Η Disney Wish είναι καινοτόμος όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση

Σας ερχόμαστε ζωντανά από το Disney Wish τις τελευταίες ημέρες, αλλά ξέρατε ότι το πλοίο σχεδιάστηκε στην πραγματικότητα για να είναι ένα από τα πιο αποδοτικά καύσιμα και ενέργεια στο νερό!; Το πλοίο χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και σύγχρονων εξελίξεων στον σχεδιασμό του πλοίου. Αυτές οι καινοτομίες σημαίνουν ότι το Wish είναι 30% πιο αποτελεσματικό και εκπέμπει 20% λιγότερα αέρια θερμοκηπίου!

«Στην Disney Cruise Line, παραμένουμε αφοσιωμένοι στον περιορισμό των επιπτώσεών μας στο περιβάλλον καθώς υποστηρίζουμε τη δέσμευση της Walt Disney Company για μηδενικές εκπομπές έως το 2030», δήλωσε η Sharon Siskie, Ανώτερη Αντιπρόεδρος και Γενική Διευθύντρια της Disney Cruise Line. «Συνεχίζουμε να αναζητούμε καινοτόμους τρόπους για να κάνουμε τη διαφορά σε ολόκληρο τον στόλο μας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης νέας τεχνολογίας για την αύξηση της απόδοσης καυσίμου και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας».

Σε σύγκριση με το παραδοσιακό ντίζελ ή καύσιμο πλοίων, η χρήση LNG στο Disney Wish εξαλείφει σχεδόν όλα τα επιβλαβή οξείδια του θείου και τις εκπομπές σωματιδίων. Μειώνει επίσης τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (οξείδιο του αζώτου) κατά 37% και μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) επί του σκάφους κατά 20%.

Το Disney Wish εξοικονομεί επίσης ενέργεια μέσω της χρήσης φωτισμού LED, ενός καλύτερου συστήματος καθαρισμού λυμάτων στην κατηγορία του, υδροδυναμικών σχεδίων κύτους και πρόωσης. Πολλά άλλα συστήματα είναι επίσης βελτιστοποιημένα για εξοικονόμηση ενέργειας.

Στο μηχανοστάσιο, το Disney Wish μπορεί να είναι πιο αποδοτικό στα καύσιμα μέσω ενός διασυνδεδεμένου συστήματος που επαναχρησιμοποιεί τη θερμότητα από τους κινητήρες για να θερμάνει το υπερψυκτικό LNG που τροφοδοτεί το πλοίο. Στη συνέχεια, το σύστημα ψυχρής ενέργειας από τις δεξαμενές LNG ανακυκλώνεται στο σύστημα κλιματισμού του πλοίου. γεγονός που μειώνει την ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για να διατηρείται δροσερό το εσωτερικό του πλοίου. Όλη αυτή η διαδικασία θα εξοικονομήσει το Disney Wish 200 τόνους καυσίμων ετησίως.

Σύμφωνα με την Disney, το πλοίο διαθέτει επίσης ένα σύστημα θέρμανσης και ψύξης που έχει σχεδιαστεί για εξοικονόμηση ενέργειας παρέχοντας ζεστό ή κρύο αέρα στις καμπίνες, τις γαλέρες και άλλους χώρους των επισκεπτών, προσαρμόζοντας τις συνθήκες σε πραγματικό χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο, πιστεύεται ότι το πλοίο θα εξοικονομεί 700 τόνους καυσίμων ετησίως, διατηρώντας παράλληλα ένα άνετο περιβάλλον στο πλοίο.

Η αντίστροφη όσμωση χρησιμοποιείται επίσης για τη μετατροπή του νερού των ωκεανών σε πόσιμο νερό, πράγμα που σημαίνει ότι το Wish θα εξοικονομεί 7,5 εκατομμύρια γαλόνια γλυκού νερού κάθε χρόνο ανακυκλώνοντας την προκύπτουσα συμπύκνωση από τις ενσωματωμένες μονάδες κλιματισμού. Στη συνέχεια χρησιμοποιείται για εγκαταστάσεις πλυντηρίων ρούχων και για τον καθαρισμό των εξωτερικών καταστρωμάτων των πλοίων. Ένα σύστημα επεξεργασίας λυμάτων επί του σκάφους εξοικονομεί επίσης 500 τόνους καυσίμων κάθε χρόνο και καθαρίζει τα λύματα των πλοίων σε επίπεδα που υπερβαίνουν τα διεθνή πρότυπα.

