Η Disney κάνει “Putting the Arms and Legs” στην υπηρεσία μελών του Amazon Prime-Type

Μάθαμε νωρίτερα φέτος ότι η Disney εξερευνούσε μια ιδέα για τη δημιουργία μιας υπηρεσίας συνδρομής τύπου Amazon Prime, η οποία θα συνδύαζε ορισμένες εμπειρίες και θα παρείχε μοναδικά προνόμια στα μέλη. Τι ακριβώς συμβαίνει λοιπόν με αυτή την ιδέα τώρα;

Άγαλμα εταίρων

Τον Αύγουστο, όταν ακούσαμε για πρώτη φορά για αυτό το πιθανό νέο πρόγραμμα, η ιδέα ήταν στα αρχικά στάδια. Τώρα, επιτέλους ακούσαμε μια ενημέρωση! Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney Bob Chapek συμμετείχε πρόσφατα στο ετήσιο συνέδριο Tech Live της Wall Street Journal, όπου σχολίασε αυτό το έργο, σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτή τη στιγμή και σε τι πρόκειται να γίνει.

Αρχικά, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Disney μελετούσε υπηρεσίες συνδρομής όπως το Amazon Prime ως μοντέλα για τη δική τους έκδοση. Μάλιστα, κάποιοι μέσα στην εταιρεία αναφέρονταν στο έργο ως “Disney Prime” (αν και αυτό δεν ήταν ποτέ στα χαρτιά για να γίνει το πραγματικό όνομα).

Κουτί Amazon

Η Disney ήλπιζε ότι αυτή η νέα υπηρεσία θα τους επέτρεπε να “προσφέρουν στους πελάτες περισσότερη αξία, ωθώντας τους να ξοδεύουν περισσότερα για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας, παρέχοντας παράλληλα στην Disney ένα πλήθος πληροφοριών σχετικά με τις προτιμήσεις τους.» Θα δούμε λοιπόν την εισαγωγή του “Disney Prime” σύντομα; Και πώς θα μοιάζει πραγματικά όταν δημιουργηθεί;

Πώς θα είναι η νέα υπηρεσία;

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Tech Live της Wall Street Journal, ο Bob Chapek ρωτήθηκε εάν αυτή η νέα υπηρεσία θα ήταν παρόμοια με την Amazon Prime. Ο Τσάπεκ είπε, «Όχι πραγματικά». Είπε ότι η έκδοση της Disney θα έχει να κάνει με την “προσαρμογή και εξατομίκευση” των προϊόντων και των εμπειριών της Disney προκειμένου να “εξυπηρετήσει αυτό που θέλουν τα άτομα” αντί να λαμβάνει αποφάσεις με βάση το κοινό ως σύνολο.

©Disney

Ο Τσάπεκ είπε, «Προσπαθούμε […] δημιουργήστε μια εργαλειοθήκη βοηθητικών προγραμμάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους δημιουργούς μας […] να λέμε ιστορίες με προσαρμοσμένους τρόπους». Ανέφερε ότι πολλά franchise της Disney θα μπορούσαν να είναι μέρος αυτής της υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένης της Marvel, Πόλεμος των άστρωνPixar, κ.λπ.

Λογότυπο Pixar ©Pixar | Disney

Τι σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα; Σύμφωνα με τον Chapek, ένα μεγάλο μέρος αυτής της υπηρεσίας θα ήταν συνδέοντας το Disney+ (την πλατφόρμα ροής της εταιρείας) με τα πάρκα της Disney. Η Disney θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πληροφορίες σχετικά με το τι κάνατε όσο ήσασταν στο Disney World για να ενημερώσει προτάσεις για το τι πρέπει να παρακολουθήσετε στο Disney+ μόλις επιστρέψετε στο σπίτι.

Disney+ Billboard

Για παράδειγμα, αν οδηγούσατε τους Πειρατές της Καραϊβικής στο Magic Kingdom, μπορεί να λάβετε την πρόταση να παρακολουθήσετε Οι Πειρατές της Καραϊβικής στο Disney+ μόλις επιστρέψετε στο σπίτι.

