Κατάταξη όλων των ταινιών της Marvel με βάση τη βαθμολογία τους Rotten Tomatoes

Μπορείτε να πιστέψετε ότι η Disney και η Marvel έχουν κυκλοφορήσει σχεδόν 30 ταινίες από την πρώτη Σιδερένιος Άνθρωπος το 2008?!

©Disney/Marvel

Δεν υπάρχει τίποτα που να θυμίζει μια καλή ταινία Marvel, και δεδομένου ότι τα περισσότερα από αυτά είναι διαθέσιμα στο Disney+ (εκτός από το Tom Holland Ανθρωπος αράχνη ταινίες) μπορούμε να τις δούμε όσο θέλουμε! Όμως, δεν δημιουργούνται όλες οι ταινίες της Marvel εξίσου και θέλαμε να δούμε πώς στοιβάζονται. Ετσι, κατατάσσουμε όλες τις ταινίες της Disney και της Marvel με βάση τη βαθμολογία τους στο Rotten Tomatoes!

Το Rotten Tomatoes είναι συνήθως ένας πολύ καλός δείκτης του πόσο καλή είναι μια ταινία ή μια εκπομπή συνολικά με βάση τόσο τις βαθμολογίες του κοινού όσο και των κριτικών. Σκεφτήκαμε να ρίξουμε μια ματιά στο πώς οι κριτικοί και οι θαυμαστές (ή οι μισητές) έχουν κατατάξει καθεμία από τις ταινίες της Disney και της Marvel στο Rotten Tomatoes από το χειρότερο προς το καλύτερο!

©Marvel

28. Αιώνιοι

Το νεότερο δεν σημαίνει πάντα καλύτερο, και αυτό προφανώς συμβαίνει Αιώνιοι. Η ταινία κυκλοφόρησε το 2021 και παρά αυτό που υποτίθεται ότι θα ήταν ένα μεγάλο πρώτο Σαββατοκύριακο, η ταινία έλαβε λιγότερο από αστρικές κριτικές από την αρχή, καθιστώντας την τη χαμηλότερη ταινία στη λίστα μας με 47%.

Eternals Billboard στα Hollywood Studios της Disney

27. Thor: The Dark World

Η συνέχεια του Ο Θορ είναι η επόμενη στη λίστα, κερδίζοντας βαθμολογία μόνο 66% από κριτικούς και θεατές. Φυσικά, ο Θεός του Thunder επέστρεψε για να σώσει τον κόσμο Τελικά, ο ηρωισμός του Thor δεν μπόρεσε να σώσει αυτή την ταινία από αυτό το σκορ.

©Marvel

26. Thor: Love and Thunder

Η τέταρτη δόση του Ο Θορ Το franchise δεν ανταποκρίθηκε στην ευρέως αγαπημένη τρίτη ταινία, Θορ: Ράγκναροκ. Ο σκηνοθέτης Taika Waititi επέστρεψε στη σκηνοθεσία Αγάπη και βροντήκαι παρόλο που δεν έφτασε στην τρίτη ταινία, ήταν ακόμα μια διασκεδαστική περιπέτεια των Βίκινγκ στο διάστημα, κερδίζοντας 66% στο Rotten Tomatoes.

Ο Chris Hemsworth ως Thor στο THOR: LOVE AND THUNDER των Marvel Studios. Φωτογραφία Jasin Boland. ©Marvel Studios 2022. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

25. Iron Man 2

Η γενναία επιστροφή του Tony Stark ως Iron Man ήρθε μόλις δύο χρόνια μετά την αρχική ταινία, αλλά υπέφερε από μια ύφεση στη δευτεροετή φοιτήτρια και δεν τα πήγε τόσο καλά όσο ήλπιζαν όλοι – κερδίζοντας μια βαθμολογία Rotten Tomatoes 72%.

Ο Iron Man στην Πανεπιστημιούπολη Avengers στο Disney California Adventure

24. Doctor Strange στο Multiverse of Madness

Η ταινία συνέχειας για να Doctor Strange κυκλοφόρησε μόλις πρόσφατα στους κινηματογράφους, επομένως υπάρχει πιθανότητα να έχει επηρεαστεί η βαθμολογία του, καθώς δεν έχει προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό όπως οι άλλες ταινίες. Με νέους χαρακτήρες όπως η America Chavez και μια βαθύτερη βουτιά στην ιστορία της Scarlet Witch, Ο Doctor Strange στο Multiverse of Madness κέρδισε 74%.

