Κανείς δεν σας προειδοποιεί για αυτό το θέμα μεταφορών της Disney World (αλλά θα το κάνουμε)

Αναμένετε να βρείτε γραμμές μέσα σε ένα πάρκο της Disney, αλλά τι γίνεται ΕΞΩ από τα πάρκα;

Magic Kingdom Toll Plaza

Είναι εύκολο να ξεχάσετε ότι μπορεί να συναντήσετε γραμμές σε όλο το Disney World, συμπεριλαμβανομένων των χώρων στάθμευσης, για λεωφορεία, για αγορά εισιτηρίων και πολλά άλλα. Σήμερα το πρωί μας το υπενθύμισαν με τον δύσκολο τρόπο και εδώ είναι τι θα μπορούσατε να περιμένετε — και πώς να το αντιμετωπίσετε.

Μπορεί να νομίζετε ότι το να μπείτε σε ένα Disney Park είναι τόσο απλό όσο το να περπατήσετε μέχρι τις πύλες και να σαρώσετε το εισιτήριό σας, αλλά δεν είναι ακριβώς αυτή η όλη εικόνα.

Το να φτάσετε στο Disney World δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζετε

Αν οδηγείτε, δεν είναι ασυνήθιστο να συναντήσετε μεγάλες ουρές αυτοκινήτων μόνο και μόνο για να μπείτε σε ένα πάρκινγκ του Disney World. Κάθε πάρκο έχει μια πλατεία διοδίων όπου οι επισκέπτες μπορούν να πληρώσουν για τη στάθμευση και σε ώρες αιχμής (όπως το πρώτο πράγμα το πρωί) αυτές οι γραμμές μπορεί να μακραίνουν αρκετά. Σήμερα το πρωί, μας πήρε περίπου 10 λεπτά για να φτάσουμε από αυτήν την περιοχή στο χώρο στάθμευσης μας.

Αυτοκίνητα που εισέρχονται στο μαγικό βασίλειο

Μόλις κατευθυνθείτε στο σημείο στάθμευσης σας, δεν είναι ασυνήθιστο να κάνετε μια μεγάλη βόλτα από το αυτοκίνητό σας μέχρι την είσοδο του πάρκου. Στην περίπτωση του Magic Kingdom, σταθμεύετε στο Κέντρο Μεταφορών και Εισιτηρίων (TTC), που σημαίνει ότι περπατάτε από το πάρκινγκ στη δεύτερη μορφή μεταφοράς προς τις πραγματικές πύλες του Magic Kingdom.

Μπορεί να απέχει πολύ με τα πόδια από το πάρκινγκ Magic Kingdom

Η στάθμευση των τραμ μπορεί να σας βοηθήσει να συντομεύσετε τη βόλτα σας μέχρι τις μπροστινές πύλες, αλλά δεν είναι πάντα μια λύση. Σήμερα το πρωί, η γραμμή για τα τραμ στο πάρκινγκ του Magic Kingdom ήταν τόσο μεγάλη που πιθανότατα θα είχε προσθέσει επιπλέον 20 με 30 λεπτά μόνο για να φτάσετε στο TTC!

Αυτή ήταν ΜΟΝΟ η γραμμή για το πάρκινγκ του τραμ

Επιλέξαμε να περπατήσουμε για να εξοικονομήσουμε χρόνο, που μπορεί να διαρκέσει έως και 15 λεπτά, ανάλογα με το πού παρκάρετε και πόσο γρήγορα περπατάτε. Όταν αντιμετωπίζετε μια κουραστική μέρα περπατήματος μέσα στο πάρκο, αυτή συνήθως δεν είναι η ιδανική επιλογή.

Περπατώντας στο Magic Kingdom

Ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να εξοικονομήσετε χρόνο είναι να αγοράσετε τα εισιτήρια του πάρκου σας online. Μπορείτε να τα συγχρονίσετε με τον λογαριασμό σας στην εφαρμογή My Disney Experience — γενικά, δεν χρειάζεστε πραγματικά φυσικά εισιτήρια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή ή το MagicBand για να μπείτε στο πάρκο και να αποφύγετε να περιμένετε στην ουρά για να αγοράσετε εισιτήρια.

Περίπτερο του Κέντρου Μεταφορών και Εισιτηρίων

Στο Κέντρο Μεταφορών και Εισιτηρίων, αντιμετωπίζετε τρεις διαφορετικές επιλογές μεταφοράς για να φτάσετε στις πύλες του Magic Kingdom — ferry boat, το Monorail ή ένα λεωφορείο (όταν βρίσκονται σε λειτουργία). Αλλά όταν το Monorail κατεβαίνει όπως έγινε σήμερα το πρωί, οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν το πλοίο και μπορεί να είναι μεγάλη αποτυχία αν προσπαθείτε να νικήσετε τα πλήθη μέσα στο πάρκο.

