Η Hulu αντιμετωπίζει αντιδράσεις μετά από φερόμενο αποκλεισμό πολιτικών διαφημίσεων σε ορισμένα θέματα

Αν και τόσο το Netflix όσο και η Disney+ εργάζονται για την προσθήκη διαφημίσεων στις υπηρεσίες τους, υπάρχουν ήδη διαφημίσεις στο Hulu.

©Hulu

Η Disney+ ήταν πολύ συγκεκριμένη σχετικά με τον τύπο των διαφημίσεων που θα προβάλλονται και δεν θα προβάλλονται, καθώς και για το πόσο συχνά θα εμφανίζονται αυτές οι διαφημίσεις, αλλά τώρα Η Hulu δέχεται έντονη κριτική από ορισμένους επειδή αρνείται να προβάλει διαφημίσεις σε συγκεκριμένα θέματα.

Σύμφωνα με την Washington Post, Hulu (το οποίο η Disney κατέχει την πλειοψηφία) φέρεται να αρνήθηκε να προβάλει διαφημίσεις στην υπηρεσία ροής της σχετικά με «κεντρικά θέματα των ενδιάμεσων εκστρατειών των Δημοκρατικών, συμπεριλαμβανομένων των αμβλώσεων και των όπλων». Αυτό έχει προκαλέσει την «μανία» ορισμένων δημοκρατικών υποψηφίων και ηγετών.

©Hulu

Σύμφωνα με την Washington Post, Η Hulu έχει μια πολιτική ενάντια στην εκτέλεση περιεχομένου που είναι θεωρείται αμφιλεγόμενη.

Και δεν δεσμεύεται από τον νόμο περί επικοινωνιών του 1934. Ο νόμος για τις επικοινωνίες είναι αυτός που απαιτεί από τα τηλεοπτικά δίκτυα να «παρέχουν στους πολιτικούς ίση πρόσβαση στα ραδιόφωνα τους».

©Hulu

Στις 15 Ιουλίου, 3 Δημοκρατικές επιτροπές προσπάθησαν να αγοράσουν κοινές διαφημίσεις για θέματα όπως οι αμβλώσεις και τα όπλα. Υπήρχαν πανομοιότυπες τοποθετήσεις που αγοράστηκαν επίσης σε θυγατρική ABC και ESPN που είναι συνδεδεμένη με τη Disney. Ενώ οι διαφημίσεις προβλήθηκαν στο ABC Affiliate και στο ESPN, δεν προβάλλονταν στο Hulu.

Οι εκτελεστικοί διευθυντές των Δημοκρατικών επιτροπών έκαναν δήλωση στην Washington Post λέγοντας:Η λογοκρισία της αλήθειας από τον Hulu είναι εξωφρενική, προσβλητική και ένα ακόμη βήμα σε έναν επικίνδυνο δρόμο για τη χώρα μας…Ο Hulu κάνει ένα τεράστια ζημία στον αμερικανικό λαό εμποδίζοντας τους ψηφοφόρους να μάθουν την αλήθεια για το ρεκόρ του GOP ή αρνούμενοι να συζητηθούν αυτά τα ζητήματα». ο Το DCCC δημοσίευσε ένα παρόμοιο μήνυμα στο Twitter.

©Hulu

Αυτές οι δημοκρατικές ομάδες δεν είναι οι μόνες που έχουν διαφημίσεις που απορρίπτονται από τον Hulu. Οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι φέρεται να απορρίφθηκαν επίσης από τον Hulu τα σημεία τους που αναφέρουν τη βία με όπλα, τις αμβλώσεις και την πολιτική βία.

Σύμφωνα με την Jezebel, ένας υποψήφιος, ο Suraj Patel είχε μια διαφήμιση που απορρίφθηκε από τον Hulu. Μια πηγή εκστρατείας φέρεται να περιέγραψε ένα τηλεφώνημα με τον Hulu όπου ο Hulu εξήγησε ότι υπήρχαν κάποιοι «άγραφοι κανόνες» για «ευαίσθητα» και «μη ευαίσθητα» θέματα. Ο εκπρόσωπος του Hulu φέρεται να το είπε αυτό δεν δημοσιεύουν τις κατευθυντήριες γραμμές περιγράφοντας λεπτομερώς αυτή τη διαφορά μεταξύ πραγμάτων που είναι ευαίσθητα ή μη.

Η Washington Post αναφέρει ότι η η διαφήμιση επετράπη να προβληθεί μετά την επεξεργασία της για να αντικαταστήσει τις λέξεις “κλιματική αλλαγή” με “δημοκρατία” και αντικαταστήστε μερικά πλάνα από τη βία στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ με πλάνα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, Αργότερα ο Hulu επικοινώνησε με την καμπάνια του Patel για να πει ότι η αρχική του διαφήμιση θα επιτρεπόταν.

