Θα επηρεάσει η επιστροφή του Bob Iger τη διάλυση της περιοχής Reedy Creek της Disney;

Ο Bob Iger επέστρεψε ως Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, ο Bob Chapek αποχώρησε από τη θέση και έχουν ήδη γίνει κάποιες μεγάλες αλλαγές στην Εταιρεία.

©WFTV 9

Έχουμε ήδη ρίξει μια ματιά σε μερικές από τις τεράστιες προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο Iger ως ο επανερχόμενος CEO και τα μεγάλα πράγματα που θέλουν οι θαυμαστές να αντιμετωπίσει. Μία από τις προκλήσεις αυτής της λίστας είναι η αντιμετώπιση του κατάσταση με τη διάλυση του Disney World’s Reedy Creek Improvement District. Ακολουθούν οι τελευταίες ενημερώσεις για αυτήν την περιοχή και τι θα μπορούσε να σημαίνει η επιστροφή του Μπομπ Ίγκερ για τη σχέση της Disney με τους πολιτικούς της Φλόριντα.

Reedy Creek 101

Ως μια γρήγορη ανακεφαλαίωση, η περιοχή βελτίωσης του Reedy Creek (RCID) είναι α ειδική περιοχή υπό την οποία η Disney World λειτουργεί για περισσότερα από 50 χρόνια. Λόγω της δημιουργίας αυτής της ειδικής περιοχής, η γη στην οποία κάθεται η Disney World είναι γενικά ελέγχεται/διοικείται από το RCID και το συμβούλιο του.

Το RCID έχει βασικά αφήστε τη Disney να λειτουργήσει ως η δική της κυβέρνηση της κομητείας, δίνοντάς της τεράστιο έλεγχο στην επιβολή φόρων, στην υιοθέτηση διαταγμάτων, στον χειρισμό του ελέγχου παρασίτων, στη σύναψη συμβάσεων για επαγγελματικές υπηρεσίες και πολλά άλλα.

Κάδοι απορριμμάτων Reedy Creek

Νωρίτερα το 2022, ψηφίστηκε νόμος στη Φλόριντα για να ΔΙΑΛΥΣΤΕ το RCID έως τον Ιούνιο του 2023 (εκτός εάν μπορεί να επιτευχθεί νέα συμφωνία). Αυτό έλαβε χώρα μετά την έκδοση δήλωσης της Disney κατά του νομοσχεδίου για τα γονικά δικαιώματα στην εκπαίδευση της Φλόριντα (αυτό που οι επικριτές αποκαλούν νομοσχέδιο “Μην λες ομοφυλόφιλοι”). (Η Disney άργησε να εκδώσει αυτή τη δήλωση, με τον Bob Chapek να συζητά αρχικά γιατί η Disney ΔΕΝ θα εκδώσει δήλωση και αργότερα να ζητά συγγνώμη που δεν λειτούργησε ως καλύτερος υποστηρικτής της LGBTQ+ κοινότητας.)

Έχει κατατεθεί μήνυση σχετικά με τη διάλυση του RCID, ιδίως επειδή θα μπορούσε να επηρεάσει τους ντόπιους πολίτες και πώς η φορολογική επιβάρυνση του RCID (συμπεριλαμβανομένου του χρέους ομολόγων 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων) θα μπορούσε να μετακυλίεται στις τοπικές κοινότητες. Αυτό είναι ακόμη σε εκκρεμότητα.

Πυροσβεστική Υπηρεσία Reedy Creek ©Reedy Creek

Το τι θα συμβεί στη συνέχεια με τον Reedy Creek είναι ακόμα ένα μυστήριο. Ο Κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις ανέφερε προηγουμένως ότι η Η πολιτειακή κυβέρνηση πιθανότατα θα έλεγχε την περιοχή Reedy Creek. Άλλες πηγές ανέφεραν ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια διάδοχη περιφέρεια για να αντικαταστήσει ουσιαστικά το RCID, αλλά ορισμένες έχουν προτείνει ότι οποιαδήποτε Οι αλλαγές θα ήταν επιφανειακές και ότι η Disney ΔΕΝ θα παραχωρούσε τον έλεγχο στο κράτοςαλλά μπορεί να είναι πρόθυμος να δώσει στην πολιτεία έναν εκπρόσωπο στο διοικητικό συμβούλιο της νέας περιφέρειας.

