Η Disney χάνει την κίνηση να απορρίψει την αγωγή «Muppet Babies».

Η Disney βρέθηκε στο επίκεντρο διαφόρων αγωγών όλα αυτά τα χρόνια και τώρα βρίσκεται στη μέση μιας άλλης.

Muppet Babies ©Disney

Η Disney αντιμετωπίζει ήδη μια μήνυση 5 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει κατατεθεί εναντίον της σχετικά με τις κάρτες Magic Key της Disneyland και το σύστημα Park Pass και κέρδισε μια δίκη σχετικά με Toy Story 4 χαρακτήρα νωρίτερα το 2022. Αλλά τώρα θα πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε άλλη δικαστική υπόθεση.

Σύμφωνα με το Reuters, η Walt Disney Company προσπάθησε να απορρίψει μια υπόθεση που είχε κατατεθεί εναντίον της σχετικά με την Muppet Babies επανεκκίνηση εμφάνισης και Η υποτιθέμενη κατάχρηση ορισμένων ιδεών της Disney για την παράστασηαλλά αυτή η πρόταση απορρίφθηκε και η υπόθεση θα προχωρήσει τώρα.

Να τι συμβαίνει. Μια υπόθεση εναντίον της Disney εκκρεμεί επί του παρόντος στο Περιφερειακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών – Κεντρική Περιφέρεια της Καλιφόρνια – ενώπιον του δικαστή Stanley Blumenfeld, Jr. Κατατέθηκε από έναν συγγραφέας του πρωτότυπου Muppet Babies προβολή από πίσω στη δεκαετία του 1980. Για όσους μπορεί να μην το γνωρίζουν, Η Disney έκανε μια «επανεκκίνηση» του Muppet Babies εμφάνιση το 2018.

©The Jim Henson Company

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστή που απορρίπτει την πρόταση της Disney για απόρριψη της καταγγελίας, ο ενάγων Jeffrey Scott ισχυρίζεται ότι βοήθησε στη δημιουργία της «Βίβλου παραγωγής» για τη δεκαετία του 1980 Muppet Babies εκπομπή μαζί με σενάρια για τα περισσότερα επεισόδια από τα πρώτα 3 χρόνια της σειράς. Αυτή η «βίβλος παραγωγής» επέκτεινε τους υπάρχοντες χαρακτήρες των Muppets, δημιούργησε πρωτότυπα τρέξιμο gags και δημιούργησε ακόμη και έναν νέο χαρακτήρα μαζί με δομές εκπομπής.

Ο Scott ισχυρίζεται ότι δεν ήταν υπάλληλος της Marvel (Marvel Productions LTD παρήγαγε την εκπομπή) ή του Henson (όπως στην The Jim Henson Company) και «Δεν συμφώνησε ποτέ να μεταβιβάσει τα πνευματικά του δικαιώματα στη Βίβλο παραγωγής ή στα σενάρια για αυτούς». Αντίθετα, ισχυρίζεται ότι λειτουργούσαν βάσει προφορικής συμφωνίας.

©Disney

Οι Ενάγοντες ισχυρίστηκαν ότι ενώ η Marvel συμμορφώθηκε με τη συμφωνία με τον Scott, Η Disney δεν έχει. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, ο Scott συναντήθηκε με την Disney για να προσφέρει ιδέες για το Muppet Babies επανεκκίνηση, η οποία περιλάμβανε προτάσεις για την ενημέρωση του χαρακτήρα nanny, την ενημέρωση σε εικόνες που δημιουργούνται από υπολογιστή και πολλά άλλα.

Το 2018, το Muppet Babies η επανεκκίνηση άρχισε να εκπέμπεται. Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι η Η επανεκκίνηση προέρχεται από και διαποτίζεται από στοιχεία από τη Βίβλο παραγωγής του Scott και τα σενάρια της δεκαετίας του 1980 και ενσωμάτωσε στοιχεία από αυτά που πρότεινε στην Disney όταν συζητούσε την επανεκκίνηση. Το ισχυρίζονται επίσης Η Disney δεν «πλήρωσε ποτέ τον Σκοτ ​​για τις συνεισφορές του ούτε του έδωσε καμία πίστη στην εκπομπή».