©Marvel

23. Avengers: Age of Ultron

Φαίνεται ότι υπάρχει ένα μοτίβο με συνέχειες της Marvel σε αυτή τη λίστα, ως δεύτερο Οι Εκδικητές Η σειρά έλαβε βαθμολογία 76% στο Rotten Tomatoes. Φαίνεται ότι οι θαυμαστές δεν αντιμετώπισαν πολύ ευγενικά την εξαγορά του Jarvis από τον Ultron — και έχουμε την τάση να συμφωνήσουμε.

©Disney/Marvel

22. Θορ

Εξερευνήσαμε το Asgard για πρώτη φορά Ο Θορ, και έμαθε τα πάντα για την προέλευση του Θεού της Βροντής. Παρ’ όλα αυτά, η ταινία έλαβε 77% από θεατές και κριτικούς. Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή η ταινία είναι υπεύθυνη για τον αγαπημένο Loki των θαυμαστών, θα νόμιζες ότι θα τοποθετηθεί ψηλότερα σε αυτήν τη λίστα!

©Disney/Marvel

21. Captain America: The First Avenger

Ο Captain Steve Rogers γίνεται Captain America στην πρώτη ταινία αυτής της ιστορίας, υποβάλλεται σε ένα στρατιωτικό επιστημονικό πείραμα που τελειώνει δίνοντάς του υπερδυνάμεις. Ο Cap αγαπήθηκε από πολλούς και αυτή η αγάπη κέρδισε την πρώτη του ταινία βαθμολογία 79%.

©Marvel

20. Iron Man 3

Η τρίτη ταινία στο Σιδερένιος Άνθρωπος Η σειρά κυκλοφόρησε το 2013 και ήταν καλοκαιρινή επιτυχία. Ο Tony Stark αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τα διάφορα κουστούμια του Iron Man για να νικήσει το The Mandarin και να σώσει τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, και με αυτόν τον τρόπο συγκέντρωσε 79% από θεατές και κριτικούς.

©Disney

19. Captain Marvel

Πότε Captain Marvel βγήκε το 2019, μάθαμε την ιστορία προέλευσης της Κάρολ Ντάνβερς και πώς έγινε η πρωταγωνίστρια της ταινίας. Επίσης, μάθαμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πώς έχασε το μάτι του ο Nick Fury, κάτι που είναι από μόνο του μια νίκη. Captain Marvel δόθηκε 79% στην Rotten Tomatoes.

©Marvel

18. Μαύρη Χήρα

Ακόμη και όλη η διαμάχη στον κόσμο δεν μπορούσε να σώσει Μαύρη χήρα από τους κριτικούς και τους θεατές του κινηματογράφου. Η Scarlett Johansson επανέλαβε τον ρόλο της στην ταινία και στη συνέχεια μήνυσε την Disney για παραβίαση της σύμβασης όταν κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους και στο Disney+.

©Marvel

17. Ant-Man

Αυτός ο μικροσκοπικός ήρωας πέταξε στις καρδιές μας με την προσγειωμένη φύση και το αξιαγάπητο χαμόγελό του. Ανθρωπος μυρμήγκι σημείωσε 83% στο Rotten Tomatoes, με τους θεατές και τους κριτικούς να απολαμβάνουν τα μικρο και μακρο γέλια σε αυτήν την ταινία.

©Marvel

16. Guardians of the Galaxy Vol. 2

Ο Peter Quill και οι φίλοι του Galaxy επέστρεψαν στην οθόνη για δεύτερη φορά Φύλακες ταινία, κερδίζοντας 85%. Αυτό ήταν επίσης το σημείο όπου γνωρίσαμε για πρώτη φορά το Baby Groot, και όλοι ξέρετε πόσο ξεφεύγουν οι θαυμαστές όταν πρόκειται για “baby” εκδοχές πραγμάτων (κοιτάζοντάς σας, Baby Yoda).

