Νέα διαδραστική εφεύρεση θα μπορούσε να ΑΛΛΑΞΕΙ τα Ειδικά Εφέ Θεματικού Πάρκου

Παράξενη τεχνολογία που μπορεί να φορέσετε στο κεφάλι σας, βρώσιμα ρομπότ και ψευδαισθήσεις ψευδών δαπέδων — αν νομίζετε ότι η εμπειρία του θεματικού πάρκου έχει προχωρήσει τώρα, ορισμένες νέες εφευρέσεις θα μπορούσαν να αλλάξουν την εμπειρία σας ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Κατάστημα ραβδιών Ollivanders

Μοιραζόμαστε κάθε είδους λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα τεχνολογία στα θεματικά πάρκα και τις πατέντες που μας δείχνουν μια ματιά στο μέλλον, και τώρα έχουμε άλλη μια ενημέρωση!

Η Universal City Studios LLC πρόσφατα υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με τίτλο “Διαδραστικό σύστημα εφέ φάντασμα του Pepper.”

Όπως εξηγεί η αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το «διαδραστικό σύστημα Pepper’s Ghost περιλαμβάνει α αισθητήρας που έχει διαμορφωθεί για να ανιχνεύει μια παράμετρο ενδεικτική του προσανατολισμού μιας φορητής συσκευής.Με άλλα λόγια, είναι ένα σύστημα που έχει έναν αισθητήρα που μπορεί να ανιχνεύσει πώς κρατιέται μια συσκευή.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με Pepper’s Ghost Αυτό είναι ένα υπάρχον εφέ που χρησιμοποιείται περίφημα στη βόλτα με το The Haunted Mansion στα πάρκα της Disney.

©Disney

Το Pepper’s Ghost χρησιμοποιεί βασικά τη δύναμη του φωτός για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση μιας ημιδιαφανούς φιγούρας που στέκεται στο δωμάτιο. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι τα πραγματικά animatronics για τις φιγούρες (οι χορευτές στη σκηνή του Ballroom για το Haunted Mansion, για παράδειγμα) κρύβονται κάτω από τα οχήματα.

Φωτίζονται περιοδικά από ένα φως. Αυτό που στην πραγματικότητα βλέπουμε όταν είμαστε στη βόλτα είναι οι αντανακλάσεις των animatronics χάρη σε ένα κομμάτι γυαλιού που πραγματικά μας χωρίζει από ολόκληρη τη σκηνή. Αυτό δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι πραγματικά κοιτάμε σε ένα στοιχειωμένο δωμάτιο με φαντάσματα που χορεύουν!

©Disney

Αλλά το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Universal πηγαίνει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα! Η αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Universal σημειώνει ότι το Pepper’s Ghost είναι μια αποτελεσματική ψευδαίσθηση αλλά στερείται «ουσιαστικής αλληλεπίδρασης κοινού». Το φαινόμενο Pepper’s Ghost, στην τρέχουσα επανάληψη του, είναι βασικά μια παθητική εμπειρία.

Αλλά οι επισκέπτες έχουν συνηθίσει πλέον σε εμπειρίες που είναι πιο διαδραστικές (όπως βιντεοπαιχνίδια). Και ακόμη και όπου οι εκπομπές χρησιμοποιούν αλληλεπίδραση κοινού, η τρέχουσα τεχνολογία μπορεί να είναι περιοριστική. Η Universal λοιπόν προσπαθεί να πάει τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο.

του Ολίβαντερ

Σύμφωνα με την αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το σύστημα περιλαμβάνει έναν ελεγκτή που έχει ρυθμιστεί να λαμβάνει κάποια ανατροφοδότηση που είναι ενδεικτική του προσανατολισμού της φορητής συσκευής που κρατά ένας επισκέπτης. Στη συνέχεια, ο ελεγκτής διαμορφώνεται για να ελέγχει ένα «οπτικό εφέ Pepper’s Ghost με βάση την ανάδραση του αισθητήρα».

Βασικά, η Universal εξήγησε ότι το Η συσκευή χειρός θα μπορούσε να είναι κάτι σαν ραβδί, κλειδί, κινητό τηλέφωνο, σπαθί ή άλλα αντικείμενα. ο Ο προσανατολισμός αυτής της συσκευής χειρός θα παρακολουθείται από τον ελεγκτή (ίσως με κάτι σαν την ανίχνευση υπέρυθρου φωτός όπου η συσκευή χειρός έχει έναν πομπό υπέρυθρου φωτός).