Ένας καινοτόμος σχεδιασμός πλοίου επιτρέπει επίσης στο Disney Wish να γλιστρήσει μέσα στο νερό με ευκολία. Υπάρχει ένα υδροδυναμικό κύτος και έλικα που έχουν σχήμα για να περιορίζουν την αντίσταση του πλοίου στο νερό. Αυτό με τη σειρά του μειώνει την ποσότητα της ισχύος του κινητήρα που απαιτείται για την προώθηση του πλοίου. Αυτό εξοικονομεί σχεδόν 1.800 τόνους καυσίμων ετησίως και μειώνει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 6%.

Η γάστρα είναι επίσης επικαλυμμένη με μια λεία βαφή με βάση τη σιλικόνη που έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την τριβή στο νερό και να περιορίζει την ανάπτυξη των βαρελιών που μειώνει την αντίσταση.

Disney Wish Arendelle

Το Wish θα στοχεύει επίσης στη μείωση της σπατάλης και στην εξοικονόμηση πρόσθετων πόρων μέσω πολλών ενσωματωμένων πρωτοβουλιών. Οι τοποθεσίες τροφίμων και ποτών στο πλοίο χρησιμοποιούν σερβίτσια που πλένονται αντί για πλαστικά σκεύη μιας χρήσης. Χρησιμοποιούνται βιοδιασπώμενα καλαμάκια αντί για πλαστικά. Οι σταθμοί νερού που βρίσκονται σε όλες τις ιστορίες επισκεπτών και πληρωμάτων προωθούν τη χρήση επαναγεμιζόμενων μπουκαλιών νερού. Οι προσπάθειες ανακύκλωσης στο σκάφος ενισχύονται περαιτέρω με ειδικά προγράμματα όπως το συνεχές Nassau της DCL για την εκφόρτωση μαγειρικού λαδιού και το οποίο θα μετατραπεί σε καύσιμο βιοντίζελ.

Τελευταίο, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, το επόμενο έτος (2023) το πλοίο αναμένεται να εξοπλιστεί με κυψέλη καυσίμου 1 μεγαβάτ. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες τέτοιες εγκαταστάσεις σε θαλάσσιο περιβάλλον. Η κυψέλη καυσίμου θα λειτουργεί σαν μπαταρία, παρέχοντας ενέργεια χωρίς εκπομπές ρύπων για διάφορα ενσωματωμένα συστήματα.

Οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να συνεχίσουν να ακολουθούν μαζί με το MickeyBlog για περαιτέρω νέα και ενημερώσεις της Disney Cruise Line.

Γνωρίζατε ότι τα πακέτα Disney είναι προς το παρόν διαθέσιμα για κράτηση μέχρι τα μέσα του 2023!; Αυτό σας δίνει άφθονο χρόνο για να σχεδιάσετε αυτή τη μαγική απόδραση και είμαι εδώ για να σας βοηθήσω.

Με νέες πολιτικές και διαδικασίες που εφαρμόζονται κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή να συνεργαστείτε με έναν εξουσιοδοτημένο προγραμματιστή διακοπών της Disney που μπορεί να σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε στον νέο τρόπο δράσης της Disney! Θα είμαι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσω με τα πάντα, από την εύρεση αυτού του τέλειου πακέτου και την απόκτηση των καλύτερων προσφορών μέχρι την οργάνωση καρτών για το πάρκο, το Disney Genie+ και τις κρατήσεις για φαγητό. Το καλύτερο από όλα – οι υπηρεσίες μου είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!

Απλώς συμπλήρωσε τη φόρμα μου ΕΔΩ για να λάβετε τη ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς υποχρέωση προσφορά σας. Εναλλακτικά, μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε mroden@mickeytravels.com ή ακολουθήστε Facebook

Leave a Comment