©Marvel

15. Avengers: Infinity War

Αυτή η γεμάτη αστέρια υπόθεση δεν γλίτωσε έξοδα και κατέρριψε ρεκόρ εισιτηρίων όταν πρωτοεμφανίστηκε το 2018. Και φαίνεται ότι είχε επιτυχία και με άλλους τρόπους, καθώς Infinity War σημείωσε 85% στο Rotten Tomatoes.

©Marvel

14. Ant-Man and the Wasp

Μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο έντομα, Ο Ant-Man and the Wasp ανέβηκε στην κορυφή των τσαρτ προτού μπει στις καρδιές μας. Ο Scott Lang και οι Pyms (το όνομα της μπάντας, το έλεγαν) συνεργάστηκαν ξανά για να μας φέρουν μια βαθμολογία 87% από θαυμαστές και κριτικούς.

©Marvel

13. Doctor Strange

Μπήκαμε στο μεταφυσικό βασίλειο και στο πολυσύμπαν όλα με μια πτώση χάρη σε Doctor Strange. Όχι μόνο αυτό, αλλά γνωρίσαμε χαρακτήρες όπως ο Wong και φυσικά η κάπα του Doctor Strange — αναμφίβολα οι λόγοι πίσω από τη βαθμολογία της ταινίας στο 89%.

Ο Doctor Strange στο Disney California Adventure

12. Captain America: The Winter Soldier

Ο κόσμος ερωτεύτηκε (εντάξει, ίσως μόνο μερικοί από εμάς) τον Μπάκι Μπαρνς και τους παρεξηγημένους τρόπους του ως Στρατιώτης του Χειμώνα. Τελικά, ο Bucky και ο Steve παραμερίζουν τις διαφορές τους και γίνονται ξανά ομάδα, κερδίζοντας το 90% της ταινίας.

©Marvel

11. Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος

Φαίνεται ότι οι θαυμαστές του Cap απλά δεν μπορούν να αποφασίσουν ποια ταινία είναι η αγαπημένη τους, όπως Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος κέρδισε επίσης ένα 90% από θαυμαστές και κριτικούς στο Rotten Tomatoes. Έχουμε κάποια σοβαρή δράση SHIELD και σε αυτήν την ταινία!

©Marvel

10. Spider-Man: Far From Home

Ο Spider-Man του Tom Holland κατέστρεψε τον κόσμο, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ακόμη και η συνέχεια του Spider-Man: Homecoming θα σκοράρει τόσο ψηλά μεταξύ των θεατών και των κριτικών στο 90%!

©Marvel

9. Οι Εκδικητές

Πότε Οι Εκδικητές που κυκλοφόρησε το 2012, εδραίωσε τη Marvel ως μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Και μαζί με την εμπορική επιτυχία έρχεται και η αναγνώριση των κριτικών, κερδίζοντας την ταινία 91% στο Rotten Tomatoes.

©Marvel

8. Ο Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Σανγκ-Τσι Είναι σίγουρα ένας απίθανος ήρωας στην αρχή, παρκάρει αυτοκίνητα και τραγουδά καραόκε, αλλά απότομα σπρώχνεται πίσω στον κόσμο που νόμιζε ότι άφησε για (το μαντέψατε) να σώσει τον κόσμο. Ο Simu Liu και η Awkwafina πρωταγωνιστούν σε αυτή την εισπρακτική επιτυχία, η οποία συγκέντρωσε 91% από θεατές ταινιών και κριτικούς.

©Marvel

7. Guardians of the Galaxy

Φύλακες του Γαλαξία θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα χτύπημα ύπνου από ορισμένους, καθώς δεν ήταν γνωστά πολλά για τους ήρωες από το ευρύ κοινό όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά η ταινία. Αυτό δεν εμπόδισε την ταινία να κερδίσει μεγάλη επιτυχία στις αίθουσες και όχι μόνο. Φύλακες του Γαλαξία έχει μια εντυπωσιακή βαθμολογία 92% στο Rotten Tomatoes.

©Marvel

6.Spider-Man: Homecoming

Η πρώτη ταινία με επίκεντρο τον Spider-Man του Tom Holland κυκλοφόρησε το 2017 με πολύ επιτυχημένες βαθμολογίες στο box office και φαίνεται ότι χρόνια αργότερα η ταινία εξακολουθεί να κρατάει. Επιστροφή στο σπίτι κατέχει βαθμολογία 92% από θεατές και κριτικούς.

