Μια επισκόπηση των πολιτικών δοκιμών και εμβολιασμού ΚΑΘΕ μεγάλης γραμμής κρουαζιέρας για τον COVID-19

Η μετάβαση σε μια κρουαζιέρα μπορεί να είναι λίγο περίπλοκη αυτή τη στιγμή.

Η Disney Wish έδεσε στο Castaway Cay

Με τα στελέχη και τις πολιτικές του COVID-19 να εξελίσσονται συνεχώς, οι γραμμές κρουαζιέρας έχουν υποστεί αρκετές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Όταν οι κρουαζιέρες ξανάρχισαν να πλέουν το 2021, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ενέκρινε το πρόγραμμα COVID-19 για τα κρουαζιερόπλοια, περιγράφοντας ορισμένα μέτρα υγείας και ασφάλειας που πρέπει να επιβάλουν οι γραμμές κρουαζιέρας. Εάν πρόκειται να πάτε κρουαζιέρα σύντομα, μπορεί να αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε πριν επιβιβαστείτε. αποφασίσαμε να ρίξουμε μια ματιά σε όλες τις τρέχουσες πολιτικές των μεγάλων γραμμών κρουαζιέρας για τον COVID-19.

Από τις 18 Ιουλίου 2022, το CDC διέκοψε το πρόγραμμα COVID-19 για κρουαζιερόπλοια, δηλώνοντας ότι, ωστόσο, θα συνεχίσει να παρέχει καθοδήγηση για την υγεία και την ασφάλεια στις γραμμές κρουαζιέρας. Έκτοτε, το CDC είπε ότι οι δοκιμές πριν από την κρουαζιέρα, οι μάσκες και οι απαιτήσεις εμβολίων δεν είναι πλέον απαραίτητες, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε γραμμή κρουαζιέρας μπορεί πλέον να καθορίσει τις πολιτικές δοκιμών και εμβολιασμού για τον COVID-19.

Η ευχή της Disney

Σε αυτό το σημείο, κάθε μεγάλη γραμμή κρουαζιέρας έχει διαφορετικές πολιτικές για τον COVID-19, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση αν δεν είστε πλήρως ενημερωμένοι. Ας εξετάσουμε τις απαιτήσεις για κάθε γραμμή κρουαζιέρας — και τι πρέπει να κάνετε για να επιβιβαστείτε στην κρουαζιέρα σας.

Δεν απαιτείται δοκιμή COVID-19 πριν από την άφιξη για εμβολιασμένους επισκέπτες

Virgin Voyages

Μία από τις πρώτες γραμμές κρουαζιέρας που απέρριψαν τις απαιτήσεις δοκιμών για τον COVID-19 ήταν η Virgin Voyages, η οποία δεν απαιτεί πλέον από τους επιβάτες να υποβάλλουν αρνητικό τεστ COVID-19 πριν από την επιβίβαση. Αυτό περιλαμβάνει μη εμβολιασμένους επιβάτες, αν και η Virgin απαιτεί το 90% των επιβατών να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

©Virgin Voyages

Ένας περιορισμένος αριθμός θέσεων προορίζεται για μη εμβολιασμένους επισκέπτες, επομένως πρέπει να καλέσετε τη γραμμή κρουαζιέρας για να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα εάν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία.

Διαβάστε περισσότερα για την πολιτική της Virgin Voyages COVID-19 εδώ.

Βασιλική Καραϊβική

Η Royal Caribbean δεν απαιτεί πλέον από τους εμβολιασμένους επισκέπτες να παρέχουν αρνητικά τεστ COVID-19 για ταξίδια μικρότερης των 6 διανυκτερεύσεων, αλλά απαιτείται σε ταξίδια 6 ή περισσότερων διανυκτερεύσεων. Όλοι οι επισκέπτες (12 και άνω) πρέπει επίσης να προσκομίσουν απόδειξη πλήρους εμβολιασμού κατά του COVID-19, με τον δεύτερο εμβολιασμό να ολοκληρώνεται δύο εβδομάδες ή περισσότερες πριν από την επιβίβαση.

©Royal Caribbean

Ωστόσο, οι μη εμβολιασμένοι επισκέπτες θα πρέπει να παρέχουν αρνητικά τεστ COVID-19 για όλα τα ταξίδια. Τα παιδιά κάτω των 11 ετών δεν απαιτείται να εμβολιαστούν για κρουαζιέρα. Αυτή η πολιτική τίθεται σε ισχύ στις 8 Αυγούστου 2022.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την πολιτική COVID-19 της Royal Caribbean εδώ.

Carnival Cruise Line

Όπως το Royal Caribbean, το Carnival δεν θα απαιτεί πλέον από τους εμβολιασμένους επισκέπτες να παρέχουν αρνητικά τεστ COVID-19 για κρουαζιέρες που διαρκούν πέντε νύχτες ή λιγότερο. Για μεγαλύτερες κρουαζιέρες, όλοι οι εμβολιασμένοι επισκέπτες πρέπει να κάνουν αρνητικό τεστ COVID-19 εντός τριών ημερών από την αναχώρηση. Ένα πρωτότυπο αρχείο εμβολιασμού (όχι αντίγραφο) πρέπει επίσης να προσκομιστεί και να συμπληρωθεί από το τμήμα υγείας της χώρας σας.

