Θα μπορούσαν τα πλήθη να κατέβουν σύντομα στο Disney World; Είναι περίπλοκο

Πλήθος κόσμου, μεγάλοι χρόνοι αναμονής, Park Passes που εξαντλούνται — τα έχουμε δει ΟΛΑ. Αλλά θα μπορούσαν να τελειώσουν οι μεγάλες δαπάνες για ταξίδια;

Είχε πολύ κόσμο στην είσοδο.

Με τις εορταστικές εκδηλώσεις της 4ης Ιουλίου να πλησιάζουν, μπορείτε να περιμένετε μερικές πολύ πολυάσχολες μέρες στο Disney World και αλλού. Αλλά ορισμένοι Αμερικανοί μπορεί να αντιμετωπίσουν αυτές τις υψηλές τιμές πτήσεων και να ξοδέψουν πολλά χρήματα και σε άλλους τομείς.

Σύμφωνα με την Washington Post, μερικοί Αμερικανοί αρχίζουν να περιμένουν να ξοδεύουν τα χρήματά τους σε πράγματα όπως κρατήσεις πτήσεων, κατασκευή πισινών στις αυλές τους, αντικατάσταση στέγης, ακόμη και κούρεμα. Τις τελευταίες εβδομάδες, ορισμένα νοικοκυριά έκαναν «παύση» σε ορισμένες αγορές, λόγω αυξήσεων τιμών και άλλων παραγόντων.

Ορισμένα από τα δεδομένα δείχνουν τώρα ότι τα νοικοκυριά αρχίζουν επίσης να χτυπούν «παύση» ή τουλάχιστον «Χτυπήστε τα διαλείμματα» σε πράγματα όπως διακοπές, φαγητό έξω, μανικιούρ, ραντεβού για να καθαρίσουν τα σπίτια τους και κουρέματα.

Δεν ήταν τελεία σε ορισμένες περιπτώσεις. Κάποιοι προσπαθούν να διαπραγματευτούν χαμηλότερες τιμές, άλλοι αναβάλλουν ορισμένες υπηρεσίες (όπως αυτές οι υπηρεσίες καθαρισμού οικιακής χρήσης) και κάποιοι έχουν σταματήσει να δίνουν φιλοδωρήματα.

Έχουν αλλάξει τα σχέδια για φαγητό σας;

Τι επηρεάζει αυτές τις αποφάσεις; Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων προτείνουν ότι αυτές οι αλλαγές είναι αποτέλεσμα αυξανόμενες τιμές, απώλεια προσωπικών αποταμιεύσεων και «ανησυχίες για επιδείνωση της οικονομίας».

Οι καταναλωτικές δαπάνες αποτελούν στην πραγματικότητα τα 2/3 της οικονομίας των ΗΠΑ και διατηρούνταν ισχυρές μέχρι τον Απρίλιο, παρά τον υψηλό πληθωρισμό. Αλλά οι αλλαγές των τελευταίων εβδομάδων θα μπορούσαν να υποδηλώσουν μια αλλαγή αυτής της κατάστασης.

Οι συνήθειες δαπανών θα μπορούσαν να αλλάξουν για πολλούς ανθρώπους εκεί έξω

Οι λιανικές πωλήσεις έχουν επίσης επιβραδυνθεί. Αυτή είναι η πρώτη φορά που επιβραδύνθηκαν το 2022. Αυτή η αλλαγή οφείλεται κυρίως στην πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων κατά 4%. Οι κρατήσεις για πτήσεις στις ΗΠΑ παρουσίασαν επίσης πτώση (πτώση 2,3% τον Μάιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα).

Σύμφωνα με ανάλυση δεδομένων πιστωτικών καρτών από την Barclays, η επιβράδυνση των δαπανών φαίνεται ότι επικεντρώνεται κυρίως στις υπηρεσίες (όχι στα αγαθά). Στην ανάλυσή της, η Barclays μοιράστηκε: «Σε όλη τη διάρκεια του 2022, η αφήγηση ήταν ότι καθώς ο COVID εξασθένιζε, τα νοικοκυριά θα αύξαναν τις δαπάνες για υπηρεσίες… αυτή η αφήγηση ισχύει για μεγάλο μέρος του τρέχοντος έτους. Αλλά…Οι δαπάνες για υπηρεσίες φαίνεται να επιβραδύνονται σημαντικά».

Οι δαπάνες για πράγματα όπως ταξίδια και εστιατόρια αυξήθηκαν περισσότερο από 30% σε σύγκριση με τα ποσοστά του 2021, αλλά έκτοτε έχει επιβραδυνθεί. Ο ρυθμός των δαπανών σε αυτούς τους τομείς είναι τώρα περίπου ο μισός από αυτόν που ήταν πριν.

Έχουν αλλάξει τα ταξιδιωτικά σας σχέδια;

Ένα κομμωτήριο ανέφερε χαμηλότερες πωλήσεις και χαμηλότερα ποσοστά όσον αφορά τα φιλοδωρήματα. Ο ιδιοκτήτης ενός κομμωτηρίου είπε: «Οι άνθρωποι κόβουν αριστερά και δεξιά…Λένε, «Συγγνώμη. Δεν μπορώ να το αντέξω πια αυτό».