Και αυτό μας οδηγεί στο παρόν. Ο Bob Iger επέστρεψε ως Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, αλλά πώς θα μπορούσε αυτό να επηρεάσει την κατάσταση του RCID; Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

Η επιστροφή του Ίγκερ

Η κατάσταση με το νομοσχέδιο «Μην πεις ομοφυλόφιλος» και η διάλυση του RCID συνέβησαν υπό την εποπτεία του Μπομπ Τσάπεκ ως Διευθύνοντος Συμβούλου. Το CNN σημειώνει συγκεκριμένα ότι η διαμάχη του DeSantis και της Disney για το νομοσχέδιο «Μην πεις ομοφυλόφιλοι» είναι αυτό που «τελικά οδήγησε» στην ψήφιση του νομοσχεδίου που τελικά θα διαλύσει το RCID. Και, συνολικά, Ο χειρισμός του Τσάπεκ της κατάστασης «Μην πεις ομοφυλόφιλος» αναφέρεται επανειλημμένα ως ένα από τα βασικά «πολιτικά λάθη» ή γκάφες του.

Με τον Iger πίσω, μερικοί αναμφίβολα θα θέλουν να τον δουν να «φτιάχνει» την κατάσταση ή αλλιώς να την αντιμετωπίζει με τρόπο που θα ωφελήσει τη Disney. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

©Spectrum News 13

Ίσως η επιστροφή του Iger να βοηθήσει

Κάποιοι πιστεύουν ότι η επιστροφή του Iger θα μπορούσε να βοηθήσει την κατάσταση. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Tallassee που επικαλείται το Variety, η επιστροφή του Iger στη Disney «Μάλλον βοηθάει». Αλλά το Variety δεν συνεχίζει να λέει πώς ακριβώς θα μπορούσε.

Το Variety αποκαλεί την πρόκληση του Iger “διπλωματική αποστολή στη Φλόριντα», και από αυτή την οπτική γωνία, μπορούσαμε να δούμε πώς η επιστροφή του Iger θα μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα. Κάποια στιγμή, το 2020, ο Iger ήταν στην κορυφή της λίστας του Προέδρου Μπάιντεν για να γίνει Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, ενδεχομένως στο Ηνωμένο Βασίλειο ή την Κίνα. Επομένως, είναι ξεκάθαρο να δούμε ότι θεωρείται (τουλάχιστον από ορισμένους) ως ικανός να χειριστεί μεγάλα ζητήματα που θα απαιτούσαν κάποια σοβαρή διπλωματία.

Κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis ©Προθεσμία

Ο Iger είναι ένας σεβαστός Διευθύνων Σύμβουλος και θεωρείται από πολλούς ως ένας που χειρίζεται θέματα με μεγάλη αίσθηση φινέτσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα στέλεχος μάλιστα ισχυρίζεται ότι Ο Ίγκερ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι ο Τσάπεκ ήταν «τόσο «πρωτάρης» όταν επρόκειτο να χειριστεί περίπλοκα ζητήματα όπως…πολιτικές μάχες, και ότι ο Τσάπεκ ήταν αλαζονικός και δεν ενδιαφερόταν για τις απόψεις των άλλων».

Ισως ακόμα και μόνο η αλλαγή από τον Τσάπεκ μέχρι τον Ίγκερ θα είναι αρκετό για να χρησιμεύσει ως ένα είδος «φρέσκιας αρχής» μεταξύ της σχέσης της Disney με τους πολιτικούς της Φλόριντα.

Επίσης, ο Iger δεν είναι απλώς οποιοσδήποτε αντικαταστάτης. Υπηρέτησε ως Διευθύνων Σύμβουλος της Disney για 15 χρόνια πριν από τη θητεία του Τσάπεκ, δηλαδή πιθανότατα έχει ήδη μια σχέση (ή, τουλάχιστον, μια φήμη) με πολλούς πολιτικούς της Φλόριντα. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξομάλυνση των πραγμάτων ή τουλάχιστον στην επίτευξη μιας λύσης με την οποία θα ήταν ευχαριστημένη η Disney.

©CNBC

Η New York Post ανέφερε ότι ο Iger μπορεί να «διαβάσει έναν ισολογισμό» και μπορεί να αισθανθεί αλλαγές στη διάθεση που διαφορετικά δεν έκανε ο Chapek, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την κατάσταση με τους πολιτικούς της Φλόριντα.

Όμως, η επιστροφή του Μπομπ Ίγκερ μπορεί να μην είναι η σωτήρια χάρη που περιμένουν ορισμένοι όταν πρόκειται για θέματα της Disney με τους πολιτικούς της Φλόριντα.

Αλλά ίσως η επιστροφή του Iger θα προκαλέσει μόνο περισσότερα προβλήματα

Όπως επισημαίνει το Newsweek, Η επιστροφή του Iger θα μπορούσε στην πραγματικότητα να κάνει τη σύγκρουση μεταξύ Disney και DeSantis «χειρότερη».

