Κατάταξη ΟΛΩΝ των ταινιών «Star Wars» με βάση τη βαθμολογία τους Rotten Tomatoes

Ποιο είναι το αγαπημένο σου Πόλεμος των άστρων ταινία?

©Disney

Είναι ταινία από την αρχική τριλογία; Ίσως είναι μια ταινία prequel ή ένα από τα σίκουελ. Σας άρεσαν οι αυτόνομες ιστορίες; Rogue One και Μονοφωνία? Πώς κάνει το αγαπημένο σας Πόλεμος των άστρων ταινία σε σύγκριση με το κατάταξη ταινιών στο Rotten Tomatoes;

Ρίξαμε μια ματιά σε κάθε ένα Πόλεμος των άστρων ταινία για το Rotten Tomatoes και την κατέταξε σύμφωνα με τη βαθμολογία του Tomatometer. Δείτε πώς κατατάχθηκε κάθε ταινία:

Star Wars: Episode 1: The Phantom Menace — 51%

Η σειρά prequel πήρε πολλή ζέστη τόσο από τους κριτικούς όσο και από Πόλεμος των άστρων θαυμαστές εξίσου, οπότε ίσως δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη Η απειλή φάντασμα έχει τόσο χαμηλή βαθμολογία. Σε ορισμένους κριτικούς δεν άρεσε το πώς η ταινία προσπάθησε να συμπληρώσει λεπτομέρειες που λείπουν από την αρχική τριλογία, προτιμώντας αυτά τα πράγματα να μείνουν μυστήριο. Άλλοι επέκριναν την υποκριτική και τον διάλογο. Αρκετοί κριτικοί το χαρακτήρισαν απλώς «απογοητευτικό».

©Disney

Φαίνεται ότι ο χρόνος έχει αγαπήσει περισσότερο την ταινία, αλλά ακόμη και η βαθμολογία του κοινού στο Rotten Tomatoes είναι χαμηλό 59%. Ωχ.

Star Wars: The Rise of Skywalker — 52%

Αυτό μπορεί να αποτελεί έκπληξη, καθώς είναι ταινία που ολοκλήρωσε το έπος του Skywalker, και ήταν ίσως μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες όλων των εποχών πριν κυκλοφορήσει το 2019. Οι κριτικοί την κατηγόρησαν ότι προσπάθησε να στριμώξει πάρα πολύ ιστορία σε πολύ λίγο χρόνο, κάνοντας την να αισθάνεται βιαστική. Σε πολλούς δεν άρεσε το πώς προσπάθησε να αναιρέσει συγκεκριμένα σημεία πλοκής στην προηγούμενη —και αμφιλεγόμενη— ταινία, Ο Τελευταίος Τζεντάι.

©Disney

Άλλοι κριτικοί υποστήριξαν ότι προσπαθούσε πολύ σκληρά να ικανοποιήσει το Πόλεμος των άστρων fanbase, το οποίο είχε αρχίσει να γίνεται άσχημο μετά την κυκλοφορία του Ο Τελευταίος Τζεντάι. Ωστόσο, η βαθμολογία του κοινού είναι υψηλότερη στο 86%.

Star Wars Episode 2: Attack of the Clones — 65%

Μια άλλη ταινία prequel μπαίνει στην τελευταία τριάδα Πόλεμος των άστρων ταινίες, όπως κατατάχθηκε από το Rotten Tomatoes. Ωστόσο, οι κριτικοί το εκτίμησαν Επίθεση των Κλώνων περισσότερο από Η απειλή φάντασμα. Μερικοί κριτικοί το χαρακτήρισαν ακόμη και «μια ευχάριστη έκπληξη», ενώ άλλοι είπαν ότι έμοιαζε περισσότερο με τις πρωτότυπες ταινίες τριλογίας.

©Disney

Άλλοι κριτικοί ήταν πολύ πιο σκληροί, αποκαλώντας το «κατώτερο» και επέκριναν τα κινούμενα σχέδια και το CGI του. Αλλά αυτή είναι η ταινία που μας έδωσε για πρώτη φορά τον Hayden Christensen ως Anakin Skywalker (ο μελλοντικός Darth Vader), έναν ρόλο που τώρα επαναλαμβάνει στο Obi-Wan Kenobi σειρά.