©Carnival Cruise Line

Οι μη εμβολιασμένοι επισκέπτες (ηλικίας 2 ετών και άνω) πρέπει να υποβάλουν αρνητικό τεστ COVID-19 εντός τριών ημερών από την επιβίβαση, είτε από εργαστήριο είτε αυτοέλεγχο που ολοκληρώνεται με επίβλεψη.

Απαιτείται δοκιμή COVID-19 πριν από την άφιξη

Νορβηγική γραμμή κρουαζιέρας

Εάν έχετε κάνει κράτηση για μια επερχόμενη κρουαζιέρα στη Νορβηγία, όλοι οι επισκέπτες (ηλικίας 12 ετών και άνω) πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως, με το δεύτερο εμβόλιο να παραδίδεται τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από την επιβίβαση. Όλοι οι εμβολιασμένοι επισκέπτες πρέπει επίσης να προσκομίσουν απόδειξη αρνητικού τεστ COVID-19 (αντιγόνο ή PCR) εντός 48 ωρών από την επιβίβαση σε λιμάνι των ΗΠΑ ή του Καναδά. Η πολιτική επεκτείνεται σε τρεις ημέρες για άλλες λιμενικές προελεύσεις.

©Norwegian Cruise Line

Λάβετε υπόψη ότι εάν βρεθείτε θετικοί εντός 90 ημερών από την κράτησή σας, πρέπει να προσκομίσετε ένα έγγραφο ανάκτησης για τον COVID-19 και δεν χρειάζεται να ολοκληρώσετε το τεστ COVID-19 πριν την άφιξη. Όσον αφορά τις επισκέψεις στο λιμάνι κατά την κρουαζιέρα, οι επιβάτες πρέπει να επικοινωνούν με τον προορισμό για τοπικές πολιτικές για τον COVID-19.

Disney Cruise Line

Η Disney Cruise Line εξακολουθεί να απαιτεί προηγούμενες δοκιμές για τον COVID-19 και όλοι οι κατάλληλοι για εμβόλιο επισκέπτες (οποιοιδήποτε ηλικίας 5 ετών και άνω) πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως για να επιβιβαστούν. Πρέπει επίσης να ανεβάσετε την απόδειξη των αρχείων εμβολιασμού σας για τον COVID-19 στον ιστότοπο Safe Passage 15 ημέρες πριν από την απόπλου.

Disney Wish

Όλοι οι επιβάτες πρέπει επίσης να υποβάλουν ένα αρνητικό τεστ COVID-19 εντός δύο ημερών από τον απόπλου τους. Το τεστ μπορεί να πραγματοποιηθεί στον τερματικό σταθμό της κρουαζιέρας ή πριν από την επίσκεψή σας, εφόσον πραγματοποιείται υπό επίβλεψη. Οι μη εμβολιασμένοι επισκέπτες ηλικίας 4 ετών και κάτω πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο εντός τριών ημερών πριν ΚΑΙ στο τερματικό σταθμό.

Disney Wish

Εάν κάνετε μόνοι σας ένα τεστ COVID-19, θα πρέπει να ανεβάσετε τα αποτελέσματα του τεστ σας στον λογαριασμό σας στο Safe Passage μέχρι τα μεσάνυχτα πριν επιβιβαστείτε. Εάν δεν το κάνετε, θα πρέπει να υποβληθείτε σε δοκιμή στο τερματικό, το οποίο κοστίζει 74 $ ανά άτομο. Φροντίστε να έχετε όλα τα έγγραφά σας μαζί σας για να μην υπάρξει λόξυγκας στη διαδικασία επιβίβασης!

Κάντε κλικ εδώ για τον πλήρη οδηγό μας για τις δοκιμές COVID-19 για την Disney Cruise Line

Εάν έχετε προγραμματίσει μια κρουαζιέρα σύντομα, καλό είναι να αναθεωρήσετε τις πολιτικές της γραμμής κρουαζιέρας σας και να προετοιμαστείτε ανάλογα! Λάβετε υπόψη ότι με την διαρκώς εξελισσόμενη πανδημία COVID-19 τα πράγματα αλλάζουν συχνά, επομένως σας συνιστούμε να παραμένετε όσο πιο ενημερωμένοι μπορείτε στη γραμμή κρουαζιέρας σας. Συνεχίστε να ακολουθείτε την AE για περισσότερες συμβουλές κρουαζιέρας!

Είναι μια κρουαζιέρα της Disney καλύτερη από την Disney World; Μάθετε εδώ!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να λάβετε τη δωρεάν λίστα με 50 συμβουλές για να πάτε σε μια κρουαζιέρα της Disney! Κάντε κλικ εδώ για να ξεκινήσετε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Έχετε προγραμματίσει μια κρουαζιέρα σύντομα; Πείτε μας στα σχόλια!

Leave a Comment