Οι Πειρατές της Καραϊβικής

Φυσικά, για να είναι μια δυνατότητα, η Disney θα χρειαζόταν πρόσβαση σε πολλά δεδομένα σχετικά με τους επισκέπτες του Disney parks και τους θεατές του Disney+. Η Disney έχει ήδη πολλές από αυτές τις πληροφορίες διαθέσιμες τώρα (χάρη στο MagicBands και την εφαρμογή My Disney Experience), αλλά ο Τσάπεκ τόνισε σε αυτή τη συνέντευξη ότι η υπηρεσία θα λειτουργούσε με βάση την υπόθεση ότι οι επισκέπτες δίνουν στην Disney άδεια πρόσβασης και χρήσης δεδομένων για το πού πηγαίνουν στα πάρκα και τι παρακολουθούν στο σπίτι. Είπε πολλές φορές ότι η Disney θα απαιτούσε άδεια για αυτό το χαρακτηριστικό.

Καλεσμένοι στο Disney World

Παλαιότερα είχε αναφερθεί ότι αυτό το σύστημα θα μπορούσε επίσης να συνδεθεί με εμπορεύματα και αγορές επισης. Έτσι, ενώ παρακολουθείτε Οι Πειρατές της Καραϊβικής, μπορεί να υπάρχει ένας κωδικός QR στην οθόνη που θα μπορούσατε να σαρώσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ορισμένα αποκλειστικά στοιχεία που σχετίζονται με το περιεχόμενο που καταναλώνετε. Αυτή η δυνατότητα λιανικής στο Disney+ δεν αναφέρθηκε στο πρόσφατο συνέδριο, αλλά μπορεί να εξακολουθεί να αποτελεί μέρος του σχεδίου της Disney.

Ψώνια

Ο κύριος στόχος αυτού του προγράμματος μέλους είναι να “προσαρμόστε και εξατομικεύστε” μια ποικιλία από εμπειρίες της Disney για κάθε καταναλωτή ξεχωριστά. Ο Chapek είπε ότι η Disney ελπίζει να επιτύχει «βιωματική δέσμευση της Disney», κάνοντας το Disney+ πολύ περισσότερα από μια απλή υπηρεσία ταινιών.

Μάθετε περισσότερα για το αρχικό σχέδιο για αυτήν την υπηρεσία εδώ.

Πότε θα κάνει το ντεμπούτο η νέα υπηρεσία;

Τον Αύγουστο, αυτή η ιδέα ήταν στην πραγματικότητα απλώς μια ιδέα. Η Disney είπε ότι οι συζητήσεις ήταν στα πρώτα στάδια, και ότι ήταν πραγματικά μόνο “εξερεύνηση” σε εκείνο το σημείο. Τι συμβαίνει λοιπόν τώρα; Σύμφωνα με τον Chapek, Η Disney «βάζει τα χέρια και τα πόδια πάνω της αυτή τη στιγμή μέσα [Disney’s] δικές τους τεχνικές ομάδες.

©Disney || Μπομπ Τσάπεκ

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η ιδέα έχει πλέον διαμορφωθεί πλήρως και τώρα γίνονται πιο πρακτικά βήματα για να γίνει πραγματικότητα. Ωστόσο, Δεν λάβαμε λεπτομέρειες σχετικά με ένα πιθανό χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του. Αλλά από ό,τι είπε ο Chapek, φαίνεται ότι αυτή η ιδέα έχει περάσει πολύ από το στάδιο του «Blue Sky».

Μάθετε περισσότερα για τα έργα της Disney “Blue Sky” εδώ.

Γιατί η Disney δημιουργεί τη νέα υπηρεσία;

Έχουμε το «τι» και το «πότε», αλλά εδώ υπάρχει μια άλλη σημαντική ερώτηση: Γιατί; Η Disney φαίνεται να τα πηγαίνει αρκετά καλά, οπότε τι συμβαίνει με την αλλαγή στις λειτουργίες; Η Disney είναι γνωστό ότι είναι μια προνοητική εταιρεία και ο Chapek είπε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ότι του αρέσει «να βρίσκεται στο μπροστινό άκρο του κύματος, όχι στο πίσω άκρο του κύματος.» Για αυτόν, αυτό σημαίνει «δημιουργώ[ing] μεταμορφωτικές στιγμές για την εταιρεία» και «να[ing] τολμηρός.”