Solo: A Star Wars Story — 69%

ο Μονοφωνία ταινία ήταν μια μικτή τσάντα για τους κριτικούς κινηματογράφου — Κάποιοι είπαν μάλιστα ότι η ταινία έκανε τον Han Solo λιγότερο ενδιαφέρον χαρακτήρα στο franchise. Εν τω μεταξύ, άλλοι κριτικοί το λάτρεψαν, δίνοντας στη Disney στηρίγματα για τον ρόλο του Alden Ehrenreich ως νεαρού Han Solo, ενώ το αποκαλούσαν επίσης «μια διασκεδαστική αξιαγάπητη απόδραση».

©Disney

Ενώ ορισμένοι κριτικοί είπαν ότι αυτή η ταινία ήταν σημάδι «κούρασης franchise», άλλοι αποκαλούσαν την ταινία κάτι που «έφθασε για να σώσει τη μέρα».

Star Wars Episode 3: Revenge of the Sith — 79%

Από όλες τις ταινίες prequel, αυτό που φαίνεται να αγαπούν περισσότερο οι κριτικοί είναι Η εκδίκηση των Σιθ, που μας δίνει τελικά μια ιστορία προέλευσης για τον Λουκ και τη Λέια, καθώς και πώς ο Άνακιν έγινε ο Νταρθ Βέιντερ. Οι κριτικοί το επαίνεσαν για τη δράση και τις συναρπαστικές σεκάνς του (και υπάρχουν ΠΟΛΛΑ). Ένας κριτικός είπε ότι έβαλε την «όπερα» στη «διαστημική όπερα».

©Disney

Οι κριτικοί επαίνεσαν επίσης την ταινία για τα ειδικά εφέ και την «τεχνική της μαγεία».

Star Wars VI: Return of the Jedi — 83%

Όταν πρόκειται για αγαπημένα, οι θαυμαστές και οι κριτικοί θα κρατούν πάντα την αρχική τριλογία ως αυτό που εδραιώθηκε Πόλεμος των άστρων ως φαινόμενο της ποπ κουλτούρας. Οι κριτικοί λάτρευαν πως Επιστροφή των Τζεντάι έλυσε την ιστορία των δύο πρώτων ταινιών, φέρνοντας παράλληλα στο τέλος την ιστορία του Darth Vader.

©Disney

Αν και δεν ήταν η αγαπημένη των κριτικών από τις τρεις ταινίες, πολλοί ανέφεραν πώς Επιστροφή των Τζεντάι τους άφησε να νιώθουν ότι αποχαιρετούσαν αγαπημένους φίλους (και τότε, αυτό ήταν έτσι).

Rogue One: A Star Wars Story — 84%

Rogue One είναι ένα διαφορετικό είδος πρίκουελ ιστορίαςμε εντελώς νέους χαρακτήρες, αλλά μια πλοκή που οδηγεί κατευθείαν στον πρώτο Πόλεμος των άστρων ταινία, Μια νεα ΕΛΠΙΔΑ. Πολλοί κριτικοί αναφέρουν την αναπαράσταση της ταινίας ως ένα από τα πολλά δυνατά της κοστούμια, μαζί με το καστ και τα σκηνικά της.

©Disney

Σε πολλούς άρεσε το πώς η ταινία πήρε μερικές γραμμές διαλόγου Μια νεα ΕΛΠΙΔΑ και το μετέτρεψε σε μια ιστορία που έθεσε τις βάσεις για την αρχική τριλογία.

Star Wars: The Last Jedi — 91%

Παρόλο Ο Τελευταίος Τζεντάι αποδείχτηκε αμφιλεγόμενος με τους θαυμαστές, Οι κριτικοί συμφώνησαν σχεδόν στη συντριπτική τους πλειοψηφία για την ταινία. αποκαλώντας την «εξέλιξη της σειράς» από κάθε άποψη. Επαίνεσαν επίσης τη φρεσκάδα και την πρωτοτυπία του.