Το Monorail είναι κάτω!

Η γραμμή για το ferry boat μπορεί να παραταθεί ΠΟΛΥ λόγω του κλειστού του Monorail και ίσως χρειαστεί να περιμένετε για ένα δεύτερο πλοίο, ανάλογα με το πόσα άτομα βρίσκονται στην ουρά. Κάθε ferry boat μπορεί να χωρέσει περίπου 600 άτομα, αλλά γεμίζουν γρηγορότερα από όσο νομίζετε.

Γραμμή για το πλοίο

Σύμφωνα με την εμπειρία μας, η πλειονότητα των ανθρώπων επιλέγει μεταξύ του ferry boat και του Monorail, γι’ αυτό συνιστούμε να δοκιμάσετε το λεωφορείο εάν θέλετε να αποφύγετε ένα μακρινό ferry boat ή γραμμή Monorail! Εάν μένετε σε ξενοδοχείο Disney World ή Park Hopping από άλλο Disney Park, μπορείτε να αποφύγετε εντελώς το TTC παίρνοντας ένα λεωφορείο απευθείας στις πύλες του Magic Kingdom — ή να κλείσετε ένα Minnie Van (μέσω Lyft) για να σας αφήσει.

Μεταφορά με λεωφορείο στο TTC

Μόλις φτάσετε στις πύλες του Magic Kingdom, βλέπετε δύο ακόμη γραμμές — μία για την ασφάλεια και μία για τις πραγματικές πύλες. Το επισκεφτήκαμε σήμερα χωρίς τσάντα, ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε γρήγορα την ασφάλεια, αλλά αν έχετε μεγάλη τσάντα ή σπρώχνετε ένα καρότσι, η ασφάλεια μπορεί να διαρκέσει περισσότερο. Και μετά είναι η πύλη!

Περισσότερες γραμμές

Μερικές φορές οι γραμμές δεν είναι πολύ μεγάλες, αλλά σε ώρες αιχμής (όπως το πρώτο πράγμα το πρωί), οι γραμμές για τις πύλες μπορούν να δημιουργηθούν αρκετά μακριά. Συνιστούμε να μπείτε στην ουρά είτε στην άκρα αριστερά είτε στην άκρα δεξιά. Γιατί; Σύμφωνα με την εμπειρία μας, οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να μπαίνουν στη σειρά σε μια κεντρική τοποθεσία. Εάν μπορείτε να περπατήσετε λίγο πιο μακριά από όλους τους άλλους, μπορεί να βρείτε μια ελαφρώς μικρότερη γραμμή.

Γραμμές για πύλες Magic Kingdom

Τελικά, μας πήρε μια ολόκληρη ώρα από την πλατεία διοδίων Magic Kingdom για να μπούμε στο πάρκο. ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΩΡΑ, ναι! Αυτό είναι ένα τεράστιο κομμάτι της ημέρας σας, αν ο στόχος σας ήταν να φτάσετε εκεί νωρίς για να κερδίσετε τα πλήθη. Σημειώστε ότι σε μια τυπική μέρα, αυτό το ταξίδι διαρκεί συνήθως περίπου 25 έως 35 λεπτά, αλλά είναι ασφαλέστερο να προγραμματίσετε ότι θα διαρκέσει περισσότερο.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στο Magic Kingdom!

Μην ξεχνάτε λοιπόν τις άλλες γραμμές που μπορεί να συναντήσετε στο Disney World! Εάν θέλετε πραγματικά να μεγιστοποιήσετε το χρόνο σας στα πάρκα, ίσως θελήσετε να εξετάσετε τα εξής:

Συνεχίστε να διαβάζετε το AllEars για περισσότερα νέα και ενημερώσεις της Disney!

Πώς ΑΛΛΑΖΟΥΝ οι μεταφορές της Disney World το 2022!


Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να παρακολουθείτε ΟΛΕΣ τις έκτακτες ειδήσεις της Disney! Θα έχετε επίσης πρόσβαση σε συμβουλές, κριτικές, ασήμαντα στοιχεία και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το AllEars! Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας τρόπος για να ξεπεράσετε τις γραμμές στο Disney World; Πείτε μας στα σχόλια!

Leave a Comment