Η EPCOT γιορτάζει 40 χρόνια ιστορίας – και αλλαγών

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι έχουν περάσει 40 χρόνια από τότε που το EPCOT άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό και μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, φαίνεται ότι έχουν αλλάξει σχεδόν ΟΛΑ εκεί.

Χρόνια πολλά, EPCOT!

Ωστόσο, το EPCOT δεν αλλάζει. Αυτήν τη στιγμή, υφίσταται μια τεράστια μεταμόρφωση που έχει ήδη φέρει νέο φωτισμό στο Διαστημόπλοιο Γη, μια νέα νυχτερινή παράσταση, νέα αξιοθέατα, ένα νέο κατάστημα και πολλά άλλα! Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά σε όλη την πολυσύχναστη ιστορία του EPCOT ως πάρκο σημαντικών αλλαγών.

Ο Walt Disney έχει αναφερθεί σχετικά με το πώς πίστευε ότι τα πάρκα του θα ήταν πάντα έργα σε εξέλιξη και με Η EPCOT εστιάζει πάντα στο μέλλονείναι λογικό ότι το πάρκο είχε μια πολυάσχολη ιστορία αλλαγής 40 ετών.

Το Creations Shop αποτελεί μέρος του συνεχούς μετασχηματισμού της EPCOT

Αρχική ιδέα

Το 1966, ο Walt Disney γύρισε μια ταινία για το Florida Project, συμπεριλαμβανομένης της αρχικής ιδέας για ένα Experimental Prototype Community of Tomorrow, γνωστός και ως EPCOT. Εκείνη την εποχή, η EPCOT σχεδιαζόταν στην πραγματικότητα να είναι μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ πόλη που χρησιμοποιεί νέες ιδέες και τεχνολογίες και συνεχώς ενημερώνεται για να είναι μπροστά από την εποχή.

Walt Disney με πρωτότυπα σχέδια του Epcot ©d23.com

Ωστόσο, ο Walt πέθανε την ίδια χρονιά, και όταν οι Imagineers επισκέφτηκαν ξανά το έργο EPCOT, έγινε θεματικό πάρκο. Η κατασκευή ξεκίνησε στο EPCOT το 1979. Ωστόσο, μερικές από τις ιδέες του Walt έγιναν EPCOT, συμπεριλαμβανομένου του World Showcase, το οποίο εξακολουθεί να είναι μεγάλο μέρος του πάρκου σήμερα.

Το World Showcase βασίστηκε σε μερικές από τις πρωτότυπες ιδέες του Walt για το EPCOT

Τα εγκαίνια και τα πρώτα χρόνια του Epcot

Το EPCOT άνοιξε επίσημα για το κοινό την 1η Οκτωβρίου 1982 με πέντε Future World Pavilions: Spaceship Earth, Universe of Energy, World of Motion, Journey Into Imagination και The Land. Το World Showcase είχε εννέα περίπτερα: Καναδάς, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Μεξικό, Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ Το Μαρόκο και η Γαλλία προστέθηκαν στο World Showcase το 1984.

Το Land Pavilion είναι ένα από τα πρωτότυπα περίπτερα στο EPCOT

Το Horizons, ένα αξιοθέατο που φανταζόταν πώς θα μπορούσε να είναι η ζωή στο μέλλον, έκανε το ντεμπούτο του το 1983. Αυτή ήταν επίσης η χρονιά που άνοιξε το πρώτο αξιοθέατο του Journey Into Imagination.

Προστέθηκε το EPCOT Οι Ζωντανές Θάλασσες (τώρα The Seas with Nemo and Friends) περίπτερο το 1985, με ένα ενυδρείο που ήταν το μεγαλύτερο στον κόσμο εκείνη την εποχή.

Άνοιξε επίσης μια επέκταση τεσσάρων μιλίων του συστήματος Monorail της Disney World, συνδέοντας το Κέντρο Εισιτηρίων και Μεταφορών με το EPCOT.

EPCOT Monorail

Το πρώτο σόου πυροτεχνημάτων στο EPCOT ήταν Carnival de Lumiereτο οποίο αντικαταστάθηκε το 1983 με Μια φαντασία του νέου κόσμουκαι το 1984 από Laserphone Fantasy. Ακόμη και στις πρώτες μέρες του, το EPCOT πέρασε από πολλά νυχτερινά σόου!

EPCOT στα τέλη της δεκαετίας του 1980

Γνωρίζατε ότι το EPCOT κάποτε είχε μια τολμηρή εκπομπή Η μεγαλύτερη παράσταση στο διάστημα που παρουσίαζε δράσεις του τολμηρού τσίρκου πάνω από την περιοχή CommuniCore του πάρκου; Το έκανε — άνοιξε το 1987. Το 1988, φωταγώγηση έκανε το ντεμπούτο του. Ήταν η πρώτη φορά που η Disney χρησιμοποίησε τα περίπτερα του World Showcase ως μέρος της παράστασης με ειδικό φωτισμό και προβολές.

