητικού αποτελέσματος δοκιμής COVID-19 (που πληρώθηκε από τον επισκέπτη) 1 έως 2 ημέρες πριν από το απόπλου για να εξαιρεθούν από τις δοκιμές επιβίβασης στον τερματικό σταθμό. Η ολοκλήρωση των δοκιμών πριν από το ταξίδι πριν από την ημέρα επιβίβασης ενισχύει την αποτελεσματικότητα της επιβίβασης και επιβεβαιώνει ότι είστε αρνητικοί στον COVID-19 πριν ταξιδέψετε στο τερματικό σταθμό. Τα αποτελέσματα των δοκιμών πριν από το ταξίδι πρέπει να μεταφορτωθούν στον ιστότοπο του Inspire Diagnostics Safe Passage έως τα μεσάνυχτα πριν από την ημέρα επιβίβασης.

Οι δοκιμές αντιγόνου πρέπει να ολοκληρώνονται με χρήση μιας προσωπικής υπηρεσίας ή μιας υπηρεσίας τηλευγείας και να συνοδεύονται από ψηφιακά αποτελέσματα που μπορούν να μεταφορτωθούν στον ιστότοπο Safe Passage. Μια δοκιμή ενίσχυσης νουκλεϊκού οξέος (NAAT) ή δοκιμή PCR είναι επίσης αποδεκτή. Οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν τεστ COVID-19 μέσω του ιστότοπου Inspire Diagnostics Safe Passage ή να λάβουν ένα τεστ από οποιονδήποτε ανεξάρτητο προμηθευτή διαδικτυακών δοκιμών ή φαρμακείο.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι επισκέπτες που ανεβάζουν τα αποτελέσματα των δοκιμών πριν από το ταξίδι τους στον ιστότοπο Safe Passage έως τα μεσάνυχτα πριν από την ημέρα επιβίβασης θα εξαιρούνται από τις δοκιμές επιβίβασης. Οι πλήρως εμβολιασμένοι επισκέπτες που δεν ανεβάζουν τα αποτελέσματα των δοκιμών μέχρι τα μεσάνυχτα πριν από την ημέρα επιβίβασης πρέπει να υποβληθούν σε έλεγχο στο τερματικό την ημέρα επιβίβασης πριν επιβιβαστούν στο πλοίο και θα χρεωθούν με το κόστος της δοκιμής. Οι επισκέπτες με θετικά αποτελέσματα τεστ COVID-19 πρέπει να ολοκληρώσουν ένα δεύτερο τεστ επιβεβαίωσης. Οι επισκέπτες με επιβεβαιωμένα θετικά αποτελέσματα του τεστ—καθώς και όσοι μοιράζονται την ίδια καμπίνα και άλλες στενές επαφές—θα αρνηθούν την επιβίβαση.

Το κόστος των εξετάσεων επιβίβασης για πλήρως εμβολιασμένους επισκέπτες θα είναι 74,00 $ (USD) συν φόρο για την αρχική εξέταση αντιγόνου και, εάν χρειάζεται, 125,00 $ (USD) συν φόρο για επιβεβαιωτική εξέταση PCR, που χρεώνεται τη στιγμή της υπηρεσίας. Για τα δρομολόγια στον Καναδά, το κόστος των δοκιμών επιβίβασης για πλήρως εμβολιασμένους επισκέπτες θα είναι 95,00 $ (CAD) συν GST για την αρχική εξέταση αντιγόνου και, εάν χρειάζεται, 160,00 $ (CAD) συν GST για επιβεβαιωτική δοκιμή PCR, που χρεώνεται τη στιγμή της υπηρεσίας.

Τεστ COVID-19 για επισκέπτες που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως: Οι επισκέπτες που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι πρέπει να προσκομίσουν απόδειξη αρνητικού τεστ COVID-19 που ελήφθη μία έως 3 ημέρες πριν από την ημερομηνία απόπλου. Η δοκιμή θα πρέπει να είναι μια δοκιμή ενίσχυσης νουκλεϊκού οξέος (NAAT), μια ταχεία δοκιμή PCR ή μια δοκιμασία PCR βάσει εργαστηρίου. Ταχείες δοκιμές αντιγόνου δεν γίνονται δεκτές. Αυτή θα είναι η πρώτη από τις 2 εξετάσεις που απαιτούνται για επισκέπτες που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως. η δεύτερη δοκιμή θα διεξαχθεί στον τερματικό σταθμό την ημέρα της επιβίβασης.

Οι επισκέπτες που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι πρέπει να ολοκληρώσουν ένα τεστ COVID-19 στο τερματικό σταθμό πριν από την επιβίβαση την ημέρα της επιβίβασης (πληρωμένο από τη Disney Cruise Line). Οι επισκέπτες με θετικά αποτελέσματα τεστ COVID-19 πρέπει να υποβληθούν σε δεύτερο τεστ επιβεβαίωσης. Οι επισκέπτες με επιβεβαιωμένα θετικά αποτελέσματα του τεστ—καθώς και όσοι μοιράζονται την ίδια καμπίνα και άλλες στενές επαφές—θα αρνηθούν την επιβίβαση.

Μεταφορτώστε Αποδεικτικά Εμβολιασμού ή/και Αποτελέσματα Τεστ COVID-19: Για να ταξιδέψουν όλοι οι επισκέπτες (ενήλικες και παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας) πρέπει να ανεβάσουν το αποδεικτικό εμβολιασμού τους ή τα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ COVID-19 στον ιστότοπο Inspire Diagnostics Safe Passage μέχρι τα μεσάνυχτα πριν από την ημέρα της επιβίβασης. Ένας γονέας ή νόμιμος κηδεμόνας θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον δικό του λογαριασμό για να παρέχει αυτές τις πληροφορίες για λογαριασμό ανηλίκων. Η Inspire Diagnostics είναι ο τρίτος συνεργάτης της Disney Cruise Line για δοκιμές και επαλήθευση εμβολιασμού για τον COVID-19.

Ιστιοπλοΐα back-to-back: Όλοι οι επισκέπτες σε διαδοχικές διαδρομές, ανεξαρτήτως ηλικίας και εμβολιασμού, θα πρέπει να ολοκληρώσουν ένα τεστ COVID-19 μεταξύ των δρομολογίων, το οποίο πληρώνει η Disney Cruise Line.

Προσκεκλημένοι που αναρρώθηκαν πρόσφατα από τον COVID-19: Σε ορισμένες περιπτώσεις, άτομα που έχουν αναρρώσει πρόσφατα από τον COVID-19 μπορεί να εξακολουθούν να είναι θετικά στον ιό SARS-CoV-2. Εάν οι επισκέπτες έχουν βγει θετικοί στον SARS-CoV-2 εντός 11 έως 90 ημερών από την ημερομηνία απόπλου τους, ενδέχεται να πληρούν τις προϋποθέσεις για να θεωρηθούν ως “Αποκατάσταση 90 ημερών”. Με την κατάλληλη τεκμηρίωση και την επακόλουθη έγκριση, οι επισκέπτες που θεωρούνται «Αποκατάσταση 90 ημερών» δεν απαιτείται να συμμετάσχουν σε δοκιμές για τον COVID-19 κατά τη διάρκεια των φάσεων προ του πλου, επιβίβασης ή αποβίβασης του ταξιδιού τους.

Σχετικά με τον συγγραφέα ανάρτησης

Leave a Comment