Με άλλα λόγια, οι Ενάγοντες ισχυρίζονται ότι η Disney ουσιαστικά έκανε κατάχρηση μέρους του έργου του Scott (ξεκόβοντας τα παλιά σενάρια, την παλιά Βίβλο παραγωγής και τις νέες ιδέες του Scott) για την επανεκκίνηση.

©Disney

Οι Ενάγοντες υπέβαλαν μήνυση κατά της Disney ισχυριζόμενοι παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, παραβίαση σιωπηρής σύμβασης και απάτη.

Η Disney κινήθηκε για να απορρίψει την καταγγελία, αλλά το Δικαστήριο απέρριψε τώρα αυτήν την πρόταση. Το δικαστήριο σημείωσε ότι η Disney έχει «υποστηρίξει πειστικά» ότι μεγάλο μέρος του περιεχομένου που ισχυρίζονται οι Ενάγοντες έχει «αντιγραφεί» είναι στην πραγματικότητα γενικό και απροστάτευτο, αλλά και πάλι το Δικαστήριο έκρινε ότι “Οι ενάγοντες ισχυρίζονται εύλογα ότι υπάρχει ουσιαστική ομοιότητα ως προς τουλάχιστον ορισμένα προστατευτικά στοιχεία της Βίβλου παραγωγής και των σεναρίων του Scott.”

Τα Walt Disney Animation Studios στο Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια.

Όταν πρόκειται για τη σχέση της Disney με τον Scott και για το εάν υπήρχε κάποιου είδους υπονοούμενο συμβόλαιο, το Δικαστήριο έκρινε ότι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Ενάγοντα, Η Disney «είχε ιστορικό να πλήρωνε τον Scott για να αναπτύξει ιδέες που πρότεινε στην Disney» και ο Σκοτ ​​φέρεται να έλαβε δηλώσεις ότι οι ιδέες του δεν θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν χωρίς αποζημίωση. Το Δικαστήριο έκρινε ότι αυτοί οι ισχυρισμοί (οι οποίοι πρέπει να θεωρηθούν αληθείς για αυτό το στάδιο της διαδικασίας) ήταν αρκετοί για να προχωρήσει η αξίωση προς το παρόν.

Το δικαστήριο σημείωσε επίσης ότι όταν πρόκειται για απάτη, οι Ενάγοντες ισχυρίζονται εύλογα ότι Τα στελέχη της Disney παρερμήνευσαν ότι ήταν έτοιμοι να «προχωρήσουν» με τον Σκοτ στο Muppet Babies επανεκκίνηση και ότι οι ιδέες του θα διευκόλυναν το έργο.

Ουσιαστικά το δικαστήριο έκρινε αυτό Η Disney δεν είχε «δείξει ότι οι Ενάγοντες απέτυχαν να ισχυριστούν εύλογα» τους ισχυρισμούς τους. Για το λόγο αυτό, οι αξιώσεις δεν θα απορριφθούν και θα τους επιτραπεί να προχωρήσουν.

Έδρα της Burbank Disney Company ©️LA Times

Σύμφωνα με το Reuters, η Disney και οι δικηγόροι της δεν απάντησαν στο αίτημά τους για σχόλιο.

Προς το παρόν, φαίνεται ότι η υπόθεση θα προχωρήσει, αλλά τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Θα μπορούσε τελικά να επιτευχθεί συμφωνία ή μπορεί να παρουσιαστεί άλλη λύση. Θα παρακολουθούμε για περισσότερες ενημερώσεις.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με άλλες αγωγές στον κόσμο της ψυχαγωγίας, κάντε κλικ εδώ για να μάθετε για τη αγωγή 250 εκατομμυρίων δολαρίων σχετικά με τη χρήση γης για το θεματικό πάρκο Epic Universe του Universal Orlando και κάντε κλικ εδώ για να μάθετε πότε η Disney κατηγορήθηκε ότι έκλεψε ένα σχέδιο βόλτας για το Rise of η αντίσταση.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να παρακολουθείτε ΟΛΕΣ τις έκτακτες ειδήσεις της Disney! Θα έχετε επίσης πρόσβαση σε συμβουλές, κριτικές, ασήμαντα στοιχεία και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το AllEars! Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Εχεις δει Muppet Babies? Πείτε μας στα σχόλια.

Leave a Comment