μαγικό βασίλειο

Ο Chapek σημείωσε ότι, καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να αλλάζει και να αναπτύσσεται, είναι σημαντικό να θυμάστε την κληρονομιά σας, αλλά «να μην φοβάστε να εξελιχθείτε». Αυτή η αλλαγή φαίνεται να είναι μέρος της εξέλιξης. Το νέο σύστημα θα ενθαρρύνει τους καταναλωτές να αλληλεπιδρούν πιο προσωπικά με την εταιρεία της Disney, και έτσι θα γίνει δέστε αυτούς τους καταναλωτές πιο σφιχτά με τη Disney.

Πλήθη στο Disney World

Ο Τσάπεκ το σχολίασε αυτό Πολλοί θαυμαστές της Disney βλέπουν τη Disney ως κάτι περισσότερο από μια απλή εταιρεία: «Το βλέπουν ως χρησιμότητα, μέρος της ζωής τους, μέρος της ταυτότητάς τους». Η δημιουργία ενός τρόπου ώστε η Disney να εμπλακεί ακόμη περισσότερο στη ζωή κάποιου ικανοποιεί αυτήν την απαίτηση για τη Disney να είναι κάτι περισσότερο από μια απλή εταιρεία αλλά να συμμετέχει ενεργά σε πολλές πτυχές του τρόπου ζωής τους.

Φαίνεται ότι αυτή η ιδέα μιας υπηρεσίας μελών της Disney συνεχίζει να αλλάζει και να αναπτύσσεται, αλλά πλησιάζει επίσης στο να γίνει πραγματικότητα. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε για ενημερώσεις, επομένως μείνετε συντονισμένοι στο DFB για όλα τα τελευταία νέα της Disney.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε ένα χρονοδιάγραμμα των οικονομικών αποφάσεων του CEO της Disney, Bob Chapek.


Μην το χάσετε Οποιος Διασκέδαση της Disney!

Παραγγείλετε το αντίγραφό σας του 2022 DFB Guide to Walt Disney World Dining σήμερα!

Με περισσότερα από 750 σελίδες, ο Οδηγός DFB 2022 για το Walt Disney World Dining είναι γεμάτος συμβουλές και εργαλεία προγραμματισμού που αναπτύχθηκαν από ειδικούς της Disney World για 30+ χρόνια επισκέψεων. Κάναμε την έρευνα για εσάς, ώστε να ξέρετε ποια σημεία θα ταιριάζουν μοναδικά στις ανάγκες της οικογένειάς σας!

Με μίνι κριτικές του κάθε εστιατόριο, μπαρ, σαλόνι, περίπτερο και πολλά άλλα; ένα ολόκληρο κεφάλαιο για τα καλύτερα σνακ στο Disney World; γεμάτος Ανάλυση σχεδίου τραπεζαρίας της Disney (και πώς να αποκτήσετε ΔΩΡΕΑΝ φαγητό); και ένα πλήρες κεφάλαιο για τις εκπτώσεις και τις προσφορές; θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να προγραμματίσετε τις καλύτερες διακοπές σας ακόμα.

Κάντε κλικ εδώ για να παραγγείλετε το αντίγραφο του 2022 DFB Guide to Walt Disney World Dining E-book με κωδικό WDW2022 για εξοικονόμηση 25% στην τιμή κάλυψης σήμερα!

κουμπί έτοιμο προς αγορά
Οι οδηγοί μας υποστηρίζονται από 100% εγγύηση επιστροφής χρημάτων, οπότε δεν έχετε τίποτα να χάσετε. 🙂

Θα πληρώνατε για μια συνδρομή στην Disney όπως αυτή που περιγράφεται παραπάνω; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

Leave a Comment