Η Disney ξέρει το “Everything That You Do in the Park” – Και δεν μπορείς να τους σταματήσεις.

Τα πάρκα της Disney άλλαξαν για πάντα όταν παρουσιάστηκαν οι εφαρμογές My Disney Experience και Disneyland.

Σήμανση εντοπισμού αυτοκινήτου My Disney Experience στο Disney World

Ξαφνικά, είχαμε όλα όσα χρειαζόμασταν για να έχουμε μια αστρική μέρα στο πάρκο στην παλάμη μας. Έκτοτε, κάθε εφαρμογή έχει περάσει από ενημερώσεις και έχει προσθέσει νέες δυνατότητες που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στη «βελτίωση της εμπειρίας επισκέπτη» για τη χρήση των όρων της Disney. Είτε σας αρέσουν είτε όχι, οι εφαρμογές είναι εδώ για να μείνουν — και γίνονται όλο και πιο χρήσιμες για τη Disney. Στην πραγματικότητα, Η Disney ξέρει «όλα όσα κάνεις στο πάρκο» και δεν μπορείς να τους σταματήσεις.

Όταν η Disney παρουσίασε τις εφαρμογές My Disney Experience και Disneyland, το πιθανότερο είναι ότι λίγοι από εμάς γνωρίζαμε τις δυνατότητες που είχαν πραγματικά. Τα εισιτήριά σας για το πάρκο, το κλειδί του δωματίου σας, οι κρατήσεις για φαγητό, οι κρατήσεις παράβλεψης, το πρόγραμμα εκπομπών, ο χάρτης του πάρκου και πολλά άλλα είναι όλα τυλιγμένα σε ένα βολικό μικρό πρόγραμμα στο τηλέφωνό σας — πόσο ωραίο είναι αυτό;

Κάστρο Ωραίας Κοιμωμένης

Ωστόσο, αυτές οι εφαρμογές jack-of-all-trade εξυπηρετούν έναν πολύ σημαντικό σκοπό και για τη Disney – μπορούν να παρακολουθούν τι κάνετε στα πάρκα και τα θέρετρα. Λοιπόν, πώς ξέρει η Disney «όλα όσα κάνεις» και γιατί θέλει; Και το πιο σημαντικό, πώς σας ωφελεί αυτό;

Πώς ξέρει η Disney “Ό,τι κάνεις”

Όπως αναφέραμε, η Disney είναι σε θέση να παρακολουθεί τους επισκέπτες που χρησιμοποιούν τις εφαρμογές για τα πάρκα και στις δύο ακτές — τόσο το My Disney Experience όσο και η εφαρμογή Disneyland είναι ενεργοποιημένη η παρακολούθηση τοποθεσίας, πράγμα που σημαίνει ότι η Disney γνωρίζει ακριβώς πού βρίσκεστε όταν βρίσκεστε στην πάρκα.

Η Disney ξέρει πότε σαρώνεις στα πάρκα!

Επιπλέον, οι εφαρμογές παρακολουθούν επίσης ολόκληρο το πρόγραμμά σας, συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων για φαγητό, των κρατήσεων Lightning Lane, των κρατήσεων σε ξενοδοχεία και πολλά άλλα. Αφήσατε τη δωρεάν υπηρεσία Disney Genie να σχεδιάσει την ημέρα σας; Συγχαρητήρια, η Disney έχει τώρα ό,τι σας αρέσει και τι είδους εμπειρία πάρκου αναζητάτε αποθηκευμένα στο αρχείο. Κάθε φορά που σαρώνετε το MagicBand σας ή το χρησιμοποιείτε για να κάνετε μια αγορά, καταγράφεται επίσης.

Σάρωση στο πάρκο!

Και, η Disney χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να ελέγξει πού πηγαίνουν οι επισκέπτες στα πάρκα και προσπαθούν να διαχειριστούν τους χρόνους αναμονής. Έχετε λάβει ποτέ μια ειδοποίηση push από την εφαρμογή που σας ενημερώνει για μια συγκεκριμένη τοποθεσία εμπορευμάτων ή αξιοθέατο; Αυτός είναι ο τρόπος της Disney να προσπαθεί να απλώσει τους επισκέπτες στα πάρκα (και να σας κάνει να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα!).

Πώς η Disney θα γίνει το απόλυτο εμπορικό σήμα «Βιωματικού τρόπου ζωής».

Γιατί η Disney θέλει να μάθει “Ό,τι κάνεις”

Σύμφωνα με την Disney, όλα αυτά γίνονται για να «προσαρμόσουν την εμπειρία» για τους επισκέπτες. Η εταιρεία εργάζεται ακόμη και σε ένα πρόγραμμα μελών που θα συνδύαζε πολλές διαφορετικές εμπειρίες τόσο εντός όσο και εκτός των πάρκων.