Η πρόεδρος του Hulu, Kelly Campbell

Ένα άτομο που είναι εξοικειωμένο με τις πολιτικές του Hulu είπε ότι ο Hulu απαγορεύει τη «διαφήμιση που παίρνει θέση σε ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για πολιτική διαφήμιση». Αυτή η πολιτική φέρεται να έχει προσαρμοστεί τους τελευταίους μήνες για να δώσει στους υποψηφίους μεγαλύτερη ευελιξία να εξηγήσουν τις θέσεις τους. Το άτομο είπε ότι αποδέχεται διαφημίσεις που αναφέρονται σε θέματα όπως η άμβλωση και η ένοπλη βία, αλλά «πρέπει να είναι στο πλαίσιο».

Έχουν επίσης εκφραστεί ορισμένες ανησυχίες σχετικά με την επικοινωνία της Hulu με τους αγοραστές διαφημίσεων. Στην περίπτωση του Patel, για παράδειγμα, υπήρξε ένα αίτημα να υποβληθεί εκ νέου η αρχική διαφήμιση, με έναν αξιωματούχο της Hulu να προτείνει «είχαν κάποιο είδος συνάντησης και τα πρότυπα άλλαζαν». Ο Patel ενημερώθηκε ότι η διαφήμιση δεν θα προβληθεί, αλλά αργότερα αυτή η μελωδία άλλαξε και ο Hulu είπε ότι θα προβάλει τη διαφήμιση.

Οι Δημοκρατικές επιτροπές έλαβαν επίσης επικοινωνία που έδειχνε ότι υπήρχε καθυστέρηση «σχετιζόμενη με το περιεχόμενο». Αργότερα έλαβαν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δηλώνει ότι έχουν έγκριση δημιουργικού, μόνο για να λάβουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλεγε ότι το προηγούμενο μήνυμα στάλθηκε κατά λάθος.

©Hulu

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Disney εμπλέκεται σε ορισμένες πολιτικές περιπλοκές. Με το νομοσχέδιο για τα Γονικά Δικαιώματα στην Εκπαίδευση της Φλόριντα (αυτό που οι κριτικοί αποκαλούν το νομοσχέδιο «Μην πεις ομοφυλόφιλοι»), η Disney δέχθηκε επικρίσεις και από τις δύο πλευρές του διαδρόμου — με κάποιους να λένε ότι η Disney δεν μίλησε νωρίς ή αρκετά ξεκάθαρα και άλλοι ότι η Disney πήγε πολύ μακριά.

Από τότε, η Disney έχει παγιδευτεί στη μέση άλλων ζητημάτων ή έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης από πολιτικούς ηγέτες όσον αφορά την κατάργηση της περιοχής Reedy Creek Improvement District, την προστασία πνευματικών δικαιωμάτων και ακόμη και τις ζώνες απαγόρευσης πτήσεων.

Τα Walt Disney Animation Studios στο Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια.

Αλλά όταν πρόκειται για το Disney+, οι πολιτικές διαφημίσεις μπορεί να μην γίνουν τόσο μεγάλο θέμα. Η υπηρεσία έχει ήδη πει ότι θα είναι ΠΟΛΥ επιλεκτική όσον αφορά τις διαφημίσεις που επιτρέπει. Διαφημίσεις για αλκοόλ και πολιτικούς δεν θα γίνονται δεκτές κατά την κυκλοφορία της έκδοσης της υπηρεσίας ροής που υποστηρίζεται από διαφημίσεις.

Επίσης, οι διαφημίσεις δεν θα γίνονται δεκτές από “αντίπαλα καταστήματα ή στούντιο ψυχαγωγίας” και η Disney+ δεν θα προβάλλει διαφημίσεις σε προφίλ μικρών παιδιών.

Πινακίδα Disney+ στα Hollywood Studios

Ωστόσο, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί το μέλλον της υπηρεσίας που υποστηρίζεται από διαφημίσεις της Disney+. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε για περισσότερες λεπτομέρειες και θα σας ενημερώσουμε για ό,τι βρίσκουμε.

Στο μεταξύ, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ για να δείτε μερικές από τις νέες εκπομπές που έχουν ανακοινωθεί για το Hulu ή κάντε κλικ εδώ για να μάθετε για τις ταινίες R-Rated που είναι τώρα διαθέσιμες για ροή στο Disney+.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε γιατί μπορεί να μπορείτε να κάνετε streaming Doctor Who στο Disney+

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να λάβετε τη δωρεάν λίστα με τις καλύτερες πρωτότυπες σειρές της Disney+ μέχρι στιγμής!! Κάντε κλικ εδώ για να ξεκινήσετε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Leave a Comment