©Disney

Αργότερα το 1988, το Άνοιξε το περίπτερο της Νορβηγίας και μύησε τους επισκέπτες στο Maelstrom, το οποίο ήταν μια βόλτα που επιβίβαζε τους επισκέπτες σε βάρκες Viking για να ανακαλύψουν περισσότερα για τη χώρα και τις παραδόσεις της.

Το 1989, το Θαύματα της Ζωής Το Pavilion άνοιξε στο Future World, με τρία αξιοθέατα σχετικά με την υγεία και τη φυσική κατάσταση. Ναι, αυτό περιελάμβανε την πρόκληση ναυτίας Body Warsμια βόλτα με προσομοιωτή κίνησης που πήγε για ένα ιλιγγιώδες ταξίδι μέσα στο ανθρώπινο σώμα.

©themeparktourist

EPCOT τη δεκαετία του 1990

Αφού άνοιξαν τα πρώτα θέρετρα EPCOT στην περιοχή το 1990, το πρώτο Φεστιβάλ Λουλουδιών και Κήπου EPCOT έκανε το ντεμπούτο του. Αργότερα το ίδιο έτος, η Innoventions αντικατέστησε το Communicore και πρόσφερε στους επισκέπτες διαδραστικά εκθέματα (think Science Museum). Είναι επίσης η ίδια χρονιά που Αγάπη μου, συρρίκνωσα το κοινό έκανε πρεμιέρα στο Journey Into Imagination Pavilion.

Αγάπη μου, συρρίκνωσα το κοινό

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το Candlelight Processional πραγματοποιήθηκε κάποτε στο Magic Kingdom, αλλά μετακόμισε στο EPCOT το 1994.

Το 1995, οι επισκέπτες μπορούσαν να παρακολουθήσουν το Circle of Life: An Environmental Fable στο The Land και βόλτα Η ενεργειακή περιπέτεια της Έλεν αντικατέστησε την προηγούμενη έλξη του Σύμπαντος της Ενέργειας.

Μόλις ένα χρόνο αργότερα, το Διεθνές Φεστιβάλ Τροφίμων & Οίνου EPCOT άνοιξε για πρώτη φορά! Και το 1999 άνοιξε το Test Track!

Φεστιβάλ φαγητού και κρασιού EPCOT

Το 1999, Illuminations: Reflections of Earth έκανε το ντεμπούτο του και έγινε ένας πολύ αγαπημένος νυχτερινός θεαματικός. Το EPCOT παρουσίασε επίσης παρέλαση Millennium Village και Tapestry of Nations. Αυτή είναι η χρονιά που άρχισε να γίνεται δημοφιλής και η διαπραγμάτευση καρφίτσας!

EPCOT τη δεκαετία του 2000

Έτσι, υπήρξαν ακόμη ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ αλλαγές στο EPCOT τη δεκαετία του 2000, οπότε θα αναφέρουμε μόνο μερικές από τις πιο σημαντικές:

Το Frozen Ever After μεταφέρει τον καλεσμένο στον μαγεμένο κόσμο του “Frozen” μέσα στο περίπτερο της Νορβηγίας στο EPCOT. (Disney/Matt Stroshane, φωτογράφος)
Cosmic Rewind

Ναι, λοιπόν, το EPCOT αλλάζει διαρκώς, σε όλη την 40χρονη ιστορία του. Οι διαδρομές έχουν αλλάξει, ολόκληρα τμήματα του πάρκου έχουν επανασχεδιαστεί και υπάρχουν ακόμα πολλές μελλοντικές ενημερώσεις που πρέπει να περιμένουμε, συμπεριλαμβανομένου του Journey of Water — Εμπνευσμένο από την έλξη Moana και ένα νέο άγαλμα του Walt Disney.

Το λατρεύετε ή το μισείτε, η αλλαγή πρόκειται να συμβεί στο Disney World, ειδικά στο EPCOT, ένα πάρκο που ήταν πάντα για το βλέμμα στο μέλλον. Εάν θέλετε να παρακολουθείτε όλες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις κατασκευής στο EPCOT, φροντίστε να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις εδώ στο AllEars.

Χρόνια πολλά, EPCOT! Ανυπομονούμε να δούμε τι θα κάνετε στη συνέχεια!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να παρακολουθείτε ΟΛΕΣ τις έκτακτες ειδήσεις της Disney! Θα έχετε επίσης πρόσβαση σε συμβουλές, κριτικές, ασήμαντα στοιχεία και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το AllEars! Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Ποια αλλαγή EPCOT σας άρεσε περισσότερο; Το λιγότερο? Ενημερώστε μας στα σχόλια!

Leave a Comment