Ο Iger μίλησε στην πραγματικότητα κατά του νομοσχεδίου «Μη λες ομοφυλόφιλο» ΠΙΟ ΝΩΡΑ από ότι έκανε η Disney (ως εταιρεία). Τον Φεβρουάριο του 2022, ο Ίγκερ ανέβασε στο Twitter μια δήλωση του προέδρου Τζο Μπάιντεν, η οποία επέκρινε το νομοσχέδιο ως «μίσος». Ο Iger δήλωσε: «Είμαι με τον Πρόεδρο σε αυτό! Εάν ψηφιστεί, αυτό το νομοσχέδιο θα θέσει σε κίνδυνο τα ευάλωτα, νεαρά LGBTQ άτομα».

Αυτό συνέβη πολύ πριν ο Chapek κάνει ισχυρότερες δηλώσεις κατά του νομοσχεδίου κατά τη διάρκεια μιας συνέλευσης των μετόχων στις 9 Μαρτίου 2022.

Σε μια συνέντευξη, ο Iger συζήτησε αργότερα γιατί οι εταιρικοί ηγέτες πρέπειμπαίνει σε μεγάλα ζητήματα, όπως η κλιματική αλλαγή, η μετανάστευση και, πιο πρόσφατα, το λεγόμενο νομοσχέδιο της Φλόριντα «μην λες gay»».

Σύμφωνα με τον Iger, πολλά από αυτά τα ζητήματα δεν είναι απαραίτητα πολιτικά, «Πρόκειται για το σωστό και το λάθος».

©Reuters

Ο Iger σημείωσε ότι χρησιμοποίησε ένα φίλτρο για να καθορίσει αν θα σταθμίσει ή όχι σε μεγάλα ζητήματα όταν ήταν Διευθύνων Σύμβουλος στο παρελθόν. Ο Iger είπε ότι θα εξετάσει διάφορους παράγοντες:Τι αντίκτυπο θα είχε στους υπαλλήλους μας, στους μετόχους μας και στους πελάτες μας;…εάν κάποια από αυτές τις τρεις εκλογικές περιφέρειες είχε βαθύ ενδιαφέρον ή θα επηρεαζόταν από ό,τι είχε να κάνει, τότε ήταν κάτι που πίστευα ότι θα έπρεπε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να σταθμίσουμε».

Φαίνεται λοιπόν ότι ο Iger μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ΠΙΟ πρόθυμος από τον Chapek να μιλήσει ανοιχτά για μεγάλα πολιτικά ζητήματα. Ήταν επίσης ο Iger που, το 2019, ενώ ήταν ακόμη Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, είπε ότι θα ήταν «Πολύ δύσκολο» να συνεχίσεις τα γυρίσματα στη Γεωργία αν τεθεί σε ισχύ ένας νέος νόμος για τις αμβλώσεις, επειδή οι άνθρωποι δεν θα ήθελαν να εργαστούν εκεί. (Reuters) Και πάλι, αυτό δείχνει την προθυμία του Iger να μιλήσει για μεγάλα ζητήματα.

©Alberto E. Rodriguez / Getty Images

Αυτή η προθυμία μπορεί να τον φέρει σε χειρότερη θέση με τον κυβερνήτη της Φλόριντα DeSantis. Όμως, η ικανότητα του Iger να χειρίζεται σύνθετα ζητήματα με λεπτό τρόπο δεν πρέπει να υποτιμάται.

Ποια είναι η υπάρχουσα σχέση του Iger με τον DeSantis; Πώς θα επηρεάσει η επιστροφή του τον Reedy Creek; Δεν είναι ακόμη απολύτως σαφές, και ο Iger δεν έχει ακόμη διευκρινίσει πώς θα αντιμετωπίσει το ζήτημα. Μόνο ο χρόνος θα δείξει πώς θα καταλήξουν τα πράγματα… και το ρολόι, όπως λένε, χτυπάει.

Άλλες ενημερώσεις του Reedy Creek

Όσον αφορά τις άλλες ενημερώσεις, θέλαμε να σημειώσουμε ότι ο εισερχόμενος Πρόεδρος της Βουλής στη Φλόριντα (Paul Renner, R), κυκλοφόρησε ένα σχέδιο που θα έκανε κάποιες αλλαγές σε ορισμένες επιτροπές στο νομοθετικό σώμα της Φλόριντα. Μέρος αυτών των αλλαγών θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός Υποεπιτροπή Τοπικής Διοίκησης, Ομοσπονδιακών Υποθέσεων & Ειδικών Περιφερειών.

Σύμφωνα με το Click Orlando, υπήρχε ήδη μια υποεπιτροπή για την τοπική διοίκηση και τις υποθέσεις βετεράνων, αλλά η προσθήκη των «ειδικών περιοχών» στο όνομα ακολουθεί την ψήφιση του νομοσχεδίου που θα διαλύσει το RCID. Φαίνεται ότι αντικατοπτρίζει μια άλλη εστίαση στο RCID και πιθανές αλλαγές σε ειδικές περιοχές στο μέλλον.