©Marvel

5. Θορ: Ράγκναροκ

Είναι το τέλος του κόσμου όπως το ξέρουμε, αλλά είναι πολύ ωραίο γιατί ο Thor επέστρεψε για άλλη μια φορά για να μας βοηθήσει και να σταματήσει αυτό να συμβεί. Θορ: Ράγκναροκ είναι η τρίτη ταινία της σειράς, αλλά κατατάσσεται στην υψηλότερη θέση στο Rotten Tomatoes με 93%.

©Marvel

4. Spider-Man: No Way Home

Όπως ακριβώς συμβαίνει με Ragnarok, η τρίτη ταινία της σειράς Spider-Man σημείωσε επίσης την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των τριών ταινιών. Spider-Man: No Way Home κατέρριψε τα ρεκόρ του box office όταν κυκλοφόρησε και συνεχίζει να έχει τεράστια επιτυχία. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ταινία θα είχε βαθμολογία 93% από θεατές και κριτικούς!

©Marvel

3. Iron Man

Ένα παλιό, αλλά σαφώς καλό, το πρωτότυπο του 2008 Σιδερένιος Άνθρωπος Η ταινία κατατάσσεται στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των ταινιών της Marvel σε αυτή τη λίστα με ποσοστό 94%. Ο σαρκασμός και το πνεύμα του Tony Stark σε συνδυασμό με την πτώση του χαρακτήρα του Obadiah Stane δημιουργούν μια καλή ταινία που εξακολουθεί να παραμένει αγαπημένη για πολλούς σήμερα.

Ο Iron Man στην Πανεπιστημιούπολη Avengers στο Disney California Adventure

2. Avengers: Endgame

Ο κόσμος ήταν σε αναστάτωση όταν Avengers: Endgame κυκλοφόρησε και είδαμε ακριβώς πώς ό,τι είχε απομείνει από τους ισχυρότερους ήρωες της Γης επρόκειτο να επαναφέρει τον μισό παγκόσμιο πληθυσμό. Το γεμάτο αστέρια καστ επέστρεψε μαζί με μια γεμάτη δράση πλοκή που τελικά κέρδισε την ταινία κατά 94% στο Rotten Tomatoes.

©Marvel

1. Μαύρος Πάνθηρας

Πότε Μαύρος πάνθηρας που έκανε το ντεμπούτο του το 2018, ο κόσμος παρουσιάστηκε επίσημα στον βασιλιά T’Challa και τον Wakanda. Για να μην αναφέρουμε το απίστευτο καστ πίσω από αυτούς τους χαρακτήρες, όπως ο αείμνηστος Chadwick Boseman και ο Michael B. Jordan. Μαύρος πάνθηρας παραμένει μια αγαπημένη ταινία της Marvel για πολλούς θαυμαστές, και αυτό είναι ξεκάθαρο από τη βαθμολογία της στο 96% — την υψηλότερη βαθμολογία σε αυτήν τη λίστα!

©Marvel

Είτε συμφωνείτε με αυτήν τη λίστα είτε όχι, ένα είναι σίγουρο: οι ταινίες της Marvel δεν θα βγουν πουθενά σύντομα. Υπάρχουν τόσα πολλά στον ορίζοντα για το MCU, όπως αυτές οι τεράστιες ειδησεογραφικές βόμβες που μόλις έπεσαν στο Comic Con του Σαν Ντιέγκο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την ανάλυση μας για το τι θα ακολουθήσει στο σύμπαν της Marvel. Φροντίστε να μείνετε συντονισμένοι στο AllEars για τα τελευταία νέα της Marvel και πολλά άλλα!

Κατατάξαμε ΚΑΘΕ εκπομπή του Marvel Cinematic Universe στο Disney+!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να λάβετε τη δωρεάν λίστα με τις καλύτερες πρωτότυπες σειρές της Disney+ μέχρι στιγμής!! Κάντε κλικ εδώ για να ξεκινήσετε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Ποια είναι η αγαπημένη σας ταινία της Marvel; Ενημερώστε μας στα σχόλια!

Leave a Comment