Μέχρι τώρα, η ελπίδα ήταν ότι οι Αμερικάνοι θα φτάνουν περισσότερο σε πράγματα όπως φαγητό έξω, μανικιούρ, διακοπές και άλλες υπηρεσίες στις οποίες δεν είχαν πραγματικά πλήρη πρόσβαση κατά τη διάρκεια της πανδημίας (σε αντίθεση με την αποθήκευση αγαθών όπως αυτοκίνητα και έπιπλα ).

Οι αναζητήσεις πτήσεων μειώνονται στο Kayak, ο αριθμός των ατόμων που τρώνε έξω σε εστιατόρια (σύμφωνα με τα στοιχεία του Open Table) μειώνεται και οι δαπάνες για ταξίδια μειώνονται.

©The Washington Post

Μπορεί να παίζουν διάφοροι παράγοντες εδώ. Ένα πράγμα είναι πληθωρισμός και πώς αυτό έχει επηρεάσει τις τιμές σε πολλά πράγματα. Οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν αυξηθεί, το κόστος πτήσεων έχει αυξηθεί, το κόστος ορισμένων ξενοδοχείων έχει αυξηθεί και το κόστος ορισμένων βασικών ειδών έχει επίσης αυξηθεί.

Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να παίζει είναι απλώς το απώλεια αξίας στις επενδύσεις. Μερικοί Αμερικανοί παρακολουθούν τις μετοχές και τις αξίες των κατοικιών τους να μειώνονται, γεγονός που μπορεί να τους ωθήσει να είναι λίγο πιο περιοριστικοί στις δαπάνες τους.

Τις τελευταίες εβδομάδες, είδαμε τις αξίες των μετοχών της Disney να πέφτουν σε νέο χαμηλό για το 2022 και σημειώσαμε πώς Η κατάσταση με το χρηματιστήριο και οι προειδοποιήσεις για bear market θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα πράγματα. Καθώς οι τιμές των μετοχών αλλάζουν, οι άνθρωποι με μεγάλες επενδύσεις στην αγορά μπορεί να χρειαστεί να κάνουν πίσω τις δαπάνες για να προσαρμοστούν στις αλλαγές.

Ίσως να μην είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε τόσα πολλά στο ταξίδι σας όπως πριν

Χρέος πιστωτικής κάρτας έχει επίσης φτάσει σε κάποια υψηλά όλων των εποχών πρόσφατα, γεγονός που μπορεί να αναγκάσει τα άτομα να είναι πολύ πιο συγκεκριμένα για το πώς ξοδεύουν τα χρήματά τους.

Όμως, κάποιοι δεν περιμένουν ότι τα πράγματα θα «καταρρεύσουν» μονομιάς. Ο Ντάγκλας Ντάνκαν, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Fannie Mae, μοιράστηκε «Ο καταναλωτής υφίσταται άγχος…Το βλέπουμε στη μείωση των λιανικών πωλήσεων και στην αύξηση της χρήσης πιστωτικών καρτών. Ωστόσο, δεν περιμένουμε να καταρρεύσουν τα πράγματα αμέσως. Θα είναι μια πιο αργή πτώση».

Είναι ενδιαφέρον ότι παρά την επιβράδυνση των δαπανών στον τομέα των υπηρεσιών, τον πληθωρισμό και τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου, τουλάχιστον κάποιοι Αμερικανοί εξακολουθούν να σχεδιάζουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι.

EPCOT

Σύμφωνα με το Yahoo! Οικονομικά, πολλοί Αμερικανοί έκαναν κράτηση για τα ταξίδια τους πέρυσι ή στις αρχές του τρέχοντος έτους για τα επερχόμενα καλοκαιρινά ραντεβού. Δεδομένου ότι ορισμένα από αυτά τα ταξίδια δεν επιστρέφονται, πολλά από αυτά τα σχέδια συνεχίζονται. Η συνεισφέρουσα του Yahoo Finance, Vera Gibbons, μοιράστηκε επίσης ότι υπάρχει μια στάση «ζήστε τη στιγμή», που ωθεί ορισμένους να προχωρήσουν σε αυτά τα σχέδια, παρά τις καταστάσεις με την οικονομία.

Το CNN αναφέρει ότι Η AAA αναμένει έναν αριθμό ρεκόρ Αμερικανών να βγουν στους δρόμους για ένα οδικό ταξίδι 50 μιλίων ή περισσότερο γύρω στο Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου. Αναμένεται ότι 42 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Αμερικανοί θα κάνουν ένα οδικό ταξίδι κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου, και πάλι παρά το αυξανόμενο κόστος του φυσικού αερίου.

Ωστόσο, μόνο 3,55 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να πετάξουν το Σαββατοκύριακο των διακοπών, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό (μόλις το 7% των ταξιδιωτών) από το 2011, επομένως ορισμένα μέρη αισθάνονται τον αντίκτυπο της επιβράδυνσης των δαπανών.