Φοίνικες της Φλόριντα

Ο Κυβερνήτης της Φλόριντα είχε επίσης ανακοινώσει ότι εργάζεται για τη σύγκληση ειδικής συνεδρίασης για την ασφάλιση περιουσίας στη Φλόριντα, αλλά ο DeSantis είπε επίσης ότι θα είναι «στιβαρή» ατζέντα, σύμφωνα με το CBS News.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα υπάρξουν περισσότερες ειδικές συνεδρίες. Μια ειδική συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο και θα μπορούσαν να διευθετηθούν περισσότερες για τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο. Η διάλυση του Reedy Creek και τα σχέδια για μια πιθανή περιοχή αντικατάστασης θα μπορούσαν να προστεθούν στην ατζέντα, αλλά τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ακόμη.

Είσοδος Reedy Creek στο Disney World

Στο μεταξύ, η κατάσταση με τα ομόλογα που είχαν εκδοθεί από το RCID παραμένει αβέβαιη. Το Orlando Business Journal μοιράζεται ότι στις 2 Νοεμβρίου, η Fitch Ratings δημοσίευσε μια έκθεση. Ανέφεραν ότι το Τα ομόλογα εσόδων κοινής ωφέλειας του RCID έχουν ανεξόφλητο χρέος 62,5 εκατομμυρίων δολαρίων και το RCID οφείλει 686 εκατομμύρια δολάρια σε ομόλογα κατ’ αξία.

Η Fitch Ratings έχει διατηρήσει τα ομόλογα κοινής ωφελείας σε «αρνητική αξιολόγηση» λόγω της αβεβαιότητας της όλης κατάστασης. Σύμφωνα με την έκθεση, «η Fitch πιστεύει ότι οι μηχανισμοί υλοποίησης ενός σεναρίου διάλυσης θα είναι περίπλοκοι, αύξηση της πιθανότητας δράσης αρνητικής αξιολόγησης…Η παρατεταμένη αβεβαιότητα σχετικά με τις διαδικασίες διάλυσης, τις δικαστικές διαφορές ή άλλους παράγοντες που μεταβάλλουν τις διατάξεις ασφάλειας ή/και την ικανότητα αποπληρωμής θα μπορούσε να οδηγήσει σε υποβάθμιση των αξιολογήσεων RCID. Αναμένεται να επανεξετάσουν την κατάσταση το επόμενο έτος.

ο κόσμος του Ντίσνεϋ

Και αυτή είναι η τρέχουσα κατάσταση με τον Reedy Creek. Θα είμαστε σίγουροι ότι θα παρακολουθούμε για περισσότερες ενημερώσεις. Για περισσότερα νέα σχετικά με την επιστροφή του Iger στη Disney, κάντε κλικ εδώ για να δείτε τι συμβαίνει τώρα που ο Iger επέστρεψε και κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις απαντήσεις των διασημοτήτων για την επιστροφή του Iger.

Ελέγξτε ξανά μαζί μας για όλα τα τελευταία.


Μην το χάσετε Οποιος Διασκέδαση της Disney!

Προπαραγγείλετε το αντίγραφό σας του 2023 DFB Guide to Walt Disney World Dining Today!

Με περισσότερα από 750 σελίδες, ο Οδηγός DFB 2023 για το Walt Disney World Dining είναι γεμάτος συμβουλές και εργαλεία προγραμματισμού που αναπτύχθηκαν από ειδικούς της Disney World για 30+ χρόνια επισκέψεων. Κάναμε την έρευνα για εσάς, ώστε να ξέρετε ποια σημεία θα ταιριάζουν μοναδικά στις ανάγκες της οικογένειάς σας!

Με μίνι κριτικές του κάθε εστιατόριο, μπαρ, σαλόνι, περίπτερο και πολλά άλλα; ένα ολόκληρο κεφάλαιο για τα καλύτερα σνακ στο Disney World; γεμάτος Ανάλυση σχεδίου τραπεζαρίας της Disney (και πώς να αποκτήσετε ΔΩΡΕΑΝ φαγητό); και ένα πλήρες κεφάλαιο για τις εκπτώσεις και τις προσφορές; θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να προγραμματίσετε τις καλύτερες διακοπές σας ακόμα.

Κάντε κλικ εδώ για να προπαραγγείλετε το αντίγραφό σας του 2023 DFB Guide to Walt Disney World Dining E-book με κωδικό WDW2023 για εξοικονόμηση 25% στην τιμή κάλυψης σήμερα!

κουμπί έτοιμο προς αγορά
Οι οδηγοί μας υποστηρίζονται από 100% εγγύηση επιστροφής χρημάτων, οπότε δεν έχετε τίποτα να χάσετε. 🙂


Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί στη συνέχεια με τον Reedy Creek; Πείτε μας στα σχόλια.

Leave a Comment