EPCOT

Ο Τσάπεκ είπε, «Ξέρουμε όλα όσα κάνεις στο πάρκο. Και αν μας δώσετε την άδεια και τη δυνατότητα μέσω της εφαρμογής ιδιότητας μέλους, θα προγραμματίσουμε την εμπειρία σας στο Disney+, όχι σύμφωνα με το τι παρακολουθήσατε τελευταία ή τι άλλα άτομα που παρακολουθούσαν αυτήν την εκπομπή, αλλά με το τι κάνατε, τι βιώσατε.»

Τα μέλη του Cast που σαρώνουν για περάσματα Lightning Lane

Αυτό σημαίνει ότι η Disney θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που συλλέγει για εσάς στα πάρκα και στη συνέχεια να τις χρησιμοποιήσει για να προτείνει περιεχόμενο στο Disney+ ή ακόμα και εμπορεύματα που πιστεύουν ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

«Αν γνωρίζουμε ότι κάποιος πέρασε 7 ημέρες στο πάρκο ήταν το ίδιο άτομο που παρακολούθησε το XYZ στο Disney+, θα μπορούσαμε να προσαρμόσουμε την εμπειρία», δήλωσε ο Chapek.

©Disney

Η Disney ονομάζει αυτό το νέο κράμα «Next Generation Storytelling» ή «Next Gen Storytelling». Αυτή είναι η εκδοχή της εταιρείας για το metaverse (αν και ο Chapek έχει μιλήσει εναντίον αυτού του όρου) που θα συνδύαζε την εικονική και τη φυσική πραγματικότητα για τους πελάτες στα πάρκα και στο σπίτι.

Γιατί ο Διευθύνων Σύμβουλος Bob Chapek ξέρει το “Everything That You Do” στο Disney World

Πώς μπορείτε να τους σταματήσετε

Δεν μπορείς. Εντάξει, ίσως θα μπορούσατε αν αγοράζατε ένα φυσικό εισιτήριο και κάνατε αυτοπροσώπως κρατήσεις πάρκου, χρησιμοποιούσατε το φυσικό εισιτήριο στην πύλη και δεν είχατε την εφαρμογή στο τηλέφωνό σας (άρα δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καμία από τις λειτουργίες της, όπως το Genie+ , Παραγγελία κινητού κ.λπ.).

Σάρωση εισιτηρίου πάρκου

Αλλά γιατί να το θέλεις; Δεδομένου ότι η Disney είναι στο παιχνίδι της πρόβλεψης των αναγκών των επισκεπτών πριν καν μάθουμε ότι υπάρχουν, θα ήταν λογικό ότι κάθε επίσκεψη πρέπει να είναι καλύτερο από το προηγούμενο — έμφαση στο «πρέπει».

Το Disney Genie υπάρχει για να σας βοηθήσει να προσαρμόσετε την ημέρα του πάρκου σας και να προσαρμόσετε την επίσκεψή σας, και πόσες φορές το Mobile Ordering σας εξοικονομεί χρόνο (και πιθανώς λίγο από τη λογική σας) και στα πάρκα;

Σημάδι παραγγελίας κινητού

Φυσικά, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε όλες ή οποιαδήποτε από τις λειτουργίες που βρίσκονται στις εφαρμογές My Disney Experience ή Disneyland, αλλά το πιθανότερο είναι ότι η μέρα σας στα πάρκα μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολη αν τις γνωρίζετε και τις γνωρίζετε. πώς να τα χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας!

Disney California Adventure

Εάν πρόκειται να πάτε σύντομα στον κόσμο της Disney, δείτε τα δώδεκα τεράστια λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν χρησιμοποιούν την εφαρμογή My Disney Experience εδώ. Και, μπορείτε να δείτε μερικές από τις νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Disneyland εδώ.

Φροντίστε να μείνετε συντονισμένοι στο AllEars για τα τελευταία νέα της Disney και πολλά άλλα!

Πώς ο Bob Chapek θέλει να φέρει τον κόσμο της Disney σε ΟΛΟΥΣ

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του AllEars.net για να παρακολουθείτε ΟΛΕΣ τις έκτακτες ειδήσεις της Disney! Θα έχετε επίσης πρόσβαση σε συμβουλές, κριτικές, ασήμαντα στοιχεία του AllEars και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ! Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε!

Κάντε κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε

Σας αρέσει η ιδέα ότι η Disney ξέρει τι κάνετε στα πάρκα; Ενημερώστε μας στα σχόλια!

Leave a Comment