Διεθνές Αεροδρόμιο Ορλάντο

Σύμφωνα με το Forbes, μια έρευνα του The Vacationer το έδειξε αυτό Το 80% των Αμερικανών ενηλίκων σκοπεύει να ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι, με το 45% να λέει ότι σχεδιάζει να ταξιδέψει περισσότερες από μία φορές. Συνολικά, η έρευνα έδειξε ότι τουλάχιστον 35 εκατομμύρια περισσότεροι Αμερικανοί σχεδιάζουν να ταξιδέψουν το καλοκαίρι του 2022.

Έτσι, ενώ οι δαπάνες για διακοπές, ταξίδια και υπηρεσίες μπορεί να είναι μειωμένες για κάποιους, δεν επιβραδύνονται για όλα τα άτομα ή τουλάχιστον δεν μειώνονται με τον ίδιο τρόπο για όλους. Ίσως μια επιβράδυνση στις δαπάνες ταξιδιού για κάποιους σημαίνει ακύρωση ταξιδιού, ενώ για άλλους σημαίνει τροποποιήσεις ταξιδιού για να βεβαιωθούν ότι ξοδεύουν λιγότερα. Μπορεί να σημαίνει αλλαγή αυτού του ταξιδιού στη Χαβάη με ένα ταξίδι σε ένα πιο τοπικό σημείο που θα είναι φθηνότερο για να φτάσετε, αλλά μπορεί να μην σημαίνει απαραίτητα ένα ολοκληρωτικό τέλος στα ταξιδιωτικά σχέδια.

Spirit Airlines

Τι πρέπει να κάνετε εάν αποφασίσετε ότι θέλετε να κάνετε «παύση» στα ταξιδιωτικά σας σχέδια προς την Disney World ή αλλού; Πρώτα, τριπλός έλεγχος αυτών των πολιτικών ακύρωσης και τροποποίησης. Μάθετε πώς ακριβώς να ακυρώσετε την κράτησή σας και μέχρι πότε πρέπει να ακυρώσετε για να λάβετε το μεγαλύτερο ποσό των χρημάτων σας πίσω.

Εάν δεν θέλετε να ακυρώσετε πλήρως το ταξίδι σας, αλλά πρέπει να κάνετε προσαρμογές λόγω αλλαγής στον προϋπολογισμό σας, δείτε εάν τυχόν προσφορές ή εκπτώσεις μπορούν να σας βοηθήσουν ή εάν μπορείτε να αλλάξετε ξενοδοχεία και επιλογές για φαγητό που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν εξοικονομήστε χρήματα. Ίσως αυτό σημαίνει να ανταλλάξουμε αυτή τη μέτρια κράτηση ξενοδοχείου με μια κράτηση σε θέρετρο αξίας; Ή να ακυρώσετε τα γεύματα σε τραπέζι και να επιλέξετε γρήγορα γεύματα εξυπηρέτησης;

Ζωικό βασίλειο

Φυσικά, οι ταξιδιωτικές τάσεις υπόκεινται σε αλλαγές. Θα παρακολουθούμε για περισσότερες ενημερώσεις και θα σας ενημερώσουμε για ό,τι βρίσκουμε.

Θα πέσει τελικά το πλήθος στο Disney World καθώς ορισμένοι Αμερικανοί επανεξετάζουν τις δαπάνες για τις διακοπές τους; Λοιπόν… είναι περίπλοκο. Όπως σημειώσαμε παραπάνω, ορισμένες πηγές δείχνουν επιβράδυνση στις δαπάνες για διακοπές και ταξίδια, αλλά άλλες επισημαίνουν πολλά ταξίδια που έρχονται για το Σαββατοκύριακο και το καλοκαίρι της 4ης Ιουλίου.

Έχουμε δει μερικά ΜΕΓΑΛΑ πλήθη στο Disney World, και με το καλοκαίρι και τις 4 Ιουλίου στο δρόμο, περιμένουμε περισσότερα από τα ίδια. Επομένως, μην περιμένετε απαραίτητα αυτή η «επιβράδυνση» να ισοδυναμεί με ένα ταξίδι της Disney χωρίς γραμμές! Αλλά αν οι δαπάνες για διακοπές επιβραδύνουν πραγματικά σημαντικά για μέρη όπως το Disney World, τα άτομα αποφασίζουν να παραμείνουν σε ταξίδια πιο κοντά στα σπίτια τους ή τα άτομα ακυρώσουν εντελώς τα ταξίδια τους στην Disney, θα μπορούσαμε να δούμε κάποιες αλλαγές. Μόνο ο χρόνος θα δείξει.

Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες συμβουλές και κόλπα για τις διακοπές σας.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τους μεγάλους λόγους που δεν ταξιδεύετε αυτό το καλοκαίρι

Επανεξετάζετε τις δαπάνες σας για διακοπές, εστιατόρια ή άλλα πράγματα; Πείτε μας στα σχόλια!

Leave a Comment