Με βάση την ανάδραση που λαμβάνει ο ελεγκτής από τους αισθητήρες (υπέρυθρες ή άλλες), θα μπορούσε τότε καθορίστε τον προσανατολισμό της χειρός συσκευή (δηλαδή όπου κατευθύνεται ή είναι στραμμένο). Με βάση αυτόν τον προσανατολισμό και τη θέση, ο ελεγκτής μπορεί στη συνέχεια ελέγξτε ένα εφέ Pepper’s Ghost που προκαλεί τη δημιουργία ενός οπτικού εφέ (το οποίο προορίζεται να μοιάζει σαν να δημιουργήθηκε από τον επισκέπτη χρησιμοποιώντας αυτήν τη συσκευή χειρός).

Universal Ορλάντο

Αλλά περιμένετε, υπάρχουν περισσότερα! Σε άλλο παράδειγμα, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας εξηγεί ότι θα μπορούσε επίσης να υπάρχει α μικρόφωνο ενσωματωμένο στο μείγμα που θα ανίχνευε τον φωνητικό ήχο του “χειριστή”. Σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσε να ρυθμιστεί ένας ελεγκτής για τη λήψη δεδομένων που είναι ενδεικτικά του φωνητικού ήχου που προέρχεται από τον χειριστή και στη συνέχεια να καθορίσει μια φωνητική εντολή από τα διαθέσιμα. Αυτός ο ελεγκτής θα μπορούσε επίσης να ενεργοποιήσει έναν πομπό φωτός που στη συνέχεια θα δημιουργήσει ένα εφέ Pepper’s Ghost.

Εξηγούν ότι μια φωνητική εντολή μπορεί να προκαλέσει ένα πρώτο εφέ (ίσως ένα φως ή κάτι να εμφανιστεί) ενώ μια δεύτερη φωνητική εντολή μπορεί να προκαλέσει διαφορετικό αποτέλεσμα.

Σε μία από τις εικόνες που περιλαμβάνονται στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η Universal φαίνεται να δείχνει πώς αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με ραβδιά στα πάρκα — αναφέροντας συγκεκριμένα πράγματα όπως “Είσοδος προσανατολισμού ράβδου” και “εισαγωγή ορθογραφικού ήχου” που παρακολουθούνται με αισθητήρες και μικρόφωνα.

©Universal

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας συνεχίζει σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με ένα παιχνίδι όπως το α κανόνι παιχνιδιών που θα μπορούσε στη συνέχεια να προσομοιώσει πυροβολώντας κομφετί, νερό ή καπνό σε μια σκηνή που βρίσκεται πίσω από τη διαφανή οθόνη που επιτρέπει το εφέ του Pepper’s Ghost.

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες με αυτή την τεχνολογία, μερικές από τις οποίες περιγράφονται λεπτομερώς στην αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Ενώ τα ξόρκια μπορούν ήδη να γίνουν στον κόσμο των Μάγων χρησιμοποιώντας τα ειδικά ραβδιά τους, φαίνεται ότι η εταιρεία μπορεί να θέλει να κάνει τα πράγματα λίγο πιο περίτεχνα ή να χρησιμοποιήσει με άλλον τρόπο αυτήν τη διαδραστική τεχνολογία με άλλους τρόπους σε άλλες περιοχές του πάρκου.

Ραβδί Peter Pettigrew

Πώς θα θέλατε να δείτε αυτή την τεχνολογία να ενσωματώνεται στα πάρκα; Πείτε μας στα σχόλια!

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με άλλες τεχνολογίες θεματικών πάρκων που θα μπορούσαν να αλλάξουν την εμπειρία σας, κάντε κλικ εδώ για να δείτε σχετικά με τα drones, την τεχνητή νοημοσύνη και άλλα μυστηριώδη πράγματα που έρχονται στα πάρκα της Disney. Και μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να λάβετε τις δωρεάν βόλτες κατάταξης στη λίστα με τα Must-dos του Χάρι Πότερ στο Universal Orlando! Κάντε κλικ εδώ για να ξεκινήσετε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Τι πιστεύετε για αυτήν την τεχνολογία; Πείτε μας στα σχόλια!

Leave a Comment