©Disney

Οι κριτικοί επαίνεσαν επίσης την οπτική έλξη της ταινίας, μαζί με την εξαιρετική ερμηνεία της.

Star Wars: The Force Awakens — 93%

Star Wars: The Force Awakens έφερε Πόλεμος των άστρων πίσω στις αίθουσες για πρώτη φορά από το 2005. Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι η διαφημιστική εκστρατεία και μόνο θα έκανε την ταινία να καταρρεύσει και να καεί, αλλά οι κριτικοί το λάτρεψαν. Οι κριτικοί το ονόμασαν τόσο «νοσταλγικό και φρέσκο» και θεώρησαν ότι έφερε νέα ζωή στο franchise.

©Disney

Αν και η ταινία έφερε νέους χαρακτήρες στο franchise, επανέφερε επίσης χαρακτήρες που δεν είχαν δει από την αρχική τριλογία.

Star Wars IV: A New Hope — 93%

Η μόνη ταινία που θα μπορούσε να δέσει Η Δύναμη Ξυπνά είναι η ταινία που τα ξεκίνησε όλα. Το 1977, Μια νεα ΕΛΠΙΔΑ δεν έμοιαζε με τίποτα που είχαν δει ποτέ οι θεατές, και οι κριτικοί εξακολουθούν να είναι ενθουσιασμένοι από αυτό. Μερικοί κριτικοί φτάνουν στο σημείο να την αποκαλούν ως την «καλύτερη ταινία επιστημονικής φαντασίας που έγινε ποτέ», ενώ άλλοι την αποκαλούσαν απλώς «διασκεδαστική».

©Disney

Άλλοι κριτικοί απλώς την αναφέρουν ως μια σημαντική ταινία που άλλαξε σχεδόν τα πάντα.

Star Wars V: The Empire Strikes Back — 94%

Είναι η δεύτερη ταινία της αρχικής τριλογίας, Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεταιπου παίρνει την #1 θέση στις καρδιές και στο μυαλό των κριτικών. Οι κριτικοί επαίνεσαν τα πάντα για αυτήν την ταινία, τη φωτογραφία της, τη φαντασία της και τη δράση της.

©Disney

Όπως μπορείτε να καταλάβετε από την κατάταξή της, οι κριτικοί πιστεύουν ότι αυτή η ταινία είναι ακόμη καλύτερη από την προκάτοχό της, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά με τα σίκουελ. Άλλωστε ένα από τα πιο εμβληματικά Πόλεμος των άστρων στίχοι όλων των εποχών ειπώθηκαν σε αυτή την ταινία από τον Νταρθ Βέιντερ στον Λουκ: «Όχι, είμαι ο πατέρας σου».

Φυσικά, υπάρχουν πολλά περισσότερα για το Πόλεμος των άστρων σύμπαν τώρα από αυτές τις 11 ταινίες. Υπάρχουν βιβλία, κόμικς και βιντεοπαιχνίδια. Υπάρχουν πολλές σειρές κινουμένων σχεδίων και ζωντανής δράσης, με περισσότερα έρχονται. Είναι ένα απέραντο σύμπαν με κάτι για τον καθένα.

©Disney

Θέλετε να Ζήσετε στο Πόλεμος των άστρων σύμπαν για λίγες μέρες; Ίσως θέλετε να ελέγξετε το ακριβό Star Wars Galactic Starcruiser εμπειρία στον κόσμο της Disney που οδηγεί τους επισκέπτες σε μια γαλαξιακή εξερεύνηση που τους βάζει ακριβώς στο κέντρο της δράσης.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για ΟΛΑ τα πράγματα Πόλεμος των άστρων, οπότε μείνετε συντονισμένοι στο AllEars για περισσότερα!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να παρακολουθείτε ΟΛΕΣ τις έκτακτες ειδήσεις της Disney! Θα έχετε επίσης πρόσβαση σε συμβουλές, κριτικές, ασήμαντα στοιχεία και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το AllEars! Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Ποια ταινία Star Wars θα βάζατε στην υψηλότερη βαθμολογία και γιατί; Ενημερώστε μας στα σχόλια!

Leave a Comment